標題: 喜皇寶今朝晨操跛腳,即場被人道毀滅。 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 15/1/2008 11:50 AM     標題: 喜皇寶今朝晨操跛腳,即場被人道毀滅。

喜皇寶今朝晨操跛腳,即場被人道毀滅!:sss: :sss:
作者: 列高力    時間: 15/1/2008 11:52 AM

rip

好似你愛駒wo?
作者: 神鷹    時間: 15/1/2008 11:53 AM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 15/1/2008 11:52 AM 發表
rip

好似你愛駒wo?

也是我的愛駒...:sss:
作者: 新水星    時間: 15/1/2008 11:53 AM

又 係 方 嘉 柏:bbb:
作者: Sweety    時間: 15/1/2008 11:54 AM

岩岩先叫有返表現
估唔到...:sss:
作者: 列高力    時間: 15/1/2008 11:55 AM

仲衰過成哥
作者: 光仔    時間: 15/1/2008 11:55 AM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 15/1/2008 11:52 AM 發表
rip

好似你愛駒wo?

係..:sss:
作者: 列高力    時間: 15/1/2008 11:56 AM

QUOTE:
原帖由 光仔 於 15/1/2008 11:55 AM 發表

係..:sss:

神既表現 :jjjj:
作者: Sweety    時間: 15/1/2008 11:58 AM

一隻祝福 一隻喜皇寶:sss: :zzzzzzzzz:
作者: 光仔    時間: 15/1/2008 11:59 AM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 15/1/2008 11:56 AM 發表

神既表現 :jjjj:

又關事既...
作者: 列高力    時間: 15/1/2008 11:59 AM

QUOTE:
原帖由 光仔 於 15/1/2008 11:59 AM 發表

又關事既...

just maybe
作者: 木奇異    時間: 15/1/2008 12:00 PM

又會咁搞法既 :ggg:
邊度黎的料?
作者: 光仔    時間: 15/1/2008 12:00 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 15/1/2008 11:59 AM 發表

just maybe

你講哂喇:bbb:
作者: 新水星    時間: 15/1/2008 12:00 PM

QUOTE:
原帖由 Sweety 於 15/1/2008 11:58 AM 發表
一隻祝福 一隻喜皇寶:sss: :zzzzzzzzz:

君君俾佢搞到厭戰 綠色駿馬仲未跑得:bbb:
作者: 光仔    時間: 15/1/2008 12:01 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 15/1/2008 12:00 PM 發表
又會咁搞法既 :ggg:
邊度黎的料?

香討
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 12:05 PM

QUOTE:
原帖由 新水星 於 15/1/2008 12:00 PM 發表

君君俾佢搞到厭戰 綠色駿馬仲未跑得:bbb:

咁橋 2 隻就係人地問題??
星運爵士 冇事 bor :jjjj:
作者: 列高力    時間: 15/1/2008 12:05 PM

QUOTE:
原帖由 光仔 於 15/1/2008 12:00 PM 發表

你講哂喇:bbb:

我冇wo :jjjj:
可能你d事跡令我誤會
sorry:sss:
作者: 新水星    時間: 15/1/2008 12:10 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 15/1/2008 12:05 PM 發表

好彩星運隻腳冇咩事囉
方仔對腳部不安既馬係唔識停的:bbb:
祝福死前傳左傷腳好耐的啦,但你睇下中間出左幾多場:bbb:
作者: 木奇異    時間: 15/1/2008 12:12 PM     標題: 回復 #16 西人堅 的帖子

運氣問題姐......馬跛腳事件成日都發生
上季華哥咪有段時間成日死馬既....黑仔冇計
作者: taxi2003    時間: 15/1/2008 12:12 PM

rip:zzzzzzzzz: :zzzzzzzzz:
作者: 神鷹    時間: 15/1/2008 12:13 PM

始終星運 同喜皇寶,綠色駿馬唔同
後兩者一向出晒名玻璃...一向易傷
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 12:18 PM

QUOTE:
原帖由 新水星 於 15/1/2008 12:10 PM 發表

好彩星運隻腳冇咩事囉
方仔對腳部不安既馬係唔識停的:bbb:
祝福死前傳左傷腳好耐的啦,但你睇下中間出左幾多場:bbb:

咁亦可以係俾 岳敦遠征得多 搾到傷曬,
隻馬岳敦 用得 8 8 9 9 la
轉去方仔度佢食左隻死貓都得 ga wor :jjjj:
作者: 好爸爸    時間: 15/1/2008 12:18 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 15/1/2008 12:05 PM 發表

星運出曬名係鐡馬嘛

都係danny勁d...鐡馬永利好都可以傷到退役:jjjj:
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 12:21 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 15/1/2008 12:12 PM 發表
運氣問題姐......馬跛腳事件成日都發生
上季華哥咪有段時間成日死馬既....黑仔冇計

咪係 lor, 根本係運氣問題......
咁o岩咁橋 操跛 2 隻高班姐......

喜德寶 咪又係 玻璃....依家都好地地
作者: 新水星    時間: 15/1/2008 12:21 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 15/1/2008 12:18 PM 發表

咁亦可以係俾 岳敦遠征得多 搾到傷曬,
隻馬岳敦 用得 8 8 9 9 la
轉去方仔度佢食左隻死貓都得 ga wor :jjjj:

停操多陣出少一兩場唔駛死的吧:bbb:
作者: 好爸爸    時間: 15/1/2008 12:25 PM

老實講...經過55波事件...我都覺得小方谷馬係谷到好盡

仲有海之逸...神乎其技咁放贏左場後即刻爆缸
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 12:32 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 15/1/2008 12:25 PM 發表

谷得馬 就要付代價
唔只佢 ge

沈會谷傷馬 大家都知
蔡 d 高班馬又係谷傷
阿苗又係出曬名谷完之後冇:jjjj:

諗諗下, 除左阿摩, 冇咩馬房谷 頂班馬唔會傷,
好爸爸唔傷 冠軍廊傷,
告仔 都有唔少谷傷.....

作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 12:37 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 15/1/2008 12:18 PM 發表

星運出曬名係鐡馬嘛

都係danny勁d...鐡馬永利好都可以傷到退役:jjjj:

咪係 lor, 上手谷完.....

喜皇/德寶 上手 邊個? :jjjj:
綠色駿馬 上手 大告....大告 咪又係谷傷....小武士傷到 :jjjj:
作者: hkcmlawrence    時間: 15/1/2008 12:42 PM

我不會相信的:funk:
作者: 好爸爸    時間: 15/1/2008 01:06 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 15/1/2008 12:32 PM 發表

谷得馬 就要付代價
唔只佢 ge

沈會谷傷馬 大家都知
蔡 d 高班馬又係谷傷
阿苗又係出曬名谷完之後冇:jjjj:

偏偏 好多人話谷死馬 ge 告仔就冇 le d 問題 :zzz:
阿摩都係, 所以點解佢咁多高班馬 :eee:

大摩固然係高手...馬保養好之外仲可以輪住交代

不過告仔真係無呢d問題??一d都唔覺
傷到退左役果批已經唔提...終身美麗成年都未跑得番
你應該唔會話呂健威用得佢盡掛:fff:

祝福雖然係岳敦手上跑左好多
不過岳敦出名保養馬既功夫好...有傷一定唔會迫佢跑
鍊馬師如果保養功夫好...就算紅旗飛揚8歲仲可以交到表現
呢方面小方明顯差幾班

至於苗禮德就算把啦...我諗應該無咩人覺得佢鍊馬掂掛....出蠱惑就叻:eee:
作者: 魚仔餅    時間: 15/1/2008 01:16 PM

我唔信:xxx:
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 01:17 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 15/1/2008 01:06 PM 發表

大摩固然係高手...馬保養好之外仲可以輪住交代

不過告仔真係無呢d問題??一d都唔覺
傷到退左役果批已經唔提...終身美麗成年都未跑得番
你應該唔會話呂健威用得佢盡掛:fff:

祝福雖然係岳敦手上跑左 ...

我諗諗下改番了...
"諗諗下, 除左阿摩, 冇咩馬房谷 頂班馬唔會傷,
好爸爸唔傷 冠軍廊傷,
告仔 都有唔少谷傷....."

上手唔谷 自然冇咁易傷,
冇咁易傷姐.....都係會傷......
輝哥唔谷,
牛精, 赤膽福星轉手唔傷,
麒麟就傷, 蝦王都係最後傷 la

岳敦......有 d 谷盡都係散曬, 快嘉福, 水星.....
谷散完永遠完跑唔番

好望角 最後都係腳傷退役,
keep 得幾好都總有跑盡一日, 一隻馬里程有限:zzz:

薛達志谷馬都好勁
冠軍廊一谷即傷
都係安爺勁 d....."保養" 功夫真係叻, 依家咁谷都唔散 :yyy: :yyy:

所以 都係 阿摩 犀利, 谷得黎又耐戰 :ccccc:

作者: 好爸爸    時間: 15/1/2008 01:19 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 15/1/2008 12:37 PM 發表

咪係 lor, 上手谷完.....

喜皇/德寶 上手 邊個? :jjjj:
綠色駿馬 上手 大告....大告 咪又係谷傷....小武士傷到 :jjjj:

小武士係一季用盡....點都要回下氣:jjjj:
作者: 好爸爸    時間: 15/1/2008 01:29 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 15/1/2008 01:17 PM 發表

我諗諗下改番了...
"諗諗下, 除左阿摩, 冇咩馬房谷 頂班馬唔會傷,
好爸爸唔傷 冠軍廊傷,
告仔 都有唔少谷傷....."

上手唔谷 自然冇咁易傷,
冇咁易傷姐.....都係會傷......
輝哥唔谷,
牛 ...

有一點一定要搞清楚
馬傷係正常既事...有d馬健康係比較差...呢樣野個個馬房都會遇到

但一個馬房可以成日有馬傷就一定操練方法有問題
呢樣堅哥要搞清楚:ccccc:

至於薜達志...其實我仲未搞清佢咩料
係佢d ppg廢...定係佢唔識練新馬:ppp:
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 01:42 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 15/1/2008 01:29 PM 發表

有一點一定要搞清楚
馬傷係正常既事...有d馬健康係比較差...呢樣野個個馬房都會遇到

但一個馬房可以成日有馬傷就一定操練方法有問題
呢樣堅哥要搞清楚:ccccc:

至於薜達志...其實我仲未搞清佢咩料 ...

薜達志, 一個字 -- 廢 :gggg:
只係好爸爸上手更廢, 大家都明白 :yyy:

拿, 我唔係話 沈,苗 果 d 唔係冇問題, 果 d 好多例子

我只係 唔見得 方仔成日谷跛馬......
咁橋 2 隻高班 轉倉馬, 可以係上手用盡佢食死貓.....
我當 海之日係佢出事好未......
佢手上都有好多 跑左好多年都唔散的馬

作者: S.WEEK    時間: 15/1/2008 01:44 PM

方嘉柏今季操傷好多馬

又多馬成日停操 :ccc: :ccc:

R.I.P
作者: 櫻花    時間: 15/1/2008 01:46 PM

近排都睇到"方仔"進入左黑仔期,搏好多馬又都得第二,佢個friend戴勝又停賽.
作者: 新水星    時間: 15/1/2008 01:48 PM

傷的確好多馬房都有,問題係操傷後的處理方法。
作者: conan917    時間: 15/1/2008 01:50 PM

其實無論係晨操操跛左同競跑途中跛腳都係意外...
係無人想發生的一件事...
但係點解一跑跛左又或者傷左個矛頭就指向練馬師話佢谷馬谷得勁呢?
難道經緯渡谷得太行...年年有利又係..?
作者: 馬俠    時間: 15/1/2008 04:54 PM

唉仲衰過沈集成..
一隻咁好既馬...在此要告終..多得方嘉柏成日谷d馬傷晒..依家跛埋88
作者: thankheavens    時間: 15/1/2008 05:29 PM

RIP

我的愛駒also........
作者: asiadragon    時間: 15/1/2008 05:54 PM

真係估唔到.....:sss:
難得隻馬銳氣正盛.....:llll:
作者: 君子    時間: 15/1/2008 07:25 PM

如果個個馬主好似你地咁好心

安哥肯定爆倉啦 :abcde: :abcde:
作者: 帶來吉利    時間: 15/1/2008 07:32 PM

勝哥 旺氣逼人:ddd:
作者: nathanxhim    時間: 15/1/2008 07:33 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 15/1/2008 07:25 PM 發表
如果個個馬主好似你地咁好心

安哥肯定爆倉啦 :abcde: :abcde:

緊係正常哥先啦:eee:
作者: 李澤楷    時間: 15/1/2008 08:15 PM

又要谷馬又要隻馬健康,邊有咁著數GA:zzz: .

可以話,方祿麟真係錫馬,而佢個仔方嘉柏就一D都唔錫馬:jjjj: ,還記得伯神寶嗎?

要係谷戰長期有頭馬拉,唔係係咁谷仲有咩方法?

點都好,進取型馬房就要預左D馬無咁耐戰,一至兩季同你鍊盡.唔係舊年點囉冠軍?

賓康,愛倫,希斯....咪又係咁.
作者: 活力寶蹄    時間: 15/1/2008 08:39 PM

莫...:zzzzzzzzz:
作者: EternitY    時間: 15/1/2008 09:29 PM

本身馬兒有腳傷,轉廄後,跑得返當然係好,但最不幸的事發生了。

喜皇寶,估唔到你會這麼突然的離去 ... R.I.P.

作者: 好爸爸    時間: 15/1/2008 09:59 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 15/1/2008 08:15 PM 發表
又要谷馬又要隻馬健康,邊有咁著數GA:zzz: .

可以話,方祿麟真係錫馬,而佢個仔方嘉柏就一D都唔錫馬:jjjj: ,還記得伯神寶嗎?

要係谷戰長期有頭馬拉,唔係係咁谷仲有咩方法?

點都好,進取型馬房就要預左D ...

我其實好難認同呢一點:ooo:
鼓浪旋風, 小武士, 叫關領3隻上季用得夠盡啦

一樣行得跑得贏得...頂多要時間回氣減分
谷馬唔一定要谷傷馬既
作者: 李澤楷    時間: 15/1/2008 10:00 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 15/1/2008 09:59 PM 發表

谷馬唔一定要谷傷馬既

唔係隻隻都係谷爆嘛.

好似人咁,有D谷到病都仲要摶殺,但有D谷極都仲咁精神:ooo:
作者: 德記    時間: 15/1/2008 10:12 PM

回西人堅:: 有性格點死??

一切都是運。。。根本5關練馬司事﹐我絕對相信如果練馬司知到匹馬有傷﹐一定停操﹐ 如果無傷但5谷點贏???
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 10:26 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 15/1/2008 09:59 PM 發表

谷馬唔一定要谷傷馬既

小武士, 叫關領 完全跑唔番 wor 師兄 :jjjj:
場場 1x 名.....係 行得, 陣上出去行 lor :jjjj:

唔係谷散...小武士跑完 女皇杯 會停曬手腳 ma ??
女皇杯 第4, 好好成績 la
如果你話收夠唔出 我冇野好講,

頂得順 個練馬師點會唔跑先??

叫關領, 又係跑咁多場 1x 名咁多場,
加埋 d 馬位都幾好睇, 咁唔係散係咩?
依家 51 分要夠實減夠.....未散完 減幾多分都冇用, 活力威果 d.....

仲有隻同馬房......我估你都未必記得.......小福星........
成年未跑過 1 場
唔傷 佢會唔跑?? :jjjj: :jjjj:

作者: Running    時間: 15/1/2008 10:28 PM

我覺得唔可以怪晒Trainer:ggg:

一匹馬受唔受操,唔只睇個Trainer功力、仲要睇隻馬受唔受得。

大家或者冇留意當年喜皇寶第二季o個陣,馬主已經講過隻馬o係當地,已經發現腳係有問題,可以跑到今時今日,我反而覺得方仔係有功勞。

佢同喜德寶都係玻璃腳,喜皇寶仲要重傷過,但今季都竟然可以跑得返,我相信方仔落過唔少心機。

而且我經常睇操練表,至少我自己覺得方仔對呢隻馬o既操練手法,係針對隻馬實況去做,當然內裡有冇其他因素冇人知,但至少表面睇係冇強行死谷隻馬。

最後,跑馬就係咁邪門,偏門o野點可能唔講運氣?
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 10:44 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 15/1/2008 10:28 PM 發表
我覺得唔可以怪晒Trainer:ggg:

一匹馬受唔受操,唔只睇個Trainer功力、仲要睇隻馬受唔受得。

大家或者冇留意當年喜皇寶第二季o個陣,馬主已經講過隻馬o係當地,已經發現腳係有問題,可以跑到今時今日,我 ...

le 排 阿方連續搏失,
塞車冇位,
5 5 波 突然 發癲,
再加埋 今次......

一切都話曬俾你聽, 黑起上黎.....就係咁......
唔通又係人為??

阿 Paul 黑開.....2 隻鎮谷寶一齊出事.....
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 10:49 PM

QUOTE:
原帖由 德記 於 15/1/2008 10:12 PM 發表

一切都是運。。。根本5關練馬司事﹐我絕對相信如果練馬司知到匹馬有傷﹐一定停操﹐ 如果無傷但5谷點贏???

Re 德記:
George Washington, Horatio Nelson, Barbaro 又點死 :jjjj:
All are destiny......我當然明白 :xxxx:

我之前打咁多都係想叫人理性 d, 唔好下下話 練馬師唔o岩.....
黑開......Paul So 黑開.....個倉 2 隻寶就出事, 咁唔通又係佢唔o岩咩......:llll:

唔谷, 咪玩 la, 全世界 練馬師都谷.....岳伯仁 一年 都唔知跑死幾多隻啦

我絕對相信如果練馬司知到匹馬有傷﹐一定停操 ---
Absolutely :ccccc: , 有得跑 唔通唔跑咩.....Horses are born to race.....
隻馬 身體 語言話佢冇野, 練者自然 繼續 操
好地地點會唔操 ..... 用你果句 倒轉黎諗
知到匹馬有傷﹐一定停操 -- 即係 停操 一定係 有野

無傷但5谷點贏 -- 問下 安哥 :zzz:
作者: Kris    時間: 15/1/2008 10:52 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 15/1/2008 10:49 PM 發表
無傷但5谷點贏 -- 問下 安哥

唔駛問佢, 問我都得

隻馬超同場馬三班就日日出大圈散步都贏得啦:yyy:
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 10:55 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 15/1/2008 10:52 PM 發表

唔駛問佢, 問我都得

隻馬超同場馬三班就日日出大圈散步都贏得啦:yyy:

我都好想問下 強哥.....點樣 3 個月只快跳一課 都可以令馬匹有表現 :yyy:
季初隻 魅力漢子 :yyy:
作者: Running    時間: 15/1/2008 10:58 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 15/1/2008 10:55 PM 發表

我都好想問下 強哥.....點樣 3 個月只快跳一課 都可以令馬匹有表現 :yyy:
季初隻 魅力漢子 :yyy:

真心馬主咪仲勁?:fff:

省一課22.6,之後即刻掃晒!:fff:
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 11:05 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 15/1/2008 10:58 PM 發表

真心馬主咪仲勁?:fff:

省一課22.6,之後即刻掃晒!:fff:

真心馬主 之前 跑過 3 場 當 3 課閘 wor :jjjj:
作者: 飛神    時間: 15/1/2008 11:09 PM

ABOUT 吳定強

睇下京城之威的操練吧

正呀:fff:
作者: Running    時間: 15/1/2008 11:10 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 15/1/2008 11:05 PM 發表

真心馬主 之前 跑過 3 場 當 3 課閘 wor :jjjj:

你明唔明我呢段說話係做乜?:fff:

有o的Tainer,就算收埋食,都會識得點樣將隻馬潛力「準時地」發放。:fff:

但有o的Trainer,點谷隻馬都唔曉上,但一換人訓練就可以變成第二隻馬。:yyy:
作者: 西人堅    時間: 15/1/2008 11:25 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 15/1/2008 11:10 PM 發表

你明唔明我呢段說話係做乜?:fff:

有o的Tainer,就算收埋食,都會識得點樣將隻馬潛力「準時地」發放。:fff:

但有o的Trainer,點谷隻馬都唔曉上,但一換人訓練就可以變成第二隻馬。:yyy:

我同你講話 強哥隻隻減夠分
佢都話去你信唔信 :jjjj:

京城孖寶 今季次次去你又信唔信 :jjjj:

作者: 真誇張!嵩哥    時間: 16/1/2008 05:51 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 15/1/2008 11:25 PM 發表

我同你講話 強哥隻隻減夠分
佢都話去你信唔信 :jjjj:

京城孖寶 今季次次去你又信唔信 :jjjj:

呢d野睇彩數:fff:
作者: 西人堅    時間: 16/1/2008 01:25 PM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 16/1/2008 05:51 AM 發表

呢d野睇彩數:fff:

咪係 lor :jjjj:
咪真係當 d 練馬師話襟制就贏硬先得 ga......唔好神化佢地
真係次次搏都贏, 仲駛做咩......做 3,5 年都夠退休 la, 駛做咁多年:bbbb:
會搏失 ga 人地, 搏失果時偏偏唔會有人記得
作者: wksstephen    時間: 16/1/2008 02:39 PM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 15/1/2008 12:25 PM 發表

今季好似去得太盡了~~

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0