標題: 再來旺財係唔係還左安哥一個公道呢? [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 30/9/2008 12:41 PM     標題: 再來旺財係唔係還左安哥一個公道呢?

又話咩"再來爸爸",根本唔係安哥問題,係隻馬本身o既問題~~

係佢家族o既問題,belong to me呢個血統真係唔多適合香港呢,講到牙血都流乾啦~~

唔好再買呢個血統o既馬返來啦~:iiiii:
作者: 好爸爸    時間: 30/9/2008 01:06 PM

季初咁快下定論??:yyy:

呢兩場我覺得試馬居多

如果呢隻今季可以贏番2-3場, 咁又關唔關安爺事?:yyy:
作者: taxi2003    時間: 30/9/2008 01:06 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 30/9/2008 12:41 PM 發表
又話咩"再來爸爸",根本唔係安哥問題,係隻馬本身o既問題~~

係佢家族o既問題,belong to me呢個血統真係唔多適合香港呢,講到牙血都流乾啦~~

上場咁跑咩馬都死啦:ppp: :ppp:
作者: bondli    時間: 30/9/2008 01:07 PM

go to Happy Valley la
作者: 小野伸二    時間: 30/9/2008 01:24 PM

不嬲睇馬都唔係一場場咁睇架啦
安爺係養左兩季都養唔掂

而家光頭佬跑兩場就要話佢唔掂...

點都俾番一季佢先啦,你估真係一轉倉就隻隻都可以即時大爆發咩:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 30/9/2008 01:30 PM

咁公平起見...大家覺得光頭志幫再來旺財加到幾多分,就可以證明安哥真係養壞馬呢?:fff:

季尾我地再結算一下~:fff:
作者: 木奇異    時間: 30/9/2008 01:33 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 30/9/2008 12:41 PM 發表

話 "再來爸爸" 真係一廂情願姐
再來旺財 跑1800米 睇真D先 :zzz:
作者: 櫻花    時間: 30/9/2008 01:39 PM

光頭佬 好明顯呢二場係教緊馬 留力.
"馬中神駒" 就係光頭佬成功例子,不過"再來旺財"我覺得此終都係要放,下次光頭佬死心,將隻馬跑長d放頭就見真章.
作者: 金威    時間: 30/9/2008 02:56 PM

我覺得贏唔贏倒都無話還邊個一個公道
就算轉馬房都唔一定隻隻得

好爸爸同再來旺財有不同的地方
好爸爸本身有底, 在安爺手上也曾是某年最佳新馬, 第一季也贏3W
再來旺財暫時沒影也見怪不怪
本身在安哥手上都唔覺佢係好好馬
如在光頭志手下有進步, 已是意外驚喜
作者: 莫問我是誰    時間: 30/9/2008 03:32 PM

我就強烈提醒大家小心belong to me子嗣,大部份香港子嗣o既勝出率,上名率都係超低~~

響香港唯一隻比較準繩o既只有一隻叫勝利齊來,但係呢隻馬都好有問題,初出帶眼罩大敗,第2仗

一除罩又反而大勝,可想而知呢個血統係幾古靈精怪~~:loveliness:

所以我估就算光頭志可以幫佢嬴到馬,今季都最多只係2場頭馬,評分一定唔會高過67分~:loveliness:
作者: 小野伸二    時間: 30/9/2008 04:02 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 30/9/2008 03:32 PM 發表
我就強烈提醒大家小心belong to me子嗣,大部份香港子嗣o既勝出率,上名率都係超低~~

響香港唯一隻比較準繩o既只有一隻叫勝利齊來,但係呢隻馬都好有問題,初出帶眼罩大敗,第2仗

一除罩又反而大勝,可想而知呢 ...

大約都係呢個分數咁上下:jjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 30/9/2008 05:57 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 30/9/2008 04:02 PM 發表

大約都係呢個分數咁上下:jjjj:

咁樣都唔係叻安哥好多喎~.~""

安哥到時可以賴隻馬遲熟~~我當年隻愛駒"多旺"咪又係咁...安哥可能學旦哥之麻~:yyy:
作者: 小野伸二    時間: 30/9/2008 06:28 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 30/9/2008 05:57 PM 發表

咁樣都唔係叻安哥好多喎~.~""

安哥到時可以賴隻馬遲熟~~我當年隻愛駒"多旺"咪又係咁...安哥可能學旦哥之麻~:yyy:

安哥係一個品牌黎架嘛:yyy:

李易達係輸怕人之後郁手

佢係輸死人之後都郁唔到隻手:jjjj:
作者: 冼馬田    時間: 30/9/2008 09:50 PM

黃汝安唔係咩好練馬師,呢個係事實,當年佢隻「綠野神駒」,白理維都唔係叻架啦,但係都練得好過佢。而「好爸爸」當佢繼續練,都會係本地0既一級好馬,但練唔練倒薛達志果種氣勢應該就難0的。但如果講差,我睇佢未必差得過蘇保羅梁定華
作者: 帶來吉利    時間: 1/10/2008 12:32 AM

隻馬明明係 1800-2000馬
加返個B/V 跑谷戰 可以話上硬3班

一隻確叻星又係咁
同之前早期隻 爪皇泓金一樣
成日跑短 幾勁都追唔到啦:rrr:
作者: 少仔    時間: 1/10/2008 12:40 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 30/9/2008 01:33 PM 發表

話 "再來爸爸" 真係一廂情願姐
再來旺財 跑1800米 睇真D先 :zzz:

你唔係話1400都掂嗎?:lll:
作者: 阿仙奴    時間: 1/10/2008 01:18 AM

隻馬我覺得點都仲有2場:ddd:
作者: jintinc    時間: 1/10/2008 04:54 PM

大學精英係唔係都還左安哥一個公道:yyy: :yyy:
作者: iamjack    時間: 1/10/2008 04:56 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 1/10/2008 04:54 PM 發表

今場出閘有意外 ... 睇多場先 :jjjj:
作者: 木奇異    時間: 1/10/2008 04:57 PM

QUOTE:
原帖由 少仔 於 1/10/2008 12:40 AM 發表

你唔係話1400都掂嗎?:lll:

咁唔掂我都冇計GA 我信薛生D部署 同隻馬真係有分在手 以為初出1400都掂:yyy:
作者: 木奇異    時間: 1/10/2008 04:58 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 1/10/2008 04:54 PM 發表

E隻馬又真係冇人品題WOR :yyy:
作者: jintinc    時間: 15/10/2008 09:18 PM

今次再來旺財又還左安哥一個公道La~:jjjj: :jjjj:
作者: 奧運精神    時間: 15/10/2008 09:31 PM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 15/10/2008 09:18 PM 發表
今次再來旺財又還左安哥一個公道La~:jjjj: :jjjj:

證明德國佬唔係安爺個班:yyy: :yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 24/12/2008 02:48 PM

09年之前...推返呢個舊post上水面先~:yyy:

09年之前可以嬴到未呀??田草,谷草,田泥,1800~2000都試暈哂啦喎~:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 28/12/2008 02:05 PM

泥地都唔掂...仲有咩路程o岩佢跑呢?
作者: 魚仔餅    時間: 28/12/2008 02:05 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 28/12/2008 02:05 PM 發表

再轉倉先算:fff:
作者: 西人堅    時間: 28/12/2008 02:12 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 28/12/2008 02:05 PM 發表

老巫先收服到..........

掛 :yyy:
作者: 櫻花    時間: 28/12/2008 02:21 PM

隻馬今場 可能已跑傷 有排唔使贏:yyy:
作者: PrettyIvy    時間: 28/12/2008 03:01 PM

其實無論呢匹馬嘅表現係點,
都改變唔到安哥練馬水皮呢個事實,
贏唔到只係證明光頭薛係被過譽!
作者: 李澤楷    時間: 28/12/2008 03:07 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 28/12/2008 03:01 PM 發表
其實無論呢匹馬麊穛{係點,
都改變唔到安哥練馬水皮呢個事實,
贏唔到只係證明光頭薛係被過譽

同意:jjjj:
作者: 西人堅    時間: 28/12/2008 03:08 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 28/12/2008 03:07 PM 發表

同意:jjjj:

Which contient is he from :fff:
當時佢來香港.....d "高手" 吹到 :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 28/12/2008 03:09 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 28/12/2008 03:08 PM 發表

Which contient is he from :fff:

底出,唔冷唔去就有佢份:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 28/12/2008 03:10 PM

又再證明光頭志只識練級際賽駒~:fff:

騰雲駕霧~:yyy:
作者: PrettyIvy    時間: 28/12/2008 03:16 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 28/12/2008 03:08 PM 發表

"高手"--- 我冇記錯應該係"廢柒碌",
話呢個先係全香港最佳練馬師!:yyy:
作者: PrettyIvy    時間: 28/12/2008 03:18 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 28/12/2008 03:09 PM 發表

底出,唔冷唔去就有佢份:fff:

連隻鎮倉寶馬王都要求賠率嘅,
可想而知呢個練馬師有幾"正氣"!:yyy:
作者: 西人堅    時間: 28/12/2008 03:19 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 28/12/2008 03:18 PM 發表

連隻鎮倉寶馬王都要求賠率鵅A

上年最經典 -- 風雲遊子 :fff:
作者: 金威    時間: 28/12/2008 03:19 PM

再來旺財係還左巫斯義一個公道
呵呵
作者: 李澤楷    時間: 28/12/2008 03:21 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 28/12/2008 03:18 PM 發表

我記得佢黎香港開倉半年前都已經黎香港適應,話要同馬主打好關係.
我覺得佢都幾叻,知道要係香港立足一定要打好關係:fff: :fff:
作者: 西人堅    時間: 28/12/2008 03:23 PM

QUOTE:

講起好爸爸 真係神奇.....多次唔係大熱門....馬王黎 ga ma
作者: PrettyIvy    時間: 28/12/2008 03:27 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 28/12/2008 03:23 PM 發表

講起好爸爸 真係神奇.....多次唔係大熱門....馬王黎 ga ma

所以我堅持前次大熱門跑第三,
杜利萊係俾光頭薛擺上枱,
做咗代罪羔羊!
作者: sw    時間: 28/12/2008 03:27 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 28/12/2008 03:16 PM 發表

"高手"--- 我冇記錯應該係"廢柒碌",
話呢個先係全香港最佳練馬師!:yyy:

即係邊個:fff: :fff: :fff:
作者: 金威    時間: 28/12/2008 03:28 PM

聽你地咁講
咁即係代表今次再來旺財熱得滯所以唔去住:fff:
作者: 李澤楷    時間: 28/12/2008 03:29 PM

QUOTE:
原帖由 金威 於 28/12/2008 03:28 PM 發表
聽你地咁講
咁即係代表今次再來旺財熱得滯所以唔去住:fff:

我覺得係去唔到多過唔去住:fff:
作者: PrettyIvy    時間: 28/12/2008 03:29 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 28/12/2008 03:21 PM 發表

我記得佢黎香港開倉半年前都已經黎香港適應,話要同馬主打好關係.
我覺得佢都幾叻,知道要係香港立足一定要打好關係:fff: :fff:

我仲記得佢一嚟到香港就話自己第三季就可以做冠軍練馬師!
你地估吓佢今季得唔得呢?:yyy:
作者: Running    時間: 28/12/2008 03:29 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 28/12/2008 03:21 PM 發表

最佳做法就係要贏馬「有賠率」:fff:
作者: 李澤楷    時間: 28/12/2008 03:32 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 28/12/2008 03:29 PM 發表

我仲記得佢一薇鴙輕銧N話自己第三季就可以做冠軍練馬師!
你地估懮\今季得唔得呢?:yyy:

呢句只係吸引D馬主來投,車下大炮無壞,至緊要係同其他練馬師一樣,鍾意收埋食:gggg:
作者: 李澤楷    時間: 28/12/2008 03:33 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 28/12/2008 03:29 PM 發表

最佳做法就係要贏馬「有賠率」:fff:

西堅講左,風雲遊子:fff:

有次俾韋羨妮仲要熱門擺明玩佢:fff: ,上場岩岩爆冷WIN:fff:
作者: DrEAm    時間: 29/12/2008 10:36 AM

大家睇吓佢馬房有邊隻質新進度係正常架...:kkk:
馬王 只係隻馬太勁+上手保養得宜,同佢無關的:zzz:
作者: PrettyIvy    時間: 29/12/2008 02:47 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 28/12/2008 03:23 PM 發表

所以呢隻馬王真係冇咁受歡迎!
(遠征大敗都可能係原因之一)
作者: DrEAm    時間: 29/12/2008 05:34 PM

第三場 - 「再來旺財」
表現差劣的「再來旺財」於賽後曾由獸醫(賽事管制)檢查,當時他說並無發現明顯異常之處。獸醫事務主管(賽事管制及國際聯絡)今晨在練馬師薛達志的馬房再次檢查「再來旺財」時,發現該駒一對後腿均有割傷。正如賽後報告所述,「再來旺財」必須試閘及格,並且通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。

比多次機會?:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 29/12/2008 05:40 PM

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 29/12/2008 05:34 PM 發表
第三場 - 「再來旺財」
表現差劣的「再來旺財」於賽後曾由獸醫(賽事管制)檢查,當時他說並無發現明顯異常之處。獸醫事務主管(賽事管制及國際聯絡)今晨在練馬師薛達志的馬房再次檢查「再來旺財」時,發現該 ...

算啦....belong to me係咁麻煩架啦~~我仲見佢咁叻仔可以連續2次跑第3,接連上名咁叻仔啦,點知最後又事不過三~.~

繼續維持低上名率傳統~:yyy:
作者: DrEAm    時間: 29/12/2008 05:45 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/12/2008 05:40 PM 發表

算啦....belong to me係咁麻煩炬?,接連上名咁叻仔啦,點知最後又事不過三~.~

繼續維持低上名率傳統~:yyy:

公平d再轉馬房囉:abcde:
仲要次次熱門次次輸吾小人錢... :iiiii:
作者: 莫問我是誰    時間: 29/12/2008 05:50 PM

QUOTE:
原帖由 DrEAm 於 29/12/2008 05:45 PM 發表

公平d再轉馬房囉:abcde:
仲要次次熱門次次輸吾小人錢... :iiiii:

呢個post叫做還安哥一個公道...係唔係即係話轉返去安哥樹~:yyy:

belong to me真係無咩人練得好.....最叻咪係大摩練o個隻勝利齊來~~亦都係全香港上名率最高o既belong to me子嗣~:eee:
作者: DrEAm    時間: 29/12/2008 05:57 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/12/2008 05:50 PM 發表

呢個post叫做還安哥一個公道...係唔係即係話轉返去安哥樹~:yyy:

belong to me真係無咩人練得好.....最叻咪係大摩練o個隻勝利齊來~~亦都係全香港上名率最高o既belong to me子嗣~:eee:

安哥 都叫識得幫佢贏...真係轉返去就有戲睇囉:jjjj:
belong to me仔 咪搞我.....長期吾買佢就贏啦
大摩點同人地識摩法幻影架:zzz:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0