標題: 施雅治:競駿精神由我親自挑選,能夠一出即贏馬,令我感到特別興奮。 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 9/6/2008 11:43 AM     標題: 施雅治:競駿精神由我親自挑選,能夠一出即贏馬,令我感到特別興奮。

成立一年多的競駿會昨日首次派馬出賽,名下馬「競駿精神」角逐第二場四班草地一千米,

結果力壓大熱門「雙辣」一出即勝,爆出十二倍冷門。

競駿會近三十位會員昨日組團入場為「競駿精神」打氣,部分更手持印有競駿會徽號的旗子,

當目睹愛駒趕過「雙辣」率先衝線時,全體會員都振臂高呼,

場面非常壯觀。賽後競駿會代表施雅治對「競駿精神」有甚高評價,他說:

「『競駿精神』由我親自挑選,能夠一出即贏馬,令我感到特別興奮;

此駒質素甚高,日後應是匹二班馬,路程以一千至千四米最合。」

施雅治亦透露已為競駿會引入另一匹新馬,目前在隔離營進行檢疫,

稍後會交由方嘉柏訓練,他指該駒父系為「週日寧靜」之子,質素可能比「競駿精神」更勝一籌。

李易達表示「競駿精神」打破近四年C欄直路賽無一檔馬勝出之悶局,

並指出此匹三歲馬將來可跑較長路程,至於今次初出即安排加戴眼罩,主要是希望牠跑來更加集中。

競駿會大軍壓境,結果憑初出馬競駿精神首度揚威凱旋門。
作者: 馬俠    時間: 9/6/2008 11:50 AM

咁估隻馬:ccc: 二班......:ccc:
作者: EternitY    時間: 9/6/2008 11:52 AM

自己同老婆名下果隻初出連輸兩場,幫競駿會果隻就一出即勝。:fff:
作者: 李澤楷    時間: 9/6/2008 11:53 AM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 9/6/2008 11:52 AM 發表
自己同老婆名下果隻初出連輸兩場,幫競駿會果隻就一出即勝。:fff:

可能暗示佢老婆選馬質數有別:jjjj:
作者: randysiu    時間: 9/6/2008 11:53 AM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 9/6/2008 11:50 AM 發表
咁估隻馬:ccc: 二班......:ccc:

你覺得呢...:jjjj:
作者: asiadragon    時間: 9/6/2008 11:54 AM

競駿精神只係贏雙辣...2班就:ppp:
作者: S.WEEK    時間: 9/6/2008 11:54 AM

呢個馬房 :yyy: :yyy:
作者: Running    時間: 9/6/2008 11:55 AM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 9/6/2008 11:54 AM 發表

下次大熱可以飛得:fff:
作者: EternitY    時間: 9/6/2008 11:56 AM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 9/6/2008 11:54 AM 發表

可以上到二班,不過跑二三十場,分開幾季慢慢上,或者玩隔沙,跑完第尾再跑第一。:yyy:
作者: asiadragon    時間: 9/6/2008 12:00 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 9/6/2008 11:56 AM 發表

可以上到二班,不過跑二三十場,分開幾季慢慢上,或者玩隔沙,跑完第尾再跑第一。:yyy:

冷門先吼or 底出:yyy:
作者: 活力寶蹄    時間: 9/6/2008 12:03 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 9/6/2008 11:56 AM 發表

下次唔洗睇...:gggg:
作者: 金威    時間: 9/6/2008 12:19 PM

對呢隻馬好感不太大
作者: 小武士    時間: 9/6/2008 05:57 PM

拉頭馬都咁大陣仗:fff:

如果尋日唔係跑安田 會唔會逼爆:zzz:
作者: 莫問我是誰    時間: 9/6/2008 06:26 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 9/6/2008 11:52 AM 發表

仲要2隻都係cape cross~~:yyy:
作者: 帶來吉利    時間: 9/6/2008 08:23 PM

都唔知係唔係做比佢贏
作者: yuricylau    時間: 9/6/2008 08:33 PM

QUOTE:

佢老婆尋日好似唔o係度喎:fff: :fff:
唔怪得施生咁講喇:yyy: :yyy:
作者: lovexjapan08    時間: 11/6/2008 11:34 PM

究竟係邊隻SS的孫會落黎香港跑

會唔會又係富士仔,定係吹波糖

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0