標題: 天澤被減回9分 可返五班上陣 [打印本頁]

作者: 小魔怪    時間: 20/11/2008 08:11 PM     標題: 天澤被減回9分 可返五班上陣

因樣本含違禁物而被取消10月1日頭馬資格的賀廄馬「天澤」,在昨日最新公布的馬匹評分被減回9分,現評39分,與10月1日上陣前相同,同場其他馬包括升上冠軍的「暗飛聲」,評分則無變動。查前季「聚寶駒」贏馬被貶,亦只由加6分減回至加3分,今次「天澤」卻完全追回評分增幅,且可返回五班爭功。尖子跑法研訊 普萊西遭譴責
此外,馬會昨午就「尖子」於本月八日在沙田賽事的騎法進行押後研訊,聆聽普萊西及霍利時之證供後,普萊西僅遭譴責。

:zzz: :rrr:
作者: 馬俠    時間: 20/11/2008 08:40 PM

:sss: 唉
作者: 莫問我是誰    時間: 20/11/2008 08:49 PM

點解有得減返d分咁好o既~~

之前o個d跑2,3名加左分又唔見佢減返~

咩準則來架?
作者: yuricylau    時間: 20/11/2008 09:07 PM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 20/11/2008 08:40 PM 發表
:sss: 唉

減番分......仲有機會贏:jjjj: :jjjj:
作者: 自由雨滇行    時間: 20/11/2008 09:22 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 20/11/2008 08:49 PM 發表
點解有得減返d分咁好o既~~

之前o個d跑2,3名加左分又唔見佢減返~

咩準則來架?

唔係應該加返分咩
升左名次喎:fff:
作者: 金威    時間: 21/11/2008 12:03 AM

感覺上好著數
有得減番分落去再拼過
作者: 長毛    時間: 21/11/2008 12:34 AM

crazy .. why can deduct the point ?
作者: 帶來吉利    時間: 21/11/2008 12:53 AM

隻馬今年咁進步

加上搞一搞隻馬 重可休息返成個月

真係大把世界:rrrr:
作者: 大黃蜂    時間: 21/11/2008 03:10 AM

騎呢....
好多年前,賓康隻駿驥係咪一分都無得減??
亂黎到呢個地部ga真係可以...:ccc:
作者: 神鷹    時間: 21/11/2008 04:35 PM

[陰謀論mode]順帶一提賀賢係澳洲人:fff: [/陰謀論mode]
如果下星期既研訊又係只罰馬唔罰練馬師.....:ggg:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/11/2008 04:43 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 21/11/2008 04:35 PM 發表
順帶一提賀賢係澳洲人:fff:
如果下星期既研訊又係只罰馬唔罰練馬師.....:ggg:

唔出奇呀,好似志叔唔見鉛事件都停左5日,但係94年岳禮華鑽石海岸唔見鉛就咩事都無~~

鑽石海岸仲要係嬴馬被眨,志叔隻馬只係跑第3~~

而家只可以概嘆時移世易,新人事新作風啦~:ooo:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/11/2008 04:44 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 20/11/2008 09:22 PM 發表

唔係應該加返分咩
升左名次喎:fff:

我o既意思係o個d跑2,3名賽後驗到有禁藥除消資格d馬~:loveliness:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0