標題: 韋達騎到隻勇士咁眼冤,係唔係想益志叔呢?? [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 3/4/2008 02:16 PM     標題: 韋達騎到隻勇士咁眼冤,係唔係想益志叔呢??

之前一隻玉峽生輝(而家長抖中),而家又一隻勇士~~

韋達響香港騎咁多年馬真係唔知道呢系馬主係唔得罪得架咩??

當年胡活士已經被呢系馬主打入冷宮~~

相信勇士,玉峽生輝o既帥印,會一如同馬房o既好知己,好日子一樣,轉到其他人手中lu~~
作者: 金碧明珠    時間: 3/4/2008 04:26 PM

今次我都有買勇士    但唔怪得韋達

一開波柏寶就cut入黎慢慢咁跑

搞到有前速既勇士拉到頭岳岳
作者: 大黃蜂    時間: 3/4/2008 04:36 PM

佢唔放真係唔知搏mud?
不過lei場連至勇名駒,鼓浪旋風同得意寶都唔放,
我會用烏煙瘴氣黎形容呢場馬:vvv:

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 3/4/2008 04:26 PM 發表
今次我都有買勇士    但唔怪得韋達

一開波柏寶就cut入黎慢慢咁跑

搞到有前速既勇士拉到頭岳岳

作者: 金碧明珠    時間: 3/4/2008 04:51 PM

QUOTE:
原帖由 大黃蜂 於 3/4/2008 04:36 PM 發表
佢唔放真係唔知搏mud?
不過lei場連至勇名駒,鼓浪旋風同得意寶都唔放,
我會用烏煙瘴氣黎形容呢場馬:vvv:  

唔係唔放    係放唔出

友利多好快就埋到欄    佢都未黎得切頂住友利多
作者: fanbui    時間: 3/4/2008 06:20 PM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 3/4/2008 04:51 PM 發表

唔係唔放    係放唔出

友利多好快就埋到欄    佢都未黎得切頂住友利多

真係估唔倒友利多出閘咁快...快都成支箭咁:ccc:
作者: 金碧明珠    時間: 3/4/2008 06:50 PM

QUOTE:
原帖由 fanbui 於 3/4/2008 06:20 PM 發表

係囉唔係好洗推都咁快

加上柏寶埋欄速度特別快:fff:
作者: asiadragon    時間: 3/4/2008 06:54 PM

QUOTE:
原帖由 fanbui 於 3/4/2008 06:20 PM 發表

友利多一埋到欄.快過隻勇士...場頭馬就係友利多:ooo:
作者: 帶來吉利    時間: 3/4/2008 07:06 PM

隻馬 不嬲都唔係咁高 係d人成日過份高估

上次隻馬跑得咁辛苦又留哂白汗
最後要開鞭係咁推先頂到

今次第1次跑谷草又第1次轉灣
都重可以賣到咁熱 係d人無知:ppp: :ppp:
作者: asiadragon    時間: 3/4/2008 07:12 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 3/4/2008 07:06 PM 發表
隻馬 不嬲都唔係咁高 係d人成日過份高估

上次隻馬跑得咁辛苦又留哂白汗
最後要開鞭係咁推先頂到

今次第1次跑谷草又第1次轉灣
都重可以賣到咁熱 係d人無知:ppp: :ppp:

仲加埋1檔.無前速可以話死9成..谷草未試過閘.....健康唔係好正常....熱得過分:ooo:
作者: 李澤楷    時間: 3/4/2008 07:12 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 3/4/2008 07:12 PM 發表

仲加埋1檔.無前速可以話死9成..谷草未試過閘.....健康唔係好正常....熱得過分:ooo:

new slient witness:fff:
作者: 隕石王    時間: 3/4/2008 07:31 PM

隻勇士入到直路彈左彈右....一步都冇-0-
作者: 智弱網民    時間: 3/4/2008 08:50 PM

俾佢放到都無本事捱1200啦, 隻馬望空根本留唔住
作者: 木奇異    時間: 3/4/2008 09:03 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 3/4/2008 07:12 PM 發表

其實隻馬好多報紙佬都吹得太過分 :zzz:
作者: fanbui    時間: 3/4/2008 09:58 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 3/4/2008 07:12 PM 發表

佢個死人口同精英大師冇得比:rrr:
作者: 李澤楷    時間: 3/4/2008 10:00 PM

QUOTE:
原帖由 fanbui 於 3/4/2008 09:58 PM 發表

佢個死人口同精英大師冇得比:rrr:

上年一出即勝既姿態:fff:
作者: 帶來吉利    時間: 4/4/2008 09:32 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 3/4/2008 09:03 PM 發表

其實隻馬好多報紙佬都吹得太過分 :zzz:

e個種 好隻都係明星馬
最叻果隻咪又係 出奇:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 02:17 PM

首先,唔好講馬匹質素~~

呢場根本係韋達完全騎錯,不妨睇返第7場~~

響變化場地之下,人人一出閘都係大力推騎爭取領先位置~~

韋達哥出閘唔算太慢,但係雙手完全無推騎動作,留到響友利多後面,根本唔係比人玩死~~

係佢自己玩自己~~呢場最慘可算係金獅勇將,相信杜利萊賽前都估勇士會快,點知最後2隻前領

型賽駒,變哂做後上馬~~

反而原本係後上馬d名店之星又會變左做放頭馬~~
作者: Running    時間: 4/4/2008 02:25 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 02:17 PM 發表
首先,唔好講馬匹質素~~

呢場根本係韋達完全騎錯,不妨睇返第7場~~

響變化場地之下,人人一出閘都係大力推騎爭取領先位置~~

韋達哥出閘唔算太慢,但係雙手完全無推騎動作,留到響友利多後面,根本唔係比人玩死~~

係佢自己玩自己~~呢場最慘可算係金獅勇將,相信杜利萊賽前都估勇士會快,點知最後2隻前領

型賽駒,變哂做後上馬~~

反而原本係後上馬d名店之星又會變左做放頭馬~~

重點係今次達少係有點違反勇士一向跑法。

當然有人會話:隻馬可能加o左程,留一留住走都正常。但當日場地幾乎一面倒利擺前,就算勇士唔放,又有冇必要留o係馬群後面?

因為呢隻馬跑咁耐以來,都未試過咁樣受困,難怪隻馬全程走得唔順!

不過無論如何,一隻賽前預計到咁多「不利因素」o既大熱門,到底值得賣到咁熱?

見到o的人話達少做馬,咁我反問一句:明知有咁多問題你都買?輸o左簡直係抵死!
作者: 小野伸二    時間: 4/4/2008 02:28 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 4/4/2008 02:25 PM 發表

當然有人會話:隻馬可能加o左程,留一留住走都正常。但當日場地幾乎一面倒利擺前,就算勇士唔放,又有冇必要留o係馬群後面?

因為呢隻馬跑咁耐以來,都未試過咁 ...

就好似友利多最尾落到88蚊開跑贏埋..
有d人會話賀賢落重飛跑出仲有咁好分簡直係抵玩

但無諗過隻馬本身抵唔抵玩囉:yyy:
作者: timothyhin    時間: 4/4/2008 02:32 PM

其實賀賢賽前講明跟前跑:ppp: :ppp:
比哂野你睇唔跟番注又真係好傻好天真:yyy: :yyy:
作者: 小野伸二    時間: 4/4/2008 02:33 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 4/4/2008 02:32 PM 發表
其實賀賢賽前講明跟前跑:ppp: :ppp:
比哂野你睇唔跟番注又真係好傻好天真:yyy: :yyy:

我拎黎做膽...唔買WP..最天真係我啦:yyy:
作者: timothyhin    時間: 4/4/2008 02:36 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 4/4/2008 02:33 PM 發表

我拎黎做膽...唔買WP..最天真係我啦:yyy:

傻你就傻啦:jjjj: :jjjj:
作者: Running    時間: 4/4/2008 02:38 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 4/4/2008 02:28 PM 發表

就算隻馬落飛落得勁,都要隻馬跑得到先可以配合。

又用賀賢一隻馬做例子:鐳老虎。

http://www.hkjc.com/chinese/raci ... /2008&raceno=03

o係346場次,行圈o個陣有9倍左右,到o左入閘前一分鐘左右,已經打到落6.8倍。

結果?全程做晒電兔跑返個第四。

呢場馬本身對鐳老虎o黎講都好不利,排10檔、起步後全程望空、仲要段段快開幫後上馬開路,違反晒本身跑法唔輸至奇。

賽前都有人提出過呢類分析,但咁都有人跟只能講句「貴客自理」。

有時去到呢o的「起步前大注落飛」o既時候,往往就係要考你自信、膽量、分析力o既時候。
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 02:40 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 4/4/2008 02:25 PM 發表

因為呢隻馬跑咁耐以來,都未試過咁 ...

其實勇士呢隻馬o既性能,就似足隻去馬~~

韋達今年嬴去馬1檔係點跑,佢今場跑法確實存在好大疑點~~

未過段柱佢已經決定比友利多過左自己,並且索性留後~~佢唔係完全無發現外欄仲有一大堆馬搶放掛??

要一隻口勁咁重o既馬留後,留幾多等於無幾多~~同叫一隻後上馬去放頭真係無咩分別~~

通常出現呢d情形,下場換人機會極大~~因為已經成為問題馬~~
作者: timothyhin    時間: 4/4/2008 02:43 PM

隻鄉村傳奇咪又係:yyy:
幫粒糖分多3,4蚊:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 02:44 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 4/4/2008 02:28 PM 發表

賀賢~澳洲幫落飛準~~

但係大家要記得,蔡神仙響澳洲時同某大外圍莊家關係非常密切~~

今次澳洲幫輸大熱門,巧合又澳洲幫落重飛嬴馬~~世事係唔係咁多巧合呢??

簡直好似精心部署~~

仲有友利多之前幾場都係留後,又會咁巧合到今場先用返澳洲時o既嬴馬跑法,前領??
作者: 小野伸二    時間: 4/4/2008 02:45 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 02:44 PM 發表

賀賢~澳洲幫落飛準~~

但係大家要記得,蔡神仙響澳洲時同某大外圍莊家關係非常密切~~

今次澳洲幫輸大熱門,巧合又澳洲幫落重飛嬴馬~~世事係唔係咁多巧合呢??

簡直好似精心部署~~

仲有友利多之 ...

呢個就係賭馬_鬼之處

唔係點會咁多人話唔鍾意可以唔賭:ppp:

賭你就要預左有意料之外既野:jjjj:
作者: 西人堅    時間: 4/4/2008 02:46 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 02:44 PM 發表

簡直好似精心部署~~

le d 只係 大眾 的 無限上鋼

夠有人話 布殊 同 拉登 係同一黨人 la,
布殊 滿足 拉登 ge desire
拉登 整 911 出黎令 布殊連任成功
作者: timothyhin    時間: 4/4/2008 02:48 PM

QUOTE:

賀賢~澳洲幫落飛準~~

簡直好似精心部署~~

仲有友利多之 ...

隻馬柏寶一路都操開:ppp: :ppp:
好多閘佢都試過:ggg:

但係到跑一樣唔騎:ppp:
上次谷草柏寶無馬都一樣唔騎:ggg:

到左今次........突然換件大師傅上黎:ppp:
再講明跟前跑:ddd:
點都好過隻至好聲果次瓜:ccc: :ccc:
作者: 小野伸二    時間: 4/4/2008 02:49 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 4/4/2008 02:48 PM 發表

點都好過隻至好 ...

起碼已經話到明俾你知叫你睇路:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 02:50 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 4/4/2008 02:45 PM 發表

呢個就係賭馬_鬼之處

唔係點會咁多人話唔鍾意可以唔賭:ppp:

賭你就要預左有意料之外既野:jjjj:

所以做賭仔....時不時要做多d大膽假設~~

不過大膽假設唔等同陰謀論~~
作者: 小野伸二    時間: 4/4/2008 02:50 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 02:50 PM 發表

所以做賭仔....時不時要做多d大膽假設~~

不過大膽假設唔等同陰謀論~~

唔係點會各有各賭:jjjj:

我不嬲認為賭仔間只能獨立不能融合:jjjj:

無人能夠完全十足十信哂人地既理論:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 02:52 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 4/4/2008 02:46 PM 發表

le d 只係 大眾 的 無限上鋼

夠有人話 布殊 同 拉登 係同一黨人 la,
布殊 滿足 拉登 ge desire
拉登 整 911 出黎令 布殊連任成功

即係同美國摔角賽一樣~~

好多人都覺得係真打架~~同時都好多人覺得好假~~
作者: timothyhin    時間: 4/4/2008 02:52 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 4/4/2008 02:49 PM 發表

起碼已經話到明俾你知叫你睇路:yyy:

我聽收音機話"一出閘......友利多最快"
就知你地班傻仔仲唔.........:yyy: :yyy: :yyy:
作者: 小野伸二    時間: 4/4/2008 02:53 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 4/4/2008 02:52 PM 發表

我聽收音機話"一出閘......友利多最快"
就知你地班傻仔仲唔.........:yyy: :yyy: :yyy:

我睇電視:jjjj:

完全明白乜野叫彈閘:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 02:53 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 4/4/2008 02:48 PM 發表

點都好過隻至好 ...

賀賢用柏寶,相信係一個重要o既出擊訊號~~

只係賽前好多人都只係拖佢做腳~~估唔到佢可以嬴埋~~而且隻馬膽會唔見影~~
作者: timothyhin    時間: 4/4/2008 02:56 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 02:53 PM 發表

只係賽前好多人都只係拖佢做腳~~估唔到佢可以嬴埋~~而且隻馬膽會唔見影~~

勇士就...........:ppp:
當買教訓:ddd: :ddd:

一隻咁既馬過江值20蚊都無:ppp:
仲要練果個不嬲都唔多理谷草:ggg:
比我買買上場粒糖好過:hhh:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 02:59 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 4/4/2008 02:56 PM 發表

勇士就...........:ppp:
當買教訓:ddd: :ddd:

一隻咁既馬過江值20蚊都無:ppp:
仲要練果個不嬲都唔多理谷草:ggg:
比我買買上場粒糖好過:hhh:

我都一樣無買....只係可惜一隻好馬比人騎到咁差劣~~有d心痛~~

佢用返正常跑法,勝負未可分曉~~
作者: 李澤楷    時間: 4/4/2008 03:00 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 02:53 PM 發表

王志偉:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 03:03 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/4/2008 03:00 PM 發表

王志偉:fff:

重磅馬用見習生幫手,都係澳洲幫時常出現手段~~

否則當年阿滇都唔會19歲之齡就可以升格做大師父啦~~師父希斯又係典型澳洲幫~~
作者: timothyhin    時間: 4/4/2008 03:03 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 02:59 PM 發表

我都一樣無買....只係可惜一隻好馬比人騎到咁差劣~~有d心痛~~

好難講:ppp:
試個泥閘就話搞得掂谷草:ddd:
咁老牛,自由行就唔會輸響谷草手上:ggg:
作者: randysiu    時間: 4/4/2008 03:05 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 4/4/2008 03:03 PM 發表

要數失敗例子,一百隻都得...:zzz:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 03:07 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 4/4/2008 03:03 PM 發表

其實好多馬都只係試泥閘就響谷草成功搏殺得手~~

玉峽生輝係其中一例子~~
作者: 李澤楷    時間: 4/4/2008 03:10 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 03:03 PM 發表

重磅馬用見習生幫手,都係澳洲幫時常出現手段~~

否則當年阿滇都唔會19歲之齡就可以升格做大師父啦~~師父希斯又係典型澳洲幫~~

都要本身有料先得:jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 03:12 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 4/4/2008 03:10 PM 發表

都要本身有料先得:jjjj:

咁又係...仲記得當年希斯提拔左個黃姓騎馬人做見習生,點知只係跑左幾場就失左蹤~~

我連佢全名都忘記左tim~~
作者: 西人堅    時間: 4/4/2008 03:13 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 03:12 PM 發表

咁又係...仲記得當年希斯提拔左個黃姓騎馬人做見習生,點知只係跑左幾場就失左蹤~~

總好過 霍老爺 益都唔益下 禮仔 搵到反面 :yyy: :zzz:
作者: randysiu    時間: 4/4/2008 03:15 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 03:12 PM 發表

黃志雄...:ooo:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 03:17 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 4/4/2008 03:15 PM 發表

黃志雄...:ooo:

好似係.....應該係抵受唔到壓力~~
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 03:19 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 4/4/2008 03:13 PM 發表

總好過 霍老爺 益都唔益下 禮仔 搵到反面 :yyy: :zzz:

南非佬都係太有性格~~

老苗又成日雪藏自己徒弟~~

以後唔好派見習生去南非佬馬房啦~~
作者: randysiu    時間: 4/4/2008 03:19 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 03:17 PM 發表

好似係.....應該係抵受唔到壓力~~

我專登從資料庫搵出黎,咁都唔信...:llll:
作者: 莫問我是誰    時間: 4/4/2008 03:23 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 4/4/2008 03:19 PM 發表

我專登從資料庫搵出黎,咁都唔信...:llll:

唔係唔信~~

只係我善忘,自己唔肯定~~
作者: DrEAm    時間: 4/4/2008 05:00 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 4/4/2008 02:59 PM 發表

果日聽住頭幾場開哂大熱大熱Q都估緊班友有無好死益D賭仔:hhh:
跟住有重要野做..........最後全日一蚊都無買過:jjjj:
不過都想講返..吾知大家有無睇生果日報?賀生 4月3日真係有講過叫 柏寶 攞前走...............:jjj:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0