標題: 大腦VS永旺財,四歲馬大戰? [打印本頁]

作者: 神之子    時間: 5/11/2007 07:26 PM     標題: 大腦VS永旺財,四歲馬大戰?

大腦至今在港三戰二勝一亞,在澳洲同樣是二勝一亞,嬴過紐西蘭打吡盟主,但未跑過千六米以上; 永旺財今季跑過二次,一亞一殿,賽績上冇大腦咁好,但跑過千八米,比大腦加程少二百,賠率都可能比大腦好,所以我都係支持永旺財,大家點睇?
http://www.hkjc.com/chinese/raci ... =2000&section=1
作者: 育馬者傳說    時間: 5/11/2007 07:32 PM

2000米排檔決定一切。
作者: 帶來吉利    時間: 5/11/2007 07:54 PM

大腦 跑2000 我就真係唔信
上次咁辛苦 贏隻開心多多:ooo:

我覺得 安田高過 大腦
作者: 活力寶蹄    時間: 5/11/2007 08:01 PM

呢場將會知到大腦會唔會有二千米既氣量...:fff:
作者: souphen    時間: 5/11/2007 08:04 PM

如果單以呢兩隻分勝負, 我支持大腦

但係以整場賽事黎計 , 我支持 富士晨曦 同埋 爪皇泓金
作者: 阿源    時間: 5/11/2007 10:40 PM

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 5/11/2007 07:32 PM 發表
2000米排檔決定一切。

卡士都好重要下
作者: Wai    時間: 5/11/2007 10:56 PM

檔位出賽
次數
勝出率
%
入Q率
%
上名率
%
其實...睇返個檔位統計...
都好平均...無話咩特別優勢...
雖然內檔係慳位出閘後不用作太大調整..
假若一心留後跑既馬其實係檔位無視...
出閘時間慢一步...即刻徹入內欄有表現既馬亦唔少..
蝕既腳程同用力亦都唔算多...何況彎位係馬匹既回氣點..
係有d馬出閘又唔想搶放但又出得快
進退兩難下迫住外疊走會蝕得多d..
我就覺得..其實個統計某情度上都係跑得少而做成...
作者: 阿源    時間: 5/11/2007 11:21 PM

我投永旺財一票
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 5/11/2007 11:24 PM

永不回望:jjjj:
山高兩次都話係大長途:jjjj:
his大長途means 1800-2000:gggg:
作者: 馬俠    時間: 5/11/2007 11:39 PM

發覺山高成日話d馬大長途...發覺原來佢所指既大長途係1800-2200馬 = =
咁2400打上係咪超級大長途:ccc:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0