標題: 薯片佬又黎料 [打印本頁]

作者: 木奇異    時間: 20/12/2008 04:34 PM     標題: 薯片佬又黎料

白德民「一」以貫之

「愛拼者贏」馬主對白德民騎法表示極不滿,並希望聽取各方意見。在下率先響應,事實上我在上周三已於本欄作過評論,有關文章可在on.cc翻看。而近期香港各主要網上賽馬討論區都大不乏有關白德民演出的評論,施先生可以慢慢欣賞。

我亦曾在本欄多次重申賽馬監管不能單靠競賽小組,若馬主們能通力合作杯葛演出不符理想的騎練讓他們被自然淘汰,所能產生的效果更大及更直接。

另一個本欄在年多前「世間可有大力菠菜」一文中已提出關注的是馬匹補充劑的問題,亦曾親自要求馬會高層加強監察,我深信近年輕常有一些馬的演出突然大幅進步與補充劑的使用不無關係。

今日的戲碼平平,無甚重心。較多人關注的是「駿馬繽紛」會否是當年「風雲群英」的翻版?個人看法是此一時也,彼一時也,應不容易了。用逆向思維最危險的地方往往反而最安全,白德民近期受千夫所指,陣上演出相信會較為檢點,要捧白德民的馬,現在反而較放心!

「一號種籽」今季跑了三場,已見愈來愈接近,此馬上季贏千四米是可以跟步速走,上次留得太後,當是排位不利吧,今場七檔起步,預期可守好位追趕。

「同一夢想」上賽能贏「花好月圓」並不簡單,今季摩喼馬當真是長跑長有(也許除了「長有」之外!)以晨課看法,此馬正處戰鬥力巔峰之時也。

=====================================
施生9成聽左你ed膠9up啦, 如果唔係點會咁遲先黎鬧? :yyy:
馬匹補充劑 是否禁藥? 如果唔係禁藥, 馬會冇理由唔俾練馬師用wor :kkkk:
你都識話
此一時也,彼一時也, 咁你又成日囉返d二三十年的陳年歷史黎鬧澳洲幫 :jjjj:
白德民如果真係有收錢拉馬, 佢理得你地班膠咩野千夫所指姐, 佢採你都有味啦 :kkkk:

作者: taxi2003    時間: 20/12/2008 04:37 PM

2隻都換哂螞蟻:fff: :fff:
作者: 李澤楷    時間: 20/12/2008 04:38 PM

potato man走火入魔:zzz:

問佢自己有冇英國幫:fff:
作者: 西人堅    時間: 20/12/2008 04:40 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 20/12/2008 04:38 PM 發表

冇~~ :gggg:

因為 佢會話...我 le d 叫仗義執言 :eee:
作者: 櫻花    時間: 20/12/2008 04:41 PM

評馬人 本職係評馬,為馬迷提供贏馬資訊.
做好本份 先來講其他嘢, 本份做唔好 講得岩都係廢話:uuu:
作者: Kris    時間: 20/12/2008 04:41 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 20/12/2008 04:38 PM 發表

97之前保障英國人嘅利益政治正確
作者: EternitY    時間: 20/12/2008 04:47 PM

攪到白德民走人係咪好開心?大佬,下下睇徐君禮慢閘先叫好咩 ... :ppp:
作者: 李澤楷    時間: 20/12/2008 04:48 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 20/12/2008 04:41 PM 發表

97之前保障英國人鴽Q益政治正確

所以柏葛陣上搶人鞭最後警告了事:zzz:
作者: 木奇異    時間: 20/12/2008 04:53 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 20/12/2008 04:40 PM 發表

冇~~ :gggg:

因為 佢會話...我 le d 叫仗義執言 :eee:

仗義執言4個字 搞到而家俾D膠利用哂 :zzz::zzz:
係仗義執言既 唔會只識執澳洲幫LA :kkkk:
作者: yuricylau    時間: 20/12/2008 04:58 PM

杯葛演出不符理想的騎練

咁滇仔咪死左十世??:kkkk: :kkkk: :zzz: :zzz:
作者: 李澤楷    時間: 20/12/2008 04:58 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 20/12/2008 04:53 PM 發表

仗義執言4個字 搞到而家俾D膠利用哂 :zzz::zzz:
係仗義執言既 唔會只識執澳洲幫LA :kkkk:

醬意汁意:fff:
作者: 李澤楷    時間: 20/12/2008 04:59 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 20/12/2008 04:58 PM 發表
杯葛演出不符理想的騎練

咁滇仔咪死左十世??:kkkk: :kkkk: :zzz: :zzz:

大少一早番老鄉:fff:
作者: Kris    時間: 20/12/2008 05:00 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 20/12/2008 04:58 PM 發表
杯葛演出不符理想的騎練

即係用老伯軒可以合法拉馬,

用明偉哥可以合法熱倒冷爆:yyy:
作者: 君子    時間: 20/12/2008 05:07 PM

我亦曾在本欄多次重申賽馬監管不能單靠競賽小組,若馬主們能通力合作杯葛演出不符理想的騎練讓他們被自然淘汰,所能產生的效果更大及更直接

贏吾到就杯葛 不如自己騎啦 無得賴
作者: 君子    時間: 20/12/2008 05:08 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 20/12/2008 16:59 發表

大少一早番老鄉:fff:

吾駛 因為佢已經係眾人既高手 失準就叫藝術家  真係好
好過澳洲幫 要佢地場場都交出水準
作者: taxi2003    時間: 20/12/2008 05:08 PM

係WOR...今日大摩咁多WIN你貼左隻輸既....??:yyy: :yyy:
作者: 魚仔餅    時間: 20/12/2008 05:08 PM

QUOTE:
原帖由 EternitY 於 20/12/2008 04:47 PM 發表
攪到白德民走人係咪好開心?大佬,下下睇徐君禮慢閘先叫好咩 ... :ppp:

佢地覺得白德民好難賭喎:jjjj:
作者: 木奇異    時間: 20/12/2008 05:11 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 20/12/2008 05:07 PM 發表
我亦曾在本欄多次重申賽馬監管不能單靠競賽小組,若馬主們能通力合作杯葛演出不符理想的騎練讓他們被自然淘汰,所能產生的效果更大及更直接

贏吾到就杯葛 不如自己騎啦 無得賴  

佢又冇話贏唔到就杯葛
不過 點定義 "不符理想" 先? 一場馬 陣上可以好多意外wor 隻馬狀態同臨場情緒可以唔同wor :jjjj:
陣上走位 ed又講運wor :jjjj:

嘩 你e個 "不符理想" 一個唔小心 真係似哂23條, 係唔係都可以話你 "癲覆國家" wor :jjjj:

作者: taxi2003    時間: 20/12/2008 05:18 PM

強呀....大摩輸果2場你貼哂:iiiii: :iiiii:
作者: Kris    時間: 20/12/2008 05:19 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 20/12/2008 05:18 PM 發表
強呀....大摩輸果2場你貼哂:iiiii: :iiiii:

用盲俠真係個天都幫埋佢
作者: 西人堅    時間: 20/12/2008 05:28 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 20/12/2008 05:18 PM 發表

之後又鬧人地 摩法幻影

佢 ge 指定動作 :fff:
作者: 西人堅    時間: 20/12/2008 05:29 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 20/12/2008 05:11 PM 發表

佢又冇話贏唔到就杯葛
不過 點定義 "不符理想" 先? 一場馬 陣上可以好多意外wor 隻馬狀態同臨場情緒可以唔同wor :jjjj:
陣上走位 ed又講運wor :jjjj:

嘩 你e個 "不符理想" 一個唔 ...

杯葛 d 騎師之前,
各位馬迷 應該 杯葛 le d 垃圾評馬人 :eee:
作者: yuricylau    時間: 20/12/2008 05:30 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 20/12/2008 05:28 PM 發表

之後又鬧人地 摩法幻影

佢 ge 指定動作 :fff:

若馬主們能通力合作杯葛演出不符理想的騎練讓他們被自然淘汰

:fff: :fff:
作者: 西人堅    時間: 20/12/2008 05:40 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 20/12/2008 05:30 PM 發表

若馬主們能通力合作杯葛演出不符我理想的騎練讓他們被自然淘汰

:fff: :fff:

基本上 方駿輝同佢 響 le 一方面好夾 :fff: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 20/12/2008 05:41 PM

QUOTE:
原帖由 君子 於 20/12/2008 05:08 PM 發表

吾駛 因為佢已經係眾人既高手 失準就叫藝術家  真係好
好過澳洲幫 要佢地場場都交出水準

係囉,乜冼少有特權既咩?:fff:
作者: 李澤楷    時間: 20/12/2008 05:42 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 20/12/2008 05:29 PM 發表

杯葛 d 騎師之前,
各位馬迷 應該 杯葛 le d 垃圾評馬人 :eee:

我諗potato點都廢過方塊既:fff: .

方塊間唔中都會貼到半冷:zzz:
作者: yuricylau    時間: 20/12/2008 07:27 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 20/12/2008 05:40 PM 發表

基本上 方駿輝同佢 響 le 一方面好夾 :fff: :yyy:

但薯片佬乞人憎好多:rrr: :rrr:
方生有時都俾到笑位人:yyy:
佢......:kkkk: :kkkk:
作者: 金威    時間: 20/12/2008 07:30 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 20/12/2008 07:27 PM 發表

但薯片佬乞人憎好多:rrr: :rrr:
方生有時都俾到笑位人:yyy:
佢......:kkkk: :kkkk:

從面貌黎講, 方駿暉好似友善d 既
我有朋友話方駿暉個樣似某個牧師

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0