標題: 飛馬王子退役的內情:人道毀滅 [打印本頁]

作者: EternitY    時間: 18/12/2008 03:50 PM     標題: 飛馬王子退役的內情:人道毀滅

前日「飛馬王子」特別安排在下午教閘,可是馬兒始終不肯就範,

結果空馬亂衝亂竄下撞跛腳,最後被人道毀滅。

消息來源:ORISUN

R.I.P. ...

當年被認為是馬王接班人的飛馬王子,再見了 ...

記得當初大摩都有份爭呢隻馬,但因入閘問題冇要到,結果都因為入閘而發生意外 ...
作者: taxi2003    時間: 18/12/2008 03:53 PM

終於比自己脾氣所害:llll: :llll:
作者: 莫問我是誰    時間: 18/12/2008 03:56 PM

無錯...據聞撞左入沈集成馬房d鐵絲網上面,3隻腳嚴重受傷~

都已經叫佢一早退役好過啦~~呢系馬主真係命格克死馬~~

上次克死左隻瑞士寶......呢系人有無諗過唔再養馬呢??上次瑞士寶戰死沙場佢地喊到一句句~:zzzzzzzzz:
作者: EternitY    時間: 18/12/2008 03:58 PM

呢位老馬主 ... 特區寶 ... 瑞士寶 ... 上海神童 ... 飛馬王子 ... 快馬王子 ... 寶貝王子 ...

頭四隻 ... 天生喘鳴 ... 陣上斷腳 ... 流鼻血 ... 教閘意外 ...

希望快馬王子和寶貝王子可以健健康康。
作者: 金威    時間: 18/12/2008 05:10 PM

其實可能真係仔馬唔適合在香港生活
無較大既空間比佢跑動
所以搞成咁
作者: 臨場    時間: 18/12/2008 05:47 PM

快馬王子, In the Wing d 仔不合香港, 仲要四隻腳都有事.
作者: DrEAm    時間: 18/12/2008 07:28 PM

如此下場.....太可惜了...幫我贏過大錢的愛駒(絕對不是因為幫我贏過錢先係愛駒)
呢位馬主好願意洗錢買好馬的.....:zzzzzzzzz:
作者: asiadragon    時間: 18/12/2008 07:31 PM

這個馬主真係無養馬運..隻隻有質..但都係因種種意外..最後:sss:

最記得係瑞士寶:sss:
飛馬王子都好慘..R.I.P..:zzzzzzzzz:
作者: yuricylau    時間: 18/12/2008 07:44 PM

飛馬仔仔......:zzzzzzzzz: :zzzzzzzzz:

願您在天國能收斂這令您致命的脾氣:llll: :llll:
作者: 帶來吉利    時間: 19/12/2008 01:15 AM

好似變左公公 都一樣咁大火氣
隻馬咁靚仔 真係重要栗色馬
估唔到咁好脾氣:kkk:
作者: kitchai1228    時間: 19/12/2008 01:59 AM

聽聞死狀仲好恐怖:funk:
一隻我長追好耐既馬
作者: kitchai1228    時間: 19/12/2008 02:00 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/12/2008 03:56 PM 發表
無錯...據聞撞左入沈集成馬房d鐵絲網上面,3隻腳嚴重受傷~

都已經叫佢一早退役好過啦~~呢系馬主真係命格克死馬~~

上次克死左隻瑞士寶......呢系人有無諗過唔再養馬呢??上次瑞士寶戰死沙場佢地喊到一句句 ...

咁都關馬主事?
作者: EternitY    時間: 19/12/2008 02:00 AM

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 19/12/2008 01:59 AM 發表
聽聞死狀仲好恐怖:funk:
一隻我長追好耐既馬

唔係掛 ... :sss: :sss: :xxx:
作者: 幸運駿駒    時間: 19/12/2008 02:04 AM

慘 :sss: :sss:
作者: kitchai1228    時間: 19/12/2008 02:04 AM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 19/12/2008 02:00 AM 發表

報紙寫的
作者: 光仔    時間: 19/12/2008 02:20 AM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 19/12/2008 02:00 AM 發表

「 飛 馬 王 子 」 撞 欄 爆 斃 退 役

告東尼馬房的「飛馬王子」剛戰因不肯入閘,故需要多次試閘合格始可再次出賽,

但前日馬會公布此駒已退役,事出突然。

據消息透露,馬兒前日下午在機坪教閘時大發脾氣,

走甩後更撞欄倒地,隨即當場死去。

當時很多入馬房探馬的馬主亦看到此情況,

他們表示「飛馬王子」倒在地上的狀況十分恐怖,結果需要用布遮蓋。
:xxx: :xxx: :sss:

作者: Kris    時間: 19/12/2008 07:10 AM

咩叫"爆斃"呀?:rrr:

(不過呢個唔係光仔嘅錯)
作者: 007    時間: 20/12/2008 07:52 PM     標題: 回復 #17 Kris 的帖子

爆頭就有!
作者: souphen    時間: 20/12/2008 08:04 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 19/12/2008 07:10 AM 發表
咩叫"爆斃"呀?:rrr:

(不過呢個唔係光仔嘅錯)

暴斃 個 暴 係無火字邊架 :yyy: :yyy:

究竟出街之前 , 有無check下架 :yyy: ?

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0