標題: 小強又坐冷板啦~ [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 24/10/2008 01:31 PM     標題: 小強又坐冷板啦~

今季好似已經係第2次啦~~開始有d佢大舅o既影子~~

唔通下個掛靴o既本地薑就係佢??:ppp:

千萬唔好呀....我買重左老伯軒最先掛靴架,小強加油呀~:gggg:
作者: Running    時間: 24/10/2008 01:33 PM

佢同滇仔同一時間出道,仲要見習期間成績好過滇仔。

點解今日小強會淪落到呢個地步?

佢自已又有冇進步過?
作者: abcde    時間: 24/10/2008 01:34 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 24/10/2008 01:33 PM 發表

佢自已又有冇進步過?

可能佢d交際手腕唔夠好:ccc:
騎功就....都起碼拼盡唔留手:loveliness: :loveliness:
作者: 自由雨滇行    時間: 24/10/2008 01:37 PM

師傅都係其中一個問題......
果時佢師傅係咪呂健威?
作者: biofather    時間: 24/10/2008 01:39 PM

以前 D 報道講話係佢份人幾火爆,仲成日問候人,或者咁得罪人都唔知!
作者: 魚仔餅    時間: 24/10/2008 01:39 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 24/10/2008 01:37 PM 發表
師傅都係其中一個問題......
果時佢師傅係咪呂健威?

最後0個個係:jjj:

之前係咸華:zzz:
作者: taxi2003    時間: 24/10/2008 01:39 PM

QUOTE:
原帖由 biofather 於 24/10/2008 01:39 PM 發表
以前 D 報道講話係佢份人幾火爆,仲成日問候人,或者咁得罪人都唔知!

聽聞佢試過對馬迷咁做:ppp: :ppp:
作者: 自由雨滇行    時間: 24/10/2008 01:46 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 24/10/2008 01:39 PM 發表

聽聞佢試過對馬迷咁做:ppp: :ppp:

好似話果次太陽能爆冷
之後有馬迷話x你呀
佢之後話:係咪呀,夠膽你就過黎:fff:
作者: 好爸爸    時間: 24/10/2008 01:47 PM

QUOTE:
原帖由 abcde 於 24/10/2008 01:34 PM 發表

可能佢d交際手腕唔夠好:ccc:
騎功就....都起碼拼盡唔留手:loveliness: :loveliness:

我睇佢點騎人緣好馬就真係驚驚:ccc:
作者: 莫問我是誰    時間: 24/10/2008 02:03 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 24/10/2008 01:33 PM 發表

佢自已又有冇進步過?

嚴格一d講...佢係早過阿滇出道成年,係阿滇師兄呢..當年響梁定華馬房已經不停嬴馬,

估唔到畢業之後就好似比人當係用完即棄,同師父就無再交易~~

相信係小強d火爆性格導致無咩練馬師想同佢長期合作~
作者: winKoN    時間: 24/10/2008 02:07 PM

之前拍埋沈生度都叫返生下...
而家...唉...:sss:
老伯軒都多馬騎過佢...檢討下啦...
作者: 自由雨滇行    時間: 24/10/2008 02:10 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 24/10/2008 02:03 PM 發表

嚴格一d講...佢係早過阿滇出道成年,係阿滇師兄呢..當年響梁定華馬房已經不停嬴馬,

估唔到畢業之後就好似比人當係用完即棄,同師父就無再交易~~

相信係小強d火爆性格導致無咩練馬師想同佢長期合作~

仲係一出即勝
啱啱好:gggg:
作者: 莫問我是誰    時間: 24/10/2008 02:15 PM

QUOTE:
原帖由 winKoN 於 24/10/2008 02:07 PM 發表
之前拍埋沈生度都叫返生下...
而家...唉...:sss:
老伯軒都多馬騎過佢...檢討下啦...

而家得返鄭俊偉,石哥,告仔馬房間唔中比d馬佢騎......

余健誠臨掛靴前都有方仔照住...小強真係...唉~
作者: 李澤楷    時間: 24/10/2008 02:17 PM

咁咪岩囉.

俾個正面訊息俾人聽,你騎功好,但目中無人,結果都會被人投閒自散:fff: .

騎功唔好但交際或者性格溫文,一樣會拼到出頭天.

上司要既係一個好下屬,唔係一個成日同你頂心頂肺既下屬:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 24/10/2008 02:18 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 24/10/2008 02:10 PM 發表

仲係一出即勝
啱啱好:gggg:

我最記得係爆完翠楓再爆喜楓~.~"
作者: 金威    時間: 24/10/2008 02:21 PM

可能準備過澳門搵食
作者: 健風    時間: 24/10/2008 05:24 PM

佢如果走埋就得返2個本地大師傅...:ooo:
作者: 自由雨滇行    時間: 24/10/2008 05:54 PM

QUOTE:
原帖由 健風 於 24/10/2008 05:24 PM 發表

湯智傑同魯柏軒其實都係「大師傅」:ooo:
作者: taxi2003    時間: 24/10/2008 05:55 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 24/10/2008 05:54 PM 發表

湯智傑同魯柏軒其實都係「大師傅」:ooo:

仲有禮哥呀:loveliness: :loveliness:
作者: asiadragon    時間: 24/10/2008 06:04 PM

QUOTE:
原帖由 健風 於 24/10/2008 05:24 PM 發表

不是...

應該這樣說..唔計楊明綸,梁家俊..

餘下的所有本地騎師都係大師傅:fff:

所以本季最佳見習騎師只有2人爭:yyy::yyy::yyy:
作者: pakkilo    時間: 24/10/2008 06:11 PM

希望太陽能下場換人:eee: :eee:
作者: 紅山福將    時間: 24/10/2008 06:47 PM

頭一季 出10場贏3場
作者: 君子    時間: 24/10/2008 07:20 PM

雖然有人話佢騎功得鋪力 但我又覺得有時有D馬就係需要佢個種蠻
睇番甜在心頭贏泥地個場 真係好正

其實有好座騎 我相信佢成績吾會比呀賴差
作者: 莫問我是誰    時間: 24/10/2008 07:38 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 24/10/2008 07:20 PM 發表
雖然有人話佢騎功得鋪力 但我又覺得有時有D馬就係需要佢個種蠻

如果你羅返佢嬴甜在心頭o個場同今季比較,你會發覺小強o既騎姿,推騎,打鞭已經有好大o既分別~~

特別係佢手執彊繩o個隻手o既推騎動作變得好暴力~.~以往只係將馬頭推前,手部動作係向前推,而家o既推騎動作係將馬頭由上

推向下,要將馬頭推到最低點才甘心~.~""小強已經變身成一名暴力型騎師~.~""

更正資料...今次原來已經係小強今季第三次坐冷板~:ooo:
作者: 奧運精神    時間: 24/10/2008 08:59 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 24/10/2008 07:38 PM 發表

如果你羅返佢嬴甜在心頭o個場同今季比較,你會發覺小強o既騎姿,推騎,打鞭已經有好大o既分別~~

特別係佢手執彊繩o個隻手o既推騎動作變得好暴力~.~以往只係將馬頭推前,手部動作係向前推,而家o既推騎動作係 ...

奶粉貴左,要加倍努力先可以賺到多d奶粉錢,所以做老豆真係唔易做:jjjj: :jjjj:
作者: 西人堅    時間: 24/10/2008 09:06 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 24/10/2008 07:20 PM 發表

佢好過 馬偉昌, 有帶腦
死人 馬偉昌都係得鋪力 而且冇帶腦出街 :yyy:
作者: 君子    時間: 24/10/2008 09:09 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 24/10/2008 21:06 發表

佢假假地贏過打比冠軍
最有腦個個韋達暫時仲係 :yyy: :yyy:
作者: 西人堅    時間: 24/10/2008 09:10 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 24/10/2008 09:09 PM 發表

佢假假地贏過打比冠軍

愛倫 玩到 用錢健明都可以 差 d 贏打比 咁有咩做唔出 :yyy:
作者: 木奇異    時間: 24/10/2008 09:19 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 24/10/2008 09:09 PM 發表

佢假假地贏過打比冠軍

人地大賽有腦就得la :yyy:
我地個冠軍韋達平時有腦就係跑大賽唔帶腦 :yyy:
作者: 金威    時間: 24/10/2008 09:21 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 24/10/2008 09:06 PM 發表

馬偉昌就算贏打比都係好簡單, 望空衝四百
走位不靈活
快活谷死緊

跑幻彩光華
放左出黎跟住就波左少少出去
跟住搞到要再過多次風雲小子
好彩隻馬有鬥心
作者: kitchai1228    時間: 25/10/2008 12:14 AM

QUOTE:

佢自已又有冇進步過?

我覺得佢係本地薑黎講最努力一個
唯一解釋就係...冼少同韋達分別
作者: kitchai1228    時間: 25/10/2008 12:16 AM

用佢好過用馬偉昌

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0