標題: 同一世界、最佳孖寶跑出今季第一次平頭W。 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 23/12/2007 09:59 PM     標題: 同一世界、最佳孖寶跑出今季第一次平頭W。

明日為聖誕佳節,在這個普天同慶的大節日之前,

沙田馬場昨日十場賽事共產生十一匹頭馬,第九場文家良馬房的「最佳孖寶」由十四檔切入領放,

而閘前落票至1.9倍的「同一世界」則在入直路後從中間位置趕上,

兩大高手蘇銘倫及白德民各顯功架下,末段鬥足二三百米,

結果同一時間觸線,跑出今季第一次平頭W賽果。

「同一世界」鞍上人白德民指今場贏馬是雙重好彩,他說:

「今次直路上幸好再無遇塞車情況,而我駒曾一度領先,

但之後轉力弱,幸好回氣再上,才保住這席平頭冠軍。」

至於「最佳孖寶」練馬師文家良,在宣布名次前對影相結果是抱有一定信心。

「從電視角度看,『最佳孖寶』衝線時的位置絕對不在『同一世界』之後,

故我深信我駒是有機會贏馬的,現得平頭冠軍我亦感高興。

而今次排十四檔選擇擺前領放,完全是蘇銘倫的建議,賽果亦說明這策略奏效。」文家良說。
作者: wksstephen    時間: 24/12/2007 02:48 AM

其實要平頭既機會真係微得好交關~~
作者: EternitY    時間: 24/12/2007 02:50 AM

最佳孖寶換左蘇銘倫勁左好多咁。:ggg:
作者: Sweety    時間: 24/12/2007 02:55 AM

最佳孖寶:loveliness: :gggg: :ssss: :ssss: :ssss:
作者: 金碧明珠    時間: 24/12/2007 03:42 AM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 24/12/2007 02:50 AM 發表
最佳孖寶換左蘇銘倫勁左好多咁。:ggg:

轉埋個練馬師就:fff:
作者: S.WEEK    時間: 24/12/2007 08:48 AM

我諗係今季其中一場最好睇的賽事

兩大師傅鬥足 300 米 :gggg: :gggg:
作者: gogowin    時間: 24/12/2007 09:04 AM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 24/12/2007 03:42 AM 發表

轉埋個練馬師就:fff:

今次兩隻平頭令我諗起一d野...
我想問記憶所及當年文家良好似係大摩馬房個副練....:jjj:
作者: 阿源    時間: 24/12/2007 12:43 PM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 24/12/2007 09:04 AM 發表

今次兩隻平頭令我諗起一d野...
我想問記憶所及當年文家良好似係大摩馬房個副練....:jjj:

唔係好似,直情係:tttt:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0