標題: 新界西平價本地遊(呢part有馬匹睇---part 3) [打印本頁]

作者: 河馬仔    時間: 17/5/2008 07:02 PM     標題: 新界西平價本地遊(呢part有馬匹睇---part 3)

今次講係大棠荔枝園,可能未太熟的關係,所以唔係好見有荔枝,不過其他樹木都見到..........

1.木瓜樹

2.未熟之大樹菠蘿

3.???

4.生果雕塑

5.園內風景

6.鱘龍魚

7.芒果樹

8.鴕鳥

9.???

10.蝙蝠洞(內有蝙蝠,但入面有窄有臭又濕,好難行)

(紅圈內係蝙蝠,冇照明係睇唔到架)

11.牛

當然重頭戲係睇馬仔啦,個度有間大棠荔枝園騎術學校:

呢度有好多隻馬,我諗好多馬大家都未必記得.........
1.神勇福將(以前係時廐,曾有七勝記錄,谷草馬)

2.九龍之寶(隻馬好乖,您只要行埋去佢就俾個頭您摸.但隻馬跑落真係一注菜咁,大告廐,最後評分為24分

3.雲浮旺(長長輸遠,影相時係咁郁,哈哈,以前安廐)

4.石磨藍(曾勝一班長途,贏過四場,以前苗廐)

5.高力(拍過十兄弟)

6.寶貝(拍過西遊記)

其實都幾好睇嘅,下次大家都去睇下啦

作者: taxi2003    時間: 17/5/2008 07:14 PM

九龍之寶同雲浮旺2隻馬王竟然o係度:kkk: :kkk:
作者: 河馬仔    時間: 17/5/2008 07:21 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 17/5/2008 07:14 PM 發表
九龍之寶同雲浮旺2隻馬王竟然o係度:kkk: :kkk:

係呀,隻九龍之寶好乖:eee:
作者: thankheavens    時間: 17/5/2008 08:20 PM

thanks for sharing

i like this place....幾年前去過那兒參觀..
之前 都有過想去 摘 士多o卑理
但最後選擇到了 錦田鄉村俱樂部 摘及玩..

去到 另一邊 .再往上行...
是 通往 大棠自然教育徑 ...亦可通往大欖郊遊徑

若果有興趣及足夠體力的話...
可以走返 荃灣 或 深圳...
是一條不錯之行山路線....
全程石屎 闊路.....空氣清新..環境可以..
作者: iamjack    時間: 17/5/2008 08:23 PM

石磨藍 , 當年都幾勁 :ccccc:
作者: 光仔    時間: 17/5/2008 08:29 PM

想問一問...e家石磨藍幾多歲??
作者: iamjack    時間: 17/5/2008 08:37 PM

QUOTE:
原帖由 光仔 於 17/5/2008 08:29 PM 發表
想問一問...e家石磨藍幾多歲??

02年出道 ... 設當時3歲

現在應該是 8 ~ 9 歲左右
作者: EternitY    時間: 18/5/2008 08:10 AM

我以前都睇過一隻大告退役的馬,跑落一住菜,:ppp:
但係退役後又幾聽話喎,一見人就俾人摸。:ppp:
作者: 河馬仔    時間: 18/5/2008 03:20 PM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 17/5/2008 08:20 PM 發表
thanks for sharing

i like this place....幾年前去過那兒參觀..
之前 都有過想去 摘 士多o卑理
但最後選擇到了 錦田鄉村俱樂部 摘及玩..

去到 另一邊 .再往上行...
是 通往 大棠自然教育徑 ...亦可通 ...

都係好嘅,行多d山

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0