標題: 3月30日賽後報告(奧運歡騰喘鳴症;盟友強制退役;叱吒風雲流鼻血) [打印本頁]

作者: asiadragon    時間: 30/3/2008 03:16 PM     標題: 3月30日賽後報告(奧運歡騰喘鳴症;盟友強制退役;叱吒風雲流鼻血)

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/RaceReportFull.asp[/iframe]
作者: 長毛    時間: 30/3/2008 04:00 PM

盟友 ... bye bye .... :ccccc: :ccccc:
作者: asiadragon    時間: 30/3/2008 04:02 PM

威力須接受獸醫檢查及抽樣檢驗,賽後獸醫檢查「威力」,內窺鏡檢查顯示該駒的氣管內有很多膿痰:ooo:

盟友」須接受獸醫檢查,賽後獸醫檢查該駒,發現該駒心律不正常,內窺鏡檢查顯示該駒氣管內有很多血。由於今次是「盟友」第二次出現心律不正常,該駒將被禁止出賽六個月,然而,因為「盟友」已年屆十歲,該駒將於禁止出賽期滿前強制退役。「:xxx: :xxx: :sss:
作者: randysiu    時間: 30/3/2008 04:05 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 30/3/2008 04:02 PM 發表
威力須接受獸醫檢查及抽樣檢驗,賽後獸醫檢查「威力」,內窺鏡檢查顯示該駒的氣管內有很多膿痰...

怪不得全無走勢...:sss:
作者: randysiu    時間: 30/3/2008 04:54 PM

「勁者」須接受獸醫檢查,賽後獸醫檢查該駒,內窺鏡檢查顯示該駒的氣管內有很多血。 ...:ooo:
賽後,獸醫報告「哈哈霸」左腳跗部內側有多處割傷。:ooo:
作者: 帶來吉利    時間: 30/3/2008 05:01 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 30/3/2008 04:05 PM 發表

下次又更加熱:sss:
作者: 小野伸二    時間: 30/3/2008 05:03 PM

賽後獸醫報告,「叱吒風雲」流鼻血

方嘉柏應該會掃走了:ppp:
作者: 活力寶蹄    時間: 30/3/2008 05:03 PM

盟友再見啦...:gggg:
作者: 櫻花    時間: 30/3/2008 05:10 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 30/3/2008 05:03 PM 發表
賽後獸醫報告,「叱吒風雲」流鼻血

方嘉柏應該會掃走了:ppp:

方仔 太多馬:ooo:
佢多到一隻"練馬師團體馬"都無收. 現在是否得"方仔"無"練馬師團體馬"?
作者: 自由雨滇行    時間: 30/3/2008 05:19 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 30/3/2008 05:10 PM 發表

方仔 太多馬:ooo:
佢多到一隻"練馬師團體馬"都無收. 現在是否得"方仔"無"練馬師團體馬"?

練馬師團體馬可唔可以轉馬房?:ooo:
作者: asiadragon    時間: 30/3/2008 05:28 PM

奧運歡騰」須接受獸醫檢查及抽樣檢驗,賽後獸醫檢查該駒,發現該駒左後腳不良於行,發出異常呼吸聲。他說,內窺鏡檢查顯示該駒患有喘鳴症。:ooo: :ooo: :ooo:
作者: 長毛    時間: 30/3/2008 05:45 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 30/3/2008 05:19 PM 發表

練馬師團體馬可唔可以轉馬房?:ooo:

need 3 seasons lor ..
作者: 帶來吉利    時間: 30/3/2008 05:50 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 30/3/2008 05:28 PM 發表
奧運歡騰」須接受獸醫檢查及抽樣檢驗,賽後獸醫檢查該駒,發現該駒左後腳不良於行,發出異常呼吸聲。他說,內窺鏡檢查顯示該駒患有喘鳴症。:ooo: :ooo: :ooo:

報紙一早講左:ooo: 隻馬重咁熱:llll:
作者: asiadragon    時間: 30/3/2008 05:50 PM

紅衣司令」須接受獸醫檢查,賽後獸醫檢查該駒,內窺鏡檢查顯示該駒喉嚨發炎:ppp:
作者: 雞仔    時間: 30/3/2008 06:09 PM

奧運歡騰有喘鳴:aaaaaa:
作者: 魔術師    時間: 30/3/2008 06:23 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 30/3/2008 04:05 PM 發表

:ddd: 完全唔覺得佢有能力威脅精圖......
作者: randysiu    時間: 30/3/2008 06:33 PM

QUOTE:
原帖由 魔術師 於 30/3/2008 06:23 PM 發表

:ddd: 完全唔覺得佢有能力威脅精圖......

試問有痰如何交出表現...:ccc:
作者: randysiu    時間: 30/3/2008 06:54 PM

無騎師罰停賽...:ppp:
作者: asiadragon    時間: 30/3/2008 06:57 PM

賽後獸醫檢查「叻百利」,內窺鏡檢查顯示該駒的氣管內有很多血及膿痰。:aaaaaa:
作者: 智弱網民    時間: 30/3/2008 10:37 PM

奧運歡騰一出閘已經唔肯走, 我好懷疑騎師出賽前已經feel到隻馬不良於行:bbb:
作者: yuricylau    時間: 30/3/2008 10:40 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 30/3/2008 10:37 PM 發表
奧運歡騰一出閘已經唔肯走, 我好懷疑騎師出賽前已經feel到隻馬不良於行:bbb:

君禮哥唔似已知奧運歡騰不良於行:hhh:
君禮哥已不停推騎 但奈何隻馬無反應:sss:
作者: 智弱網民    時間: 30/3/2008 11:05 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 30/3/2008 10:40 PM 發表

君禮哥唔似已知奧運歡騰不良於行:hhh:
君禮哥已不停推騎 但奈何隻馬無反應:sss:

可能我買咗佢過關反應大d...:sss:
不過一出閘隻馬就唔走, 應該係賽前就有事, 不過禮哥可能經驗唔夠, 佢始終係見習騎師:ooo:
作者: EternitY    時間: 31/3/2008 08:35 AM

紅衣司令喉嚨發炎 ... 食得太多煎炸野?:ppp:
作者: 魚仔餅    時間: 31/3/2008 01:19 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 31/3/2008 08:35 AM 發表
紅衣司令喉嚨發炎 ... 食得太多煎炸野?:ppp:

會唔會係感冒呢,呢排流感咁勁:eee:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0