標題: 馬場痴漢:晨操古怪馬,三隻脚跳贏四隻腳 [打印本頁]

作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 05:10 AM     標題: 馬場痴漢:晨操古怪馬,三隻脚跳贏四隻腳

無聊觀看晨操,不時看見一些古怪馬匹,無意間發現一匹三腳馬拍跳,騎者當然又
係放長腳踏沿途反手拉唔住走內檔,一匹左前蹄不自然,晨操祇用三隻脚發力也可
跳贏四隻脚正常健康馬?無其不有?排位後得知!第九場好歡騰!莫非今次真的睇
錯?三隻腳贏四隻腳?網友選馬時不防留意一吓隻馬!希望本人的一知半解能夠幫
到網友啦!
作者: 魔術師    時間: 28/10/2007 08:33 AM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 05:10 AM 發表
無聊?br /> 係放長腳踏沿途反手拉唔住走內檔,一匹左前蹄不自然,晨操祇用三隻脚發力也可
跳贏四隻脚正常健康馬?無其不有?排位後得知!第九場好歡騰!莫非今次真的睇
錯?三隻腳贏四隻腳?網友選馬 ...

我個人觀點又覺得果課沒問題, 不過興起又想回應下個標題,
一般馬跑動時是一隻腳做平衡, 三隻腳發力, 如果跑動持出四隻腳已是奇事, 若用四隻腳會贏三隻腳更是奇中之奇.

另外, 又個人睇法, 我自己睇晨操禁耐, 稱得上是古怪馬暫以 必永勝 為首.
就算換晒任何配備, 轉左號布, 甚佳改埋鞍上人的馬房操練衫, 都係一眼就能認得出.
不過這點我身邊無幾人能都明白到, 有興趣的朋友不妨細看.
作者: 魔術師    時間: 28/10/2007 08:40 AM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 06:31 AM 發表

反而馬都唔睇就中!大家有冇咁嘅經歷?

馬都唔睇會中, 個個都試過, 我中四果年什麼都唔識, 都會贏馬仔,
不過現在睇番以前自己, 覺得自己好幼稚, 根本是靠運氣,
正所謂<用錯的方法去贏錢>就是這種,
不過這種方法耐用性不強, 久而久之就打回原形,
最慘是不少人贏過一次以為次次得, 結果跟守株待兔的主角成為同類都唔知,
還以為自己是與別不同的.
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 12:05 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 05:10 AM 發表
無聊�
係放長腳踏沿途反手拉唔住走內檔,一匹左前蹄不自然,晨操祇用三隻脚發力也可
錯?三隻腳贏四隻腳?網友選馬 ...

痴漢正常番LOR WOR!:eee:

不過睇o黎藝術馬要配藝術家先至掂!:fff:太快o既場地唔o岩呢隻快跑o既! 唔知我又有無睇錯呢!:aaaa::bbbb:
作者: 靚歡騰    時間: 28/10/2007 01:47 PM

好歡騰係好馬嚟架!

因腳傷影響表現姐!

http://php.guestbook.com.tw/b8/viewtopic.php?t=727&mforum=raymond

3隻腳跳贏4隻腳有咩咁出奇喎!

http://pegasusfc.hk/pegasus/index.php
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 05:34 PM

好彩跑第三, 如果唔係, 痴漢就也文也武喇!:eee: :yyy:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 06:10 PM

一叮又賽後裝神弄鬼自圓其說!:eee: :eee: :eee:

(上圖)賽後孔明?:uuu: ﹝最下圖)賽前檔位得出貼士?:aaaaaa:

其實唔使諗

作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 06:15 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 05:34 PM 發表
好彩跑第三, 如果唔係, 痴漢就也文也武喇!:eee: :yyy:

原來我張帖希望幫網友留意一些個人見解馬,令網友覺得我也文也武?真抱歉!
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 06:26 PM

QUOTE:
原帖由 魔術師 於 28/10/2007 08:33 AM 發表

我個人觀點又覺得果課沒問題, 不過興起又想回應下個標題,
一般馬跑動時是一隻腳做平衡, 三隻腳發力, 如果跑動持出四隻腳已是奇事, 若用四隻腳會贏三隻腳更是奇中之奇.

另外, 又個人睇法, 我自己睇晨操禁 ...

多謝網友指教分享!:loveliness: 如我理解你編回應解作三隻腳跛一隻脚發力也可咩!如我咁理解你的回應?
咁我真係好有問題喇?用咬文嚼字看本人爛文!實在太抬舉本人喇!多謝回應!
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 08:41 PM

跑完幾好呀!跑前就?:eee: :eee: :eee: 跑完唔錯吖?跑完點講都係

一樣啫!:yyy: :yyy: 專業檔位選馬好叻吖?:yyy:

雖然一場都唔中「燈」:yyy: (算幾好架喇)用專業檔位選馬?:eee: 下次努力D囉?好多人支持你呀!:eee:   :yyy:

作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 08:58 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 08:50 PM 發表

嗰個uturn成日整假飛,但又咁多網搵佢做版主。今日又有個搵佢做•.........快快在網上唱衰佢啦!
傳說佢下季整個喎,收到料嗎?

佢唔係假飛係真係食白果:eee: 賽後登點中:eee: ....燈:yyy: :yyy: :yyy:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 09:04 PM

十幾個賽日出貼士!食足十幾個賽日白果!賽後又自圓其說買乜買物:eee: :yyy:

賽前唔中賽後登D飛點中點中!:eee: :yyy: 可能會有人信架?:yyy: :eee: 一定支你明燈!

作者: 毅力    時間: 28/10/2007 09:14 PM

你兩個攪o乜鬼o架? 一時uturn, 一時又atuturn, 又minisizeshirt, 又痴漢, 又金金金, 比你地攪到頭都暈, 真吹脹!:ooo: :ooo: :bbbb: :bbbb:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 09:20 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 09:14 PM 發表
你兩個攪o乜鬼o架? 一時uturn, 一時又atuturn, 又minisizeshirt, 又痴漢, 又金金金, 比你地攪到頭都暈, 真吹脹!:ooo: :ooo: :bbbb: :bbbb:

你個朋友好叻吖!貼士成績幾好呀!支持!加油!:eee: :eee: :eee: 好開心呀!:loveliness:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 09:22 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 06:15 PM 發表

原來我張帖希望幫網友留意一些個人見解馬,令網友覺得我也文也武?真抱歉!

你係痴漢o黎呀麻? 傻傻o既, 鬼信你咩?:aaaa::bbbb:

鞭策一下你, 等你正常番先! 唔多再攪o乜鬼「甲也母」、三腳跳, 兩馬六足等, 正經d!:eee::eee: 硬膠就要夠硬, 做個「馬場硬漢」好過!:fff:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 09:25 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 09:20 PM 發表

你個朋友好叻吖!貼士成績幾好呀!支持!加油!:eee: :eee: :eee: 好開心呀!:loveliness:

o乜鬼o野朋友? 我都唔識佢o既! 包括你在內! 呢度所有人我都唔識o既!:bbbb::fff:
作者: 翼    時間: 28/10/2007 09:26 PM

支持:loveliness: 你上一次我都有小注支持 今次都5例外
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 09:27 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 09:25 PM 發表

佢話同我玩喎,又真係應晒喎,唔好埋咁多啦.星期3............黃金一檔...gogogo

谷草黃金一檔, 長拖都真係有著數呀!:eee::eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 09:37 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 09:25 PM 發表

佢話同我玩喎,又真係應晒喎,唔好埋咁多啦.星期3............黃金一檔...gogogo

:aaaa: :aaaa: :aaaa:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 09:48 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 09:22 PM 發表

你係痴漢o黎呀麻? 傻傻o既, 鬼信你咩?:aaaa::bbbb:

鞭策一下你, 等你正常番先! 唔多再攪o乜鬼「甲也母」、三腳跳, 兩馬六足等, 正經d!:eee::eee: 硬膠就要夠硬, 做個「馬場硬漢」好過!:fff:

如幫到網友嘅!出分力已!其實我淨係識呢d皮毛咋!所寫!真係正經呀兄台!

馬場硬漢?唔做喇!呢排好得閒有排等!:ooo: :ooo: :ooo: 希望月頭走得啦!到時

就會冇乜時間上網玩!兄台今時評分改變咗好多人利益!不是你想像的簡單!真(冇痴):eee:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:04 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 09:48 PM 發表

如幫到網友嘅!出分力已!其實我淨係識呢d皮毛咋!所寫!真係正經呀兄台!

馬場硬漢?唔做喇!呢排好得閒有排等!:ooo: :ooo: :ooo: 希望月頭走得啦!到時

就會冇乜時間上網玩!兄台今 ...

好得閒就唔做痴漢, 唔得閒就痴?:aaaa: 你真係痴痴地的, 無計!:eee:

舊馬, 我主要都係睇評分o黎玩的! 至於改變好多人o既利益? o乜o野人呢? 燉馬人? 馬會做得好, 唔出o黎真跑, 就要佢坐馬監!:ccccc: 唔知宜家養馬費幾多呢?:eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:06 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:04 PM 發表

好得閒就唔做痴漢, 唔得閒就痴?:aaaa: 你真係痴痴地的, 無計!:eee:

舊馬, 我主要都係睇評分o黎玩的! 至於改變好多人o既利益? o乜o野人呢? 燉馬人? 馬會做得好, 唔出o黎真跑, 就要佢坐馬監!:ccccc: 唔知宜 ...

係馬迷吖!:www: 點極都唔明!:aaaaaa: 激死!:aaaaaa:

作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:10 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 10:06 PM 發表

係馬迷吖!:www: 點極都唔明!:aaaaaa: 激死!

完全無影響, 影響的都只是一般的, 普通的, 只聽貼士的或畀錢買人地d心水的! 就好似咁有鬥心o既「富有心得」, 總之評分一到七字頭, 我就唔會買佢win的, 拖腳則長有著數!:eee::eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:18 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:10 PM 發表

完全無影響, 影響的都只是一般的, 普通的, 只聽貼士的或畀錢買人地d心水的! 就好似咁有鬥心o既「富有心得」, 總之評分一到七字頭, 我就唔會買佢win的, 拖腳則長有著數!:eee::eee:

有時真係比你玩死! 講緊乜吖大佬比D指示啦!點答你吖?我痴啫唔係傻呀!:eee: :eee: :eee:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:21 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 10:18 PM 發表

有時真係比你玩死! 講緊乜吖大佬比D指示啦!點答你吖?我痴啫唔係傻呀!:eee: :eee: :eee:

o乜痴同傻唔同o既咩?:aaaa::bbbb:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:24 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:21 PM 發表

o乜痴同傻唔同o既咩?:aaaa::bbbb:

痴係代表有時失失地!:eee: 傻代表成日失失地:eee:咁你痴定傻吖!:eee:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:26 PM

其實一隻馬減分快慢, 評磅員應該會考慮佢o既誠意, 若真跑而輸, 就會減分快d, 真正退步的, 也會減分快d; 但那些估估惑惑的就最多跑兩場先減一分的!:eee:

減分慢, 唔會影響投注人贏馬的利益, 我覺得剛好是相反的, 既然知道隻馬未減夠分, 就可睇少一隻! 買過第二隻lor! 點解係都要追住佢, 要夾硬送錢比人洗呢?:fff: :eee:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:28 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 10:24 PM 發表

痴係代表有時失失地!:eee: 傻代表成日失失地:eee:咁你痴定傻吖!:eee:

兩樣都唔係!:eee::eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:28 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 10:24 PM 發表
最緊要以事論事,唔好對作出漫罵,可能對某一網友作出xx。
講番星期3吳定強隻,可能會排到內檔,唔知

好似教主條....!你想講乜,唔好要我估?想講就講啦!單單打打係入唔到正題!唔刻用網上真名吖!
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:29 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 10:24 PM 發表

o乜排位有得講數o既咩?:aaaa::bbbb::fff:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:31 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:29 PM 發表

o乜排位有得講數o既咩?:aaaa::bbbb::fff:

真係未聽過喎!我淋唔會囉!
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:34 PM

QUOTE:

未聽過喎!你迷檔位迷到傻咗喇!個人所識應該唔會及無必要!我痴你又傻?唉!:eee: :eee: :eee:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:35 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 10:31 PM 發表

真係未聽過喎!我淋唔會囉!

如果真係有d咁o既事, 又有會人要求公開攪珠結果的?:eee::fff:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:37 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:28 PM 發表

兩樣都唔係!:eee::eee:

咁咪即係又痴又傻囉!痴人•傻佬•點會話自己傻同痴嘅呢!:eee: :eee:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:40 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 10:37 PM 發表

咁咪即係又痴又傻囉!痴人•傻佬•點會話自己傻同痴嘅呢!:eee: :eee:

咁又唔係wor! 你係痴o既! 咁你就真係話你自己係痴o既, 唔係傻o既wor! :eee::eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:41 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:35 PM 發表

如果真係有d咁o既事, 又有會人要求公開攪珠結果的?:eee::fff:

迷檔迷死你喇!醒啦!:eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:42 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 10:41 PM 發表

話說有個網友不斷在各網前評馬人,此評馬人忍無可忍。
據說已對某網發出律師信,可能引致訴訟。

***以上只是某網內部流傳,未必是真確***

好事!一早就應該啦!:eee: :eee: :eee:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:47 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 10:41 PM 發表

話說有個網友不斷在各網前評馬人,此評馬人忍無可忍。
據說已對某網發出律師信,可能引致訴訟。

***以上只是某網內部流傳,未必是真確***

咁那位前評馬人又點知那個網友係邊個呢? 點告呀? 告網站, 最多唔係就將d有關帖子刪除! 有鬼用, 除非要網站交出那網友的ip, 但又可能那個網友係o係網吧上網的!:fff::fff:

若果咁都得, 呢個唔係好多人都會比練馬師及騎師告?:aaaa::yyy:

作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:48 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 10:45 PM 發表

我都看到一些蛛絲馬跡,此網友已被。
一定唔係我,我係ATUTURN...:loveliness:

網上咁鬼鼠重乜!除非比人禁言,如果唔係咪用番網上用開個真名囉!:eee: :eee: :eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:51 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:47 PM 發表

咁那位前評馬人又點知那個網友係邊個呢? 點告呀? 告網站, 最多唔係就將d有關帖子刪除! 有鬼用, 除非要網站交出那網友的ip, 但又可能那個網友係o係網吧上網的!:fff::fff:

其實會唔會果個前評馬人成日攪人標題比人鬧番轉頭吖!:eee: :eee: :eee:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:53 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 10:51 PM 發表

我都覺得奇怪,不過我都將有關網頁SAVE左,因近日都有網友找尋:loveliness:

咁醒! 不如就貼係痴漢o既blog度啦!:eee::eee:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:55 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 10:51 PM 發表

其實會唔會果個前評馬人成日攪人標題比人鬧番轉頭吖!:eee: :eee: :eee:

呢d係好正常o既事, 同行如敵國! 個個都想做number one的, 無人箭下腳點得?:eee::fff:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:56 PM

成日攪事攪鬼咪比人鬧吓!其實鬧得少咗d!應該大大力!:eee: :eee: :eee:

周維攪人標題比人鬧就一定架啦!佢當自己係乜.....!:yyy: :yyy: :yyy:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 10:56 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 10:55 PM 發表

佢個BLOG冇得回覆O架:loveliness:

咁你可以開個新blog, 轉貼一下痴漢的戰績o既!:eee::fff:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 10:59 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:55 PM 發表

呢d係好正常o既事, 同行如敵國! 個個都想做number one的, 無人箭下腳點得?:eee::fff:

突然又唔傻喎!咁知路嘅!有見地!:eee: :eee: :eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 28/10/2007 11:02 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 28/10/2007 10:56 PM 發表

咁你可以開個新blog, 轉貼一下痴漢的戰績o既!:eee::fff:

好提議吖!贊成!:eee: :eee: :eee: :yyy: :yyy: :yyy:
作者: 毅力    時間: 28/10/2007 11:02 PM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 28/10/2007 10:59 PM 發表

突然又唔傻喎!咁知路嘅!有見地!:eee: :eee: :eee:

睇得你多, 想唔識都幾難啦!:eee::eee:
作者: 西人堅    時間: 28/10/2007 11:42 PM

QUOTE:
原帖由 atuturn 於 28/10/2007 11:01 PM 發表
今晚討論得幾好,88先,明晚再KING過ALL

係人都知你係 uturn la
你真係以為我地傻 ga
ban 完一次開一次 :rrr: :rrr:
作者: Minisizeshirt    時間: 29/10/2007 02:49 AM

(明報)02月07日星期三05:10AM
【明報專訊】「我去賭,是為了改善你們的生活,不是為了自己,總之我每個月給你8000元做家用就好了,不要理我!」44歲的麥新華過去十多年來沉迷賭博,與兄弟姊妹都因為借錢還債而反目,個性變得愈來愈孤僻,只有妻子不斷勸他戒賭,但只換來上述回應。昨日,麥新華因為賭錢輸光僱主借給他的十多萬元,選擇在元朗跳樓,為賭博而賠上性命。
這是一個沉淪賭海的典型悲劇,就像無數賭仔的故事一樣,一切要從贏錢說起。
曾贏百萬當老闆輸光變回打工仔
1993年前的麥新華已經很愛賭錢,一次「過大海」賭錢贏得過百萬元,一時間十分風光。他拿茬o筆橫財作本錢,經營海鮮批發生意,做起老闆來,經常穿梭中港兩地,並在內地結婚。已成家立室的他未有修心養性,一直認為自己賭術高明,贏錢不單是好運,還有「實力」。
風光兩年後,賭輸錢加上生意失敗,令麥新華打回原形,當年的橫財輸光輸淨,又要做回打工仔,當海味加工工人,掙取每月萬餘元的薪金養妻活兒。妻女其後來港團聚,麥沒有因為經歷起跌而戒賭。
親友離棄寄人籬下反省不豪賭
1998年,事情一度有轉機。某天,麥新華一天之內輸了11萬元,將一屁股債帶回家,沒有錢開飯、沒有錢交租,結果一家要搬到朋友家中暫住。這些年來,麥新華因舊債未清、新債又來,經常向兄弟姊妹或朋友借錢,變得神憎鬼厭,親友逐個離棄他,他亦變得愈來愈孤僻,可說連一個朋友都沒有。
寄人籬下的生活的確曾為麥新華帶來一點反省,雖然仍有小賭,但起碼沒有再去豪賭,生活總算平穩過來。
裝修錢激起賭癮輸淨虐打妻女
直至前年,麥新華已是兩個孩子的爸爸,一家四口終於等到「上樓」,獲分配到葵涌h的單位,生活可望過得好一點。新居需要裝修,麥新華遂向別人借來3萬元,但大疊鈔票在手,又激起麥去賭的衝動,故態復萌,從此走上不歸路。
麥妻形容,那個時候的丈夫賭得特別兇,一周賭5晚,日間上班,晚上搏殺,天天不回家,「瘦到好似食白粉咁」。妻子勸他戒賭時,就換來「不要理我」的回應。當他輸光輸淨,回家就向妻女動粗出氣,家無寧日,多次驚動警察到場,妻子找社工幫忙,至去年7月終於了解到自己無法忍受下去,於是提出離婚。夫婦在決裂邊緣時,麥又在澳門贏了10萬元,當妻子問他是否可以復合時,他一口拒絕。去年8月,麥某搬離,妻子再沒與他聯絡。
日前,麥新華向任職的魚翅加工工場僱主訛稱家有急事,商借了10多萬元。前天,他到澳門再把錢輸光。昨日早上7時許,他回到位於元朗東頭工業區宏業東街22號安勁工業中心的工場,再走上天台,一躍而下,當場斃命,沒有留下遺書。
明報記者利嘉茵

各位網友大家好!突然想起朋友往事!本人想借這編報導和大家分享,網上或傳媒有人希望貼士常中,有人賽前貼士不中賽後自圓其說好易中!本人在各網站不想提供所謂賽日心水,就是不想害死人家!不是本人有甚麼特異功能或甚麽獨門招數,識得馬圈人士高層,祇不過和大家一樣已!或比不上大多資深網友!如所謂貼士真的好彩(真的好好彩)常貼中,本人所擔心的就是這樣次次好彩!害死人家!不想網友界心放鬆盲目照信!所以希望網友留意一吓便算!有名你叫(痴漢)!不是貼士也不是心水提供!本人衹不過出分力已!衹希望網友和本人從十元八塊娛樂當中得啖歡笑!

作者: 西人堅    時間: 29/10/2007 02:56 AM

QUOTE:
原帖由 Minisizeshirt 於 29/10/2007 02:49 AM 發表
(明報)02月07日星期三05:10AM
【明報專訊】「我去賭,是為了改善你們的生活,不是為了自己,總之我每個月給你8000元做家用就好了,不要理我!」44歲的麥新華過去十多年來沉迷賭博,與兄弟姊妹都因為借錢還債而 ...

thx :mmm:

閣下 其實唔駛特登反擊 uturn 的
佢響 le 度個朵 衰到咩咁
唔駛理佢
作者: Minisizeshirt    時間: 29/10/2007 03:17 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 29/10/2007 02:56 AM 發表

thx :mmm:

閣下 其實唔駛特登反擊 uturn 的
佢響 le 度個朵 衰到咩咁
唔駛理佢

多謝!:loveliness:
作者: 毅力    時間: 29/10/2007 12:02 PM

嘩! 十一萬, 已夠我賭足22年了!:eee: :eee: 我每季只撥出五千大元作基本賭金. 輸晒左就齋睇算啦! 若借錢o黎賭, 就等於自殺添!就以金融市場為例, 投資變了投機, 贏得快, 死得也會很快! 曾經看過一些金融書籍, 回顧美國華爾街有很多金融專家大富豪股神, 身家就算有幾百億, 有不少都曾葬身股海中!:eee:

所以話呢! 睇痴漢日記, 得啖笑就已足夠了!:eee:
作者: Minisizeshirt    時間: 29/10/2007 01:34 PM

QUOTE:
原帖由 毅力 於 29/10/2007 12:02 PM 發表
嘩! 十一萬, 已夠我賭足22年了!:eee: :eee: 我每季只撥出五千大元作基本賭金. 輸晒左就齋睇算啦! 若借錢o黎賭, 就等於自殺添!就以金融市場為例, 投資變了投機, 贏得快, 死得也會很快! 曾經看過一些金融書籍, 回 ...

真係有D人賭錢好盲目,分享這編報章舊文不是叫網友唔好賭馬!賭小小就可以!

博命!博唔過!驃叔成日掛起口邊常說:十元ハ塊唔死得人既!識個馬主輸你一佰、

識個騎師輸你一仟、識個練馬師輸夠你一萬,乜人都唔識輸你十元!今時今日評馬界

大唱好易中風氣!唉!講真有時看見心目中好馬!排位都希望佢抽個大眾公認死檔、

鬼檔、盲檔、發晒毛重好!係真呀!(冇痴):loveliness:

作者: thankheavens    時間: 29/10/2007 10:47 PM

QUOTE:
原帖由 utum886 於 29/10/2007 10:40 PM 發表

點解會ban完一次又一次,佢做左啲乜野?
賽馬的世界.........容不下uturn?

點解..點解..

點解我老豆唔係李嘉誠?
點解我咁靚仔又無頭髮?

朋友.......世上好多事都係 因果.............
點解有些人那麼多朋友.....點解有些人孤獨一生.....凡事必有因.....因果循環是定理呀....
不如回頭一想.....以前有否做過一些 違背了 版規...對版主及網主不義之事吧

善哉..善哉...

種善因..自然得善果呀....
作者: thankheavens    時間: 29/10/2007 10:49 PM

http://www.racepattern.com/Discuz/viewthread.php?tid=25126&extra=page%3D1

講開種善因...

rp 網行動........無國界醫生(無師自通建議及帶領)

今季有少少斬獲...自己都捐了五百大元.....

做善事..人都開心d....

財富不代表一切
心境富有才是無價寶..

作者: thankheavens    時間: 29/10/2007 10:52 PM

QUOTE:
原帖由 utum886 於 29/10/2007 10:50 PM 發表

經你提點.....應該有.

那便好了

支持下無國界醫生....

化解下d 恩怨.

好嗎?

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0