標題: [開台-Openradio]2008年4月6日賽馬日節目重溫及4月9日賽馬日問馬區 [打印本頁]

作者: 河馬仔    時間: 4/4/2008 03:53 PM     標題: [開台-Openradio]2008年4月6日賽馬日節目重溫及4月9日賽馬日問馬區

(主持:河馬仔,魔術師,Randy)

田草大賽日,河馬仔,魔術師,Randy三位主持同您講下第五,七,九場心水選擇.駕高上場輸意外,今場又可否補中?第七場主席錦標花落誰家?第九場好芝味能否在馬少場合食出?<賽馬自助Q&A>會講下以下馬匹:

1.原路人
2.多多勁駒
3.風陵渡
4.駕高
5.凱風
6.揚洋
7.終身美麗
8.長長久久
9.福將臨門

http://www.openradiohk.com/archive/prog-20/horse-20080404-150.mp3

(如各位想問我們週日出賽馬匹之看法及前景,請PM或留言給我們.我們會盡力在節目中解答.(每集大約講兩匹)

為達至開放的目的,提倡知識共享和意見交流,本台所有節目,除特別註明以外,均採用CreativeCommonsAttribution-NonCommercial-NoDerivs2.5License版權形式免費發放。本台歡迎聽眾和網友互相分享、轉播、或錄播,作教育、學術研究、個人、及非牟利用途,以作廣傳,而無須預先向本台申請或得到書面批准。但本台保留國際法中對著作者(Author'sRight)的權利,未經開台書面批准,嚴禁改動、轉變、或改作本台作品,亦禁止為牟利或商業目的而使用本台作品,和嚴禁售賣本台作品。為了尊重知識產權和主持人的創作成果,任何人使用本台作品,必須註明出處。所有轉播或錄播必須在合乎香港特別行 政區法 律 之 下進行

如各下對我們的節目有任何意見,請歡迎留言或短訊給我們,謝謝!

作者: 小野伸二    時間: 5/4/2008 12:08 AM

綠駿之威呀問:loveliness:
作者: randysiu    時間: 5/4/2008 12:11 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 5/4/2008 12:08 AM 發表
綠駿之威呀問:loveliness:

好日都唔黎問下,我地會為呢隻加料...:fff:
作者: asiadragon    時間: 5/4/2008 12:13 AM

問合力齊心+錢順來...thx
作者: 小野伸二    時間: 5/4/2008 12:14 AM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 5/4/2008 12:11 AM 發表

點解加料:fff:
作者: timothyhin    時間: 5/4/2008 12:18 AM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 5/4/2008 12:11 AM 發表

講甜野?:jjjj:
作者: randysiu    時間: 5/4/2008 12:18 AM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 5/4/2008 12:13 AM 發表
問合力齊心+錢順來...thx

忠實聽眾的問題,我地當然善待...:loveliness:
作者: randysiu    時間: 5/4/2008 12:20 AM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 5/4/2008 12:18 AM 發表

講甜野?:jjjj:

其中一位主持既強項...:yyy:
作者: asiadragon    時間: 5/4/2008 12:20 AM

QUOTE:

想整個12檔畀隻綠駿之威:yyy: :yyy:
作者: asiadragon    時間: 5/4/2008 12:22 AM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 5/4/2008 12:18 AM 發表

忠實聽眾的問題,我地當然善待...:loveliness:

Thank you....:gggg: :jjjj:
作者: randysiu    時間: 5/4/2008 12:24 AM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 5/4/2008 12:22 AM 發表

Thank you....:gggg: :jjjj:

我地講多謝你支持才是...:rrrr:
作者: asiadragon    時間: 5/4/2008 12:26 AM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 5/4/2008 12:24 AM 發表

我地講多謝你支持才是...:rrrr:

唔需要咁客氣:jjjj:
作者: 魚仔餅    時間: 5/4/2008 12:40 AM

問特擊:jjjj:
作者: jintinc    時間: 5/4/2008 12:48 AM

悅勝豪情 + 虎威將軍,THX:jjjj:
作者: yinho    時間: 5/4/2008 01:25 AM

問駿馬大師,thx
作者: 馬俠    時間: 5/4/2008 01:29 AM

問萬里駒:yyy:
作者: blocking8964    時間: 7/4/2008 07:33 AM

:aaaa: 想問智勇,麻煩哂
作者: 河馬仔    時間: 8/4/2008 12:44 AM

當日三位主持之心水選擇及賽果:
(魔術師喜中第七場三重彩,Randy力保兩條位置Q,河馬仔全日食白果,蕉氣甚重!!!!!!!!)

第五場:
河馬仔:7駕高-5璐悅-6福到之星-11卓越歡騰(唔中)
魔術師:6福到之星-7駕高-10凱風-12浦紅之友(唔中)
Randy:5璐悅-6福到之星-7駕高-10凱風(中位置Q派$52.5)
賽果:5-2-10-6

第七場:
河馬仔:3紙醉金迷-2終身美麗-7喜蓮精彩-6飛馬王子(唔中)
魔術師:8喜聚寶-4勝利飛駒-7喜蓮精彩-1好利威(中三重彩派$831.0,單T派$193.0,連贏派$108.0)
Randy:2終身美麗-4勝利飛駒-6飛馬王子-10時尚風采(唔中)
賽果:1-8-4-2

第九場:
河馬仔:5好芝味-12綠翔王-1首飾寶寶-2長長久久(唔中)
魔術師:5好芝味-9紅跑車-1首飾寶寶-3本地實力(中位置Q派$26.0)
Randy:9紅跑車-1首飾寶寶-3本地實力-5好芝味(中位置Q派$26.0)
賽果:9-10-5-3

作者: Wai    時間: 8/4/2008 12:59 AM

意見:
一埸
F4 1注
互串3重彩 24注
單T 4注
Q + QP 各6注即12注
加埋有41注
一埸投注 410蚊

提議
e.g.
如何加膽重心,特別係三重彩
投注方向參考
作者: Wai    時間: 8/4/2008 01:15 AM

因為小弟乃小本經營的一類
聽了大半季
一路也感覺要跟的話成本大之餘
入不敷支
好多時縱使喜歡
聽完覺得分析有說服力
在取捨間缺乏投注方向
便大退鼓堂...

時勢令人人心惶惶
補返句絕非有意侵犯
只是少少意見
假如做到這一點可能會能更成功

希望能幫到你們改善或提高收聽率~!
加油
作者: 河馬仔    時間: 8/4/2008 01:18 AM

QUOTE:
原帖由 Wai 於 8/4/2008 12:59 AM 發表
意見:
一埸
F4 1注
互串3重彩 24注
單T 4注
Q + QP 各6注即12注
加埋有41注
一埸投注 410蚊

提議
e.g.
如何加膽重心,特別係三重彩
投注方向參考

WAI兄,

多謝您的意見,我地都明白這樣會超多本,咁賭唔化算,所以我地其實只提供主持之心水做參考,唔敢話死一定點買法先啱,因為點買法都要各聽眾衡量一番,例如小弟係唔買四連環,唔買WIN,唔買位置Q,所以小弟只賭Q+單T而已,但如各主持真係有中,我地唔可以唔貼出來,所以希望各聽眾多多包涵......

如問三重彩點投注,小弟就一定唔止買四隻咁少..............點都拖多一兩隻保險腳,因好少會用四隻互穿,因可買單T

河馬仔上
作者: Wai    時間: 8/4/2008 01:21 AM

QUOTE:
原帖由 河馬仔 於 8/4/2008 01:18 AM 發表

WAI兄,

多謝您的意見,我地都明白這樣會超多本,咁賭唔化算,所以我地其實只提供主持之心水做參考,唔敢話死一定點買法先啱,因為點買法都要各聽眾衡量一番,例如小弟係唔買四連環,唔買WIN,唔買位置Q,所 ...

不要緊呀^^
只是有時覺得見解獨到
想跟又有點難跟
不知如何取捨~
真懊惱/.\
作者: 河馬仔    時間: 8/4/2008 01:24 AM

QUOTE:
原帖由 Wai 於 8/4/2008 01:15 AM 發表
因為小弟乃小本經營的一類
聽了大半季
一路也感覺要跟的話成本大之餘
入不敷支
好多時縱使喜歡
聽完覺得分析有說服力
在取捨間缺乏投注方向
便大退鼓堂...

時勢令人人心惶惶
補返句絕非有意侵犯
只 ...

唔緊要架,您地的意見對我地很重要,真係點賭都係要睇自己個銀包有幾多.

都係一句講哂,小弟都係只賭餘錢,個馬會ACCOUNT有幾多就一早PLAN好買幾多,絕唔加多.......

其實我地個節目宗旨唔係話教人點買馬,係盡量講出對該匹馬匹之意見,令聽眾知多D該馬匹之分析,而好難真係講出點買先最精明,一來人人賭法唔同,二來一日未開閘,一日都唔知有幾多賠,就算個日我地個日中隻友利多,事前鬼估到可以廿賠落到10賠唔到?我條全餐Q都冇哂.........
作者: Wai    時間: 8/4/2008 01:12 PM

:ccccc: 多謝回應
我會嘗試下先:jjjj:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0