標題: 勁惑落重票搏殺得手,沈集成3W捧盃。 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 16/12/2007 12:40 AM     標題: 勁惑落重票搏殺得手,沈集成3W捧盃。

今次賽事於排位後共有三駒宣布退出,當中第一及第六場均有馬匹補上,

而後備補出的沈廄馬「勁惑」更閘前落重票下搏殺得手,

連同「紅藍精英」及捧走九龍塘會盃的「鼓浪天風」,沈廄今季首中三元。

沈集成昨日得幸運之神眷顧,頭場先有「紅藍精英」以短距離擊敗「野蠻」贏出本身首W,

到第六場後備補上的「勁惑」雖閘前狂落票,但仍以17倍開跑,

結果在徐君禮策騎下爆冷成功。到第九場全日唯一錦標九龍塘會盃,「鼓浪天風」克服重磅贏馬交代。

對於「勁惑」之配搭,沈集成表示是一波幾折。

「『勁惑』上兩仗由潘頓策騎後,騎者建議此馬加眼罩及轉跑沙田會更合發揮,

故今次才會有加眼罩及轉場地之部署。而當報名公布時,我駒列後備一,

潘頓及冼毅力均因此放棄其策騎權,而當得悉可以後備身分補上,

我曾接觸蘇銘倫,但因騎者未能做121磅,輾轉之下,我才決定起用徐君禮。

今場步速偏快而『勁惑』可快跟不斷,證明此馬質素不俗。」沈集成說。
作者: EternitY    時間: 16/12/2007 12:48 AM

勁惑 + 鼓浪天風 都係嬴草地1400米 :eee:
作者: 木奇異    時間: 16/12/2007 12:56 AM

蘇銘倫121磅都做唔到 :kkk: :ppp:
作者: 小野伸二    時間: 16/12/2007 12:59 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 16/12/2007 12:56 AM 發表

返黎渡假之嘛:yyy:
作者: 馬俠    時間: 16/12/2007 01:00 AM

難得可以...3W成哥開心晒啦:eee:
作者: Galileo    時間: 16/12/2007 12:10 PM

「勁惑」幕後大豐收:yyy: :yyy:
作者: 帶來吉利    時間: 16/12/2007 07:34 PM

跑馬冇做馬就呃你

前日多隻落重飛馬 唔係贏就包q包t:bbbb:
作者: 西人堅    時間: 16/12/2007 07:41 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 16/12/2007 07:34 PM 發表
跑馬冇做馬就呃你

飛躍之旅?? $$48 --> $$39
愛拚者勝?? $$ 55 --> $$41
快都 ??      $$ 58 --> $$46

咁一定係電訊大爺 :loveliness:
$$84 --> $$55

同埋勇善勝 $$140 --> $$78 :loveliness: :loveliness:
作者: 飛神    時間: 16/12/2007 07:42 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 16/12/2007 07:41 PM 發表

飛躍之旅?? $$48 --> $$39
愛拚者勝?? $$ 55 --> $$41
快都 ??      $$ 58 --> $$46

咁一定係電訊大爺 :loveliness:
$$84 --> $$55

同埋勇善勝 $$140 --> $$78 :loveliness: : ...

首飾奇寶:jjjj:
作者: Ralph_Ho    時間: 16/12/2007 07:49 PM

佢贏左3win都係咁話.
我對呢條友完全冇好感!!
作者: iceson    時間: 16/12/2007 08:09 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 16/12/2007 12:56 AM 發表

即係佢而家起碼123磅

馬會係咪規定120磅以上只可以超1磅? :jjj: :jjj:
作者: 阿VICTOR鬼    時間: 17/12/2007 12:38 AM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 16/12/2007 07:34 PM 發表
跑馬冇做馬就呃你

但係咁喎....
如果你有幾千萬至幾億...又可以過十億身家....
你重心賭一隻馬你覺得佢好有機會既...而你
係有可能令彩池轉變的話.....
呢d咪唔叫做馬lor.....:ooo:

例如你賭一隻重心馬...會賭百幾萬至二百萬既....令彩池轉變....咁應該唔叫做馬
又例如....有個賭博集團....佢資金可能係三千萬....隻隻重心可能賭五百萬既....咁樣唔叫做馬

雖然可能情況係有d過大....不過係有機會發生的....

另外可以咁諗....唔好理佢點解落飛....你認為落飛跑得好....你只要跟....不要問....唔係對自己銀包最好既做法咩...:fff:
作者: 金威    時間: 17/12/2007 02:54 AM

落飛成日都會有
投注賽馬就係咁
賠率成日變
而且香港地有些人真係好有錢
買幾十萬或百幾萬對佢地黎講唔算係d 咩
但係咁就可以郁到個彩池
冷馬仲更加易郁到
作者: Minisizeshirt    時間: 17/12/2007 03:34 AM

每季落飛失手都唔知死幾多啦!永遠冇人會記起?:loveliness:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0