標題: 見習騎師徐君禮上訴 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 17/1/2008 07:10 PM     標題: 見習騎師徐君禮上訴

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/news/news_2008011717943.htm[/iframe]

作者: taxi2003    時間: 17/1/2008 07:14 PM

見習騎師徐君禮(「花旗駿雷」)被裁定一項不小心策騎〔賽事規例第100(1)條〕,事緣在趨近一千米處,他容許坐騎向內斜跑,導致「贏馬組合」被帶至橫越「快都」應有的跑線,「快都」因而勒避並且相應被帶向內跑壓向「大學精英」,而「大學精英」亦失去應有的跑線及大力勒避。考慮了有關情況,小組判罰見習騎師徐君禮停賽(兩個香港賽馬日)直至二月三日星期日才可再次出賽,此項停賽罰則押後至一月二十七日星期日沙田賽事後執行。此外,見習騎師徐君禮被罰款二萬元,以代替停賽多一個賽馬日。

唔怪得用裁定,原來佢唔認:ppp: :ppp:
作者: 活力寶蹄    時間: 17/1/2008 07:15 PM

又唔認..:ppp:
佢成日都唔認...:bbb:
作者: 櫻花    時間: 17/1/2008 07:40 PM

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 17/1/2008 07:15 PM 發表
又唔認..:ppp:
佢成日都唔認...:bbb:

爭取自己權利係對嘅,不過一而再再而三,就可能有問題,一係就競賽小組判斷力有問題,一係就佢輕率:uuu: :uuu:
作者: 週日寧靜    時間: 17/1/2008 08:36 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 17/1/08 07:40 PM 發表

爭取自己權利係對嘅,不過一而再再而三,就可能有問題,一係就競賽小組判斷力有問題,一係就佢輕率:uuu: :uuu:

呢條友仔有咩唔敢做:fff: :fff::yyy: :yyy:
作者: p238hornet    時間: 17/1/2008 10:33 PM

真杷炮:eee:
作者: asiadragon    時間: 17/1/2008 10:37 PM

徐君禮真係想食髓知味...:yyy:
作者: 智弱網民    時間: 17/1/2008 11:15 PM

大家睇多次直鏡先鬧人啦, 今次真係唔關佢事, 挨埋去既係贏馬組合, 唔係花旗駿雷

上訴係騎師既權利, 你地鬧佢都係對人唔對事多:bbb:
作者: 長毛    時間: 17/1/2008 11:42 PM

just wondering any one here have see the close up or not ?
作者: 莫問我是誰    時間: 17/1/2008 11:46 PM

或者係師父叫o既呢~~:fff:

佢停賽~~告仔又要出去搵騎師~~而家告仔錫徒弟鍚到濃呢~~:loveliness:

家下停賽仲要係騎外線馬停,告仔心有不甘呢~~~:eee:
作者: 智弱網民    時間: 17/1/2008 11:55 PM

QUOTE:
原帖由 長毛 於 17/1/2008 11:42 PM 發表
just wondering any one here have see the close up or not ?

我無睇close up, 淨係睇直鏡, 我覺得唔關佢事, 沮人既係贏馬組合, 師兄你點睇?
作者: EternitY    時間: 18/1/2008 12:00 AM

我未睇,因此我不敢俾意見住。:eee:
作者: 長毛    時間: 18/1/2008 01:38 AM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 17/1/2008 11:55 PM 發表

我無睇close up, 淨係睇直鏡, 我覺得唔關佢事, 沮人既係贏馬組合, 師兄你點睇?

well, I think this time is a bit hard ..
but I think it is not totally his fault ..
作者: 帶來吉利    時間: 18/1/2008 12:51 PM

佢信心十足

大把人支持
又告仔又賀賢 重用佢
過多2年 佢一定威過鄭雨滇:lll:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0