標題: 奇異福星已獲邀請參加高多芬一哩賽 [打印本頁]

作者: 雞仔    時間: 12/3/2008 03:12 PM     標題: 奇異福星已獲邀請參加高多芬一哩賽

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/corporate/ce/ce_blog.asp[/iframe]

又多一隻:gggg:
作者: 小魔怪    時間: 12/3/2008 03:33 PM

吹x脹

去跑包尾有x用咩

飛機$都蝕x死佢
作者: 小魔怪    時間: 12/3/2008 03:37 PM

QUOTE:
原帖由  應嘉柏 於 12/3/2008  發表
剛於上周,「奇異福星」在杜拜國際嘉年華賽事的一項三級賽納哈爾塔錦標,有不俗的發揮

要求真低
第10都叫唔錯
作者: taxi2003    時間: 12/3/2008 03:41 PM

goldolphin mile經常就唔夠馬跑(始終只係g2),有得出唔奇
作者: iceson    時間: 12/3/2008 03:44 PM

希望隻馬有好表現 :aaa: :gggg:
作者: 小魔怪    時間: 12/3/2008 03:50 PM

QUOTE:
原帖由 iceson 於 12/3/2008 03:44 PM 發表
希望隻馬有好表現 :aaa: :gggg:

0% chance
作者: 小野伸二    時間: 12/3/2008 03:52 PM

QUOTE:
原帖由 小魔怪 於 12/3/2008 03:33 PM 發表
吹x脹

去跑包尾有x用咩

飛機$都蝕x死佢

但係唔去跑留係香港無賽程就更加無X用..

起碼都叫參與過兩場頂級賽事..:ppp:

咁有時新加坡,澳門個d馬黎香港跑國際賽都係抱住呢d心態姐..
作者: raulwong1    時間: 12/3/2008 03:52 PM

QUOTE:
原帖由 小魔怪 於 12/3/2008 03:50 PM 發表

0% chance

使唔使咁偏激呀你- -:rrr:
作者: 愛馬小新仔    時間: 12/3/2008 03:55 PM

真係估唔到咁都有得跑wo:kkk:
作者: asiadragon    時間: 12/3/2008 03:56 PM

奇異福星都係韋達騎????:lll:
作者: 風馳    時間: 12/3/2008 03:58 PM

幾意外:ppp:
作者: 小武士    時間: 12/3/2008 03:59 PM

除左波係圓 跑馬都無特定pattern

馬王都有輸既時候 呢匹馬贏G2都唔可以話無機會

希望匹馬有好表現 好彩的話最好贏埋啦 (唔理你負唔負碌:zzz: )
作者: 小魔怪    時間: 12/3/2008 04:01 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 12/3/2008 03:52 PM 發表

使唔使咁偏激呀你- -:rrr:

:ccccc:
作者: VeKi    時間: 12/3/2008 04:02 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 12/3/2008 03:56 PM 發表
奇異福星都係韋達騎????:lll:

上場係...黎緊9成都係架啦....
so...連有好表現既少少機會都冇埋:rrr:
作者: 小魔怪    時間: 12/3/2008 04:05 PM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 12/3/2008 03:59 PM 發表
除左波係圓 跑馬都無特定pattern

馬王都有輸既時候 呢匹馬贏G2都唔可以話無機會

希望匹馬有好表現 好彩的話最好贏埋啦 (唔理你負唔負碌:zzz: )

你地講到g22班賽咁:ooo:

作者: 冼馬田    時間: 12/3/2008 04:28 PM

奇異福星之前同爆炸一齊跑果場係草地,梗係輸啦,而家高多芬一哩跑番泥地,我覺得佢到時贏倒獎金都唔出奇
作者: Running    時間: 12/3/2008 04:29 PM

我覺得有冇機會都好,出去跑點都好過留o係香港「等運到」。

睇睇人地澳門,呢幾年都派馬去跑嘉年華賽事,就算係冇乜機會都好,出外挑戰o下起碼擴闊到視野先!
作者: 小武士    時間: 12/3/2008 04:33 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 12/3/2008 04:29 PM 發表
我覺得有冇機會都好,出去跑點都好過留o係香港「等運到」。

睇睇人地澳門,呢幾年都派馬去跑嘉年華賽事,就算係冇乜機會都好,出外挑戰o下起碼擴闊到視野先!

俾馬會知道 泥地應該好好發展:zzz:
作者: yuricylau    時間: 12/3/2008 04:34 PM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 12/3/2008 04:33 PM 發表

俾馬會知道 泥地應該好好發展:zzz:

最低限度都要換左D泥先:zzz:
作者: 魔術師    時間: 12/3/2008 04:44 PM

可能尊重這位練馬師的級數而入選~:loveliness:
作者: taxi2003    時間: 12/3/2008 04:50 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 12/3/2008 04:34 PM 發表

最低限度都要換左D泥先:zzz:

係質素問題多d:ppp: :ppp:

人地日本都恨到發燒,一樣年年食塵:zzz: :zzz:

主隊贏幾年jc dirt又點??
人地外隊都果d全部2,3線馬...
fleetstreet dancer可以贏你日本泥王admire don:yyy: :yyy:
對住1級馬抽條毛咩....

utopia贏,因為果批都係2,3線馬ma
完全反映哂實力,1好1唔關個地事

至於hk,泥地級際賽都冇場學人講遠征,緊係輸成條街啦:tttt: :tttt:
作者: Running    時間: 12/3/2008 05:00 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 12/3/2008 04:50 PM 發表

fleetstreet dancer可以贏你日本泥王admire don:yyy: :yyy:
對住1級馬抽條毛咩....

utopia贏,因為果批都係2,3線馬ma
完全反映哂實力,1好1唔關個地事

至於hk,泥地級際賽都冇場學人講遠征,緊係輸成條街啦:tttt: :tttt:

好簡單o既道理:

人地美國發展o左泥地賽幾多年先?:tttt:

講血統、講訓練、講騎師,美國馬o係泥地上o既能力已經係全球第一;
但呢個第一,係前人用o左過百年經驗去累積先有咁o既成就,唔係一時三刻可以做到。

你或者會話:咁油王o既勢力都係呢廿幾三十年先興起,點解人地可以做到而日本就做唔到?

原因我覺得有兩個:
1. 油王有錢,有錢到可以搵美國最好血統、最好騎練去做。
2. 人地起碼有國際視野,日本仔以為單係派馬到杜拜,可以提升到泥地賽水準;實際上卻冇提升過自身水平去配合。

香港就更加唔使講,連泥地賽都唔加多o的、甚至連group都冇,追條毛咩?

作者: taxi2003    時間: 12/3/2008 05:16 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 12/3/2008 05:00 PM 發表

好簡單o既道理:

人地美國發展o左泥地賽幾多年先?:tttt:

講血統、講訓練、講騎師,美國馬o係泥地上o既能力已經係全球第一;
但呢個第一,係前人用o左過百年經驗去累積先有咁o既成就,唔係一時三刻可 ...

1同意

2就....
日本仔有冇心提升泥地水準,我睇係冇.....
由始至終好多都仲係用d草地博極唔得既馬試下
點知試出彩虹而已.....
Admite Don係咁,Vermillion係咁,甚至To The Victory, Blue Concorde, Kane Hekili都係:zzz: :zzz:
屈幾場以為好勁,不過屈極都係果批馬緊係贏啦:tttt: :tttt:
作者: Running    時間: 12/3/2008 05:22 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 12/3/2008 05:16 PM 發表

2就....
Admite Don係咁,Vermillion係咁,甚至To The Victory, Blue Concorde, Kane Hekili都係:zzz: :zzz:
屈幾場以為好勁,不過屈極都係果批馬緊係贏啦:tttt: :tttt:

對住一堆地方馬、泥地唔知識唔識跑o既馬,要屈幾場so easy!:zzz:
作者: 京a    時間: 12/3/2008 05:40 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 12/3/2008 05:16 PM 發表

1同意

2就....
Admite Don係咁,Vermillion係咁,甚至To The Victory, Blue Concorde, Kan ...

有野想請教:jjjj: 點解當年黑船唔去杜拜跑?唔該taxi兄..:mmm:
作者: 李澤楷    時間: 12/3/2008 05:44 PM

去下參與都好啦.

好過係香港試閘當出賽.

馬主又肯花錢,點解會有人反對:loveliness:
作者: Running    時間: 12/3/2008 05:48 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 12/3/2008 05:44 PM 發表
去下參與都好啦.

好過係香港試閘當出賽.

馬主又肯花錢,點解會有人反對:loveliness:

其實以香港批100分以上馬匹實力,嘉年華o的賽事(意思指讓賽、List、G3、G2)都應該夠實力跑。:loveliness:

而家既然有人開個頭,希望日後多o的馬主、練者派馬去,起碼可以為呢批香港馬搵到出路。
作者: 李澤楷    時間: 12/3/2008 05:49 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 12/3/2008 05:48 PM 發表

其實以香港批100分以上馬匹實力,嘉年華o的賽事(意思指讓賽、List、G3、G2)都應該夠實力跑。:loveliness:

而家既然有人開個頭,希望日後多o的馬主、練者派馬去,起碼可以為呢批香港馬搵到出路。

對,甚至令到香港賽馬會會比較注視埋泥地馬出路.:gggg:

日本3-4x年前成日派馬去美國俾人笑,而家...:zzz: .
作者: kewell    時間: 12/3/2008 05:52 PM

希望有老牛上年跑世界杯咁既成績:eee:
作者: Galileo    時間: 12/3/2008 05:53 PM

QUOTE:
原帖由 京a 於 12/3/2008 05:40 PM 發表

有野想請教:jjjj: 點解當年黑船唔去杜拜跑?唔該taxi兄..:mmm:

跑完JCD脹筋
退役
作者: 京a    時間: 12/3/2008 05:53 PM

QUOTE:
原帖由 Galileo 於 12/3/2008 05:53 PM 發表

跑完JCD脹筋
退役

唔該哂..Galileo兄:loveliness:
作者: Galileo    時間: 12/3/2008 05:57 PM

QUOTE:

1同意

2就....
Admite Don係咁,Vermillion係咁,甚至To The Victory, Blue Concorde, Kan ...

因為日本仔主流賽事係草地嘛
而美國主流係泥地
如果三冠,秋古馬三冠全部係跑泥地
咁係人都會買/配泥地馬..

基本上歐洲,澳洲,日本同香港都係草地係主要賽事
係得南美洲係跑泥地為主...所以個邊間唔中彈隻好似Invasor嘅馬出黎都唔出奇:jjjj::jjjj:
作者: souphen    時間: 12/3/2008 06:38 PM

QUOTE:
原帖由 Galileo 於 12/3/2008 05:53 PM 發表

跑完JCD脹筋
退役

原因之一係被幕後既龐大配種價值所吸引 :zzz: :zzz:
作者: 活力寶蹄    時間: 12/3/2008 06:39 PM

希望達少有好表現啦...:ooo:
作者: Galileo    時間: 12/3/2008 06:47 PM

QUOTE:
原帖由 souphen 於 12/3/2008 06:38 PM 發表

原因之一係被幕後既龐大配種價值所吸引 :zzz: :zzz:

咁贏條街點都會吃香d:zzz::zzz:
作者: randysiu    時間: 12/3/2008 07:15 PM

「奇異福星」在杜拜國際嘉年華賽事的一項三級賽納哈爾塔錦標,有不俗的發揮...:ccc:

估唔到CEO言論咁離譜...:rrr:
作者: live    時間: 12/3/2008 11:13 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 12/3/2008 03:52 PM 發表

但係唔去跑留係香港無賽程就更加無X用..

起碼都叫參與過兩場頂級賽事..:ppp:

咁有時新弘篕睋伈ㄚY抱住呢d心態姐..

認同~!
就好似奧運咁~~~香港好多sportman都無咩機會得獎~~~志在參與:ccccc:
作者: 西人堅    時間: 12/3/2008 11:17 PM

希望 抽個好檔,
達哥 再用你 ge 必殺跑法, 咁應該有得近下 :ssss:
作者: jintinc    時間: 12/3/2008 11:18 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 12/3/2008 07:15 PM 發表
「奇異福星」在杜拜國際嘉年華賽事的一項三級賽納哈爾塔錦標,有不俗的發揮...:ccc:

沿途N疊,直路上無以為繼:ppp:
作者: 小野伸二    時間: 12/3/2008 11:19 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 12/3/2008 07:15 PM 發表

佢無講錯,佢係指達少發揮得好..唔係隻馬晨早搶哂口:yyy:

唔代表表現得好既:jjjj: :jjjj:
作者: hkcmlawrence    時間: 12/3/2008 11:55 PM

QUOTE:
原帖由 小魔怪 於 12/3/2008 03:33 PM 發表
吹x脹

去跑包尾有x用咩

飛機$都蝕x死佢

如果你個D X係粗口
我真係覺得驚訝

一匹代表香港出賽的賽駒,就像一個代表香港出席奧運的健兒.
好似遊水,田徑個D,當然知道只是陪跑,但你仍然會因為他們出現在奧運場上而覺得驕傲
原因很簡單,因為你是香港人/中國人.
就算明知道機會係零,都是一種挑戰自我的突破精神.

你不看好或者不置可否都算了,但竟然會鄙視到要用此等話語招呼
簡直令人懷疑你是否一點民族意識都沒有
我只能覺得悲哀.香港教育制度的悲哀.
作者: 活力寶蹄    時間: 13/3/2008 12:05 AM

QUOTE:
吹x脹

去跑包尾有x用咩

飛機$都蝕x死佢

咁原居民咪唔配做馬王....:ooo:
次次都係輸..冇一次贏到...:ppp:
作者: sw    時間: 13/3/2008 12:10 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 12/3/2008 04:50 PM 發表

對住 ...

admire don.....head住人一個頭都比人fight back就係騎o個個問題.....:llll:
你話d馬水......咁快得勝點解會跑得出:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0