標題: 馬迷怨未能觀看電眼照片。 [打印本頁]

作者: 楊駿    時間: 26/10/2007 04:56 PM     標題: 馬迷怨未能觀看電眼照片。

有 馬 迷 不 滿 , 投 注 的 馬 匹 過 終 點 時 , 名 次 存 在 爭 議 ,

但 馬 會 不 肯 提 供 照 片 予 馬 迷 核 實 , 令 其 深 感 不 甘 , 認 為 馬 會 缺 乏 透 明 度 。

馬 會 則 表 示 , 借 助 「 電 眼 」 判 定 名 次 的 賽 事 , 可 將 有 關 圖 片 提 供 予 傳 媒 。

張 先 生 投 訴 , 本 月 14 日 的 賽 馬 日 , 他 投 注 了 第 10 場 的 賽 事 ,

「 我 買 7 號 馬 位 置 , 過 終 點 陣 , 5 號 馬 同 7 號 馬 , 位 置 好 接 近 ,

但 馬 會 就 判 我 買 隻 輸 個 馬 鼻 , 只 跑 第 四 名 , 而 5 號 馬 就 得 第 三 ! 」

張 先 生 不 忿 兩 匹 馬 之 名 次 存 在 爭 議 , 但 馬 會 卻 「 一 言 堂 」 , 堅 持 判 決 ,

「 過 終 點 陣 , 馬 會 有 影 相 , 幫 助 判 定 先 後 ,

但 我 要 求 馬 會 提 供 照 片 作 證 , 佢 就 唔 肯 ! 」

張 先 生 不 滿 馬 會 處 事 欠 透 明 度 , 令 馬 迷 「 輸 得 唔 心 服 」 。

馬 會 回 覆 , 張 先 生 投 訴 之 賽 事 , 經 終 點 決 勝 圖 片 攝 影 系 統 拍 下 的 照 片 ,

清 楚 顯 示 5 號 馬 的 馬 鼻 , 較 7 號 馬 更 先 觸 線 , 故 現 時 判 決 絕 對 正 確 。

馬 會 一 貫 做 法 , 任 何 需 要 借 助 「 電 眼 」 判 定 名 次 的 賽 事 終 點 決 勝 照 片 ,

均 可 提 供 予 有 需 要 的 傳 媒 。 檔 案 編 號 : 1015047

作者: 西人堅    時間: 26/10/2007 05:15 PM

馬會 呃你有寶咩
綫路精英.........買左幾多咁大把 ah 張 先 生
影完相 電視實有相 ga

輸就輸 la 多多野賴 :rrr: :rrr:
作者: 自由雨滇行    時間: 26/10/2007 05:21 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/10/2007 05:15 PM 發表
馬會 呃你有寶咩

香港馬迷,甚玉大多數香港人都係咁
輸打贏要:rrr:
作者: taxi2003    時間: 26/10/2007 05:36 PM

做到隻7輸對馬會都冇好處,條友唔係以為馬會針對佢掛:yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 26/10/2007 05:38 PM

咁足球比賽,球入左白界球證唔當入.

唔通可以賴,甚至上訴??

咪儍啦:fff:
作者: taxi2003    時間: 26/10/2007 05:39 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 26/10/2007 05:15 PM 發表
馬會 呃你有寶咩

佢睇得自己太重要了:yyy: :yyy:
作者: 小魔怪    時間: 26/10/2007 05:55 PM

咁多野怨咪飲賭啦
作者: 木奇異    時間: 26/10/2007 06:00 PM

發覺條友真係有d癲癲地 :ccc:
作者: lscplscp    時間: 26/10/2007 06:01 PM

你唔信馬會咪鬼賭馬...你只係一個普通市民點可要求馬會幫你做咁多野
作者: 帶來吉利    時間: 26/10/2007 06:27 PM

輸唔起 學人賭

我夠次次影相輸啦 買pq 跑1.4
2.4名
作者: thankheavens    時間: 26/10/2007 07:25 PM

輸得唔心服

依d真係好笑的賭仔性格

贏就係贏
輸就係輸
愚就係愚
結果永遠都係結果.....

邊有什麼 輸得服唔服..............
一想起輸得唔服.....輸得唔抵...
我就想起 那些 輸了 賴3賴4賴騎練賴地軟硬的 馬迷............

賭馬為了贏定係輸得服?

一笑置之...

作者: 西人堅    時間: 26/10/2007 07:44 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 26/10/2007 05:36 PM 發表
做到隻7輸對馬會都冇好處,條友唔係以為馬會針對佢掛:yyy: :yyy:

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 26/10/2007 05:39 PM 發表

佢睇得自己太重要了:yyy: :yyy:

有人覺得一切同佢地立場唔同 ge 人都係馬會派人去
都夠膽死 la, 有咩唔得 :yyy:

香港冇咩多
人多車多__佬多 :jjjj:
作者: keeper    時間: 26/10/2007 08:41 PM

話分兩頭....比一個絕無爭議0既賽果是馬會責任...頭五名終點相馬會是應該提供的....當然不是提供比個人.....但官方或網上應該要提供的.......這是馬會表示公正0既責任.....
作者: 週日寧靜    時間: 26/10/2007 08:57 PM

QUOTE:
原帖由 lscplscp 於 26/10/07 06:01 PM 發表
你唔信馬會咪鬼賭馬...你只係一個普通市民點可要求馬會幫你做咁多野

堂堂馬會..人地大機構..呃佢仲乜:yyy: :yyy: 有病

俾佢睇到張相又點...唔通第4名會變第3名:yyy: :yyy:
作者: 贏馬人    時間: 26/10/2007 08:58 PM

香港同杭州相隔咁遠,點解咁多杭州佬響香港?:fff:
作者: tomli8880508    時間: 26/10/2007 10:28 PM

QUOTE:
原帖由 keeper 於 26/10/2007 08:41 PM 發表
話分兩頭....比一個絕無爭議0既賽果是馬會責任...頭五名終點相馬會是應該提供的....當然不是提供比個人.....但官方或網上應該要提供的.......這是馬會表示公正0既責任.....

同意
其實馬會有片睇,有走位圖
但點解唔放埋終點相出來?
有時我明知影輸,但想睇下輸個鼻,輸條毛定係輸好少

最少得個知字,同埋可以同朋友呻下自己買的馬贏/輸少少ja~

其實放出來都無咩所謂,又唔係有咩機密
作者: keeper    時間: 27/10/2007 12:25 AM

QUOTE:
原帖由 tomli8880508 於 26/10/2007 10:28 PM 發表

同意
其實馬會有片睇,有走位圖
但點解唔放埋終點相出來?
有時我明知影輸,但想睇下輸個鼻,輸條毛定係輸好少

最少得個知字,同埋可以同朋友呻下自己買的馬贏/輸少少ja~

其實放出來都無咩所謂,又唔係有 ...

可能真係有機密....:yyy:
估唔到真係有人信球証是絕對公正:jjjj:
作者: taxi2003    時間: 27/10/2007 12:30 AM

QUOTE:
原帖由 keeper 於 27/10/2007 12:25 AM 發表

可能真係有機密....:yyy:
估唔到真係有人信球証是絕對公正:jjjj:

有過終點既線位.....電視賽後亦有播番張相出黎:jjjj: :jjjj:

當然....唔信既,就算POST上網一樣有人可以話馬會改過張相:yyy: :yyy:
作者: keeper    時間: 27/10/2007 12:33 AM

我知想一樣野...如果馬會攪六合彩....淨係話你知攪左咩...唔攪比你睇..係又信唔信呢...:yyy:
作者: taxi2003    時間: 27/10/2007 12:36 AM

QUOTE:
原帖由 keeper 於 27/10/2007 12:33 AM 發表
我知想一樣野...如果馬會攪六合彩....淨係話你知攪左咩...唔攪比你睇..係又信唔信呢...:yyy:

睇唔到直播攪珠既...聽你咁講,可以大條道理投訴啦:yyy: :yyy:

馬會唔係冇出過張相wor....
不過你miss左睇唔到ja wor,咁都有得嘈??:kkkk: :kkkk:
作者: keeper    時間: 27/10/2007 12:45 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 27/10/2007 12:36 AM 發表

睇唔到直播攪珠既...聽你咁講,可以大條道理投訴啦:yyy: :yyy:

不過你miss左睇唔到ja wor,咁都有得嘈??:kkkk: :kkkk:

你肯定每埸都有出相:uuu:
又不是製造賽果...點解唔可以公開終點照.....
仲有就係....改相是刑事....但冇公佈照片而最後發現有問題的話.....冇人會上身...只要一句不幸或攪錯就可以過骨....
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 27/10/2007 12:46 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 27/10/2007 12:36 AM 發表

例子用得唔好 至少六合彩會直播一次 然後公諸於世:jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 27/10/2007 12:49 AM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 27/10/2007 12:46 AM 發表

例子用得唔好 至少六合彩會直播一次 然後公諸於世:jjjj:

使唔使公開埋六合彩機既內部結構:zzz:

有一年歐聯8強.3支西甲+3支意甲+另外2隊,竟然沒有兩支歐洲球隊內閧

事後費SIR大罵點解咁都得,歐足協出術:yyy: .

咪又係公開哂,直播埋TIM:yyy:
作者: keeper    時間: 27/10/2007 12:55 AM

這是一個投注者權利問題....高公開性高透明度是機構責任.....而合理得到應得賽果資訊是投注者權利......你唔想知是你個人問題......不代表公眾不能得到合理要求....
作者: 阿源    時間: 27/10/2007 11:41 PM

上季好聲氣贏好有勝,唔睇幅相點都唔信好聲氣真係贏.
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 12:48 AM

如果過終點時, 隻馬o岩o岩伸條月利出o黎影贏o左, 算唔算o架?:aaaa: 咁官方o既紀錄就應該係(頭馬勝二馬) 短馬月利? 真係從來都未見過呀?:aaaa: :bbbb: :eee:
作者: 自由雨滇行    時間: 28/10/2007 12:54 AM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 27/10/2007 11:41 PM 發表
上季好聲氣贏好有勝,唔睇幅相點都唔信好聲氣真係贏.

好歡騰果場都係~
作者: AK1360    時間: 28/10/2007 12:54 AM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 00:48 發表
如果過終點時, 隻馬o岩o岩伸條月利出o黎影贏o左, 算唔算o架?:aaaa: 咁官方o既紀錄就應該係(頭馬勝二馬) 短馬月利? 真係從來都未見過呀?:aaaa: :bbbb: :eee:

馬身體既一部分, 只要唔係人為 chok 佢條利, 我估算數:lll:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 12:26 PM

QUOTE:
原帖由 AK1360 於 28/10/2007 12:54 AM 發表

馬身體既一部分, 只要唔係人為 chok 佢條利, 我估算數:lll:

幫隻馬整容, 加長個鼻豈不是有著數! 再將個鼻油黑D, 影相可以sharp D! 否則反光無o左一忽就蝕底喇!:eee::eee:
作者: 靚歡騰    時間: 28/10/2007 01:44 PM

好似馬場有電眼圖公佈架喎!

我係會員席見過幾次...

:eee: :eee: :eee:

http://pegasusfc.hk/pegasus/index.php

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0