標題: 2月13日賽事報告 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 13/2/2008 09:41 PM     標題: 2月13日賽事報告

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/RaceReportFull.asp[/iframe]

作者: jintinc    時間: 13/2/2008 10:08 PM

小組告知梁定華,「幸運吉祥」必須在催策下試閘表現令小組滿意,並且通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。:ppp:
作者: 魚仔餅    時間: 13/2/2008 10:35 PM

「劍如虹」須接受獸醫檢查,賽後獸醫檢查該駒,發現該駒流鼻血。:sss:
作者: asiadragon    時間: 13/2/2008 11:24 PM

巫斯義解釋,坐騎上仗勝出時能夠以適合的步速領放。他說,是晚進入對面直路後,其他馬匹切入至坐騎外側,「好玩」因而未能放鬆來跑,結果衝刺乏力.

要自己放先得.....:cccc:

蘇銘倫(「紅噹噹」)未能就該駒的表現提供解釋。他說,預期「紅噹噹」會帶頭,但坐騎出閘僅屬普通,在一段短途程上緊迫競跑。他說,坐騎因而未能帶頭,被迫在第三疊競跑,沒有遮擋。他說,六百米處他開始催策坐騎,但坐騎毫無反應。他說,儘管坐騎走外疊,但他認為坐騎應能保持走勢至較後階段。「紅噹噹」須接受獸醫檢查及抽樣檢驗,賽後獸醫檢查該駒,並無發現任何明顯異常之處。

紅噹噹得600米力.....:ppp:

劍如虹流鼻血:ooo:
作者: jintinc    時間: 13/2/2008 11:25 PM

小組告誡韋羨妮,她應採取不會令坐騎需要後追太多的騎法。:ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 13/2/2008 11:41 PM

萬人醉咩事都無,仲要唔駛檢查,真係衰呀~~:bbb:
作者: jintinc    時間: 13/2/2008 11:43 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 13/2/2008 11:41 PM 發表
萬人醉咩事都無,仲要唔駛檢查,真係衰呀~~:bbb:

有牆姐:fff:
作者: gogowin    時間: 13/2/2008 11:49 PM

想問有無公佈話白德民咩事唔騎得....好似無交代到喎:uuu:
呢兩日佢好似都無到場操馬:jjj:
作者: jintinc    時間: 13/2/2008 11:56 PM

QUOTE:
原帖由 gogowin 於 13/2/2008 11:49 PM 發表
想問有無公佈話白德民咩事唔騎得....好似無交代到喎:uuu:
呢兩日佢好似都無到場操馬:jjj:

好似感冒
作者: randysiu    時間: 14/2/2008 12:21 AM

無人罰停賽...:hhh:
作者: iceson    時間: 14/2/2008 12:21 AM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 14/2/2008 12:21 AM 發表
無人罰停賽...:hhh:

你想有人停賽? :fff:
作者: randysiu    時間: 14/2/2008 12:27 AM

QUOTE:
原帖由 iceson 於 14/2/2008 12:21 AM 發表

你想有人停賽? :fff:

我擔心第八場有人要負責任...:hhh:
作者: Kris    時間: 14/2/2008 12:28 AM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 14/2/2008 12:27 AM 發表

我擔心第八場有人要負責任...:hhh:

冇事, 齋警告
作者: 小野伸二    時間: 14/2/2008 12:30 AM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 14/2/2008 12:28 AM 發表

冇事, 齋警告

夾走我成舊水都唔停賽:bbb:
作者: Kris    時間: 14/2/2008 12:31 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 14/2/2008 12:30 AM 發表

夾走我成舊水都唔停賽:bbb:

你入馬會做董事咪得囉:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 14/2/2008 12:34 AM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 14/2/2008 12:31 AM 發表

你入馬會做董事咪得囉:yyy:

佢入左競賽小組,就會咁樣問話法~~

梁明偉,你知唔知你o岩o岩夾走左我成舊水呀~~

你一係賠返比我,否則我停你賽,到時你仲要罰幾萬銀,你自己諗啦~~:yyy:
作者: asiadragon    時間: 14/2/2008 12:34 AM

高雅志要解釋長驅騎法:ppp:
作者: Kris    時間: 14/2/2008 12:34 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 14/2/2008 12:34 AM 發表

佢入左競賽小組,就會咁樣問話法~~

梁明偉,你知唔知你o岩o岩夾走左我成舊水呀~~

你一係賠返比我,否則我停你賽,到時你仲要罰幾萬銀,你自己諗啦~~:yyy:

仲一舊水? 起碼一餅野啦:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 14/2/2008 12:37 AM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 14/2/2008 12:34 AM 發表

仲一舊水? 起碼一餅野啦:yyy:

梁明偉會講~~一餅野??唔好吹水,比張飛黎睇下~~:yyy:

你叫小野.唔係大野,咪扮野好喎~~:yyy:
作者: 智弱網民    時間: 14/2/2008 12:45 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 13/2/2008 11:25 PM 發表
小組告誡韋羨妮,她應採取不會令坐騎需要後追太多的騎法。:ppp:

馬會班白痴董事究竟明唔明, 有d馬係要放鬆嚟跑, 如果騎師逼得太前就會無咗追勁:ooo:
作者: jintinc    時間: 14/2/2008 01:21 AM

真係吹悵:rrr:
騎法欠猛烈都嚴厲譴責
被查詢有關「虎虎生威」在末段的騎法時,見習騎師楊啟棠解釋,直路上坐騎內閃,因而令他在末段催策坐騎時陷於不利處境。儘管小組接納「虎虎生威」內閃,但仍就見習騎師楊啟棠在末段沒有猛烈催策坐騎而嚴厲譴責他。
「有志者」的練馬師葉楚航說,儘管見習騎師王志偉在直路上曾催策「有志者」,但他認為王志偉在當時的情況下可作出更猛烈的催策。小組嚴厲譴責見習騎師王志偉,並告誡他直路上的騎法已引起小組關注,他應確保以令人無可置疑的方式策騎。
作者: randysiu    時間: 14/2/2008 12:17 PM     標題: 2008年2月13日賽事獸醫報告增補

表現欠佳的「歡樂年年」於賽後曾由獸醫(賽事管制)進行檢查,當時他說並無發現明顯異常之處。今晨,獸醫(賽事管制)在練馬師方嘉柏的馬房再次檢查「歡樂年年」時,發現該駒右前腿肌腱受傷。「歡樂年年」必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。
作者: taxi2003    時間: 14/2/2008 06:53 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 14/2/2008 12:17 PM 發表
表現欠佳的「歡樂年年」於賽後曾由獸醫(賽事管制)進行檢查,當時他說並無發現明顯異常之處。今晨,獸醫(賽事管制)在練馬師方嘉柏的馬房再次檢查「歡樂年年」時,發現該駒右前腿肌腱受傷。「歡樂年年」必須通過獸 ...

大獲.....:llll: :llll:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0