標題: 蘇銘倫12月黎啦!暫定客串三個月。 [打印本頁]

作者: EternitY    時間: 8/11/2007 07:26 AM     標題: 蘇銘倫12月黎啦!暫定客串三個月。

蘇銘倫12月吹到埋身! 08/11/2007

過往每逢國際賽舉行前一個月左右,馬會都會召開發牌會議,落實並公布季內第二輪公司騎師名單。

今季由於有關方面集中只發半季及全季兩種牌照,故牌委會最快到明年二月初,始會對下半季公司騎師進行審批。

早在今年五月初,馬會已曾公布由今季開始,公司騎師牌照將會分半季及全季簽發,

至於未能長時間在港策騎的騎師亦可獲發短期公司騎師(即俗稱客串騎師)牌照,有效期為一個月及以上。

在這情況下,前屆最受公眾歡迎騎師蘇銘倫將會成為本季首位獲簽發短期牌照的公司騎師,

神奇小子最快下月初重臨香江,暫定客串三個月,預計將於國際騎師錦標賽日起上陣。

由於其支持者眾,故預計當蘇銘倫十二月重投本地戰陣後,將不愁寂寞之餘,

更有機會與韋達為首的一眾地頭蟲抗衡,分薄對方大批實力坐騎,

令圈中騎師勢力重新劃分,一股新蘇銘倫旋風即將捲起。

作者: Running    時間: 8/11/2007 09:42 AM

大摩同白生合作愉快,蘇仔o黎o左大摩都未必咁撐佢。
作者: 帶來吉利    時間: 8/11/2007 09:50 AM

告仔冇人可用
柏寶 今年輸哂咁多 頂頭大熱實力馬:vvv:
作者: 馬俠    時間: 8/11/2007 03:33 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 8/11/2007 09:42 AM 發表

佢唔同大摩合作仲好..可以騎下其他馬房d馬...頭馬一定好過上季
作者: 阿源    時間: 8/11/2007 03:39 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 8/11/2007 09:42 AM 發表

白德民合約到12月尾,白生走咗咪撐蘇仔囉,
不過話事話,蘇仔成日都提前解約,唔係好穩定,得罪左大摩都話唔定:hhh:
作者: asiadragon    時間: 8/11/2007 04:39 PM

蘇銘倫回來,都算叫做好事...話晒佢都叫有實力的騎師
作者: Running    時間: 8/11/2007 04:45 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 8/11/2007 03:39 PM 發表

不過話事話,蘇仔成日都提前解約,唔係好穩定,得罪左大摩都話唔定:hhh:

問題係:大摩之前講過如果白生期內交到成績,會同佢繼續合作。

而家已經有晒成績,大摩會唔會繼續同佢合作?
作者: 金碧明珠    時間: 8/11/2007 05:02 PM

蘇銘倫:jjjj: 黎香港跑返陣好呀:rrrr:
作者: 莫問我是誰    時間: 8/11/2007 06:25 PM

上年佢來雲游渡假~~今年唔知點呢??:yyy:

蘇銘倫已經完全取代左靳能地位~~

以前呢個時間人人都係等待金毛獅王來香港,而家人人在等神奇小子.....人真係容易貪新忘舊~~:yyy:
作者: EternitY    時間: 8/11/2007 06:27 PM

我估啦,大摩會繼續同白生合作,除非白生想返澳洲。:ppp:
作者: gogowin    時間: 8/11/2007 09:45 PM

我估極其量都會有d馬支持下蘇仔...
雖然上季佢提早解約...話就話同大摩有少少問題出現
但到頭來咪又係會合作番....
作者: 西人堅    時間: 8/11/2007 09:48 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 8/11/2007 03:39 PM 發表

邊有成日 ah
解約左1次 ja ma......佢都係黎過 2 季姐 :ppp:

唔怪得 d trainer 同 騎師 輸 1,2 日熱門就俾人話成日輸 :ccccc:
作者: 週日寧靜    時間: 8/11/2007 10:35 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 8/11/07 06:25 PM 發表
上年佢來雲游渡假~~今年唔知點呢??:yyy:

蘇銘倫已經完全取代左靳能地位~~

以前呢個時間人人都係等待金毛獅王來香港,而家人人在等神奇小子.....人真係容易貪新忘舊~~:yyy:

上年大摩d馬都唔掂..如果今年佢仲係大摩主帥就好多馬贏:fff:

今年做客串騎師好:fff: :fff: :eee:
作者: 春田花花幼稚園    時間: 8/11/2007 10:40 PM

睇下打唔打“裝”先說:fff:
作者: 李澤楷    時間: 8/11/2007 10:41 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 8/11/2007 09:48 PM 發表

邊有成日 ah
解約左1次 ja ma......佢都係黎過 2 季姐 :ppp:

唔怪得 d trainer 同 騎師 輸 1,2 日熱門就俾人話成日輸 :ccccc:

同D股民一樣,渣住一兩個月就叫做長線投資:zzz:
作者: 活力寶蹄    時間: 8/11/2007 11:01 PM

告仔會俾d馬佢騎掛....:ddd:
作者: Kris    時間: 8/11/2007 11:04 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 8/11/2007 10:41 PM 發表

同D股民一樣,渣住一兩個月就叫做長線投資:zzz:

所以有事必定死呢D人先
作者: S.WEEK    時間: 9/11/2007 08:01 AM

QUOTE:
原帖由 春田花花幼稚園 於 8/11/2007 10:40 PM 發表
睇下打唔打“裝”先說:fff:

我都係咁話,唔係初初來果個 蘇銘倫

現在咁多應酬 :zzz: :zzz:
作者: 阿源    時間: 9/11/2007 09:34 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 8/11/2007 09:48 PM 發表

邊有成日 ah

如果我冇記錯,係連續兩季都提前解約,只不過第一次只係提前左小小.
作者: 阿源    時間: 9/11/2007 09:40 AM

蘇銘倫獲准解約

二○○五年二月二十二日

受薪董事兼牌照委員會秘書祁禮謙發出通告如下

由於聘用騎師蘇銘倫的法國馬房需要其返國效力,馬會牌照委員會以文件傳閱方式進行審批,接納練馬師約翰摩亞及騎師蘇銘倫在雙方同意下,於二○○五年二月二十八日星期一終止其馬房騎師聘約。牌照委員會亦將於同日撤銷蘇銘倫的馬房聘約騎師牌照。

所以2005,2006年都有提前解約

作者: 西人堅    時間: 9/11/2007 01:45 PM

QUOTE:
原帖由 阿源 於 9/11/2007 09:40 AM 發表
蘇銘倫獲准解約

二○○五年二月二十二日

受薪董事兼牌照委員會秘書祁禮謙發出通告如下

由於聘用騎師蘇銘倫的法國馬房需要其返國效力,馬會牌照委員會以文件傳閱方式進行審批,接納練馬師約翰摩亞及騎師 ...

阿加汗 call 人點到佢唔走 ah
唔該有番小小國際視野

仲有佢點都騎左 幾個月先走
2月28日唔走 3月頭都局走 la 杜拜開始有大賽

真正係好似 列高力果 d 騎到冇引走味得 1 次

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0