標題: 6月1日競賽事件報告 [打印本頁]

作者: randysiu    時間: 1/6/2008 02:00 PM     標題: 6月1日競賽事件報告

第1場 (635) - 二○○七年香港國際馬匹拍賣會六月挑戰賽 - 賽事班次:第1班 - 1200米
「喜寶寶」在閘內煩躁不安,出閘緩慢。「火耀雷霆」出閘笨拙,因而失地。過了九百米處,被一路催策上前的「火耀雷霆」,收慢避開「又贏晒」後蹄,當時「又贏晒」留居「鑽之寶」後面。七百米處,「火耀雷霆」靠近「又贏晒」後蹄處於窘境時向外斜跑。趨近及至跑過二百米處在一段途程上,「鑽之寶」內閃。在最後二百米處,「又贏晒」內閃。「又贏晒」及「鑽之寶」均須接受抽樣檢驗。賽後,「又贏晒」被發現失去一對前蹄的蹄鐵。

作者: 莫問我是誰    時間: 1/6/2008 02:01 PM

原來無左對鞋,怪唔知嬴咁少啦~.~
作者: randysiu    時間: 1/6/2008 02:10 PM

第2場 (636) - 鑽石讓賽 (第1組) - 賽事班次:第4班 - 1200米

「開心假日」於賽日早上被小組按照獸醫意見(右前腳不良於行)著令退出。該駒必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。「風雲再起」起步時向上跳躍,因而失地。「永勝多」展步緩慢。過了一千米處及八百米處轉彎時,「勁歡笑」收慢避開「健康快馬」後蹄時昂首。入直路時,受困的「金大人」向外移出以望空。三百米處,「宇宙良駒」被柏寶(「永勝多」)的馬鞭擊中鼻部。「健康快馬」因傷休賽後是賽復出,被查詢有關該駒的差劣表現時,見習騎師楊啟棠解釋,坐騎在放頭馬後面走勢暢順,然而在直路上未能加速。他說,「健康快馬」的走勢令他覺得是賽有助提升該駒的狀態。「健康快馬」及「勁歡笑」均須接受獸醫檢查,賽後獸醫檢查這兩駒,並無發現任何明顯異常之處。「永勝多」及「勇蹄飛」均須接受抽樣檢驗。
作者: 光仔    時間: 1/6/2008 02:13 PM

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/RaceReportFull.asp[/iframe]
作者: 馬俠    時間: 1/6/2008 02:58 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 1/6/2008 02:00 PM 發表
第1場 (635) - 二○○七年香港國際馬匹拍賣會六月挑戰賽 - 賽事班次:第1班 - 1200米
「喜寶寶」在閘內煩躁不安,出閘緩慢。「火耀雷霆」出閘笨拙,因而失地。過了九百米處,被一路催策上前的「火耀雷霆」,收 ...

:ooo: 仲要係一對前腳....
作者: asiadragon    時間: 1/6/2008 03:32 PM

一百五十米處,「勁速猛將」跛腳,因而被收停。

R.I.P..:sss:
作者: randysiu    時間: 1/6/2008 05:41 PM

柏寶(「錢會來」)解釋,坐騎沿途在中間位置走勢暢順。他說,直路上「錢會來」未能加速佔取已有的空位。他說,「錢會來」未能如近仗般加速,他感覺坐騎不願全力發揮...:aaaaaa:
作者: 李澤楷    時間: 1/6/2008 05:42 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 1/6/2008 05:41 PM 發表
柏寶(「錢會來」)解釋,坐騎沿途在中間位置走勢暢順。他說,直路上「錢會來」未能加速佔取已有的空位。他說,「錢會來」未能如近仗般加速,他感覺坐騎不願全力發揮...:aaaaaa:

......真係唔知講咩好.:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/6/2008 05:43 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 1/6/2008 05:41 PM 發表

係唔係怕馬呢~.~

呢隻馬2次嬴馬都係無馬圍住,好多空間比佢走~~
作者: Running    時間: 1/6/2008 05:43 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/6/2008 05:42 PM 發表

燈到唔願跑:fff:
作者: 西人堅    時間: 1/6/2008 05:44 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/6/2008 05:42 PM 發表

中 18馬膽咩都有可能 :yyy: :yyy:
果次 新力勁跑 1800 我仲好記得 :yyy:
作者: Kris    時間: 1/6/2008 05:44 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/6/2008 05:43 PM 發表

係唔係怕馬呢~.~

呢隻馬2次嬴馬都係無馬圍住,好多空間比佢走~~

咁即係以後奉旨三疊望空啦:jjjj:
作者: Running    時間: 1/6/2008 05:45 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/6/2008 05:44 PM 發表

中 18馬膽咩都有可能 :yyy: :yyy:
果次 新力勁跑 1800 我仲好記得 :yyy:

中燈膽o既馬,其實同小野「寵幸」o既馬一樣下場:fff:

就係唔知點解上次怡勝咁好彩:yyy:
作者: 西人堅    時間: 1/6/2008 05:48 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 1/6/2008 05:44 PM 發表

咁即係以後奉旨三疊望空啦:jjjj:

中左 18 馬膽就唔駛諗其他理由解釋 ga la :eee:

我覺得隨時係馬房尊登玩9佢地 :fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/6/2008 05:57 PM

我想劏左隻"錢會來"呀:bbb:

過關
5X1
連贏
位置Q
位置Q
位置Q
位置Q
1 場    2 鑽之寶 + 4 又贏晒
5 場    4 興緻高 + 7 永旺勁
7 場    2 錢會來 + 5 信賴
10 場  6 好芝味 + 8 零距離
11 場  5 十則圍之 + 8 眾威旺 $10

今日改左無買6x1..點知都要斷一關...無奈.......:sss:
作者: 李澤楷    時間: 1/6/2008 06:12 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 1/6/2008 05:45 PM 發表

中燈膽o既馬,其實同小野「寵幸」o既馬一樣下場:fff:

就係唔知點解上次怡勝咁好彩:yyy:

10隻會有一隻唔中既:zzz:
作者: 列高力    時間: 1/6/2008 06:17 PM

怪唔知飛神話呢隻唔得 :fff:
有先知 :fff:
作者: randysiu    時間: 1/6/2008 06:36 PM

「幸運勇將」表現差劣,白德民解釋,最後三百米坐騎受催策時發出很大的呼吸聲。他說,「幸運勇將」的衝刺未如以往...

作者: asiadragon    時間: 1/6/2008 06:39 PM

在末段,衝刺頗佳的「特寶樂」未能望空,因而沒有如常地被力策至終點:ppp:
作者: 木奇異    時間: 1/6/2008 06:45 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/6/2008 06:12 PM 發表

10隻會有一隻唔中既:zzz:

運氣超好 咪冇事lor :yyy:
不過 有幾何運氣超好 :jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/6/2008 06:50 PM

QUOTE:
原帖由 randysiu 於 1/6/2008 06:36 PM 發表
「幸運勇將」表現差劣,白德民解釋,最後三百米坐騎受催策時發出很大的呼吸聲。他說,「幸運勇將」的衝刺未如以往...

快d做手術啦~.~"
作者: jintinc    時間: 1/6/2008 06:57 PM

小組接納韋達逾時抵達亮相圈的解釋。:fff: :fff:
作者: 好爸爸    時間: 1/6/2008 09:27 PM

強哥轉得出黎既馬都係無好結果:ooo:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0