標題: 9月17日競賽事件報告 - 「瀟洒盈龍」被建議退役 [打印本頁]

作者: willandgrace    時間: 17/9/2008 11:31 PM     標題: 9月17日競賽事件報告 - 「瀟洒盈龍」被建議退役

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/RaceReportFull.asp[/iframe]
作者: 自由雨滇行    時間: 17/9/2008 11:42 PM

「瀟洒盈龍」的練馬師蔡約翰承諾會就該駒日後的安排與馬主商議。小組告訴蔡約翰,因應獸醫的報告,假若他們決定不自願讓「瀟洒盈龍」退役,小組將向董事局建議根據董事局指示第8(2)(v)條強制該駒退役。

姐係點都要退役
咁up咁大段野做乜:ccc:
作者: 櫻花    時間: 17/9/2008 11:47 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 17/9/2008 11:42 PM 發表
「瀟洒盈龍」的練馬師蔡約翰承諾會就該駒日後的安排與馬主商議。小組告訴蔡約翰,因應獸醫的報告,假若他們決定不自願讓「瀟洒盈龍」退役,小組將向董事局建議根據董事局指示第8(2)(v)條強制該駒退役。

姐係 ...

小組職責係"建議",是否一定要退役由"董事局"決定.
即是未必一定退役的,雖然任何機構通常都會專重乜乜小組嘅意見.
作者: asiadragon    時間: 17/9/2008 11:58 PM

外,小組告知姚本輝,「寶行星」在賽事中外閃的紀錄已引起小組關注,倘若該駒日後再有類似表現,小組或會採取進一步行動。:eee: :eee:
作者: Kris    時間: 18/9/2008 12:00 AM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 17/9/2008 11:58 PM 發表
外,小組告知姚本輝,「寶行星」在賽事中外閃的紀錄已引起小組關注,倘若該駒日後再有類似表現,小組或會採取進一步行動。:eee: :eee:

叫我地小野哥哥買少幾次睇下有冇改善先啦
作者: asiadragon    時間: 18/9/2008 12:01 AM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 18/9/2008 12:00 AM 發表

叫我地小野哥哥買少幾次睇下有冇改善先啦

我反而想知''採取進一步行動''的意思:fff::fff:
作者: 小野伸二    時間: 18/9/2008 12:29 AM

虎威將軍傷都贏到...
作者: 帶來吉利    時間: 18/9/2008 01:44 AM

唔退役都轉倉啦:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0