標題: 告東尼:牛精財星下一目標是二千四百米的皇太后盃。 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 24/3/2008 11:07 PM     標題: 告東尼:牛精財星下一目標是二千四百米的皇太后盃。

昨日沙田復活節賽事,公司騎師柏寶連中三元及捧走精英碟,

頭場策騎葉廄初出新馬「銀影激光」先拔頭籌,輕易以一放到底姿態贏馬。

其後到第四場柏寶再策騎文廄的老馬「新英」喜中孖寶,至第八場全日重頭戲,

香港三級賽精英碟千八米,策騎告東尼馬房的「牛精財星」,

以勁勢輕勝對手,成功連中三元及為騎練馬主捧盃,及為另一匹同主馬「牛精福星」再遠征杜拜壯行色。

對「牛精財星」捧走精英碟,其練馬師告東尼對賽果並不意外,

他說:

「『牛精財星』是我廄另一匹上升中的明日之星,此駒來港初期表現未太出色,

只因我認為牠是長途佳駟,不想太早催迫牠,及初期以為牠跑較慢場地較佳,

今日賽前是掛好地,各場愈跑愈快下,我曾一度為牠擔心,但當看到牠在高速及場地乾快下仍如箭勝出,

未來日子快慢地將難阻其贏馬。此駒下一目標是二千四百米的皇太后盃。」
作者: asiadragon    時間: 24/3/2008 11:08 PM

皇太后盃就估到啦...睇下佢加到去幾多
作者: 列高力    時間: 24/3/2008 11:12 PM

howbaddouwantit d仔都幾實用 :lll:
作者: 臨場    時間: 24/3/2008 11:24 PM

我都仲意呢個種
作者: jintinc    時間: 24/3/2008 11:27 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 24/3/2008 11:12 PM 發表
howbaddouwantit d仔都幾實用 :lll:

壞孩子D子嗣OK La
howbaddouwantit一開始睇成句粗口咁:yyy: :yyy:
作者: 金碧明珠    時間: 25/3/2008 12:46 AM

越黎越有老牛風範:fff:
作者: 雞仔    時間: 25/3/2008 12:56 AM

唔跑女皇盃:ppp:
作者: 活力寶蹄    時間: 25/3/2008 12:57 AM

QUOTE:
原帖由 雞仔 於 25/3/2008 12:56 AM 發表
唔跑女皇盃:ppp:

隻馬今季邊有可能跑到...:ddd:
作者: EternitY    時間: 25/3/2008 01:45 AM

牛精財星當初上手馬主果邊都期待好高,唔想賣架,好似係王永強出巨款打動佢。:eee:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0