標題: 今季做乜咁多禁藥事件 [打印本頁]

作者: Running    時間: 10/10/2008 03:43 PM     標題: 今季做乜咁多禁藥事件

由長驅、勝眼光兩隻馬中招開始,計埋天澤、開心財星,

接連四匹馬因為馬房疏忽,結果用o左禁藥幾乎都唔知,

馬會似乎要同各大馬房傾傾好喎。
作者: 莫問我是誰    時間: 10/10/2008 03:49 PM

都係o個句....馬會用藥指引混亂所致,已經唔係第一次比練馬師投訴....只係馬會懶得理~

始終練馬師唔係藥劑師,有時出錯都情有可原~~
作者: 智弱網民    時間: 10/10/2008 04:19 PM

開心財星幾時出事?:kkk:
作者: 魚仔餅    時間: 10/10/2008 04:20 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 10/10/2008 04:19 PM 發表
開心財星幾時出事?:kkk:

報紙有寫:lll:
作者: 智弱網民    時間: 10/10/2008 04:28 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 10/10/2008 04:20 PM 發表

報紙有寫:lll:

我無報紙睇, 但馬會網搵唔到...:ppp:
作者: asiadragon    時間: 10/10/2008 04:31 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 10/10/2008 04:28 PM 發表

我無報紙睇, 但馬會網搵唔到...:ppp:

搵到:tttt::tttt:

已報爭十月十二日沙田第五班讓賽(1400米)的「開心財星」之練馬師梁定華是晚通知小組,表示他發現該駒自上仗於十月一日出賽後曾被施用Vetalog進行治療。Vetalog是馬會獸醫部處方的治療用藥物。由於施用 Vetalog的時間在建議的賽前服藥期限之內,因此梁定華請求小組批准「開心財星」退出此賽。小組接納梁定華的請求,因此「開心財星」於宣佈出賽前退出。小組將於十月十二日第一場賽事前會晤梁定華,查詢有關「開心財星」於治療後報名參賽的情況。:tttt:
作者: 智弱網民    時間: 10/10/2008 04:33 PM

QUOTE:
原帖由 asiadragon 於 10/10/2008 04:31 PM 發表

搵到:tttt::tttt:

已報爭十月十二日沙田第五班讓賽(1400米)的「開心財星」之練馬師梁定華是晚通知小組,表示他發現該駒自上仗於十月一日出賽後曾被施用Vetalog進行治療。Vetalog是馬會獸醫部處方的治療 ...

:ddd:
謝謝:jjjj:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0