標題: 愛拚者贏馬主投訴白德民對騎法極不滿 [打印本頁]

作者: Running    時間: 19/12/2008 10:17 AM     標題: 愛拚者贏馬主投訴白德民對騎法極不滿

向來熱心參與賽馬運動的施氏家族成員之一施榮怡先生,

本周初向本報及馬會作出書面投訴,表示對其名下的「愛拼者贏」,

於本月六日總場次212的三班泥地千二米的跑法,產生極大疑問,

並對鞍上人白德民的騎法極為不滿,認為此事件已引起公眾的關注及質疑。

施榮怡於信內更指出賽馬是香港社會最多人參與的公眾活動之一,

作為一個負責任的馬主,覺得有必要向普羅大眾表達不滿,

同時也希望知道其他賽馬愛好者對此事的意見。

賀賢馬房之「愛拼者贏」,於12月6日配白德民爭三班泥地千二米扶輪百週年盃(總場次212),

負124磅排第1檔,5.4倍第三熱門開跑,結果12駒跑第6,

沿途走位12 11 6,賽後騎師被問話。

作者: 莫問我是誰    時間: 19/12/2008 11:46 AM

要鬧就鬧賀賢啦.....今季佢d熱門初出馬都係熱身性質,德文叔好心幫你熱身,下次咪補中羅~

你地隻零距離咪一樣係咁~:yyy:
作者: 木奇異    時間: 19/12/2008 11:49 AM

又會遲唔鬧早唔鬧, 2個星期後先話鬧? :zzz:
作者: 列高力    時間: 19/12/2008 11:50 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 19/12/2008 11:46 AM 發表
要鬧就鬧賀賢啦.....今季佢d熱門初出馬都係熱身性質,德文叔好心幫你熱身,下次咪補中羅~

點睇1200都係短左d啦下話 :abcde:
作者: Running    時間: 19/12/2008 11:51 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 19/12/2008 11:46 AM 發表

呢隻本身跑法不嬲都後上,白生咪又係收賀賢指示先咁發揮。

以往其他人咁樣跑,又唔見佢咁問?:kkkk:

唔鐘意o既,咪轉馬房囉!

係喎,零距離初出又係咁跑,點解馬主又唔投訴柏寶?
作者: 木奇異    時間: 19/12/2008 11:52 AM

QUOTE:
原帖由 Running 於 19/12/2008 11:51 AM 發表

呢隻本身跑法不嬲都後上,白生咪又係收賀賢指示先咁發揮。

以往其他人咁樣跑,又唔見佢咁問?:kkkk:

唔鐘意o既,咪轉馬房囉!

係喎,零距離初出又係咁跑,點解馬主又唔投訴柏寶?

個馬主係咪聽左薯片佬d人up野呀, 咁on(既
作者: Running    時間: 19/12/2008 11:58 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 19/12/2008 11:52 AM 發表

個馬主係咪聽左薯片佬d人up野呀, 咁on(既

事關佢地係老共fans:fff:

乜你唔知老共fans個腦特別膠咩:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 19/12/2008 12:21 PM

其實呢段片我賽後都有研究過,係德文"做"得唔夠漂亮!!

轉完彎走出大外疊沖咪無事羅...係要無啦啦走返入面左穿右插......左穿右插就一定引起人地話

柄架啦~~所以都係用洗大少好,洗大少幫賀賢d馬熱身,從來無比過人插~:yyy:

有幾何會質疑洗大少跑假馬呢??最多鬧佢打茅波之麻~:zzz:
作者: 莫問我是誰    時間: 19/12/2008 12:28 PM

提出2隻最近洗大少幫賀賢熱身馬~

奇異之星---第5名~呢隻如果唔係比人cut到....佢o既名字根本完全唔會出現響賽後報告~

吉利大哥---第5名~呢隻就仲厲害......賽後報告完全無提及佢~:yyy:
作者: 小野伸二    時間: 19/12/2008 12:31 PM     標題: 回復 #9 莫問我是誰 的帖子

有得熱身又有錢收,抵賀賢鍾意用佢:yyy:
作者: 櫻花    時間: 19/12/2008 12:58 PM

10幾20日 後先來投訴, 呢個馬主九成九 又係中晒"方生"d毒:ppp:
咁耐先來搞,可能 係"方生" 班友叫佢咁做:uuu:

作者: 莫問我是誰    時間: 19/12/2008 01:02 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 19/12/2008 12:58 PM 發表
10幾20日 後先來投訴, 呢個馬主九成九 又係中晒"方生"d毒:ppp:
咁耐先來搞,可能 係"方生" 班友叫佢咁做:uuu:

見爆冷騎成咁....落井下石居多....或者馬主輸左好多響爆冷身上~:yyy:

佢又唔係爆冷馬主,想插人咪用返自己隻馬o既 case~:zzz:
作者: sw    時間: 19/12/2008 02:18 PM

不過咁 神父呢下之字形咁走真係好鬼肉酸......:rrr:
作者: 金威    時間: 19/12/2008 02:57 PM

咁遲先投訢??

不如等耐多少少啦
等退左役先投訢
呵呵
作者: 李澤楷    時間: 19/12/2008 05:03 PM

又唔見投訴練馬師?
作者: 木奇異    時間: 19/12/2008 06:56 PM

對面又有哂話題起哄la :yyy:
作者: 小野伸二    時間: 19/12/2008 07:07 PM     標題: 回復 #13 sw 的帖子

可能係賀賢落order:yyy:
作者: 007    時間: 19/12/2008 08:17 PM

而家先黎投訴:ccc:
作者: EternitY    時間: 19/12/2008 08:47 PM

近期愈來愈多馬主投訴。:eee:
作者: kitchai1228    時間: 19/12/2008 11:58 PM

又一次比人質疑
神父應該自己檢討下
作者: ユюユ    時間: 19/12/2008 11:59 PM

呢件白骨文真係應該早死早著:hhhh: :hhhh: :hhhh:
作者: 列高力    時間: 20/12/2008 02:54 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 19/12/2008 11:59 PM 發表
呢件白骨文真係應該早死早著:hhhh: :hhhh: :hhhh:

反完韋達反神父
作者: asiadragon    時間: 21/12/2008 01:15 AM

此外,與「零距離」息息相關的廄侶「愛拼者贏」,其馬主施榮怡日前曾去信馬會,表明不滿白德民在本月六日騎「愛拼者贏」出賽的表現。而馬會受薪董事已於剛周五邀請馬主一齊觀看該賽的巡邏影片,將不會再有進一步行動。
:tttt: :ppp:
作者: 光仔    時間: 21/12/2008 12:32 PM

他就早前去信本報及馬會表達對「愛拼者贏」跑法感到不滿作出回應:

「今次我作出此行動,除了讓公眾了解我的不滿外,

更重要希望可與馬迷一起監察賽事,提升整體賽馬形象。

馬會早前亦向我作出解釋,我感到頗為滿意。」:jjjj:
作者: siufly    時間: 21/12/2008 03:36 PM

白牧師好少咁失策:eee:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0