標題: 韋達揀錯馬被馬迷即報迷噓 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 12/11/2007 07:22 AM     標題: 韋達揀錯馬被馬迷即報迷噓

冠軍騎師韋達揀馬跑往績甚佳,不過亦有老貓燒鬚之時。昨日頭場一出即勝的「危險英駿」,

馬主周邦華原本屬意由韋達執韁,可是他卻推莊揀騎頂頭大熱門「俊利好」,

結果「危險英駿」爆出五十三倍大冷W,而「俊利好」就只得第三,

返回凱旋門解鞍時馬迷即報以噓聲,而之後韋達只憑「大紅袍」取得一W,

其餘熱門如「本地實力」及「安畋」等相繼倒灶,誤盡蒼生!

韋達搏輸俊利好後遭到馬迷柴台,顯得一臉無奈。
作者: 李澤楷    時間: 12/11/2007 09:44 AM

如果韋達騎危險英駿,咪變左跟前走,咪會輸囉:lll:
作者: 楊駿    時間: 12/11/2007 10:25 AM

下,正常都揀「俊利好」啦。
作者: 丹山飛駒    時間: 12/11/2007 11:20 AM

咁都有得鬧=o=不如下次排位俾馬迷揀騎師配搭啦=.=
作者: 木奇異    時間: 12/11/2007 11:58 AM

大佬呀....正常既都揀俊利好啦 :ccc:
而且....你又知d人係因為韋達揀錯馬而柴台? 你唔俾d人因為韋達摶失俊利好e隻1.5倍大熱而柴台ga? :vvv:
再者, 如果韋達騎危險英駿, 擺到前一前走, 到時咪我睇好既森林活泉贏lor :yyy:
作者: Running    時間: 12/11/2007 12:00 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 12/11/2007 11:58 AM 發表
大佬呀....正常既都揀俊利好啦 :ccc:
而且....你又知d人係因為韋達揀錯馬而柴台? 你唔俾d人因為韋達摶失俊利好e隻1.5倍大熱而柴台ga? :vvv:
再者, 如果韋達騎危險英駿, 擺到前一前走, 到時咪我睇好既森林活 ...

o的報導完全係搞gap:zzz:

危險英駿就算係達少騎,賠率頂多咪廿零三十倍,就算輸都無傷大雅。:zzz:
作者: 賭性不改    時間: 12/11/2007 12:42 PM

岩岩睇完生果報話巫斯義試完都話唔想騎,
要馬主游說佢先肯騎,咁睇隻馬真係幾犀利~:kkk:
作者: andy    時間: 12/11/2007 12:52 PM

韋達騎功好過巫斯義咩??? 我唔覺得喔

韋達 騎馬都唔出力既....好多馬 距都(省)唔起身.....:rrr:
作者: 魚仔餅    時間: 12/11/2007 01:29 PM

揀錯馬時常都有發生啦:lll:

揀韋達d馬黎買好似穩如泰山咁:rrr:

呢d咪叫輸打贏要啦
作者: wksstephen    時間: 12/11/2007 02:10 PM

咁姐係隻馬求其搵個騎都贏得啦~~
真係超晒班喎~~
作者: 西人堅    時間: 12/11/2007 03:01 PM

不愧為東方, 出埋 d 野都膠 d :yyy:
作者: 帶來吉利    時間: 12/11/2007 03:53 PM

QUOTE:
原帖由 賭性不改 於 12/11/2007 12:42 PM 發表
岩岩睇完生果報話巫斯義試完都話唔想騎,
要馬主游說佢先肯騎,咁睇隻馬真係幾犀利~:kkk:

又傷左成年
又有脾氣:fff:
作者: 活力寶蹄    時間: 12/11/2007 04:10 PM

隻利好呢程跑得第三已經好好....:kkk:
隻馬千四都好耐先上都黎....:ppp:
作者: 賭性不改    時間: 12/11/2007 04:44 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 12/11/2007 03:53 PM 發表

又傷左成年
又有脾氣:fff:

咁隻馬今場幾成馬~:aaaa:
咁都贏得~:kkk:
作者: 莫問我是誰    時間: 12/11/2007 06:12 PM

好似噓係噓輸左大熱門1點幾倍喎~~

咁多馬迷會留意選騎架咩~~:ppp:
作者: poiuy    時間: 12/11/2007 06:15 PM

誤盡蒼生!
:yyy: :yyy:
作者: asiadragon    時間: 12/11/2007 06:19 PM

韋達點都唔會放棄俊利好啩.............:ppp:
作者: 帶來吉利    時間: 12/11/2007 06:24 PM

QUOTE:
原帖由 賭性不改 於 12/11/2007 04:44 PM 發表

咁隻馬今場幾成馬~:aaaa:
咁都贏得~:kkk:

我睇都有7成

試左幾次閘
又快操:fff:
作者: 李澤楷    時間: 12/11/2007 06:37 PM

QUOTE:
原帖由 poiuy 於 12/11/2007 06:15 PM 發表
誤盡蒼生!
:yyy: :yyy:

亂用成語:fff: ,拋錯書包:zzz:
作者: S.WEEK    時間: 12/11/2007 07:04 PM

除了搞笑之外,冇咩好講

一隻有哂實績三班都可能留唔住的馬唔騎,

唔通走去騎初出馬 :ggg: :ggg:
作者: 贏馬人    時間: 12/11/2007 08:13 PM

:bbb: 騎又鬧,唔騎又鬧,D hihi馬迷真係:rrr: :rrr: :rrr:
作者: kewell    時間: 12/11/2007 08:30 PM

其實呢場俊利好都難贏啦:ooo:
作者: 木奇異    時間: 12/11/2007 09:53 PM

QUOTE:
原帖由 kewell 於 12/11/2007 08:30 PM 發表
其實呢場俊利好都難贏啦:ooo:

俊利好講到明跑1400衝唔多......唔係悅駿財星比人頂係外面, 第3個隻會係悅駿財星 :ooo:

不過以韋達的角度黎講, 俊利好之前有表現, 又點會為左一隻初出馬放棄佢
作者: 世紀巨星    時間: 14/11/2007 11:30 AM

韋達揀新馬嘅眼光不嬲都麻麻, 又或者佢係會因為某D關係而揀,
點都好, 韋達大熱倒灶嘅馬成日都有, 所以買佢D都係要三思,
一來唔好分, 二來佢D騎法太單調啦~
作者: 李澤楷    時間: 14/11/2007 11:32 AM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 12/11/2007 08:13 PM 發表
:bbb: 騎又鬧,唔騎又鬧,D hihi馬迷真係:rrr: :rrr: :rrr:

佢地中左就唔會鬧啦:fff:
作者: DrHorse    時間: 15/11/2007 03:07 AM

Hi ... 好耐冇上嚟. :gggg:

危險英駿 ... 今仗幕後係睇準了快步速受益一仗功成, 今次走雞朋友下次不宜再追.

http://www.racepattern.com/Discu ... &extra=page%3D1
作者: taxi2003    時間: 15/11/2007 03:53 AM

成篇野冇特別,但一睇見誤盡蒼生呢4個字就笑左:yyy: :yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0