標題: 冼文諾騎埋今季走人 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 5/5/2008 06:08 PM     標題: 冼文諾騎埋今季走人

曾因缺乏支持而萌生去意的巴西籍公司騎師冼文諾,雖然早前在馬會高層、

多位練馬師及馬主挽留下改變主意,但成績依然未有太大起色。

騎者與太座再三考慮後,昨日終於表明放棄申請下季騎師牌照。

他說:

「我非常感謝馬會、各練馬師及馬主們對我的照顧和愛護,不過考慮到支持率仍不會多,

即使下季再逗留多三個月,相信也不會有太大改變。太太將於八月分娩,

本月二十日她會先返回巴西待產,而我完成今季賽事後會立即回家與她會合,靜待小生命來臨。」

冼文諾
作者: pakkilo    時間: 5/5/2008 06:12 PM

早走早著啦..咁愛心大使有出頭之日了:lll: :lll:
作者: Running    時間: 5/5/2008 06:15 PM

馬神應該好高興:eee:
作者: fanbui    時間: 5/5/2008 06:25 PM

你睇佢馬威力果場早段d搵位進退失據
5檔都可以走3疊..難怪冇支持
早走早著啦:ooo:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/5/2008 06:27 PM

雖然騎功唔係非常好~~

但係呢個騎性完全無古惑野就非常值得一讚!!

來香港咁耐,都無人話佢拉馬,做馬~~

只係話呢個人點解騎馬可以咁死蠢~~福到之星有欄唔要出2疊放頭,福驥王塞車塞足400米.......
作者: 帶來吉利    時間: 5/5/2008 07:12 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 5/5/2008 06:15 PM 發表
馬神應該好高興:eee:

一早就要走啦
全季  最失敗就係佢
多次專走死位.做馬.慢閘.飛出大外檔

佢都算絕啦 只識贏 馬迷公敵 吳嵩2隻馬:hhhh:
作者: fanbui    時間: 5/5/2008 07:45 PM

仲有場塞死左隻驃驥王..
唉..真係可以話佢有心冇力:ccc:
作者: timothyhin    時間: 5/5/2008 07:47 PM

返澳門屈機:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 5/5/2008 08:07 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/5/2008 06:27 PM 發表
雖然騎功唔係非常好~~

只係話呢個人點解騎馬可以咁死蠢~~福到之星有欄唔要出2疊放頭,福驥王塞車塞足400米.......

返澳門做佢既冠軍騎師:fff:
作者: 冼馬田    時間: 5/5/2008 08:08 PM

0係香港,佢線路單一,係孤立無援﹗論騎技我覺得佢非常出色,多謝實力馬都交倒表現,至少不遜於南非韁,佢走,我少左個冷門騎師捉架陰公﹗
作者: iceson    時間: 5/5/2008 09:19 PM

係香港就算有料都未必掂, 耐冇馬贏就俾人話騎功唔掂架喇, 薛凱文就係好例子
作者: taxi2003    時間: 5/5/2008 09:22 PM

QUOTE:
原帖由 iceson 於 5/5/2008 09:19 PM 發表
係香港就算有料都未必掂, 耐冇馬贏就俾人話騎功唔掂架喇, 薛凱文就係好例子

不過薛凱文又想番黎hk:fff: :fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 5/5/2008 09:24 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 5/5/2008 08:07 PM 發表

返澳門做佢既冠軍騎師:fff:

可能又去新加坡同霍達,李格力團聚呢~~:yyy:
作者: iceson    時間: 5/5/2008 09:25 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 5/5/2008 09:22 PM 發表

不過薛凱文又想番黎hk:fff: :fff:

真係吐風揚眉, 不過相信支持比最初多番d, 不過都係d下風馬
作者: 冼馬田    時間: 5/5/2008 09:45 PM

QUOTE:
原帖由 iceson 於 5/5/2008 09:19 PM 發表

而家香港跑馬,連老巫老冼都要做冷門騎師打游擊,18台某君仲去成日話佢地騎得差,真係聽到有0的想噁﹗
作者: kitchai1228    時間: 6/5/2008 02:12 AM

係香港馬圈要立到足真係好難
作者: 木奇異    時間: 6/5/2008 07:22 AM

一直都話冼文諾係唔錯的騎師
不過要係hk生存得長, 就要講交際同運氣 .....
佢走左都好, 最少將來發展會比而家好好多
作者: thankheavens    時間: 6/5/2008 09:02 AM

QUOTE:

講得幾好..

所以萊哥 真係抵佢 成功的

初來報到有表現

今季 久未開糊受甚大壓力(i.e. 騎功退步...累死馬迷..造馬.etc) 都可以克服......

韋達贏少 1-2個賽馬天都有煲水新聞話返南非...

好多人未必受到此種壓力...就算是騎功好都未必頂得住
蘇銘倫便是其中一個...騎功好之騎師..受不住壓力..玩到半路走人....

作者: EternitY    時間: 6/5/2008 09:12 AM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 6/5/2008 09:02 AM 發表

講得幾好..

所以萊哥 真係抵佢 成功的

初來報到有表現

今季 久未開糊受甚大壓力(i.e. 騎功退步...累死馬迷..造馬.etc) 都可以克服......

韋達贏少 1-2個賽馬天都有煲水新聞話返南非...

好多 ...

前幾年係咪仲有一單可卡因事件?又係跑得返 ... 勁 :ppp:
作者: 西人堅    時間: 6/5/2008 10:32 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 5/5/2008 06:27 PM 發表
雖然騎功唔係非常好~~

走位死蠢 搏馬唔準 :fff:

想有幕後支持佢都幾難

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0