標題: 今日方塊龜潮文 [打印本頁]

作者: 西人堅    時間: 21/4/2008 10:10 PM     標題: 今日方塊龜潮文

方:

高:

珊:

身為 最受歡迎的評馬人之一
唔去 好好理性分析
竟然去帶頭鬧馬會 d 人 智慧不如小孩

我都冇咩說話可以 能力形容 le 條友
只能講句

方塊龜, 你今日食左屎未啊?? :rrr: :rrr:

比較下 肥豪 同佢 篇文
甚至 同文 珊姐 同 風向高
足以睇到 方塊龜 之 低劣

作者: 李澤楷    時間: 21/4/2008 10:14 PM

點解珊同暉講既野相反既:fff:
作者: 列高力    時間: 21/4/2008 10:14 PM

如果有墮馬係咪佢負責呢?
作者: 育馬者傳說    時間: 21/4/2008 10:21 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/4/2008 10:14 PM 發表
點解珊同暉講既野相反既:fff:

佢地兩條友係18台不嬲成日互片。
作者: Running    時間: 21/4/2008 10:23 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 21/4/2008 10:14 PM 發表
如果有墮馬係咪佢負責呢?

好簡單

佢就會話:馬會明知場地咁差,都唔早o的取消,而家搞出事啦,邊個負責先?

神又係佢,鬼又係佢!:rrr:
作者: yuricylau    時間: 21/4/2008 10:24 PM

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 21/4/2008 10:21 PM 發表

佢地兩條友係18台不嬲成日互片。

係明窒暗串:zzz: :yyy:
作者: yuricylau    時間: 21/4/2008 10:25 PM

18台我只鐘意章名:jjjj:
大家覺得章生如何???:jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 21/4/2008 10:27 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 21/4/2008 10:25 PM 發表
18台我只鐘意章名:jjjj:
大家覺得章生如何???:jjjj:

同方駿暉一樣,佢仲識得擦鞋:fff:
作者: yuricylau    時間: 21/4/2008 10:30 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/4/2008 10:27 PM 發表

同方駿暉一樣,佢仲識得擦鞋:fff:

點都無隻龜講野咁乞人憎:rrr: :rrr:
作者: raulwong1    時間: 21/4/2008 10:31 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 21/4/2008 10:23 PM 發表

好簡單

佢就會話:馬會明知場地咁差,都唔早o的取消,而家搞出事啦,邊個負責先?

神又係佢,鬼又係佢!:rrr:

好地地一個場地偏差論創立者,而家居然講埋曬呢D咁既言論....:rrr:
以前尊敬佢,而家欽敬佢:hhh:
作者: Running    時間: 21/4/2008 10:36 PM

QUOTE:
原帖由 raulwong1 於 21/4/2008 10:31 PM 發表

好地地一個場地偏差論創立者,而家居然講埋曬呢D咁既言論....:rrr:
以前尊敬佢,而家欽敬佢:hhh:

完全係香港人特質:rrr:

見o野就鬧,仲要唔理三七廿一,鬧完先講!
作者: thankheavens    時間: 21/4/2008 11:29 PM

方駿暉邏輯

無論結果 是什麼..他都是 勝利之一方...長期在道德高地
點解...因為在那些自我中心的人中.. ""馬後炮"" + ""事後抽水"" 永遠是對的.....

1) 今次罵及批評某騎師某馬匹 ---
一) 下次隻馬再出贏了 --- 喇..都話上次無罵錯喇!
二) 下次隻馬再出冇影 --- 喇..上次浪費了黃金機會
三) 十幾次賽事後另一位騎師贏馬 --- 喇..睇下呀邊個邊個上年點跑...

2) 介紹馬會推出fun 組
一) 現在是失敗了 --- 唔係fun 組失敗.. 而係馬會失策...抽稅那麼多..叫人點投注呀?
二) 假設是成功 --- 喇..係唔係呀...我地咁辛苦都係想馬會好!

3) 公報策騎指示
一) 唔公報之時...猛批評馬會騎練....為何唔公報? 為何唔問話?
二) 公報了之後...又話馬會唔應該批....公報又做唔到..有什麼用?
三) 問話之後..又話點解唔罰??

4) 尚有的是 試閘評核賽
... ... ...

好了..
現在唔公報策騎指示...無了fun 組...無了試閘評核賽.....
一天都光晒....

馬會唔洗無喇喇 由 一道 ""牆"" 變了 隻 ""門""..
讓馬後炮人仕有位 ""入""

當年因為方駿暉 + 黃嘉豪 + 黃子豐而睇有線..安裝有線...
現在的賽馬結果 + 賽馬預測...已完全沒有看了..

論敬重方駿暉的程度..與以往相比......大大的減退了..

作者: thankheavens    時間: 21/4/2008 11:31 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 21/4/2008 10:36 PM 發表

完全係香港人特質:rrr:

見o野就鬧,仲要唔理三七廿一,鬧完先講!

http://racingworld.no-ip.org/viewthread.php?tid=61624&extra=page%3D1&page=1

same view...
run 哥!
作者: 問    時間: 21/4/2008 11:43 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/4/2008 10:10 PM 發表
方:

高:

珊:
http://i62.photobucket.com/albums/ ...

apple要佢夾番頭版嘛:eee:
作者: 贏馬人    時間: 21/4/2008 11:46 PM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 21/4/2008 11:29 PM 發表
方駿暉邏輯

點解...因為在那些自我中心的人中.. ""馬後炮"" + ""事後抽水"" 永遠是對的.....

1) 今次罵 ...

如果有線唔係場場播足,就唔肯裝有線:uuu:
聽到佢把聲都想郁佢:yyyy: :yyyy:
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 21/4/2008 11:51 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 21/4/2008 11:46 PM 發表

係亞視on_姐:jjjj:
尾場過終點 叫人九點幾睇賽果:lll:
作者: 李澤楷    時間: 22/4/2008 12:15 AM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 21/4/2008 11:46 PM 發表

亞視高清台有播足:fff:
你可以將佢D18馬e作為飛走對象:jjjj:
作者: Kris    時間: 22/4/2008 12:16 AM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 21/4/2008 11:51 PM 發表

係亞視on_姐:jjjj:
尾場過終點 叫人九點幾睇賽果:lll:

亞視都唔想, 新聞時段唔賣得馬會播埋先:jjjj:
作者: EternitY    時間: 22/4/2008 07:07 AM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 21/4/2008 11:29 PM 發表
方駿暉邏輯

1) 今次罵 ...

道德高地,呢個名稱幾ok :eee:
其實方駿暉真係要諗諗點解愈來愈少fans ... 當年 :kkk:
作者: thankheavens    時間: 22/4/2008 09:57 AM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 22/4/2008 07:07 AM 發表

道德高地,呢個名稱幾ok :eee:

睇時事社評學的
^_^
作者: thankheavens    時間: 22/4/2008 10:07 AM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 22/4/2008 07:07 AM 發表

其實方駿暉真係要諗諗點解愈來愈少fans ... 當年 :kkk:

相信唔會返到轉頭
1來洗濕左個頭...好難抽身而出弄乾它...就算弄乾了可能連現有的反馬會fans都冇埋......
2來賽後評人馬後炮 無風險..可長期處於道德高地...
3來可能此個方向已將人性的一面暴露出來..以往同類人仕的所見..此只會越諗越y..越行越y
作者: 莫問我是誰    時間: 22/4/2008 01:09 PM

都係o個句啦~~

講馬佬好心專心講馬算啦~~

馬都未講好,又學人講馬會d行政~~

而家真係有幾多個講馬佬係只會講馬,而唔講其他野o既呢??

好掛住以前一個評馬人---馬小寶~~佢係真係可以叫得上真正評馬人~~
作者: 金威    時間: 22/4/2008 01:27 PM

睇佢個樣
點解會鬧呢?
個人覺得佢因為取消賽事
所以要漏夜趕稿
所以咪搵野黎鬧囉
而且馬會又唔係天文台, 又唔係上帝
點知聽日咁好天
作者: EternitY    時間: 22/4/2008 01:32 PM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 22/4/2008 10:07 AM 發表

相信唔會返到轉頭
1來洗濕左個頭...好難抽身而出弄乾它...就算弄乾了可能連現有的反馬會fans都冇埋......
2來賽後評人馬後炮 無風險..可長期處於道德高地...
3來可能此個方向已將人性的一面暴露出來..以 ...

第三項真係幾難抽身,習慣成自然 ... :llll:
作者: thankheavens    時間: 22/4/2008 02:06 PM

QUOTE:
原帖由 金威 於 22/4/2008 01:27 PM 發表
睇佢個樣
點解會鬧呢?
個人覺得佢因為取消賽事
所以要漏夜趕稿
所以咪搵野黎鬧囉
而且馬會又唔係天文台, 又唔係上帝
點知聽日咁好天

最主要原因係
""多人罵"".....走去抽水都 ""觀感上"" 多人支持..所以參與埋一份
此個先係主因.........

若果他心中有一個point..是一個真理..但是與公眾背道而馳..
他就會不出聲.....

當你越看得多依個世界....越去想得深入些

便發現所謂的仗義執言....其實又係一種 選擇性 批評 / 選擇性舉報
或可簡單一點 ...俗一點 --- ""睇人來食""
作者: 金威    時間: 22/4/2008 02:17 PM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 22/4/2008 02:06 PM 發表

最主要原因係
""多人罵"".....走去抽水都 ""觀感上"" 多人支持..所以參與埋一份
此個先係主因.........

若果他心中有一個point..是一個真理..但是與公眾背道 ...

其實你講得好0岩
但以我對方駿暉睇左咁多年既評論
就有咁既感覺

如果係鬧馬會, 佢會鬧得放d , 因為唔會有d 咩事
一向馬會比較民主
但記得18台以前有馬迷打上去鬧某練馬師
佢就會話''練馬師唔係神呀''
咁如果計今次事件, 夠可以話''馬會唔係神呀''
佢呢種就係選擇性去罵喇
因為如果罵練馬師, 佢講錯半句, 就有機會收律師信
但係罵馬會, 佢就會有好多擋箭裨
呢一種就係你所講既選擇性去批評/舉報
所以在我心目中, 佢唔係方塊龜, 佢係縮頭龜

所謂真正既仗義執言, 理直氣壯
大概只有以前驃叔這類評馬人
敢罵練馬師, 即使當年收到夏志信既律師信
也豪不懼怕
作者: thankheavens    時間: 22/4/2008 02:23 PM

QUOTE:
原帖由 金威 於 22/4/2008 02:17 PM 發表

其實你講得好0岩
但以我對方駿暉睇左咁多年既評論
就有咁既感覺

如果係鬧馬會, 佢會鬧得放d , 因為唔會有d 咩事
一向馬會比較民主
但記得18台以前有馬迷打上去鬧某練馬師
佢就會話''練馬師唔係神呀 ...

correct..驃叔係真正的仗義執言.......
此是100% 肯定的
他收過律師信...亦收過恐嚇..
真係睇住驃叔 走去 大番 atv 監製及導演 轉頭
真係無話 驚三驚四..驚無左份工 而 不敢出聲......

相反.......方某的所謂仗義執言
都係選擇一些 ""不回應之疑犯""
欺善怕惡

若果方某真係走去罵蘋果日報(自己的老細)...走去罵icable....
咁我就信是仗義執言了......
作者: 內閃    時間: 22/4/2008 02:24 PM

講真睇 18 台都只係為左積奇.....同埋打電話上去的馬迷...
作者: amon    時間: 22/4/2008 07:26 PM

方塊龜不知所謂:bbb:

d人係香X討論區度話佢,佢仲死撐話自己中呢樣嗰樣,又話邊個邊個跑錯:bbb: :bbb: :bbb: :bbbbb: :bbbbb: :bbbbb:
作者: 西人堅    時間: 22/4/2008 07:47 PM

QUOTE:
原帖由 amon 於 22/4/2008 07:26 PM 發表
方塊龜不知所謂:bbb:

d人係香X討論區度話佢,佢仲死撐話自己中呢樣齞,又話邊個邊個跑錯:bbb: :bbb: :bbb: :bbbbb: :bbbbb: :bbbbb:

佢上年 暑假 仲精彩
俾香討 d 人踢爆佢 化身上香討 去 x 7 番鬧佢 d 人 :yyy:
作者: amon    時間: 22/4/2008 07:52 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 22/4/2008 07:47 PM 發表

佢上年 暑假 仲精彩
俾香討 d 人踢爆佢 化身上香討 去 x 7 番鬧佢 d 人 :yyy:

佢早個月都有咁做:yyy:
俾人踢爆係因為佢會講番自己幾個月中過d mud:eee:
作者: 西人堅    時間: 22/4/2008 08:01 PM

QUOTE:
原帖由 amon 於 22/4/2008 07:52 PM 發表

佢早個月都有咁做:yyy:
俾人踢爆係因為佢會講番自己幾個月中過d mud:eee:

o下...咁好笑 :yyy:
我 out 左 tim :yyy:

唔怪得 香討 d 人依家成日 x 佢:zzz:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0