標題: 八個賽日過後,居然鄭雨滇領先群雄~ [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 9/10/2008 06:00 PM     標題: 八個賽日過後,居然鄭雨滇領先群雄~

除左以12場頭馬領先之外,竟然12場頭馬係來自八個馬房~而且八個馬房唔係清一色華人馬房,

竟然有大摩,同光頭志馬房~

如果繼續如此順勢,今年爭冠軍都不是奇事!!:loveliness:
作者: pakkilo    時間: 9/10/2008 06:03 PM

好耐無華人騎師贏冠軍
希望佢為華人出番啖氣:gggg: :gggg:
作者: 自由雨滇行    時間: 9/10/2008 06:05 PM

計返比例既話今季可以贏117場:jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 9/10/2008 06:06 PM

爭大賽頭馬好過爭冠軍.:jjjj:
不過身為滇仔fds都想佢囉多d頭馬既.:jjjj:
作者: 樂怡    時間: 9/10/2008 06:30 PM

鄭雨滇:jjjjj:
作者: 莫問我是誰    時間: 9/10/2008 06:39 PM

其實阿滇今年仲有一個大改變,就係多左好多用放頭戰術....而且仲交出頭馬~~

阿滇一向都係一個後上型騎師~~有呢個變化,證明佢又變得更全面~:loveliness:
作者: 李澤楷    時間: 9/10/2008 06:40 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/10/2008 06:39 PM 發表
其實阿滇今年仲有一個大改變,就係多左好多用放頭戰術....而且仲交出頭馬~~

阿滇一向都係一個後上型騎師~~有呢個變化,證明佢又變得更全面~:loveliness:

尋日佢騎好多都係放頭,不過冷門果d頂唔到,熱門果d就差唔多贏哂:fff:
作者: 自由雨滇行    時間: 9/10/2008 06:45 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/10/2008 06:39 PM 發表

其實7,8年前佢初出道果時都鍾意放頭:eee:
作者: 莫問我是誰    時間: 9/10/2008 06:53 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/10/2008 06:40 PM 發表

尋日佢騎好多都係放頭,不過冷門果d頂唔到,熱門果d就差唔多贏哂:fff:

所以咪醒目....因應跑道特性識得轉變~~

琴日d鬼佬大師父真係睇到眼火爆....柏寶o個d跑跑唔要條欄又有(威利來)

志叔有欄唔要又有,仲要讓比京城之威...跑到好似做馬咁...唉(金獎葡萄)
作者: 莫問我是誰    時間: 9/10/2008 06:55 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 9/10/2008 06:45 PM 發表

其實7,8年前佢初出道果時都鍾意放頭:eee:

無理由....o個時連希斯主帥馬佳善都要主動學返留後跑法~希斯呢d澳洲幫d馬..大部份都係後上型,唔同愛倫,愛倫就完全相反,大部份

戰馬都係前領型,因此同馬佳善咁夾~
作者: 李澤楷    時間: 9/10/2008 06:58 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/10/2008 06:53 PM 發表

琴日d鬼佬大師父真係睇到眼火爆....柏寶o個d跑跑唔要條欄又有(威利來)

志叔有欄唔要又有,仲要讓比京城之威...跑到好似做馬咁...唉(金獎葡萄)

但有幾隻狂隊之後轉彎自己收工
作者: 莫問我是誰    時間: 9/10/2008 07:01 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/10/2008 06:58 PM 發表

但有幾隻狂隊之後轉彎自己收工

隊足8場...有3場頭馬喎~:fff: 成績好好架啦~~

雖然有2場包尾~~包尾又唔罰款...唔緊要啦~:eee:
作者: 冼馬田    時間: 9/10/2008 11:04 PM

希望佢繼續有好表現,他日吸引倒歐洲大馬主搵佢做副帥就威了﹗就算做高多芬三號騎師都已經係港人之光啦﹗
作者: 李澤楷    時間: 9/10/2008 11:07 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 9/10/2008 11:04 PM 發表
希望佢繼續有好表現,他日吸引倒歐洲大馬主搵佢做副帥就威了﹗就算做高多芬三號騎師都已經係港人之光啦﹗

變左麥維凱二世就真係咩都無哂:zzzzzzzzz:
作者: 冼馬田    時間: 9/10/2008 11:18 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/10/2008 11:07 PM 發表

變左麥維凱二世就真係咩都無哂:zzzzzzzzz:

告東尼當年都係阿加汗副帥,番香港一樣有好表現,騎技仲更進一步添﹗
作者: 李澤楷    時間: 9/10/2008 11:22 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 9/10/2008 11:18 PM 發表

告東尼當年都係阿加汗副帥,番香港一樣有好表現,騎技仲更進一步添﹗

當年滇仔都有去過德國習訓,薛達志仲對佢有好印象
作者: 冼馬田    時間: 9/10/2008 11:25 PM

薛達志而家同佢多交易嗎?好似都有,但唔係好多
作者: 李澤楷    時間: 9/10/2008 11:26 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 9/10/2008 11:25 PM 發表
薛達志而家同佢多交易嗎?好似都有,但唔係好多

最近都合作贏過龍馬精神.
作者: iceson    時間: 9/10/2008 11:35 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/10/2008 11:26 PM 發表

最近都合作贏過龍馬精神.

星期日有隻好真意

不過覺得滇仔星期日好大機會斷覽,手馬唔太強,要睇發揮
作者: 李澤楷    時間: 9/10/2008 11:40 PM

QUOTE:
原帖由 iceson 於 9/10/2008 11:35 PM 發表

星期日有隻好真意

不過覺得滇仔星期日好大機會斷覽,手馬唔太強,要睇發揮

今年贏多左好多熱門,以前係冷殺手黎GA MA:jjjj:
作者: iceson    時間: 9/10/2008 11:44 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/10/2008 11:40 PM 發表

今年贏多左好多熱門,以前係冷殺手黎GA MA:jjjj:

早幾年差唔多都係$10長捧最著數騎師:fff:

而家多左實力馬騎, 冷門一定贏少左
作者: 金威    時間: 10/10/2008 01:01 AM

冠軍真係比較難
心目中希望佢破生涯一季贏最多場紀錄便開心了
作者: 紅山福將    時間: 11/10/2008 01:15 PM

主題已關閉

作者: DrEAm    時間: 11/10/2008 01:29 PM

QUOTE:
原帖由 紅山福將 於 11/10/2008 01:15 PM 發表
鄭雨滇有樣好,就係佢唔賭馬

唔會因為錢銀呢d野而輸馬.....

咁先可以一心一意咁跑好場比賽呢:loveliness:
作者: 櫻花    時間: 11/10/2008 01:31 PM

QUOTE:
原帖由 紅山福將 於 11/10/2008 01:15 PM 發表
鄭雨滇有樣好,就係佢唔賭馬

唔會因為錢銀呢d野而輸馬.....

騎師 可以 賭馬:llll: ?
作者: 君子    時間: 11/10/2008 02:08 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 9/10/2008 18:53 發表

有無睇個場馬 呀賴咁樣DUP慢隻馬 真係吾避志叔分分鐘墮馬
作者: 冼馬田    時間: 11/10/2008 02:57 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 11/10/2008 01:31 PM 發表

騎師 可以 賭馬:llll: ?

佢而家一年齋賺策騎費同獎金都年薪過百萬,就算明知隻馬贏梗都冇必要賭馬啦﹗畀你贏盡又贏得幾多?不如賺正財啦﹗

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0