標題: 而家你係講晨課,定係吟詩啊? [打印本頁]

作者: Running    時間: 14/11/2008 02:25 PM     標題: 而家你係講晨課,定係吟詩啊?

寫晨操都可以寫到作詩咁,我都第一次見!:yyy:

頭先睇東方南叔寫大圈實況,見到佢o的句子,簡直嘆為觀止:

「爆冷」白德民試千二米,

奮力增速,神態威武,出腳矯捷,長相雄偉,渾身是勁,愈戰愈勇,力足稱雄。

「勇將軍」副練試千二米,

自動加速,躁火收斂,腳步雄健,並未走樣,三甲分子。

「君皇鷹」白德民試八百米,

自動加速,精神煥發,出腳敏捷,走勢矯健,勇況畢呈。

「紅衣司令」蔡約翰試八百米,

神態昂揚,翻步快捷,身強力壯,並未走樣。

「朝東之寶」冼毅力試四百米,

奮力掙扎,神態生猛,步伐雄健,近況仍佳。

寫馬經都可以玩排比句,唔知我仲以為上緊中文堂。:eee: :eee:

作者: 金碧明珠    時間: 14/11/2008 02:26 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 14/11/2008 02:25 PM 發表

奮力增速,神態威武,出腳矯捷,長相雄偉,渾身是勁,愈戰愈 ...

下次講4個字乜得    成碌__咁:fff:
作者: 魚仔餅    時間: 14/11/2008 02:27 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 14/11/2008 02:25 PM 發表

奮力增速,神態威武,出腳矯捷,長相雄偉,渾身是勁,愈戰愈 ...

點都要塞d字落去架:jjjj:
作者: Running    時間: 14/11/2008 02:29 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 14/11/2008 02:27 PM 發表

點都要塞d字落去架:jjjj:

但好似佢咁作到咁多四字詞去形容一隻馬,唔知仲以為佢教中文。:yyy:
作者: 魚仔餅    時間: 14/11/2008 02:30 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 14/11/2008 02:29 PM 發表

但好似佢咁作到咁多四字詞去形容一隻馬,唔知仲以為佢教中文。:yyy:

有無睇過係咪小兒科,可能佢學左:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 14/11/2008 02:38 PM

你地一定無聽過陳華棟講過關於晨操板係點樣運作~:yyy:

呢d四字詞係一早寫好哂輸入左電腦,每次係隨意抽出幾個適用o既,套入馬匹狀態欄~~

所以呢d字你過左一,兩個星期又會再見返,形容其他馬匹呢~:yyy:

咁樣做晨操板先夠快~~:loveliness:
作者: Wai    時間: 14/11/2008 02:40 PM

呢D都慣
咁樣幾句有錢收
人地都係搵啖好食
所以我只係喜歡睇某兩三個

都係果句
你睇下匡公先講啦!:yyy:
作者: 木奇異    時間: 14/11/2008 02:46 PM

總之ed友最鐘意寫埋哂d阿媽係女人既野  :yyy:

睇下爆冷果句
長相雄偉 洗你講咩 咁強既G1馬 你會同我講佢長相唔雄偉咩 :yyy:
力足稱雄 又係洗你講咩 上場咁都贏E場會力不足稱雄? :yyy:  

爆冷上場既4字句 :fff:  
"「爆冷」助手慢跑一匝,奮力掙扎,火氣旺盛,身輕步爽,已告回勇。"

都好D, 最驚佢上場寫到一文不值, 贏左馬後就係咁吹
真係有D晨操評馬人係咁GA :yyy:
作者: 自由雨滇行    時間: 14/11/2008 02:53 PM

我以前作文試過咁寫畀阿sir話濫用詞組:fff:
作者: Running    時間: 14/11/2008 02:54 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 14/11/2008 02:53 PM 發表
我以前作文試過咁寫畀阿sir話濫用詞組:fff:

咁呢o的算唔算係「濫用詞組」?:fff:
作者: antony_fai    時間: 14/11/2008 03:02 PM

匡公個d仲鬼馬 :fff:
作者: 李澤楷    時間: 14/11/2008 06:27 PM

有冇d,退出為佳,退役算數,點跑都輸,贏得我切,指定q膽,絕無得輸,臨場執生:fff:
作者: 木奇異    時間: 14/11/2008 06:34 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 14/11/2008 06:27 PM 發表
有冇d,退出為佳,退役算數,點跑都輸,贏得我切,指定q膽,絕無得輸,臨場執生:fff:

果班人如果夠膽咁寫我拜佢又點話 :yyy::iiiii::iiiii:
作者: pakkilo    時間: 14/11/2008 06:39 PM

[quote]原帖由 <i>李澤楷</i> 於 14/11/2008 06:27 PM 發表<br />
有冇d,,贏得我切,

小野:fff: :fff:
作者: 自由雨滇行    時間: 14/11/2008 06:39 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 14/11/2008 06:27 PM 發表

how about同生共死,中蕉必招,人格擔保?
作者: yuricylau    時間: 14/11/2008 07:21 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 14/11/2008 06:39 PM 發表

how about同生共死,中蕉必招,人格擔保?

仲有名譽保證~:jjjj:

作者: 活力寶蹄    時間: 14/11/2008 08:14 PM

QUOTE:

:yyy: :yyy:
佢又想做才子..:jjjj: :jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 14/11/2008 08:16 PM

QUOTE:
原帖由 pakkilo 於 14/11/2008 06:39 PM 發表
原帖由 <i>李澤楷</i> 於 14/11/2008 06:27 PM 發表<br />
有冇d,,贏得我切,

小野:fff: :fff:

或者句中有句...

小野看好,伊神看淡,雙神讚好,馬神話fit:fff:
作者: 河馬仔    時間: 14/11/2008 08:36 PM

QUOTE:

我以為您講緊我地<賽馬WQT>,哈哈:eee::eee:
作者: 贏馬人    時間: 14/11/2008 08:49 PM

不知所謂:rrr: :rrr:
不三不四:uuu: :uuu:
不求甚解:kkkk: :kkkk:
不可救藥:zzz: :zzz:
作者: dorus    時間: 16/11/2008 08:19 PM

我都鍾意睇匡公.....:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0