標題: 5月14日補賽8場谷中夜馬 [打印本頁]

作者: asiadragon    時間: 25/4/2008 08:11 AM     標題: 5月14日補賽8場谷中夜馬

5月14日補賽8場谷中夜馬

周日快活谷賽事因天雨取消,馬會經過連日研究之後,終於對補賽日期作出定案。據悉,馬會屬意在五月十四日(星期三),安排八場谷中夜馬賽事作為補替,現正等候政府有關部門審批通過。
馬會行政總裁應家柏,昨朝在女皇盃排位抽籤儀式前解釋馬會作出這個決定的原因:「其實原先有三個日子可選作補賽日期,不過最終我們認為在五月十四日補賽最為恰當。雖然當日是星期三,與周一的佛誕賽日只相隔兩天,但我們無法將補賽安排於周四舉行,皆因當日在快活谷的酒席早已卜滿,不能更改,同時在申請電視直播及警力方面亦有困難,所以惟有安排於周三補賽。」
佛誕日排位兼賽馬

至於補賽排位,則會安排於五月十二日(周一)佛誕日賽事舉行前的早上進行,當日下午將會在沙田馬場上演十場泥草地混合日馬。
作者: 楊駿    時間: 25/4/2008 09:27 AM

到時唔知有無人會鬧呢?

又跑馬又排位

5月4日賽事,已經因為就5月1日跑馬而改2號排位了。

不過我就覺得無問題。好過6月4日呢^^

作者: randysiu    時間: 25/4/2008 10:23 AM

就由我第一個鬧...:bbb:
作者: 自由雨滇行    時間: 25/4/2008 10:36 AM

將佛誕賽馬日提前一日星期日跑咪得囉
作者: randysiu    時間: 25/4/2008 10:43 AM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 25/4/2008 10:36 AM 發表

馬會跟政府的協議毫無彈性,做成多年困局...:rrr:
作者: 小野伸二    時間: 25/4/2008 10:59 AM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 25/4/2008 10:36 AM 發表

如果d賽期可以咁有彈性就好

你自己去同政府講:yyy:
作者: 西人堅    時間: 25/4/2008 11:55 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 25/4/2008 10:59 AM 發表

如果d賽期可以咁有彈性就好

你自己去同政府講:yyy:

如果馬會同政府佬有計傾......
d 改革駛攪到沚麻煩咩 :yyy:

單係法例列明 6 點之後唔比播馬 le 野都攪佢唔掂 :jjjj:
馬會 真慘, 政府佬 d 唔合作 就次次硬食 俾人無限上鋼

作者: timothyhin    時間: 25/4/2008 12:07 PM

真係514:ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/4/2008 03:34 PM

以前有戲碼係連續2天跑馬tim la~~

而家有一日休息,濕碎啦~~

好似澳門而家都仲有呢個傳統tim~~
作者: amon    時間: 25/4/2008 09:41 PM

正呀!最鍾意打疊跑:eee: :iiii:
大家都唔夠時間刨仲好:fff: :yyy: :abcde:
作者: dponghk2000    時間: 25/4/2008 10:45 PM

QUOTE:

唔好呀∼∼∼我得星期一例假jar:ccc: :funk:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0