標題: 賽馬棟篤笑 之 鬼上身 [打印本頁]

作者: Running    時間: 18/12/2008 11:46 AM     標題: 賽馬棟篤笑 之 鬼上身

呢期見到薯片佬、方塊龜、以及阿伯輪流發炮,唔知o既仲以為佢地買o左好多。:zzz:

不過,我終於都明白點解佢地會咁勁,

事關佢地全部都鬼上身!:fff:

乜o野叫鬼上身?簡單o的o黎講,就係有人被鬼上身後,

會冇o左自我;

而呢o的人o既特點,就係平日非常細膽又淆底,

不過一被鬼上身o個陣,就會講o的平日唔會講 or 唔敢講o既o野。:lll:

佢地一到賽馬日,就會好準時即刻鬼上身,然後就會鬼聲鬼氣咁講:

我~好~鐘~意~跑~馬~架~~:abcde:

如果o的騎師、練馬師,跑唔出佢地想要o既跑法,

或者馬會做唔出佢地想做o既事(例如想某某國藉騎師、練馬師收皮),

就會即刻爆Seed,爆發出意想不到o既潛力!:bbb:

例如有o的人會由第一場鬧到第十場,但平日又唔見佢咁好氣;

或者只會鬧某國藉騎練做馬、但對其他國藉騎練行為又唔提喎;

當然就係重注買o左某o的馬之後,但o的騎師「騎得唔好」,

佢地又大字又紅字又問候人地全家問候成個馬會

仲要搞爛gag,講乜o野「
你就藍天, 我地就 "白暈" 見白就暈」。:zzz:

但呢條友「正常o個陣」唔識搞笑,好明顯係佢鬼上身先會識搞gag。:yyy:

不過,一夠鐘收工佢地就回復正常:gggg:

早晨啊咁多位,陣間去邊度Happy Hour打牌唱K啊?

所以佢地不知幾豁達,開心o既時候「做自己」、唔開心o既時候就「鬼上身」!:yyy:

我地永遠都學唔到佢地咁「豁達」架!:iiii:

如果再唔明,不如睇睇子華大師點解釋啦:
[youtube]hVvslQVzaUc[/youtube]

不過o的「老前輩」又點會睇埋o的低級趣味棟篤笑啊!

作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 01:15 PM

http://www.hk-racing.com/redirec ... o=lastpost#lastpost
http://www.hk-racing.com/viewthread.php?tid=40185

一大班on(佬出哂黎 :yyy:
當然有好幾個 講d野都唔錯 :loveliness:

作者: taxi2003    時間: 18/12/2008 01:34 PM

咪又係果個:fff: :fff:
作者: 君子    時間: 18/12/2008 01:35 PM

睇完成個post 真係好好笑lor   
人地柏兆雷 高美斯吾黎 又可以賴馬會
人地柏兆雷吾黎係因為驚支持度吾夠 (因為有韋達係度坐鎮)
去日本比較多機會 (事後睇都係呀)

講番藍天 上場爆冷入黎個場都係係後面追
就算1檔咁又點 以咁熟馬性既輝哥 無理由吾知依個道理 要留後跑此終要留後
比人CUT 左埋黎無計 梗係要跟架啦 走番2-3疊又比你地事後捉咪仲大獲

最後隻馬比番個第4你仲想點 個個位跑谷1200 係人都知好難追 除非係超班野啦 (綠色駿威)
咁都要鬧澳洲佬 你無病呀 老輝
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 01:37 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 18/12/2008 01:35 PM 發表

講番藍天 上場爆冷入黎個場都係係後面追 ...

我只見佢鬧澳洲佬
其他國籍佢唔鬧WOR :kkkk:
做馬原來有分國籍 :kkkk:
作者: Running    時間: 18/12/2008 01:47 PM

小朋友們,依我性格本來就不會浪費時間回應一些沒有論點的言論,姑且破例一次吧。

馬圈真正情形與你們外行人所想像的實在存有很大距離,俾你睇得到鮋未必係真,睇唔到的情況更嚴重。年少無知太傻太天真並唔係錯,若然以這般的態度看事物,恐怕閣下在外面的世界成為鱷魚點心了。

每個人活在世上當有獨立思維,口舌之爭倒也無謂,回帖字數多並不等同有論點,更有可能因為廢話連篇窒礙閱讀。但討論若不弄清邏輯,對題而答,恐怕閣下日後遇到難題時難以拆解。

仲嫌我講得唔夠白,那就真是無話可說了。

我就當然唔係行內人,所以點會寫得出呢o的o野?:yyy:
作者: Running    時間: 18/12/2008 01:52 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 18/12/2008 01:35 PM 發表

講番藍天 上場爆冷入黎個場都係係後面追
就算1檔咁又點 以咁熟馬性既輝哥 無理由吾知依個道理 要留後跑此終要留後
比人CUT 左埋黎無計 梗係要跟架啦 走番2-3疊又比你地事後捉咪仲大獲

最後隻馬比番個第4你仲想點 個個位跑谷1200 係人都知好難追 除非係超班野啦 (綠色駿威)
咁都要鬧澳洲佬 你無病呀 老輝

唔知佢老人家夠唔夠膽過o黎,同我地呢班小朋友挑機?:fff:

不過以佢咁「睇人唔起」(或者係淆底)o既性格,點會願意同我地挑啊?:kkkk:
作者: taxi2003    時間: 18/12/2008 01:53 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 01:47 PM 發表
小朋友們,依我性格本來就不會浪費時間回應一些沒有論點的言論,姑且破例一次吧。

馬圈真正情形與你們外行人所想像的實在存有很大距離,俾你睇得到鮋未必係真,睇唔到的情況更嚴重。年少無知太傻太天真 ...

內行人會出黎寫呢d野ga咩??:fff: :fff:
作者: Running    時間: 18/12/2008 01:57 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 18/12/2008 01:53 PM 發表

茄哩啡係會出黎寫呢d野o既:fff: :fff:

有人當自己做明星嘛,咁有班傻西當佢做明星,佢咪答囉。:yyy:
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 03:06 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 18/12/2008 01:53 PM 發表

內行人會出黎寫呢d野ga咩??:fff: :fff:

:yyy::yyy:

QUOTE:
真看不明白你的文字,講來講去,世上可真有鬼?有,在你心中。
欲要「挑機」,你懐不妨先裝備自己,讀多幾年書,免得寫句話也如流口水般的樣子。
老輝網上寫馬十個寒暑,做人心清理正,講馬膽正命平,你上足「子彈」,我鰠度等你,如何?

我就去挑佢
等你做人心清理正,講馬膽正命平LA :yyy:

作者: 西人堅    時間: 18/12/2008 03:21 PM

佢又真係幾慘 ge,

自己 身懷"大痔"......sorry, 係大志先o岩 :eee:
無論國家大事, 教育改革, 成個馬圈上下, 連 唔係老應 應該理 ge 野
佢都 充滿腹稿 :lll:

正直 金融海嘯, 美國改朝換代 香港政局混亂,
香港馬會開始能夠止跌之時,

一個 充滿腹稿 ge 茄厘啡 報國無門 又真係幾不是味兒 ge

尤其係, 一個覺得 全世界 都應該睇佢頭 ge 人
止跌唔關佢事啊 ma:iiii: :eee:

見到人地好, 又唔請

果 d 心理不平衡, 果 d 心酸, 果 d 不是味兒, 果 d 唔抵得
果種 真係不為外人道也 啊....死啦.....突然 講野學左佢咁文奏奏 tim :eee:

你地唔識貨, 唔明白我, 咪係細路仔 lor,
嘩 又話 le 個香港 人口老化好嚴重 ge, 冇後生賭馬 ge
原來香港突然咁多左咁多小朋友 :eee:

方駿輝 點都好, 都係 蘋果馬經 同 18台 ge 主角, 手執一定傳媒力量
卡樂 B 失勢後 都總有一定名氣

姐係, 你去香討 uwant 問下 d 人識唔識你老輝....
佢地答你咩 大家都估到啦, 我識你老 x 咩 :eee:

作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 03:25 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 18/12/2008 03:21 PM 發表
佢又真係幾慘 ge,

自己 身懷"大痔"......sorry, 係大志先o岩 :eee:
無論國家大事, 教育改革, 成個馬圈上下, 連 唔係老應 應該理 ge 野
佢都 充滿腹稿 :lll:

正直 金融海嘯, 美國改朝換代 ...

仲記得 有次谷草戰有馬房D人罷工
李卓人黎幫手, 個老輝覺得李卓人幫唔到手, 佢自己先幫到手 :yyy:
作者: 西人堅    時間: 18/12/2008 03:31 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 03:25 PM 發表

李卓人黎幫手, 個老輝覺得李卓人幫唔到手, 佢自己先幫到手 :yyy:

鬼咩......見到 d 英愛騎師
咩 曼寧, 戴勤, 龐利萊 史賓沙 跑到 pat 咩咁
人地想話 炒曬 d 澳洲佬 請佢地黎跑又唔得
又驚比人笑

心理咁唔平衡 練練下慢肌都要突然上水 出貼 :eee:
作者: taxi2003    時間: 18/12/2008 04:08 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 03:25 PM 發表

翻人地舊帳咁衰GA:yyy: :yyy:

不過佢地都係拎住果9個月停賽番炒完再番炒JE:zzz: :zzz:
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 04:13 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 18/12/2008 04:08 PM 發表

翻人地舊帳咁衰GA:yyy: :yyy:

不過佢地都係拎住果9個月停賽番炒完再番炒JE:zzz: :zzz:

同佢地同一系既 薯片佬 30年既都翻la :yyy:
我ed 頂多咪2年前 :yyy:
作者: 飛神    時間: 18/12/2008 04:15 PM

我覺得佢連同我地挽鞋都未夠班:yyy: :yyy:
學人講邏輯:loveliness:
又唔見佢話楊明綸梁家俊甚至志叔普生做馬:fff: :fff:

我家陣係賭馬...邊個話要睇真正馬圈情況:loveliness:
又唔係寫馬場秘史
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 04:17 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 04:15 PM 發表
又唔見佢話楊明綸梁家俊甚至志叔普生做馬:fff: :fff:

我家陣係賭馬...邊個話要睇真正馬圈情況:loveliness:
又唔係寫馬場秘史

普生都係一半澳紐系既
尖子果件事好似有講
作者: taxi2003    時間: 18/12/2008 04:17 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 04:15 PM 發表

又唔係寫馬場秘史

有GA.....志叔走佢都抽埋志叔水:fff: :fff:
好彩呢下好多人明事理JA:rrrr: :rrrr:
作者: 飛神    時間: 18/12/2008 04:21 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 04:17 PM 發表

普生都係一半澳紐系既
尖子果件事好似有講

岩岩國際賽, 靳生騎電郵又唔見佢講? :fff: :fff:
再唔係話麵包人串通外國,特突輸,食大茶飯丫笨:jjjj: :jjjj: :jjjj:

佢係一個方程式人丫其實:fff:

澳洲騎練 = 造馬

老輝之言 = 金石良言

老輝 = 超人

:yyy:
作者: 西人堅    時間: 18/12/2008 04:31 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 04:21 PM 發表

岩岩國際賽, 靳生騎電郵又唔見佢講? :fff: :fff:
再唔係話麵包人串通外國,特突輸,食大茶飯丫笨:jjjj: :jjjj: :jjjj:

澳洲騎練 = 造馬

老輝之言 = 金石良言 ...

仲有, 所有人都係小朋友 :eee:

信佢果 d 係 聰明小朋友
反佢果 d 係 無知馬迷 :eee:

雲中龍 岳敦 靳能 就係做馬有理 :gggg:

作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 04:35 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 04:21 PM 發表

澳洲騎練 = 造馬

老輝之言 = 金石良言 ...

我問佢 志叔走人 到底係咩野陰謀
我又問佢 點解佢只會講澳紐系拉馬 係咪拉馬都會分國籍

佢走去re我一堆廢話 完全冇答我問題 :yyy:
有興趣既去對面睇下啦 :yyy:
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 05:02 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 18/12/2008 04:31 PM 發表

仲有, 所有人都係小朋友 :eee:

信佢果 d 係 聰明小朋友
反佢果 d 係 無知馬迷 :eee:

雲中龍 岳敦 靳能 就係做馬有理 :gggg:

有啦有啦
http://www.hk-racing.com/viewthread.php?tid=20050

2006年 老輝 曾經表示 韋達騎法值得關注 :jjjj::jjjj::yyy:
咦 睇哂成篇野 佢冇講咩野值得關注 :yyy:
作者: sw    時間: 18/12/2008 07:48 PM

我諗起antony_fai講過嘅"沙田友":zzz:
作者: antony_fai    時間: 18/12/2008 07:52 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 18/12/2008 07:48 PM 發表
我諗起antony_fai講過嘅"沙田友":zzz:

:fff: 沙田之友
作者: Running    時間: 18/12/2008 08:20 PM

老輝大師、快蝦碌、展昭:

本人就冇你地咁得閒,下晝可以咁多時間o係度_人,我呢就去o左衛生防護中心,聽醫療券簡介會。

你地潤我、鬧我又點呢?對我o黎講乜o野影響都冇,我事實真係「冇料」喎,呢樣o野RW個個都知架啦,我自己都承認架。:yyy:

不過咁,我就覺得你地好天真好傻o者,用咁多時間去_一個三唔識七o既人,都唔去做返o的正經o野,似乎你地先係雙失喎。

*啊,如果你地認為我下晝去o既活動係假o既,不如你地去衛生署check返,今日係有一個「長者醫療券及流感疫苗資助計劃簡介會」,如果check到後你地都話我o係度作o野,咁我冇o野好講啦。

最後,我想問你地三位一個問題,呢個問題以我呢類無知小輩,點會明白啊?所以勞煩三位前輩解答下:

請問乜o野叫做慢肌?點解大腦練o左慢肌,到跑打比都唔掂o既?

作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 08:28 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 08:20 PM 發表

本人就冇你地咁得閒,下晝可以咁多時間o係度_人,我呢就去o左衛生防護中心,聽醫療券簡介會。

你地潤我、鬧我又點呢?對我o黎講乜o野影響都冇,我事實真係「冇料」喎,呢樣o野R ...

快蝦碌都算好la, 答下我問題, 唔似其他高手咁 問佢又唔答 十足d狗官咁帶我遊花園 :yyy:

咦 06年2月27日 :yyy: 3年前d野 wor 可以代表咩野 :yyy:
running 3年前 信錯你地d高手, 而家覺今是而昨非, 棄暗投明, 有咩野唔岩 :yyy:

點解佢地d link 都係2 3年前既舊事? :yyy:
冇計la 20 30年前 d澳洲幫事跡都成日提住, 2-3年既事對佢地黎講係新la :yyy:

作者: Running    時間: 18/12/2008 08:31 PM

啊,如果三位對我提出o既問題有答覆,請你地過o黎RW解答。:yyy:

希望你地有「勇氣」出o黎承擔。:yyy:
作者: 列高力    時間: 18/12/2008 08:36 PM

好想知果d係那門子的尊敬.....
笑到我....
作者: Running    時間: 18/12/2008 08:38 PM     標題: 回復 #26 木奇異 的帖子

好鬼鐘意你呢句:fff:

而家覺今是而昨非, 棄暗投明, 有咩野唔岩

的確係喎,幾年前小弟無知,幾乎誤信「奸臣」,好彩有班「光明之士」拉返我出o黎,否則今日我都只係一個膠西而已。:zzz:
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 08:38 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 08:31 PM 發表
啊,如果三位對我提出o既問題有答覆,請你地過o黎RW解答。:yyy:

希望你地有「勇氣」出o黎承擔。:yyy:

班友長期睇實rw ga :fff:
唔係展超點知咁多野 :yyy:
作者: Running    時間: 18/12/2008 08:46 PM     標題: 回復 #30 木奇異 的帖子

我呢o的「無識之士」,只不過係一個小小區議員助理,邊有隔離o的人咁得閒,周四下晝都出o黎插人。:yyy:

我認係冇料啊,不過都好過某o的人,茄哩啡底子都仲要扮主角。:yyy:

1月1日就派醫療券啦,唔該老輝叔快o的去了解o下啦,唔係到時乜都唔知走去醫務所,只會俾o的無良醫生昆你啊。:ppp:

作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 08:49 PM

搞清楚一樣野
慢肌係有, 係練下慢肌可以跑長20 30m我唔反對 不過唔係練下慢肌可以跑長200 400米 :vvv:  
咁易練慢肌可以跑長200 400米既, 洗鬼睇血統長力咩 :yyy:
1600米馬 練下慢肌可以跑2000, 再練下係唔係跑2400呀 :yyy:

快蝦6兄真係算唔錯 都肯答下問題 :jjjj:

作者: Running    時間: 18/12/2008 08:52 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 08:49 PM 發表
搞清楚一樣野
慢肌係有, 係練下慢肌可以跑長20 30m我唔反對 不過唔係練下慢肌可以跑長200 400米 :vvv:  
咁易練慢肌可以跑長200 400米既, 洗鬼睇血統長力咩 :yyy:
1600米馬 練下慢肌可以跑2000, 再練下係唔係 ...

再練多幾下,做埋跳欄馬都得啊。:fff:
作者: 列高力    時間: 18/12/2008 09:01 PM

e.....有d唔update wo :jjjj:
作者: csleung    時間: 18/12/2008 09:06 PM

此網多個版主分別先後去"賽馬天堂"攪事,亦未見在RW受任何處分,係咪你地網既作風!?網主縱容旗下工作人員到別處攪事,成何體統!?
作者: yinho    時間: 18/12/2008 09:09 PM

QUOTE:
原帖由 csleung 於 18/12/2008 09:06 PM 發表
此網多個版主分別先後去"賽馬天堂"攪事,亦未見在RW受任何處分,係咪你地網既作風!?網主縱容旗下工作人員到別處攪事,成何體統!?

算啦,見慣不怪了:ddd: :ddd:
但係最奇怪就係o個邊個人有o個邊講,呢邊既2個人有呢邊講
但o個邊個人又叫呢2個人去佢地個網度講,但係呢邊既2個就俾o個邊ban左,咁叫人點過去講:ooo: :ooo:
o個邊個人講野係唔係多舊魚:ooo: :ooo:
作者: 列高力    時間: 18/12/2008 09:10 PM

QUOTE:
原帖由 csleung 於 18/12/2008 09:06 PM 發表

閣下指邊位搞事?
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 09:12 PM

QUOTE:

唔係多個版主, 係得我姐 :jjjj:
我睇唔過眼你地老輝up果d野咪去曹下lor :jjjj:
我做得出搞明摶天堂ban啦, 你ban得running咁多人唔差在ban埋我 (已經ban左, 好開心) :jjjj:

唔關網主事 網主人都好忙 都唔知道你地老輝up d咩野 :yyy:

作者: 西人堅    時間: 18/12/2008 09:12 PM

唔知個網主縱容旗下 d 山寨王 亂咁話人地係狗
反而 ban 曬 d 講真話 講公道說話 ge 人 唔知又成咩體統 :eee:
作者: Running    時間: 18/12/2008 09:12 PM

QUOTE:

你o的講法都好奇怪喎:

首先,如何搞事?係咪同老輝唱反調就係搞事?

如果按照各下講法,你而家以天堂版主身份,過o黎RW咁樣講o野,其實我地係咪要向返天堂投訴:

此網多個版主分別先後去"賽馬世界"攪事,亦未見在天堂受任何處分,係咪你地網既作風!?網主縱容旗下工作人員到別處攪事,成何體統!?

仲有,你只係天堂版主,卻走o黎干預RW內部行政,我諗呢樣o野都唔係小o野喎。:zzz:

作者: 西人堅    時間: 18/12/2008 09:15 PM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/12/2008 09:09 PM 發表

算啦,見慣不怪了:ddd: :ddd:
但係最奇怪就係o個邊個人有o個邊講,呢邊既2個人有呢邊講
但o個邊個人又叫呢2個人去佢地個網度講,但係呢邊既2個就俾o個邊ban左,咁叫人點過去講:ooo: :ooo:
o個邊個人講野係唔係 ...

好多野 人人定義會唔同, 例如 "靚仔", "狗" , "仗義" 等等

人地 "攪事" ge 定義係
唔贊同老輝 同一眾天王 :eee: :eee:
作者: 直布羅山    時間: 18/12/2008 09:16 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 08:49 PM 發表

以為隻隻種馬都係丹山:jjjj:
作者: yinho    時間: 18/12/2008 09:16 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 18/12/2008 09:15 PM 發表

好多野 人人定義會唔同, 例如 "靚仔", "狗" , "仗義" 等等

人地 "攪事" ge 定義係
唔贊同老輝 同一眾天王 :eee: :eee:

興玩軍事主義:aaaa: :aaaa:
唔服從就=造反:aaaa: :aaaa:
作者: 小野伸二    時間: 18/12/2008 09:17 PM

好彩我好乖唔去留言:loveliness:
作者: yinho    時間: 18/12/2008 09:19 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 18/12/2008 09:17 PM 發表

扮晒乖:ooo: :ooo:
作者: yuricylau    時間: 18/12/2008 09:20 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 18/12/2008 09:17 PM 發表

因為根本無野值得留:loveliness:
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 09:21 PM

QUOTE:

我ed衝動派黎ga ma :yyy:
反正我都唔介意佢ban我我咪去拆穿老輝個西洋鏡lor :yyy:

好在都見到天堂唔少人唔信老輝up果d野 :yyy:

作者: Running    時間: 18/12/2008 09:21 PM

csleung兄,唔該你o係度給予一個合理解釋,到底呢度邊個人o係天堂犯乜o野版規?

而閣下o既行為,其實同你口中所講o既人冇分別,我會向RW網主投訴閣下言論。
作者: 小野伸二    時間: 18/12/2008 09:21 PM     標題: 回復 #45 yinho 的帖子

係呢度講人地既野就一定無問題架嘛

等如高登成日都俾其他網拎黎笑啦:yyy:

但係去埋人地度踩場就可能有灰色地帶,所以有野笑咪帶過黎大家一齊慢慢笑:yyy:
作者: 西人堅    時間: 18/12/2008 09:23 PM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/12/2008 09:16 PM 發表

興玩軍事主義:aaaa: :aaaa:
唔服從就=造反:aaaa: :aaaa:

有兩年事 ge,

當日 戴勝跌馬 差 d 入左鬼門關
阿老輝 就咒 x 戴勝,
之後 我地群起攻擊,
果面 d 天王 就走去反說 攻擊老輝 ge 人係唔o岩, 包括o岩o岩黎大字 color 果條友啦 :eee:

再之後, 佢地又 係咁用極盡羞辱 ge 言語去 鬧吳山高
我地講公道話 就比人 ban 曬 :eee: :eee:

你地自己都知自己 剩係睇到大字 ga la 我唔大字驚你地睇唔到啊 :gggg: :gggg:

你班天王最叻就係話其他人山寨王, 依家唔知你地係咩 :eee:
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 09:25 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 18/12/2008 09:23 PM 發表

有兩年事 ge,

之後 我地群起攻擊,
果面 d 天王 就走去反說 攻擊老輝 ge 人係唔o岩, 包括o岩o岩黎大字 color 果條友啦 :eee:

再之後, 佢地 ...

我去拆老輝個西洋鏡都估到會被ban :yyy:
作者: yinho    時間: 18/12/2008 09:26 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 18/12/2008 09:23 PM 發表

有兩年事 ge,

之後 我地群起攻擊,

再之後, 佢地 ...

就快死都咒人,佢地輸o個小小錢,竟然就連人格,品行都輸埋呀:iiii: :iiii:
作者: lofan168    時間: 18/12/2008 09:57 PM

我路過見到有一隻幾得意既題目,
入黎睇下,失禮,無睇過黃子華依個咁好笑既片段!

多謝分享,睇完覺得好好笑!

驅魔人講成地鐵有味﹝馬x佬﹞,搭地鐵係咁架啦,
返工唔洗清潔口腔,反正大家都口臭!
使乜拖泥帶水,一句醒佢,淫婦…!

大家笑一笑,又睇埋樓上幾位版主言論,
舒發已見,講完又很正直地做回正經事!
兩者加在一起令小弟覺得每天如子華提到,今天返工啦!
返工睇黃子華笑一笑,寫一些影射言論,據理力爭!
寫此回應時已有四頁回應,你一言我一語,早上講到晚上,引來回響!
行出街搭地鐵返工放工,日子都是這樣過。

睇怕開此貼文渡了開心一日!做回正經事好了!
祝各位好!
作者: 飛神    時間: 18/12/2008 10:31 PM

又話熟知馬圈入面既野~~
飛馬王子與世長辭既事都要出post問~
笑6+1死人咩:loveliness:
作者: 小野伸二    時間: 18/12/2008 10:34 PM     標題: 回復 #54 飛神 的帖子

內行人嘛人地:fff:
作者: 飛神    時間: 18/12/2008 10:35 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 18/12/2008 10:34 PM 發表

咁我地係銀行界既老行尊啦:fff: :fff:
作者: Running    時間: 18/12/2008 10:52 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 10:35 PM 發表

HSBC老Seafood?:fff:
作者: yuricylau    時間: 18/12/2008 10:54 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 10:52 PM 發表

:yyy: :yyy: :yyy:
作者: 飛神    時間: 18/12/2008 10:55 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 10:52 PM 發表

:yyy: :yyy:  Seafood Supreme
作者: Kris    時間: 18/12/2008 10:56 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 10:35 PM 發表

我老細個D就真係老行尊啦, 你算老幾?:yyy:
作者: 新水星    時間: 18/12/2008 10:56 PM

QUOTE:
原帖由 直布羅山 於 18/12/2008 09:16 PM 發表

以為隻隻種馬都係丹山:jjjj:

丹山→直布羅山→飛鷹山:fff:
作者: 飛神    時間: 18/12/2008 10:59 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 18/12/2008 10:56 PM 發表

我老細個D就真係老行尊啦, 你算老幾?:yyy:

咁人地都話自己係內行人啦~~~

我都係資深員工呀 資深兼職員工唔得架咩~~
作者: yinho    時間: 18/12/2008 11:00 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 10:59 PM 發表

睇到即刻笑左:iiii: :iiii:
作者: Running    時間: 18/12/2008 11:01 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 10:59 PM 發表

咁小野算係乜o野類別?
作者: 飛神    時間: 18/12/2008 11:02 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 11:01 PM 發表

咁小野算係乜o野類別?

兼職經理:loveliness:
作者: Running    時間: 18/12/2008 11:02 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 18/12/2008 11:02 PM 發表

兼職燈膽經理:loveliness:

咁講好似配合o的:fff:
作者: Kris    時間: 18/12/2008 11:03 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 11:01 PM 發表

咁小野算係乜o野類別?

亞太區首席執行OA, 即係行內人, 但冇"資深"兩個字:yyy:
作者: 小野伸二    時間: 18/12/2008 11:04 PM     標題: 回復 #67 Kris 的帖子

我呢d升職幾級跳架嘛,駛乜資深:yyy:
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 11:05 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 18/12/2008 10:34 PM 發表

係呀 佢係內行人
係馬場內洗廁所既都可以叫自己做內行人既姐:yyy:
作者: Kris    時間: 18/12/2008 11:08 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 11:02 PM 發表

咁講好似配合o的:fff:

廁所
所長
作者: Running    時間: 18/12/2008 11:09 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 18/12/2008 11:08 PM 發表

廁所
所長

大角咀區所長:fff:
作者: 木奇異    時間: 18/12/2008 11:51 PM

TOMLI 真係...2邊各打50大板 :yyy:
我up 既野已經算溫和la 都仲未數佢以前D野 我懶得去提咋 :yyy:

作者: jintinc    時間: 19/12/2008 01:53 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 11:51 PM 發表
TOMLI 真係...2邊各打50大板 :yyy:
我up 既野已經算溫和la 都仲未數佢以前D野 我懶得去提咋 :yyy:

你罵完就到Tomli 接力:fff: :fff:
睇黎老輝都係:kkkkk: :kkkkk:
作者: 木奇異    時間: 19/12/2008 02:04 AM

QUOTE:
原帖由 jintinc 於 19/12/2008 01:53 AM 發表

你罵完就到Tomli 接力:fff: :fff:
睇黎老輝都係:kkkkk: :kkkkk:

tomli 只係2邊都鬧一鬧, 冇咩野接力既 :yyy:

不過你睇原來果面都大把人鬧老輝 :kkkkk:
果個joejim幾勁 :jjjj:

果個tomli 對住老輝只敢鬧一半, 又要咩野 "尊敬" 佢 :yyy:
老輝都值得 "尊敬" 既咩:yyy::yyy:

作者: 贏馬人    時間: 19/12/2008 02:32 AM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 01:47 PM 發表

馬圈真正情形與你們外行人所想像的實在存有很大距離,俾你睇得到鮋未必係真,睇唔到的情況更嚴重。年少無知太傻太天真 ...

老師父定老sea food?:jjj: :jjj:
狗話連篇:rrr: :rrr:
作者: 列高力    時間: 19/12/2008 06:55 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 19/12/2008 02:04 AM 發表

果個tomli 對住老輝只敢鬧一半, 又要咩野 "尊敬" 佢 :yyy:
老輝都值得 &quo ...

問佢少少野就叫尊敬佢ga la
有版你睇ga la :fff:
作者: sw    時間: 19/12/2008 10:35 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 19/12/2008 02:04 AM 發表

老輝都值得 &quo ...

客氣說話啫:jjjj:

不過呢 比面就叫一聲前輩 唔比面就:fff:
作者: 列高力    時間: 19/12/2008 11:05 AM

QUOTE:
原帖由 sw 於 19/12/2008 10:35 AM 發表

客氣說話啫:jjjj:

不過呢 比面就叫一聲前輩 唔比面就:fff:

作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 01:58 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 03:06 PM 發表

:yyy::yyy:

我就去挑佢
等你做人心清理正,講馬膽正命平LA :yyy:

佢如果係心清理正,就唔會喺X錯我而俾我串返轉頭之後,
即刻 delete 咗X錯我果個 post,然後叫佢個契仔(or 契弟?)壇主 ban 我啦!
:eee: :eee: :eee:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 02:00 PM

QUOTE:

佢果次真係笑死人冇命賠!:yyy:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 02:05 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 04:35 PM 發表

我問佢 志叔走人 到底係咩野陰謀
我又問佢 點解佢只會講澳紐系拉馬 係咪拉馬都會分國籍

佢走去re我一堆廢話 完全冇答我問題 :yyy:
有興趣既去對面睇下啦 :yyy:

佢仲有慣常用嘅一招,就係俾人問到答唔出嘅時候,
就會話有好多野唔駛講到咁白,叫人自己諗!:eee:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 02:07 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 08:20 PM 發表

你地潤我、鬧我又點呢?對我o黎講乜o野影響都冇,我事實真係「冇料」喎,呢樣o野R ...

大腦就係因為練咗慢肌
所以喺打比跑得咁囉!:yyy:
作者: 西人堅    時間: 21/12/2008 02:11 PM

prettyIvy 兄你果時串佢地班老屎忽韋羨妮果次真係好正 :eee: :gggg: :gggg:
一人力敵眾青山院友 :jjjjj:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 02:13 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/12/2008 09:12 PM 發表

你o的講法都好奇怪喎:

首先,如何搞事?係咪同老輝唱反調就係搞事?

如果按照各下講法,你而家以天堂版主身份,過o黎RW咁樣講o野,其實我地係咪要向返天堂投訴:

此網多個版主分別先後去"賽馬 ...

真係好奇怪謘A喺天堂,你得罪 O 君都未必有事,
但係得罪老雞就 ban 梗!:eee: :eee: :eee:
作者: 君子    時間: 21/12/2008 02:16 PM

http://hk.geocities.com/dkpobox/witch-home.htm

原來老輝最鍾意聽Monday Morning
作者: 君子    時間: 21/12/2008 02:16 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 14:13 發表

真係好奇怪謘A喺天堂,你得罪 O 君都未必有事,
但係得罪老雞就 ban 梗!:eee: :eee: :eee:

咁O君咪一個扯線公仔?!
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 02:17 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 02:11 PM 發表
prettyIvy 兄你果時串佢地班老屎忽韋羨妮果次真係好正 :eee: :gggg: :gggg:

果時韋羡妮騎金好彩跑第三,就俾班友話騎贏韋達,
跟住老雞又捧佢上天,但我就批佢兩個月都贏唔到一場!
結果係點?大家有眼見,就係我被 ban!:eee:
作者: 西人堅    時間: 21/12/2008 02:19 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 21/12/2008 02:16 PM 發表
http://hk.geocities.com/dkpobox/witch-home.htm

原來老輝最鍾意聽Monday Morning

睇到佢個介紹 真係笑到我仆左落地 :yyy: :yyy:
作者: 君子    時間: 21/12/2008 02:25 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 14:19 發表

所謂內行人 可能就係識到一班過氣見習生 :ccccc: :ccccc:
作者: 飛神    時間: 21/12/2008 02:31 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 21/12/2008 02:25 PM 發表

所謂內行人 可能就係識到一班過氣見習生 :ccccc: :ccccc:

晚晚on__
出去飲花酒?:eee:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 02:31 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 02:11 PM 發表

既然兄台記得我,我亦唔怕認我最初係用 keigoh 呢個名喺天堂玩,
被 ban 後先用 prettyivy(Ivy 係我老婆英文名),
第一次被 ban 講返起都好好笑,果次老雞好似發現新大陸咁,
話終身美麗試跑後成口血,叫大家小心。
結果隻馬輕易勝出,我就話好彩中咗 W,"Nothing to say but only thanks Old Fai!"
咁就俾 O 君 ban 咗,話我搞事!:aaaaaa:
大佬呀,睇咗幾十年馬,隻馬唔係大勇點會俾騎者拉到成口血?
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 02:40 PM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 18/12/2008 09:26 PM 發表

就快死都咒人,佢地輸o個小小錢,竟然就連人格,品行都輸埋呀:iiii: :iiii:

咒勝哥已經夠衰,更衰嘅係有會員質問佢嘅時候,
竟然話起標題呢樣野,唔同人會有唔同嘅理解!

衰咗就衰咗啦,衰咗又唔敢面對唔敢負責,
點 X 樣心清理正呀?
作者: 列高力    時間: 21/12/2008 02:44 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 02:31 PM 發表

既然兄台記得我,我亦唔怕認我最初係用 keigoh 呢個名喺天堂玩,
被 ban 後先用 prettyivy(Ivy 係我老婆英文名),
第一次被 ban 講返起都好好笑,果次老雞好似發現新大陸咁,
話終身美麗試跑後成口血 ...

咁兒戲.....:yyy:
作者: 飛神    時間: 21/12/2008 02:45 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 02:31 PM 發表

呢樣我有印象:jjjj:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 02:46 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 18/12/2008 09:21 PM 發表

我ed衝動派黎ga ma :yyy:
反正我都唔介意佢ban我我咪去拆穿老輝個西洋鏡lor :yyy:

好在都見到天堂唔少人唔信老輝up果d野 :yyy:

所以而家天堂每日嘅留言量,
同全盛期真係相差好遠!冇計啦,
上討論區如果只可以附和某些人嘅意見,
又有乜野意思?
作者: 列高力    時間: 21/12/2008 02:48 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 02:46 PM 發表

所以而家天堂每日嘅留言量,
同全盛期真係相差好遠!冇計啦,
上討論區如果只可以附和某些人嘅意見,
又有乜野意思?

膠發都可以立足既地方....
點都唔會好得去邊
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 02:49 PM

QUOTE:
原帖由 贏馬人 於 19/12/2008 02:32 AM 發表

老師父定老sea food?:jjj: :jjj:
狗話連篇:rrr: :rrr:  

癲狗當然係講狗話啦!:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 02:50 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 02:40 PM 發表

咒勝哥已經夠衰,更衰麉Y有會員質問佢黈伬唌A
竟然話起標題呢樣野,唔同人會有唔同鼤z解!

衰鰲N衰鱁捸A衰髐S唔敢面對唔敢負責,
點 X 樣心清理正呀?

對,衰左咪認左佢,係都要搵D唔關事既野黎support佢自己言論:jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 02:50 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 21/12/2008 02:48 PM 發表

膠發都可以立足既地方....
點都唔會好得去邊

仲要有權力先攪笑:jjjj:
作者: 西人堅    時間: 21/12/2008 02:51 PM

QUOTE:

既然兄台記得我,我亦唔怕認我最初係用 keigoh 呢個名鬗扆顗情A

keigoh 原來係你 :jjjj:
印象中有個差唔多名 ge 人 又係成日串果 d 青山天皇 :eee:

我同 d 網友講

果 d 偽君子成日話自己仗義
你 le d 就叫 仗義執言 啦 :jjjjj:
在一班痴線佬中直指 佢地不是 :zzz:

作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 02:51 PM

QUOTE:

我仲認得此高手咩野放低幾百元同P君賭:fff:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 02:52 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 21/12/2008 02:16 PM 發表

咁O君咪一個扯線公仔?!

已經變左質:iiiii:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 02:53 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 02:17 PM 發表

果時韋羡妮騎金好彩跑第三,就俾班友話騎贏韋達
跟住老雞又捧佢上天,但我就批佢兩個月都贏唔到一場!
結果係點?大家有眼見,就係我被 ban!:eee:

韋達騎功係大家眼中好叻咩?贏到韋達使唔使打鑼打鼓:fff:
作者: 列高力    時間: 21/12/2008 02:54 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/12/2008 02:50 PM 發表

仲要有權力先攪笑:jjjj:

膠到呢................
綠色帽俾天堂既 :jjjj:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 02:55 PM

QUOTE:

有次仲好笑,有條友著件血衣控訴評馬人,
老雞又話係好商機,計劃生產反吳嵩 T 恤,
又話自己有廠有機器,好快可以搞掂!
唔知幾時可以面世呢?:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 02:56 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 02:55 PM 發表

個design未得:fff:
作者: 列高力    時間: 21/12/2008 02:56 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/12/2008 02:53 PM 發表

韋達騎功係大家眼中好叻咩?贏到韋達使唔使打鑼打鼓:fff:

乜佢地眼中騎贏韋達一場半場就叫好騎功??
作者: 飛神    時間: 21/12/2008 02:56 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 02:55 PM 發表

呢個真係百笑不厭:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 02:58 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 21/12/2008 02:56 PM 發表

乜佢地眼中騎贏韋達一場半場就叫好騎功??

所以高美斯騎超力好有第3,某人就話美國騎師幾好.

其實咪又係同柏兆雷騎一樣:jjjj:
作者: 列高力    時間: 21/12/2008 02:58 PM

QUOTE:
原帖由 飛神 於 21/12/2008 02:56 PM 發表

呢個真係百笑不厭:yyy:

柒到冇朋友.....
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 03:02 PM

趕住出街,有時間再同大家講下老雞 D 笑料!:loveliness:
作者: 西人堅    時間: 21/12/2008 03:03 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/12/2008 02:56 PM 發表

個design未得:fff:

咪係 lor,
我儲左果 $50 等佢地出 T-Shirt 放底左好耐 ga,
d t-shirt 唔知死左去邊 :eee:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 03:04 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 03:03 PM 發表

咪係 lor,
我儲左果 $50 等佢地出 T-Shirt 放底左好耐 ga,
d t-shirt 唔知死左去邊 :eee:

金融海嘯.會唔會已經:iiiii:
作者: 列高力    時間: 21/12/2008 03:06 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/12/2008 03:04 PM 發表

金融海嘯.會唔會已經:iiiii:

o~~~定係佢根本就係冇.... :lll:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 03:10 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 21/12/2008 03:06 PM 發表

o~~~定係佢根本就係冇.... :lll:

i assume he has.
作者: 飛神    時間: 21/12/2008 03:12 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/12/2008 03:10 PM 發表

:yyy: :yyy: really?
作者: 列高力    時間: 21/12/2008 03:15 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/12/2008 03:10 PM 發表

有可能賭輸哂d 本 :lll:
作者: taxi2003    時間: 21/12/2008 03:21 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 21/12/2008 03:15 PM 發表

又可能整左但冇人要貨:fff: :fff:
作者: 君子    時間: 21/12/2008 03:26 PM

但我吾係好明點解佢地仲有咁多信徒, 真係不思不得其解.....
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 03:27 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 21/12/2008 03:26 PM 發表
但我吾係好明點解佢地仲有咁多信徒, 真係不思不得其解.....

不是信徒,只是志同道合擺了.
作者: 西人堅    時間: 21/12/2008 03:29 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 21/12/2008 03:26 PM 發表

仲有人出黎話 叫老輝出黎指點下後輩果度好笑 :yyy: :yyy:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 03:34 PM

QUOTE:

已經越嚟越少啦!君不見 L 君自立門戶開咗個討論區想收o靚,
點知都冇客,搞到日日都係得佢自己嘅留言!:yyy:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 03:36 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 03:29 PM 發表

仲有人出黎話 叫老輝出黎指點下後輩果度好笑 :yyy: :yyy:

不過話時話,老雞間唔中就會失蹤一排,
唔知係唔係要返入去青山?:yyy:
作者: 西人堅    時間: 21/12/2008 03:40 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 03:34 PM 發表

已經越褻V少啦!君不見 L 君自立門戶開鱄荌Q論區想收o靚,
點知都冇客,搞到日日都係得佢自己黚d言!:yyy:

美國總統佢又係好好笑:yyy:
成日出黎自爆但係 O 君又唔會 ban 佢 :fff:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 03:42 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 03:29 PM 發表

上次卡樂B 講最佳策騎,且看老雞的豪情壯語:
馬會好應該搵我去做評選委員會主席,一定唔會出現呢瓥鶩情C更加由我親自向馬迷解釋該場賽事有何值得欣賞之處,騎師功架和發揮高在哪裡,以我對這方面的認知,在香港可謂首屈一指!

捨我其誰?

:yyy: :yyy: :yyy: :yyy: :yyy: :yyy:
作者: 西人堅    時間: 21/12/2008 03:45 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 03:42 PM 發表

馬會好應該搵我去做評選委員會主席,一定唔會出現呢瓥鶩情C更加由我親自向馬迷解釋該場賽事有何值得欣賞之處,騎師功架和發揮高在哪裡,以我對這方面的認知,在 ...

嘩 頂唔順 :yyy: :yyy: :yyy:
作者: taxi2003    時間: 21/12/2008 03:47 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 03:42 PM 發表

馬會好應該搵我去做評選委員會主席,一定唔會出現呢瓥鶩情C更加由我親自向馬迷解釋該場賽事有何值得欣賞之處,騎師功架和發揮高在哪裡,以我對這方面的認知,在 ...

屈哂機:yyy: :yyy:
作者: 君子    時間: 21/12/2008 03:48 PM

原來老輝先生是那麼屈屈得不志 .... :sss: :sss: :sss: :sss:

作者: 西人堅    時間: 21/12/2008 03:52 PM

唔識佢比佢嚇死
識佢比佢笑死 :yyy: :yyy:
作者: 列高力    時間: 21/12/2008 03:58 PM

QUOTE:

咁勁唔去做騎師?
作者: 列高力    時間: 21/12/2008 04:00 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 03:52 PM 發表
唔識佢比佢嚇死
識佢比佢笑死 :yyy: :yyy:

我唔識佢俾佢笑死.....:yyy:
作者: 西人堅    時間: 21/12/2008 04:02 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 21/12/2008 04:00 PM 發表

我唔識佢俾佢笑死.....:yyy:

我笑左成半個鐘 :yyy: :yyy:
作者: 列高力    時間: 21/12/2008 04:12 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 04:02 PM 發表

我笑左成半個鐘 :yyy: :yyy:

未見過咁自大狂妄既人:yyy:
作者: 神鷹    時間: 21/12/2008 06:21 PM

其實個邊有個會員講賽馬既野幾好
不過有樣頂唔順的是,過份吹捧美國賽馬事業和騎師
遠有韋羨妮就不講,新近的就有奇特威 , 只說晨操狀態和實力有幾高強
完全忽略了美國所謂草地G1馬遠征的三流戰績,加上不擅右轉,容易出錯腳
一隻美國馬黎到香港都要最少半年適應期,想兩星期就完全適應香港的環境? 還是實力過於高超而不會擔心?
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 06:30 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 21/12/2008 06:21 PM 發表
遠有韋羨妮就不講,新近的就有奇特威 , 只說晨操狀態和實力有幾高強
完全忽略了美國所謂草地G1馬遠征的三流戰績,加上不擅右轉 ...

但只限一哩馬,又唔見皇家藝人有呢個情形,好明顯係個練馬師問題:zzz:
作者: 神鷹    時間: 21/12/2008 06:32 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/12/2008 06:30 PM 發表

但只限一哩馬,又唔見皇家藝人有呢個情形,好明顯係個練馬師問題:zzz:

不過我認為最重要的是美國草地G1馬在世界實力指標成疑:ooo:
望就望有隻怪物出黎令我自打嘴巴:eee:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 06:48 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 21/12/2008 06:32 PM 發表

不過我認為最重要的是美國草地G1馬在世界實力指標成疑:ooo:

都係講適應性:gggg:

鍚人同英倫海峽+熔焰客+默許一樣跑杜拜免稅店.

結果前者跑第2,後3者第二年跑:yyy:
作者: 直布羅山    時間: 21/12/2008 06:52 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 21/12/2008 06:32 PM 發表

美國出過大把頂級草地馬

只係全部唔o係美國跑罷了:jjjj:
作者: yuricylau    時間: 21/12/2008 06:58 PM

:zzz:

QUOTE:

由你揀??
分分鐘競駿精英都榜上有名啦...:kkkk: :kkkk:
作者: yuricylau    時間: 21/12/2008 07:01 PM

QUOTE:
原帖由 直布羅山 於 21/12/2008 06:52 PM 發表

美國出過大把頂級草地馬

e.g. 巨人長堤:jjjj:
更加說明係練o既問題:jjjj:
作者: 直布羅山    時間: 21/12/2008 07:06 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 21/12/2008 07:01 PM 發表

e.g. 巨人長堤:jjjj:
更加說明係練o既問題:jjjj:

都唔好講歐洲

近近地
香港都有好爸爸,牛精福星,電子麒麟啦~~:jjjj:

90年代尾d日本美國馬都夠恐怖了:jjjj:
作者: yuricylau    時間: 21/12/2008 07:08 PM

QUOTE:
原帖由 直布羅山 於 21/12/2008 07:06 PM 發表

90年代尾d日本美國馬都夠恐怖了:jjjj:

中短距離三寶都夠殺:jjjj: :jjjj:

作者: 直布羅山    時間: 21/12/2008 07:36 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 21/12/2008 07:08 PM 發表

中短距離三寶都夠殺:jjjj: :jjjj:

數落大把..
大樹快車,神鷹,草上飛,愛麗世界,愛麗數碼.榮進寶蹄,礦之戀,採珠,吉兆,黑船...
剩係計贏過G1的都未講晒//

而家都唔係無...只係少D同無咁有星味
例如上年橡樹盟主甚至上年朝日杯盟主:jjjj:
作者: 西人堅    時間: 21/12/2008 08:01 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 21/12/2008 06:21 PM 發表
完全忽略了美國所謂草地G1馬遠征的三流戰績,加上不擅右轉 ...

果條友 ge 行為, 基本上同吳山高 冇分別 :eee:
只不過一個係 盲吹美國 一個係盲吹澳洲 :fff:
作者: 直布羅山    時間: 21/12/2008 08:08 PM

頂尖美國馬o係美國跑係可以跑高50%
呢樣野好多人都唔知的...:jjjj:
作者: taxi2003    時間: 21/12/2008 08:11 PM

QUOTE:
原帖由 直布羅山 於 21/12/2008 08:08 PM 發表
頂尖美國馬o係美國跑係可以跑高50%
呢樣野好多人都唔知的...:jjjj:

藥.......:fff: :fff:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 08:29 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/12/2008 08:11 PM 發表

藥.......:fff: :fff:

補充劑而已:fff:
作者: yuricylau    時間: 21/12/2008 08:31 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/12/2008 08:29 PM 發表

補充劑而已:fff:

針呢....??:fff:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 08:32 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 21/12/2008 08:31 PM 發表

針呢....??:fff:

變撒亞人:fff:
作者: DrEAm    時間: 21/12/2008 08:40 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 21/12/2008 03:58 PM 發表

http://forum6.hkgolden.com/faces/xmas/gr ...

佢得個講字點做呀....:ppp:
作者: 神鷹    時間: 21/12/2008 09:09 PM

QUOTE:
原帖由 直布羅山 於 21/12/2008 06:52 PM 發表

美國出過大把頂級草地馬

所以我就說在美國跑草地G1的美國馬 :lll:
係自己主場跑可以跑高好多,但出到去同人鬥就輸足條街
美國馬想同時係草地威風,就最好引入歐洲,澳洲班練馬師練佢地出產既馬:eee:
其實美國大部份馬場既草地係未同歐洲,澳洲差不多?
作者: 木奇異    時間: 21/12/2008 09:28 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 02:19 PM 發表

但響賽馬世界中卻係個尊嚴不容有損O既德高望重人物。呢位 “加大碼熊良錫” 充份表現出何謂鐵漢柔情,
雖則表面上剛強不屈,查實卻係柔情似水派的
第一代宗師,其名言“心碎不留痕"

更不知打動多少女網友的芳心."

:yyy::yyy::yyy::yyy::yyy:

作者: 木奇異    時間: 21/12/2008 09:33 PM

QUOTE:

馬會好應該搵我去做評選委員會主席,一定唔會出現呢鱓場面。更加由我親自向馬迷解釋該場賽事有何值得欣賞之處,騎師功架和發揮高在哪裡,以我對這方面的認知,在 ...

嘩 真係勁呀
不如話埋 自己有能力做美國總統 帶領美國征服全世界好唔好
作者: 直布羅山    時間: 21/12/2008 09:45 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 21/12/2008 09:09 PM 發表

美國馬想同時係草地威風,就最好引入歐洲,澳洲班練馬師練佢地出產既馬:eee:
其實美國大部份馬場既草地係未同歐洲,澳洲差不多?

..
係d馬問題.....
最好o個批馬一早被賣到歐洲日本....

不過佢地練馬方法基本上就係係咁打針食藥狂谷隻馬..
出到去有d藥唔用得要等d藥散...而且谷到盡後可能仲有唔少副作用...
咁出去跑又點會好:jjjj:
作者: 木奇異    時間: 21/12/2008 09:48 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 02:13 PM 發表

真係好奇怪鮁,喺天堂,你得罪 O 君都未必有事,

班友 當正佢神咁拜ma :yyy:
可惜呀 而家天堂唔少人睇穿老輝個底 :yyy:
睇下 小威, tomli 串到佢幾行 (特別tomli個簽名) :yyy:

我真係怕佢地 好快會被ban :jjjj:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 09:51 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 03:40 PM 發表

美國總統佢又係好好笑:yyy:
成日出黎自爆但係 O 君又唔會 ban 佢 :fff:

O 君點敢 ban 佢,間中有人同佢唱反調,
總統大人發吓脾氣話唔再上去,
O 君就即刻要做野(ban 人 or 解除職務)冧番佢!:yyy:
作者: 木奇異    時間: 21/12/2008 10:00 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 09:51 PM 發表

O 君點敢 ban 佢,間中有人同佢唱反調,
總統大人發吓脾氣話唔再上去,
O 君就即刻要做野(ban 人 or 解除職務)冧番佢!:yyy:

我記得快肌慢肌事件俾人恥笑完之後 佢消失左一段時間ga :yyy:
作者: yinho    時間: 21/12/2008 10:05 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 21/12/2008 10:00 PM 發表

我記得快肌慢肌事件俾人恥笑完之後 佢消失左一段時間ga :yyy:

咁(火羅),唔使潛下水先咩:aaaa: :aaaa:
唔知佢係唔係玩天下好書一大抄,o個陣我係西方報度睇到張基都話大腦練慢肌
作者: 木奇異    時間: 21/12/2008 10:14 PM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 21/12/2008 10:05 PM 發表

咁(火羅),唔使潛下水先咩:aaaa: :aaaa:
唔知佢係唔係玩天下好書一大抄,o個陣我係西方報度睇到張基都話大腦練慢肌

我唔係好信張基會覺得1隻1600馬練下慢肌會跑長400 :yyy:
作者: yinho    時間: 21/12/2008 10:15 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 21/12/2008 10:14 PM 發表

我唔係好信張基會覺得1隻1600馬練下慢肌會跑長400 :yyy:

我見到嫁真係:ggg: :ggg:
不過唔知佢係唔係睇到基哥咁講,佢先講:ooo: :ooo:
作者: 木奇異    時間: 21/12/2008 10:18 PM

QUOTE:
原帖由 yinho 於 21/12/2008 10:15 PM 發表

我見到嫁真係:ggg: :ggg:
不過唔知佢係唔係睇到基哥咁講,佢先講:ooo: :ooo:

可能張基見到佢有練, 佢講出黎姐, 唔代表佢信練慢肌可以跑長400 :yyy:

作者: 飛神    時間: 21/12/2008 10:21 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 21/12/2008 10:18 PM 發表

可以張基見到佢有練, 佢講出黎姐, 唔代表佢信練慢肌可以跑長400 :yyy:

point

練肌可以增加耐力係不爭事實, 但係跑多400米...

800米選手練下萬基可以跑到1500??:ccc:
作者: yinho    時間: 21/12/2008 10:21 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 21/12/2008 10:18 PM 發表

可以張基見到佢有練, 佢講出黎姐, 唔代表佢信練慢肌可以跑長400 :yyy:

我比較想知佢話練慢肌,係唔係因為睇到張基咁講,佢先至搬字過紙,扮係自己既偉論多d:lll: :lll:
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 10:31 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 21/12/2008 09:48 PM 發表

班友 當正佢神咁拜ma :yyy:
可惜呀 而家天堂唔少人睇穿老輝個底 :yyy:
睇下 小威, tomli 串到佢幾行 (特別tomli個簽名) :yyy:

我真係怕佢地 好快會被ban :jjjj:

tomli 之前已經俾人搞到版主都冇得做啦,
如果 ban 咗佢,我會叫佢過埋嚟呢度玩!
作者: 木奇異    時間: 21/12/2008 10:33 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 21/12/2008 10:31 PM 發表

tomli 之前已經俾人搞到版主都冇得做啦,
如果 ban 咗佢,我會叫佢過埋嚟呢度玩!

條友真係幾奇, 俾人咁玩都仲咁忠心留係天堂 :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 21/12/2008 10:33 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 21/12/2008 10:00 PM 發表

連方生一眾都有份:fff:
作者: yinho    時間: 21/12/2008 10:34 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 21/12/2008 10:33 PM 發表

可能係佢玩緊人你都唔知:fff: :fff:
玩踢爆:fff: :fff:都不知玩得幾過癮
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 10:39 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 21/12/2008 10:33 PM 發表

呢樣我又支持佢喎,年青人應該有自己嘅原則同執著!
作者: PrettyIvy    時間: 21/12/2008 10:43 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 21/12/2008 09:33 PM 發表

嘩 真係勁呀
不如話埋 自己有能力做美國總統 帶領美國征服全世界好唔好 http://forum6.hkg ...

你咁睇小佢呀?美國總統(Lincoln)都係佢徒弟,幫佢挽鞋咋!
咁佢係乜野?可能係上帝掛?:yyy: :yyy: :yyy:
作者: Running    時間: 21/12/2008 11:46 PM

剛剛個FD睇完「主角與茄哩啡」,我話呢個世界太多茄哩啡,

成日話自己懷才不遇。

佢就咁同我講:

QUOTE:
咁都要有料先可以咁講喎~如果唔係,都只不過係『自以為是』既狂人罷了

:zzz: :zzz:

作者: PrettyIvy    時間: 22/12/2008 12:28 AM

QUOTE:
原帖由 Running 於 21/12/2008 11:46 PM 發表
剛剛個FD睇完「主角與茄哩啡」,我話呢個世界太多茄哩啡,

成日話自己懷才不遇。

佢就咁同我講:

:zzz: :zzz:

當你見到佢地對成績好嘅騎練經常刻意咁批評同諷刺,
就知道佢地係自以為懷才不遇,
其實係憎人富貴嘅偽君子而已!:eee:

作者: PrettyIvy    時間: 22/12/2008 01:03 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/12/2008 02:19 PM 發表

馬壇活字典喎!我記得第一次串佢,
就係有位朋友問起好耐以前嘅"貴妃"事件(遙遙領先但臨到終點前墮馬),
佢就懶醒咁窒人地係唔係想講"妃莉"事件(麥子直狂放被釘牌),
我就好心提佢貴妃果單係講墮馬喎,
點知佢又扮勁,話隻馬太勁想輸都輸唔到,
所以郭子猷就喺終點前故意跌落嚟!
果 D 較年輕嘅朋友即刻嘩然(啱晒老雞中意嘩眾取寵嘅心態),
跟住我即刻回覆佢:事實係隻馬臨近終點前斷腳喎......
條友即刻潛水!:eee: :eee: :eee:
作者: 木奇異    時間: 22/12/2008 01:08 AM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 22/12/2008 01:03 AM 發表

馬壇活字典喎!我記得第一次串佢,
就係有位朋友問起好耐以前嘅"貴妃"事件(遙遙領先但臨到終點前墮馬),
佢就懶醒咁窒人地係唔係想講"妃莉"事件(麥子直狂放被釘牌),
我就好心提 ...

馬壇活字典wor 送都冇人要 :eee::eee:
作者: PrettyIvy    時間: 22/12/2008 01:36 AM

QUOTE:

堅兄過獎了,不過韋羡妮一事真係我喺果邊嘅代表作!
第一,當個個盲從附和老雞同埋茄輪chief 讚佢勁嘅時候,
我獨排眾議批佢兩個月都贏唔到一場,老雞就批我好快會被摑一大巴;
第二,果次我講佢騎隻快都,老雞無端端踩入嚟,
話講多無謂,問我擺唔擺銀,咁我就喺星期日凌晨一點幾覆咗佢,
我話:韋羡妮跑短途,肯定唔擺銀!跟住下午一點幾場馬跑完,
快都輸咗,我諗住潤吓佢就再加多句"無謂倒錢落海",
點知條友可能火遮眼,冇睇清楚我回覆時間,
就狂鬧我馬後砲呀,冇膽呀,仲叫我要學吓佢咁光明磊落!
跟住我就叫佢睇清楚 D 先講啦,仲諗住就算幾衰嘅人鬧錯咗人都會道歉掛?
點知個無恥之徒竟然 delete post 就算!
跟住我就火都嚟埋,話咁樣都叫做光明磊落?偽君子何其多?
就係咁樣俾 O 君 ban 咗我啦!不過公道自在人心,
好多同我啱 key 嘅朋友之後都減少留言,O 君應該都心知肚明係乜事!
第三,講返韋羡妮,佢食白果走人都未算慘,
最慘係好幾隻佢輸完嘅馬一換人就贏,
搞到果班友想死撐都冇得撐!:eee: :eee: :eee:
作者: PrettyIvy    時間: 22/12/2008 09:31 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/12/2008 02:58 PM 發表

所以高美斯騎超力好有第3,某人就話美國騎師幾好.

其實咪又係同柏兆雷騎一樣:jjjj:

我覺得同用黎海榮分別唔大
作者: PrettyIvy    時間: 22/12/2008 09:33 AM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 21/12/2008 03:15 PM 發表

好可能係買隻藍天輸晒啦!:eee:
作者: thankheavens    時間: 22/12/2008 10:23 AM

tomli 係好人來的(雖然只是網上觀察)

我最尊重有情有義的人............

他亦懂得尊重別人..尊重不同意見的人...當年我與他經常有激烈辯論.....他都是理性的人....
辯論過後亦會以禮相待

難得..難得....

作者: PrettyIvy    時間: 22/12/2008 11:05 AM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 22/12/2008 10:23 AM 發表
tomli 係好人來的(雖然只是網上觀察)

我最尊重有情有義的人............

他亦懂得尊重別人..尊重不同意見的人...當年我與他經常有激烈辯論.....他都是理性的人....
辯論過後亦會以禮相待

難得..難得....

tomli 呢個後生仔真係唔錯,我都有用短消息同佢傾過吓,
可惜 O 君竟然用侮辱嘅方式嚟解除佢嘅版主職務!
作者: PrettyIvy    時間: 22/12/2008 11:21 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/12/2008 03:27 PM 發表

不是信徒,只是志同道合擺了.

李兄用"志同道合"真係厚道,
我就只會話佢地係"臭味相投"!
作者: 李澤楷    時間: 22/12/2008 12:11 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 22/12/2008 09:33 AM 發表

好可能係買隻藍天輸晒啦!:eee:

明知佢自己唔鍾意澳洲佬但又買:ppp:
作者: Running    時間: 22/12/2008 12:24 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 22/12/2008 12:11 PM 發表

明知佢自己唔鍾意澳洲佬但又買:ppp:

好明顯係「鬼上身」:fff:
作者: 李澤楷    時間: 22/12/2008 12:37 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 22/12/2008 01:36 AM 發表

我獨排眾議批佢兩個月都贏唔到一場,老雞就批我好快會被摑一大巴;
第二,果 ...

大摩都醒隻馬風雲俾她,但:ppp:
作者: 冼馬田    時間: 22/12/2008 12:40 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 22/12/2008 01:36 AM 發表

第二,果 ...

果陣我都認為韋羨妮騎馬ok。

其實大家估0下個騎師贏唔贏倒馬,討論0下甚至拗0下都冇乜所謂,只要當係牙骹戰或者交換0下意見冇壞。但如果拗到去一個「識馬」與「唔識馬」爭論0既層次,就真係無謂﹗喂,係唔係如果韋羨妮贏倒馬,就代表你完全唔識馬,又或者韋羨妮贏唔倒馬,就代表老輝佢地完全唔識馬呢?我覺得都唔係囉,就算專業0既人一樣會睇錯,冇話你一定0岩哂架嘛大佬﹗為左呢0的小事而同人拗到七彩,只係顯得自己小器,只有自己0既野先係0岩,人地持相反意見就係唔「專業」,同人意氣之爭,就算我當你真係「專業」都唔馨香啦﹗
作者: PrettyIvy    時間: 22/12/2008 01:41 PM     標題: 回復 #183 冼馬田 的帖子

認同冼兄所言。但請明白,當時我並唔係想話佢地唔識馬,
話人唔識馬一向都只係老雞一幫人嘅口頭禪!
我之所以要同佢拗,係希望多 D 年青馬迷可以睇到佢地嘅真面目,
唔好俾呢 D 自以為天下無敵嘅人荼毒!
作者: 冼馬田    時間: 22/12/2008 02:21 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 22/12/2008 01:41 PM 發表
認同冼兄所言。但請明白,當時我並唔係想話佢地唔識馬,
話人唔識馬一向都只係老雞一幫人嘅口頭禪!
我之所以要同佢拗,係希望多 D 年青馬迷可以睇到佢地嘅真面目,
唔好俾呢 D 自以為天下無敵& ...

哦,我唔係想話你。

坦白講我都試過畀果面因為同老輝拗野而被禁止出post,後來我同果陣仲係版主0既tomli投訴先有得繼續出post,不過經此一役都冇乜再出post由佢地玩哂好了。整整0下而家直情做cd rom都廢事﹗
作者: 木奇異    時間: 22/12/2008 02:46 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 22/12/2008 02:21 PM 發表

哦,我唔係想話你。

坦白講我都試過畀果面因為同老輝拗野而被禁止出post,後來我同果陣仲係版主0既tomli投訴先有得繼續出post,不過經此一役都冇乜再出post由佢地玩哂好了。整整0下而家直情做cd ro ...

你俾我我有機會會走去踢爆佢假面具, 之後被ban :fff:
反正個account都冇用啦 :yyy:
作者: 神鷹    時間: 22/12/2008 04:45 PM

個邊除左貼賽馬相之外 其實也已等同冷清的論壇一樣
就連吹水區,賽馬討論也已少了很多人
作者: PrettyIvy    時間: 22/12/2008 06:15 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 22/12/2008 04:45 PM 發表
個邊除左貼賽馬相之外 其實也已等同冷清的論壇一樣
就連吹水區,賽馬討論也已少了很多人

冇辦法,佢地嘅趕客政策實在太成功!:eee:
作者: 西人堅    時間: 23/12/2008 12:08 AM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 22/12/2008 06:15 PM 發表

冇辦法,佢地嚜鬥政策實在太成功!:eee:

臨場靜如墳場
賽前冇聲 賽後大大聲
就係 佢地特色 :fff:
作者: 木奇異    時間: 23/12/2008 12:15 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 23/12/2008 12:08 AM 發表

臨場靜如墳場
賽前冇聲 賽後大大聲
就係 佢地特色 :fff:

老輝以前有時都會賽前出TIPS
不過都冇出好耐LOR :eee:
作者: PrettyIvy    時間: 23/12/2008 12:30 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 23/12/2008 12:15 AM 發表

老輝以前有時都會賽前出TIPS
不過都冇出好耐LOR :eee:

我失去了明燈 !!! :zzzzzzzzz:
作者: PrettyIvy    時間: 23/12/2008 07:18 PM

QUOTE:

第二輪最精彩策騎選舉就快開始啦,
馬會快 D 揾老雞做評選委員會主席啦,
如果唔係,佢又會病發謘I
如果馬會唔揾佢,就唔該 O 君喺果邊自己搞一個選舉,
揾老雞做主席,教吓我地點樣欣賞騎功!:yyy:
作者: chhd    時間: 13/6/2010 05:16 PM

沉左年幾, 推番上來先!:zzz:

老西
大食會經理人

馬會好應該搵我去做評選委員會主席,一定唔會出現呢鱓場面。更加由我親自向馬迷解釋該場賽事有何值得欣賞之處,騎師功架和發揮高在哪裡,以我對這方面的認知,在香港可謂首屈一指!

捨我其誰?

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0