標題: 蓮華生輝唔去日本,專心養傷。 [打印本頁]

作者: Running    時間: 6/9/2008 09:46 PM     標題: 蓮華生輝唔去日本,專心養傷。

騎 練 專 訪 : 蓮 華 生 輝 取 消 征 日
左 前 腳 芝 麻 骨 勞 損

姚 廄「 蓮 華 生 輝 」 剛 周 二 試 大 閘 力 騎 下 無 甚 反 應 跑 第 七 , 之 後 更 被 發 現 左 前 足 不 良 於 行, 至 今 未 復 課 , 賽 馬 事 務 執 行 總 監 利 達 賢 昨 午 在 「 開 季 試 閘 樂 滿 FUN 」 期 間 透 露 ,姚 本 輝 已 向 他 表 示 該 駒 不 會 出 爭 10 月 5 日 在 日 本 中 山 競 馬 場 舉 行 的 1200 米 一 級 賽短 途 馬 錦 標 。

利 達 賢 說 : 「 『 蓮 華 生 輝 』 目 前 受 腳 傷 困 擾 , 下 月 初 肯 定 未 能 以 百 分百 狀 態 迎 戰 , 故 此 已 取 消 征 日 之 行 。 以 我 所 知 , 姚 本 輝 將 於 十 月 安 排 這 匹 世 界 短 途馬 王 復 課 , 我 在 此 祝 福 牠 可 以 盡 早 康 復 , 於 國 際 賽 揚 威 , 為 港 爭 光 。 」

姚本 輝 表 示 「 蓮 華 生 輝 」 的 腳 傷 不 算 很 嚴 重 , 不 過 其 左 前 腳 芝 麻 骨 有 點 勞 損 情 況 , 由於 該 駒 是 香 港 人 喜 愛 的 馬 匹 , 每 一 個 部 署 步 驟 , 都 要 非 常 謹 慎 。

他 說 : 「 『 蓮 華 生輝 』 馬 主 冼 鏡 煜 目 前 正 身 處 大 陸 , 我 已 向 他 報 告 馬 兒 的 情 況 , 現 時 惟 有 將 目 標 指 向 12 月 的 香 港 短 途 錦 標 。 」

同 樣 出 席 「 開 季 試 閘 樂 滿 FUN 」 活 動 的 馬 會 主席 陳 祖 澤 , 透 露 自 己 剛 於 新 西 蘭 購 入 一 匹 兩 歲 的 Keeper 子 嗣 。

陳 祖 澤 說 : 「 自 從『 真 功 夫 』 退 役 後 , 我 一 直 努 力 在 海 外 物 色 良 駒 , 好 不 容 易 於 新 西 蘭 購 得 一 匹 與 『好 日 子 』 、 『 紅 跑 車 』 等 駒 同 父 的 兩 歲 馬 , 此 系 馬 在 港 表 現 不 俗 , 這 匹 Keeper 子嗣 將 於 下 年 一 月 運 來 港 。 我 已 兩 年 多 未 拉 過 頭 馬 , 真 希 望 牠 能 盡 早 適 應 水 土 操 起 狀態 , 讓 我 再 嘗 勝 利 的 滋 味 。 」
作者: 小魔怪    時間: 6/9/2008 09:46 PM

:lll: :lll: :lll: :lll: :lll:
作者: 光仔    時間: 6/9/2008 09:47 PM

甘仲好:jjjj:
作者: yuricylau    時間: 6/9/2008 09:47 PM

留得青山在:gggg: :gggg:
作者: 馬俠    時間: 6/9/2008 09:47 PM

下年安田啦:lll:
作者: Running    時間: 6/9/2008 09:48 PM

都話多謝伊神「幫忙」啦:yyy:
作者: yuricylau    時間: 6/9/2008 09:49 PM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 6/9/2008 09:47 PM 發表
下年安田啦:lll:

其實可以考慮下直接增程:bbbb:
仲跑短途我覺得有D......:ppp: :ppp:
作者: bondli    時間: 6/9/2008 09:51 PM

陳 祖 澤 , 透 露 自 己 剛 於 新 西 蘭 購 入 一 匹 兩 歲 的 Keeper 子 嗣 。

Keeper 子 嗣:lll: :lll: :lll: :lll:
作者: scorch85    時間: 6/9/2008 09:51 PM

難得過去屈日本機既機會,咁就無左:llll:

不過唔緊要,大把機會等緊你:gggg:
作者: Running    時間: 6/9/2008 09:54 PM

QUOTE:
原帖由 scorch85 於 6/9/2008 09:51 PM 發表
難得過去屈日本機既機會,咁就無左:llll:

不過唔緊要,大把機會等緊你:gggg:

既然傷o左就無謂亂咁搏:jjjj:
作者: 直布羅山    時間: 6/9/2008 09:56 PM

課閘差到咁....
唔去好過....
作者: asiadragon    時間: 6/9/2008 09:58 PM

QUOTE:
原帖由 bondli 於 6/9/2008 09:51 PM 發表
陳 祖 澤 , 透 露 自 己 剛 於 新 西 蘭 購 入 一 匹 兩 歲 的 Keeper 子 嗣 。

Keeper 子 嗣:lll: :lll: :lll: :lll:

唔會放在 Godfather 度啩:fff::fff:
作者: bondli    時間: 6/9/2008 09:58 PM     標題: 回復 #12 asiadragon 的帖子

who is godfather ?
作者: yuricylau    時間: 6/9/2008 09:59 PM

QUOTE:
原帖由 bondli 於 6/9/2008 09:58 PM 發表
who is godfather ?

黃汝安大神是也~~:jjjj:
作者: bondli    時間: 6/9/2008 09:59 PM     標題: 回復 #12 asiadragon 的帖子

only EternitY know what i mean la
作者: asiadragon    時間: 6/9/2008 10:00 PM

唔跑絕對係好事...跑可能仲易傷:ooo:

P.S. 短途馬錦標--Sleeless Night 有機會:fff: :fff:
作者: yuricylau    時間: 6/9/2008 10:01 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 6/9/2008 10:00 PM 發表
唔跑絕對係好事...跑可能仲易傷:ooo:

P.S. 短途馬錦標--Sleeless Night 有機會:fff: :fff:

問過K仔同Fine Grain先:jjjj: :jjjj:
作者: asiadragon    時間: 6/9/2008 10:02 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 6/9/2008 10:01 PM 發表

只係想..如果 Sleepless Night 跑得好...就可以來港..到時:fff::fff::fff:
作者: yuricylau    時間: 6/9/2008 10:04 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 6/9/2008 10:02 PM 發表

只係想..如果 Sleepless Night 跑得好...就可以來港..到時:fff::fff::fff:

圍_:jjjj:
作者: taxi2003    時間: 6/9/2008 10:04 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 6/9/2008 10:01 PM 發表

K仔贏馬姿態就咁睇冇Sleepless Night咁超:ppp: :ppp:
作者: yuricylau    時間: 6/9/2008 10:10 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 6/9/2008 10:04 PM 發表

K仔贏馬姿態就咁睇冇Sleepless Night咁超:ppp: :ppp:

呢點的確係~
照推斷Sleepless Night應該都高過Fine Grain~:jjjj:
作者: jintinc    時間: 6/9/2008 10:13 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 6/9/2008 10:10 PM 發表

呢點的確係~
照推斷Sleepless Night應該都高過Fine Grain~:jjjj:

掉番轉:tttt: :tttt:
作者: yuricylau    時間: 6/9/2008 10:15 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 6/9/2008 10:13 PM 發表

掉番轉:tttt: :tttt:

希望:jjjj:
作者: 好爸爸    時間: 6/9/2008 10:34 PM

都係果句

一日隻馬仲係輝哥度...一日都好難做馬王
作者: 魚仔餅    時間: 6/9/2008 10:35 PM

唔好好過去:ppp:

不過有手尾跟:ppp:
作者: 春田花花幼稚園    時間: 6/9/2008 11:13 PM

:abcde: 希望快d好番
作者: klc3e302    時間: 7/9/2008 12:20 AM

諗返起 上年國際賽短途既頭3名
第2第3既 騏綵and喜皇寶都唔係度

如果生輝12月都傷出, 大家認為有咩馬呢可以win國際賽呢??
作者: 飛神    時間: 7/9/2008 12:23 AM

好多人應該好開心啦:yyy: :yyy:
作者: ayaya9992003    時間: 7/9/2008 12:31 AM

QUOTE:
原帖由 klc3e302 於 7/9/2008 12:20 AM 發表

如果生輝12月都傷出, 大家認為有咩馬呢可以win國際賽呢??

陽光再大機會
作者: 1752    時間: 7/9/2008 12:45 AM

QUOTE:
原帖由 好爸爸 於 6/9/2008 10:34 PM 發表
都係果句

一日隻馬仲係輝哥度...一日都好難做馬王

你又知:zzz: :zzz: :zzz: :zzz:
但係如果擺鬫憐w大神個度就肯定做唔度馬王|a師兄:fff: :fff: :fff: :fff:
作者: 臨場    時間: 7/9/2008 12:47 PM

QUOTE:
原帖由 klc3e302 於 7/9/2008 12:20 AM 發表

青福王:fff:
作者: 李澤楷    時間: 7/9/2008 12:48 PM

QUOTE:
原帖由 臨場 於 7/9/2008 12:47 PM 發表

青福王:fff:

燦惑:jjjj:
作者: sw    時間: 7/9/2008 12:51 PM

威利多多啦:jjjj:
作者: yuricylau    時間: 7/9/2008 12:52 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 7/9/2008 12:51 PM 發表
威利多多啦:jjjj:

呢隻似會跑一哩:jjjj:
作者: 帶來吉利    時間: 7/9/2008 06:33 PM

QUOTE:
原帖由 bondli 於 6/9/2008 09:51 PM 發表

想拉頭馬
放係安爺手上
難d wo:xxx:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0