標題: 四個新丁同日登場~~買邊個最有賺呢? [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 29/12/2008 06:10 PM     標題: 四個新丁同日登場~~買邊個最有賺呢?

梁家俊: 標青 活威小子 成功網絡 金百利 危險人物 莎朗之寶 聲威旺 聚好盈   無敵福星  

楊明綸: 全勝福星 鴻福星威 第一好運 賞心   酒勝   魄力之城 颯若風

蔡明紹:   暗飛聲   松林之星 飛魚大王 勇蹄飛         牛精富星

蘇狄雄:    全德威     多快樂

暫時都係家俊最吃香,全日9匹坐騎,2隻來自師父,7隻外線.....可能因為此子大部份頭馬都係外線

楊明突然得到鄭俊偉支持,有3隻,加埋師父3隻...安哥1隻....究竟開齋馬係會邊個提供呢?不過暫時

支持者都係弱勢馬房~:yyy:

小蔡暫時只識嬴師父d馬...而且隻隻10倍開外,今期又有2隻啦,不過呢2隻應該無10倍開外咁冷啦

再加多3隻外線~~

小雄初登場騎2隻師父馬....不過2隻都似係殘兵居多~.~"
作者: Running    時間: 29/12/2008 06:14 PM

我睇完排位表都研究過點買,結論係:

梁家俊:標青
楊明綸:全勝福星、鴻福星威
蔡明紹:暗飛聲、勇蹄飛
作者: 神鷹    時間: 29/12/2008 06:17 PM

蘇仔個隻全德威我會支持 :zzz:
一檔 103磅 此系馬去到六歲應該大熟當打
上場已開始有返走勢, 落到17分要力爭返安全線
宜作冷腳:eee:
作者: 列高力    時間: 29/12/2008 06:18 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/12/2008 06:10 PM 發表
梁家俊: 標青 活威小子 成功網絡 金百利 危險人物 莎朗之寶 聲威旺 聚好盈   無敵福星  

楊明綸: 全勝福星 鴻福星威 第一好運 賞心   酒勝   魄力之城 颯若風

蔡明紹:   暗飛聲   松林之星 飛魚大王 勇蹄 ...

小蘇好慘 :sss: :lll:
作者: 莫問我是誰    時間: 29/12/2008 06:18 PM     標題: 回復 #2 Running 的帖子

咁睇少家俊....9隻先得1隻~:yyy:
作者: asiadragon    時間: 29/12/2008 06:19 PM

蘇狄雄就睇騎功:yyy: ..2隻機會都唔大
楊明綸..魄力之城+全勝福星+鴻福星威
梁家俊大多都有 Place 格
蔡明紹就要睇佢首次騎外線的演出
作者: 魚仔餅    時間: 29/12/2008 06:20 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 29/12/2008 06:18 PM 發表

小蘇好慘 :sss: :lll:

佢係最遲出賽個位,據消息話佢騎功不及其他三位:ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 29/12/2008 06:21 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 29/12/2008 06:17 PM 發表
蘇仔個隻全德威我會支持 :zzz:
一檔 103磅 此系馬去到六歲應該大熟當打
上場已開始有返走勢, 落到17分要力爭返安全線
宜作冷腳:eee:

全德威我又上年blacklist到而家....好彩都有一隻無blacklist錯~~:zzz:

但係望一望...小蔡隻暗飛聲就響2檔....好似買小蔡抵d喎~:fff:
作者: Running    時間: 29/12/2008 06:23 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/12/2008 06:18 PM 發表
咁睇少家俊....9隻先得1隻~:yyy:

因為其他o個o的簡直不堪入目:

金百利跑千四=減分

莎朗之寶似乎都係谷草短途好o的

成功網絡信唔過

無敵福星?算把啦,減返十幾分先啦!

聚好盈就叫做有o的睇頭,不過總覺得隻馬未必有1600長力。

危險人物如果唔係個檔咁差,點都會要場。

作者: 列高力    時間: 29/12/2008 06:23 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 29/12/2008 06:20 PM 發表

個師父有小巴榮仲重唔重用佢ga?

飛神好慘慘呀 :lll:
作者: 莫問我是誰    時間: 29/12/2008 06:24 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 29/12/2008 06:20 PM 發表

1987年2月11日出生,現為配給何良馬房的見習騎師,已獲准由2008年12月24日開始可在本港策騎出賽。蘇狄雄曾獲派往西澳洲跟隨練馬師魏偉成(Shane Edwards)實習一年,截至2008年11月24日止,在當地策騎出賽156次,獲得12次冠軍、21次亞軍、14次季軍。

1990年7月12日出生,現為配給告東尼馬房的見習騎師,已獲准由2008年12月15日開始可在本港策騎出賽。蔡明紹曾獲派往澳洲黃金海岸跟隨練馬師Maryann Thexton實習,2008年5月17日在當地首次策騎出賽,及至2008年11月24日為止,在當地策騎出賽237次,獲得26次冠軍、多次亞軍以及25次季軍

小雄係4個人中年齡最大.....其他2人都係88年出世~~

但係反而係最遲出賽~:zzz:
作者: 神鷹    時間: 29/12/2008 06:24 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/12/2008 06:21 PM 發表

全德威我又上年blacklist到而家....好彩都有一隻無blacklist錯~~:zzz:

但係望一望...小蔡隻暗飛聲就響2檔....好似買小蔡抵d喎~:fff:

所以決定十磅仔串Q :fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 29/12/2008 06:27 PM

QUOTE:
原帖由 神鷹 於 29/12/2008 06:24 PM 發表

所以決定十磅仔串Q :fff:

都係o個句....小心跑pq~:yyy:
作者: 列高力    時間: 29/12/2008 06:27 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/12/2008 06:24 PM 發表

1987年2月11日出生,現為配給何良馬房的見習騎師,已獲准由2008年12月24日開始可在本港策騎出賽。蘇狄雄曾獲派往西澳洲跟隨練馬師魏偉成(Shane Edwards)實習一年,截至2008年11月24日止,在當地策騎出賽1 ...

我好支持呢位 :lll:
因為佢個樣好似某位老兄:lll:
作者: 莫問我是誰    時間: 29/12/2008 06:30 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 29/12/2008 06:27 PM 發表

咁o個位老兄支唔支持小雄先?:yyy:
作者: 魚仔餅    時間: 29/12/2008 06:32 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 29/12/2008 06:27 PM 發表

但佢師傳何良:ppp:
作者: asiadragon    時間: 29/12/2008 06:35 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 29/12/2008 06:32 PM 發表

何良就真係支持新丁..黎海榮就係一個好例子
作者: 神鷹    時間: 29/12/2008 06:39 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/12/2008 06:27 PM 發表

都係o個句....小心跑pq~:yyy:

買得Q當然都會買埋PQ :fff:
作者: 神鷹    時間: 29/12/2008 06:40 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 29/12/2008 06:32 PM 發表

何良的確是一位好師傅
蘇生都要盡量積極爭取外線坐騎
作者: taxi2003    時間: 29/12/2008 07:55 PM

蔡明紹:gggg: :gggg:
作者: 奧運精神    時間: 29/12/2008 08:14 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/12/2008 06:10 PM 發表

蔡明紹:   暗飛聲   松林之星 飛魚大王 勇蹄 ...

安爺絕對樂意提攜後輩的:jjjj:
作者: jintinc    時間: 29/12/2008 10:32 PM

QUOTE:
原帖由 奧運精神 於 29/12/2008 08:14 PM 發表

安爺絕對樂意提攜後輩的:jjjj:

教壞後輩呀:fff: :fff:
徐X偉事件:fff: :fff:
作者: 列高力    時間: 29/12/2008 10:41 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 29/12/2008 06:30 PM 發表

咁o個位老兄支唔支持小雄先?:yyy:

要問下佢本尊先lor:yyy:
作者: 帶來吉利    時間: 30/12/2008 12:53 AM

:rrrr: 梁家俊 打鞭似足澳洲佬

又騎得 多支持好正常
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2009 12:40 PM

家俊先嬴一場,56蚊win~~又係石哥+家俊+前領馬~~

呢個配搭要時刻留意~:loveliness:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2009 02:54 PM

第5場,小蔡差d嬴飛魚大王,羅返個第2~
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2009 03:14 PM

第6場,小蔡勇蹄飛再羅第2....輸左比我隻情意結馬~~

第一隻10倍以下馬走入3甲~
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2009 04:55 PM

第9場,家俊放唔出....聚好盈得第3~.~"
作者: 自由雨滇行    時間: 1/1/2009 04:56 PM

我覺得梁家俊係勁過蔡明紹
作者: 莫問我是誰    時間: 1/1/2009 06:03 PM

尾場,家俊無敵福星第3....

都係家俊好過小蔡~~:fff:

另外2件..楊明,狄雄食白果~:loveliness:
作者: DrEAm    時間: 1/1/2009 06:10 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/1/2009 06:03 PM 發表
尾場,家俊無敵福星第3....

都係家俊好過小蔡~~:fff:

另外2件..楊明,狄雄食白果~:loveliness:

正常賽果:qqq:
作者: asiadragon    時間: 1/1/2009 06:10 PM

梁家俊 1 Win,2個第三:gggg:
作者: asiadragon    時間: 2/1/2009 11:57 AM

星期日賽事

梁家俊: 迎利好, 高風格, 智勝寶, 千萬福星, 電光能源, 牛精金星, 天瞳, 元武者, 愛拼者贏  

楊明綸:威霸龍, 翡翠舞士, 果然好, 大家平安, 中華英雄

蔡明紹: 紅噹噹, 火鳳凰, 領航之星, 祝福滿滿, 飛快勇, 長驅, 心福, 真龍船, 好榜樣

蘇狄雄:銀鷹, 威猛情人
作者: 莫問我是誰    時間: 2/1/2009 01:10 PM     標題: 回復 #33 asiadragon 的帖子

家俊手馬強到~.~""電光繼續用佢理所當然,智勝寶落班用佢又正路,最估唔到愛拼者嬴都換佢?

上次熱身完用見習生去馬,真係想唔到喎~連高風格都換埋佢...星期日坐2望4場??

小蔡就真係變成告仔主師,出9隻,8隻係師父支持,看看係唔係熱倒冷爆啦~:fff:

楊明手馬真係麻麻地,不過好彩都未致完無機會~~

狄雄就慘啦.....佢d馬都係難騎o既後上馬~.~""何良d徒弟都係未學放頭先學後上...真趣怪~
作者: 魚仔餅    時間: 2/1/2009 01:40 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 2/1/2009 01:10 PM 發表
家俊手馬強到~.~""電光繼續用佢理所當然,智勝寶落班用佢又正路,最估唔到愛拼者嬴都換佢?

上次熱身完用見習生去馬,真係想唔到喎~連高風格都換埋佢...星期日坐2望4場??

小蔡就真係變成告仔主師,出 ...

蘇狄雄無乜吸引力就係咁:zzz:
作者: 幸運駿駒    時間: 2/1/2009 03:46 PM

石哥梁家俊:gggg:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0