標題: 今日「至好聲」嬴完馬之後,有一感想~~ [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 21/2/2008 01:05 AM     標題: 今日「至好聲」嬴完馬之後,有一感想~~

立即想起同一嬴馬方法o既海之逸~~一樣係出閘快速,彈開2,3位馬匹,但係步速卻超慢~~

當日人人都將白德民捧到上天咁高~~

但係今日阿滇嬴完之後,我就有個感覺,其實唔係德文同阿滇叻~~只係在場其他11騎師同時發夢,

一齊夢遊馬場~~:rrr:

德文o個場最明顯奇怪o既地方,竟然超力好可以仲慢過佢,沿路好似守護神咁守響佢外側,而且前

3段緩慢程度,可以話係超力好一生跑1650最慢o既一次~~後而o個10騎師又一樣夢遊馬場~~

今次至好聲嬴馬~~d快馬一隻一隻玩禮讓,最明顯係擅離妹隻京城之威竟然會讓路另一隻快馬

夠信心~~呢位妹妹仔睇來唔係咁適合香港o既緊迫式競跑~~從來未見過佢騎前領馬會頂住人~

佢大部份d馬都係後上居多,呢種跑法似等運到~~唯一識前領o既時候,就係賽事完全無步速,

佢隻馬又排外檔o既時候,就係國際騎師賽隻"旅英名駒"~~

唔知今季仲有無呢d 11個騎師夢遊馬場情形出現呢?下個得益者又會係邊個呢??:yyy:

不過今次最大得益者,絕對唔係阿滇,老苗,一定係o個注由28倍打落9倍o既聰明錢~~

d聰明錢真係厲害,難道一早預測到呢場會有騎師集體夢遊,係唔係識催眠術,一早催眠哂d騎師呢?:yyy:
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 01:15 AM

最唔掂都係2,3位果2個騎師   

一齊拉落去:rrr:
作者: hkcmlawrence    時間: 21/2/2008 01:17 AM

我覺得
至好聲突然放左頭
擺明係戰略.其他人會覺得,如果拍上去,至好聲必定喪失理智的鬥燒,益左其他人.
這是種奇襲,讓其他人感覺到你必放的決心,其他人第一時間的反應,多數是退讓.
反正其他人都覺得它斷的可能性較高
於是齊齊當跑少隻
跑番自己好過
上次白生都是一樣的情況

作者: 莫問我是誰    時間: 21/2/2008 01:19 AM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 01:15 AM 發表

攪到好似騎師條件限制賽咁樣,班友響打隊制造馬~~:rrr:

好似打籃球咁,幫隊友單擋上籃~~~:rrr:
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 01:20 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/2/2008 01:19 AM 發表

攪到好似騎師條件限制賽咁樣,班友響打隊制造馬~~:rrr:

好似打籃球咁,幫隊友單擋上籃~~~:rrr:

最唔明係轉完第1個彎知道慢步速

去到對面直路2,3位果2條友唔知係咩   係咁拉係咁拉:hhh:
作者: 小武士    時間: 21/2/2008 01:21 AM

果場馬我以為造緊馬:fff:
作者: taxi2003    時間: 21/2/2008 01:23 AM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 01:20 AM 發表

最唔明係轉完第1個彎知道慢步速

去到對面直路2,3位果2條友唔知係咩   係咁拉係咁拉:hhh:

夠信心拉唔拉都係輸:lll: :lll:
至於柏寶就.....唔知了:jjjj: :jjjj:

蘇仔對面直路已經醒覺步速慢走上黎,但前段走左3疊,踩上黎last隻馬都冇幾多:ppp: :ppp:
作者: yinho    時間: 21/2/2008 01:26 AM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 01:15 AM 發表

我自己睇就覺得今場唔可以怪晒第2-3位既騎師
去到中段至好聲收慢,第2-3位既騎師收慢我覺得合理,因為至好聲係轉完第1個彎之後係彈離左後面班馬
作者: 莫問我是誰    時間: 21/2/2008 01:27 AM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 21/2/2008 01:17 AM 發表
我覺得
至好聲突然放左頭
擺明係戰略.有人如果拍上去,必定喪失理智的鬥燒,益左其他人.
這是種奇襲,讓其他人感覺到你必放的決心,其他人第一時間的反應,多數是退讓.
反正其他人都覺得它斷的可能性較高
於是齊 ...

我發覺佢地係無步速智慧~~該場賽事係快定係慢,無人感覺到??

留意下神奇小子要跑左幾多百米先曉發力追前跟返住2位,呢位老兄已經係最先發覺o既一位~~不過都一樣為時以晚~~

其實問題最大o既人係湯智傑,佢居然唔順住步速跟住至好聲後面,竟然拖實馬留居至好聱幾個馬位之後~~

要等到富高盈上前,佢先發力頂返住個位??

來到呢個階段,似唔似湯仔幫阿滇玩單擋呢??:yyy:
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 01:35 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/2/2008 01:23 AM 發表

夠信心拉唔拉都係輸:lll: :lll:
至於柏寶就.....唔知了:jjjj: :jjjj:

蘇仔對面直路已經醒覺步速慢走上黎,但前段走左3疊,踩上黎last隻馬都冇幾多:ppp: :ppp:

夠信心拉唔拉都輸   但拉晒成班落去呢:hhh:
作者: taxi2003    時間: 21/2/2008 01:36 AM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 01:35 AM 發表

夠信心拉唔拉都輸   但拉晒成班落去呢:hhh:

跟全又推番頂死富高盈,睇到眼火爆:bbb: :bbb:
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 01:40 AM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 21/2/2008 01:26 AM 發表

我自己睇就覺得今場唔可以怪晒第2-3位既騎師
去到中段至好聲收慢,第2-3位既騎師收慢我覺得合理,因為至好聲係轉完第1個彎之後係彈離左後面班馬

第2-3位果2個由35秒拉到去50秒(4班1650頭段做28.1絕對唔係快)    比左至好聲留氣留力既好機會

3碟富高盈上得急    本身2,3位果2個騎師先比力上
作者: yinho    時間: 21/2/2008 01:44 AM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 01:40 AM 發表

第2-3位果2個由35秒拉到去50秒(4班1650頭段做28.1絕對唔係快)    比左至好聲留氣留力既好機會

3碟富高盈上得急    本身2,3位果2個騎師先比力上

唔係下下都用時間黎計........而係係o個陣時,你見到隻至好聲咁搶,再加上佢係搶離左,你都唔會貿貿然拍上去掛
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 01:47 AM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 21/2/2008 01:44 AM 發表

唔係下下都用時間黎計........而係係o個陣時,你見到隻至好聲咁搶,再加上佢係搶離左,你都唔會貿貿然拍上去掛

但係時間證明左呢場唔係快步速

同埋佢搶無人叫佢地拍住佢燒   起碼唔洗甩開或者拉埋後面d馬落去

等至好聲有回氣既時間   

至好聲一回氣   其他馬就早段無啦啦逼住慢行   之後又要跑快2步

一來一回至好聲都唔知賺左幾多
作者: taxi2003    時間: 21/2/2008 01:48 AM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 01:47 AM 發表

同埋佢搶無人叫佢地拍住佢燒   起碼唔洗甩開或者拉埋後面d馬落去

等至好聲有回氣既時間   

至好聲一回氣   其他馬就早段無啦啦逼住慢行   之後又要跑快2步

...

即係ih入面既9拉:fff: :fff:
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 01:49 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/2/2008 01:48 AM 發表

即係ih入面既9拉:fff: :fff:

無錯   放頭果隻一樣打咁高

但2,3位  9拉打高過平時跟住放頭馬又點   

佢甩開左再發力蝕左都唔夠賺果d啦   仲要累死埋後面d  box位既馬
作者: yinho    時間: 21/2/2008 01:50 AM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 01:47 AM 發表

等至好聲有回氣既時間   

...

我個人觀點係至好聲係o個一段既變速而搶離左,而你就認為後面d馬拉慢甩開左,2個觀點唔同
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 01:53 AM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 21/2/2008 01:50 AM 發表

我個人觀點係至好聲係o個一段既變速而搶離左,而你就認為後面d馬拉慢甩開左,2個觀點唔同

可以話搶離左   可以話2,3位d馬拉死後面d馬

所以呢個情況就係睇段速    第1段段速28.1話比我地知

至好聲唔係自殺式狂放    只係2,3位d馬鬥拉(係35秒至50秒之間拉)
作者: yinho    時間: 21/2/2008 01:56 AM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 01:53 AM 發表

可以話搶離左   可以話2,3位d馬拉死後面d馬

所以呢個情況就係睇段速    第1段段速28.1話比我地知

至好聲唔係自殺式狂放    只係2,3位d馬鬥拉(係35秒至50秒之間拉)

俾著係你,你見到有人係咁推係咁搶,仲開埋鞭,唔俾個時間你睇,你都估佢係快步速啦,我係第2-3位既騎師都係見到咁樣都一定唔會拍上去,只係會跑返自己既段速,所以我認為今場係一場奇怪賽事
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 01:57 AM

同日第5場  一樣4班1650

時間 :  (27.90) (52.1) (1.16.8) (1.41.0)
分段時間 :  27.90 24.20 24.70 24.20

而第3場至好聲既係

時間 :  (28.10) (53.7) (1.18.4) (1.42.2)
分段時間 :  28.10 25.60 24.70 23.80

第一,二段都係比同日同班次既同路程要慢
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 02:02 AM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 21/2/2008 01:56 AM 發表

俾著係你,你見到有人係咁推係咁搶,仲開埋鞭,唔俾個時間你睇,你都估佢係快步速啦,我係第2-3位既騎師都係見到咁樣都一定唔會拍上去,只係會跑返自己既段速,所以我認為今場係一場奇怪賽事

但如果係騎開馬既騎師     我諗佢應該唔會比1隻馬而影響到佢判斷步速係快定慢既原因

同日 標青又係外檔  又係鄭雨滇   又係出閘打埋鞭

d人都唔比佢第1個彎就輕輕鬆鬆埋   到佢埋左仲要繼續吊住佢尾

咁如果呢場d人咁拉法    點解標青果場d人唔拉呢
作者: 莫問我是誰    時間: 21/2/2008 02:04 AM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 21/2/2008 01:56 AM 發表

問題係,2,3位馬匹有無必要第1位拉遠咁遠距離呢??

可以參考下另一隻性懶,前速唔係特別快o既哈哈霸~~

跟響佢後面d馬通通都一樣採取緊迫性跑法~~

但係呢隻夠信心,真係唔知佢跑緊咩~~:ooo: 當自己係後上馬嗎??

似至好聲守護神差不多~~:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/2/2008 02:10 AM

再用海之逸o個場比較,夠信心個做法就係o個場跑第2 o既過關博士~~

過關博士一向係跑後勁o既馬,佢留隻馬就正常~~

夠信心好似一直都係以前領戰術制勝,咁樣跑個目的何在呢??:ppp:

不過大家共通點都係華將~~回想一下,會唔會o個場小賴係想幫超力好做單擋,點知中途殺出個

程咬金呢??:eee:
作者: fanbui    時間: 21/2/2008 02:36 AM

總之就有d人特別聰明
特別睇得通一d野啦:eee:
作者: 西人堅    時間: 21/2/2008 02:48 AM

pts to notes:

-- 至好聲今季場場慢閘, 邊個估到佢搶放 ?? :aaaa:

-- 放出黎中段拉慢, 咁點解守 2,3 位 ge 騎師要走去 隊佢/燒佢, 兩敗併傷 ??
   慢 pacing 我守 2,3 位一樣賺, 點解 我要選擇 唔一齊賺 而去燒人 ??
   就算唔係拉到快, 拉到正常 pacing 2,3 位一樣冇 so......
   Lose-Lose but not Win-Win, 利人利己 唔做去 損人損己 ? 合唔合理先 :abcde:

o岩o岩上星期日 5班果場就係 損人損己, 2 隻機會馬燒瓜左
   http://www.hkjc.com/chinese/racing/results.asp?racedate=17/02/2008&raceno=4&venue=ST
   步速已經快, 王志偉 仲要死隊去燒 薛順強, 結果一齊斷, 為乜 ? (我極之歡迎 ga, 佢地唔係咁燒我未必贏到錢)

-- 京城之威 夠信心, 今年冇咩 form, 仲去燒人 ?? 除非想輸遠 d la.....

-- 而且, 最重要 ge 一點, 點解 至好聲贏馬係 人地發夢, 而唔係 馬本身勁先 ??
   馬冇實力, 點 9 拉你都一樣輸

至好聲 勁到飛起, 點解 自己睇番片 la, no pain no gain
   點解贏馬 唔係隻馬 超先 ???

similarly, 心中有運 4班贏果場, 肯定 好多人又係話後面 d 騎師發夢
   http://www.hkjc.com/chinese/racing/results.asp?racedate=12/12/2007&raceno=06
   係慢步速 仲要唔知點解 放甩....咁又點 ? 心中有運上 3 班 1 w 2 p, 9 拉一樣可以係馬勁

集體拉慢....le 場咪又係, 成場馬得個 boss 哥識跑咁....
http://www.hkjc.com/chinese/racing/results.asp?racedate=17/10/2007&raceno=03
後 600 個時間快  係 boss 哥做出黎 ge, 前面一樣都係慢
跑得好快 佳景飛駒 夠拉啦掛....散曬跑 包尾 Q

p.s. 我事前知 14檔 ga, deadline 果時出左排位
http://racingworld.no-ip.org/redirect.php?tid=58464&goto=lastpost#lastpost
      點解我仲堅持 大亨 買入 ?? 唔通我星期一知 會拉慢:bbbb: ?? 知 佢放頭 ?? :aaaa:
      唔通我 收到料 會集體 9 拉 ??
      只係因為 我計到 隻馬之前 場場 都勁 , 就係咁簡單,
      馬廢, 你後面點 9 拉都係輸

作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 02:57 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/2/2008 02:48 AM 發表

-- 至好聲今季場場慢閘, 邊個估到佢搶放 ?? :aaaa:

-- 放出黎中段拉慢, 咁點解守 2,3 位 ge 騎師要走去 隊佢/燒佢, 兩敗併傷 ??
   慢 pacing 我守 2,3 位一樣賺, 點解 我要選擇 唔一齊賺 ...

唔洗隊同燒  跟住佢後面就得    起碼唔洗拉到咁散先

慢 pacing 我守 2,3 位一樣賺, 點解 我要選擇 唔一齊賺 而去燒人 ??
   就算唔係拉到快, 拉到正常 pacing 2,3 位一樣冇 so......
   Lose-Lose but not Win-Win, 利人利己 唔做去 損人損己 ? 合唔合理先

依家1隻葵扇煙第6  1隻夠信心第7   都無獎金   無winwin   只係至好聲單win

o岩o岩上星期日 5班果場就係 損人損己, 2 隻機會馬燒瓜左
   http://www.hkjc.com/chinese/racing/results.asp?racedate=17/02/2008&raceno=4&venue=ST
   步速已經快, 王志偉 仲要死隊去燒 薛順強, 結果一齊斷, 為乜 ? (我極之歡迎 ga, 佢地唔係咁燒我未必贏到錢)

唔洗燒    跟住佢後面就得    起碼唔洗拉到甩開前面果隻    同埋呢場唔係快步速

-- 京城之威 夠信心, 今年冇咩 form, 仲去燒人 ?? 除非想輸遠 d la.....

京城之威已經去左夠信心後面   想出都出唔到黎了

-- 而且, 最重要 ge 一點, 點解 至好聲贏馬係 人地發夢, 而唔係 馬本身勁先 ??
   馬冇實力, 點 9 拉你都一樣輸

至好聲 勁到飛起, 點解 自己睇番片 la, no pain no gain
   點解贏馬 唔係隻馬 超先 ???

都有可能隻馬超    不過佢可以慢步速下回氣    後面d馬慢步速仲要比2,3位守到更慢     之後再對面直路入彎前再比平時快既速度上   晒左力水    一來一回至好聲雙賺

作者: yinho    時間: 21/2/2008 03:00 AM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 02:02 AM 發表

但如果係騎開馬既騎師     我諗佢應該唔會比1隻馬而影響到佢判斷步速係快定慢既原因

同日 標青又係外檔  又係鄭雨滇   又係出閘打埋鞭

d人都唔比佢第1個彎就輕輕鬆鬆埋   到佢埋左仲要繼續吊住佢尾 ...

標青係一隻擺慣係前面既馬,同至好聲一隻轉左跑法既馬黎講......
而至好聲轉跑法,前面係咁搶,死都要埋欄咁款,而佢o個一段變速係放離左/你講係夠信心拉慢,俾佢放甩,,但夠信心貼到欄拉慢,我覺得係正常
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 03:03 AM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 21/2/2008 03:00 AM 發表

標青係一隻擺慣係前面既馬,同至好聲一隻轉左跑法既馬黎講......
而至好聲轉跑法,前面係咁搶,死都要埋欄咁款,而佢o個一段變速係放離左/你講係夠信心拉慢,俾佢放甩,,但夠信心貼到欄拉慢,我覺得係正常

出閘果一段就預左實有馬搶   果段就實預左快

夠信心埋到欄拉慢     完全無視隻至好聲    結果至好聲就w左

多多少少   至好聲咁樣贏馬    都同夠信心同葵扇煙有關係
作者: 帶來吉利    時間: 21/2/2008 09:33 AM

明顯有劇本
跑馬冇做馬 就呃你

e場我都中
我買果陣 條pq成22倍 q成65倍

e家瘋狂落飛:ccc: :ccc:
得返109蚊pq

獨贏25倍-->97蚊
作者: 李澤楷    時間: 21/2/2008 10:08 AM

白德民同鄭雨滇既分別.....:ooo:

崇洋丫:ggg:
作者: thankheavens    時間: 21/2/2008 10:12 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/2/2008 02:48 AM 發表

慢 pacing 我守 2,3 位一樣賺, 點解 我要選擇 唔一齊賺 ...

:tttt:

COOL!!
作者: 李澤楷    時間: 21/2/2008 10:44 AM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 21/2/2008 01:17 AM 發表
我覺得
至好聲突然放左頭
擺明係戰略.其他人會覺得,如果拍上去,至好聲必定喪失理智的鬥燒,益左其他人.
反正其他人都覺得它斷的可 ...

果陣廿幾倍,蘇銘倫都唔會搵至好聲做假想敵啦:zzz:
作者: 西人堅    時間: 21/2/2008 01:01 PM     標題: 回復 #26 金碧明珠 的帖子

last word

-- http://www.hkjc.com/chinese/raci ... ceno=4&venue=ST

多數人 睇時間 計 pacing (我唔係:abcde: ).....13.90 21.70 23.10 24.30
le 場都唔係快步速, 唔係掛......咁點先算快步速?? :jjjj:

-- 葵扇煙 成世仔未跑過 1650, 今年斷多過得.....跑第 6 唔係最好 ??
   夠信心 今年場場 拉慢放先有 4 4 5 5.....擺明冇 form

無獎金 就 叫無爭取最佳名次 ??  跑第次同有冇爭執 最佳名次冇關
作者: 西人堅    時間: 21/2/2008 01:26 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/2/2008 10:08 AM 發表
白德民同鄭雨滇既分別.....:ooo:

崇洋丫:ggg:

係咁 ga la :zzz:

只向 壞看
發生左 件事, 去鬧 d 做錯野 ge 人/馬, 而 抹殺左 其他人/馬 ge 實力
係 社會通病 :zzz:

-----------------------------------------------------------------------------------
威滿蹄 贏 爆冷,
係 鬧 靳能 ge 人多 定 贊 圖理哥 ge 人多 ??

只不過 因為 爆冷 跑錯 而 抹殺 威滿蹄 ge 質素

爆冷係跑錯 d.....但係咁 威滿蹄就 唔係勁 ? 唔值得贏馬咩 ? :qqqq:
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 04:00 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/2/2008 01:01 PM 發表
last word

-- http://www.hkjc.com/chinese/raci ... ceno=4&venue=ST

多數人 睇時間 計 pacing (我唔係:abcde: ).....13.90 21.70 23.10 24.30
le 場都唔係快 ...

le 場都唔係快步速, 唔係掛......咁點先算快步速?? :jjjj:

比對返同日第6場同班同路程頭3段   呢場真係快步速    但係咁關尋晚咩事:aaaa:

-- 葵扇煙 成世仔未跑過 1650, 今年斷多過得.....跑第 6 唔係最好 ??
   夠信心 今年場場 拉慢放先有 4 4 5 5.....擺明冇 form

無獎金 就 叫無爭取最佳名次 ??  跑第次同有冇爭執 最佳名次冇關

咁如果成世仔未跑過1650 就唔可以贏     今年斷得多就無出頭天    咁就.........
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 04:09 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/2/2008 01:26 PM 發表

係咁 ga la :zzz:

只向 壞看
發生左 件事, 去鬧 d 做錯野 ge 人/馬, 而 抹殺左 其他人/馬 ge 實力
係 社會通病 :zzz:

-------------------------------------------------------------------- ...

其實大家都只係研究研究呢場     無抹殺其他人/馬既實力既

你講開大亨我又講    你果日出至好聲post     我同已經同馬c,軒講

應該會回收騏綵同你爭     最後見到12檔先無出手     其實呢隻馬有質素都睇得出

只係睇唔過尋晚頭段慢步速    2,3位完全忽視/無視前面果個
作者: 臨泰萊    時間: 21/2/2008 04:18 PM

我只係覺得"造馬"
同埋梁明偉同柏寶買唔少
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 04:22 PM

QUOTE:
原帖由 臨泰萊 於 21/2/2008 04:18 PM 發表
我只係覺得"造馬"
同埋梁明偉同柏寶買唔少

咁又唔好咁睇:ppp: 湯智傑同柏寶黎:loveliness:

頂多話佢地完全無視前面果隻    當前面果隻垃圾囉     

真係好少見慢步速都唔跟住人     由得人地甩開
作者: 西人堅    時間: 21/2/2008 04:28 PM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 04:09 PM 發表

其實大家都只係研究研究呢場     無抹殺其他人/馬既實力既

你講開大亨我又講    你果日出至好聲post     我同已經同馬c,軒講

應該會回收騏綵同你爭     最後見到12檔先無出手     其實呢隻馬有質素 ...

last word on 大亨 too

咁點解要驚 12 檔呢 :jjjj:
我明知 12 檔都唔驚
同日 太平洋 12 檔 蝕盡輸 short head, 一樣得

我賭 短途快馬知佢 9 檔 埋唔到黎 ga,
蘇仔離譜到 3 疊 tim,
跑放馬 唔埋 留住 先行 3 疊冇 cover
一樣贏, 咁 外檔又代表 d 咩呢 ? :jjjj:

get 唔 get 到睇你自己 la :rrrr:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/2/2008 04:32 PM

我祈望至好聲呢隻實力馬下次繼續用同一招數嬴馬~~:abcde:

希望佢下次繼續跑谷1650,唔好轉路程跑泥地或其他啦~~:abcde:
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 04:32 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/2/2008 04:28 PM 發表

last word on 大亨 too

咁點解要驚 12 檔呢 :jjjj:
我明知 12 檔都唔驚
同日 太平洋 12 檔 蝕盡輸 short head, 一樣得

我賭 短途快馬知佢 9 檔 埋唔到黎 ga,
蘇仔離譜到 3 疊 tim,
跑放馬 唔 ...

外檔係自己心理作用咋:yyy: 不過點都估唔到佢放得咁輕鬆就埋到欄

標青都有前速   又係外檔   比人頂住3碟   

睇夠信心未轉彎已經準備定比至好聲埋 :hhh:
作者: 西人堅    時間: 21/2/2008 04:42 PM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 04:32 PM 發表

外檔係自己心理作用咋:yyy: 不過點都估唔到佢放得咁輕鬆就埋到欄

OT

當初曼聯 d 馬,
亂走位冇 cover + 雙鞭到尾 都贏.....
其實係點解 le ? :yyy: :yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/2/2008 04:42 PM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/2/2008 04:32 PM 發表

你已經講左重點~~:ccccc: 香港緊迫性賽馬模式,內檔前領馬隻隻唔用前速頂住外面d前領馬,消耗對方一d體力~~之後先搵cover~~

反而一出閘大家玩力留~~都唔知跑咩馬~~前領馬變哂居中馬~~違反哂馬性~~:bbb:
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 04:44 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/2/2008 04:42 PM 發表

OT

當初曼聯 d 馬,
亂走位冇 cover + 雙鞭到尾 都贏.....
其實係點解 le ? :yyy: :yyy:

因為佢d馬果時真係好恐怖:iiii:

但佢d走位公認靚的:fff: 只係手鞭:rrr: :yyy:
作者: 金碧明珠    時間: 21/2/2008 04:46 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/2/2008 04:42 PM 發表

你已經講左重點~~:ccccc: 香港緊迫性賽馬模式,內檔前領馬隻隻唔用前速頂住外面d前領馬,消耗對方一d體力~~之後先搵cover~~

反而一出閘大家玩力留~~都唔知跑咩馬~~前領馬變哂居中馬~~違反哂馬性~~:bbb:

標青、至好聲   都係外檔鄭雨滇   佢地入面d馬都完全2回事

我諗鄭雨滇都感受到:yyy: 騎至好聲果陣心諗:wa咁數   比我咁易埋    後面2個on_仲要幫我拉馬:yyy:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0