標題: 今季馬王之爭? [打印本頁]

作者: 莫問我是誰    時間: 21/1/2009 01:21 PM     標題: 今季馬王之爭?

好爸爸又再先聲奪人,先奪一哩國際賽冠軍,而且仲係創出新1600米紀錄,好似已經穩奪馬王寶座一

樣,是否真係無對手呢??而佢o既對手,又要羅到咩成績,先可以擊敗佢呢??

第一對手--爆冷,今年首場負頂磅輕勝,仲以為今年馬王寶座佢十拿九穩,點知香港盃又再嘗塞車,

更三甲不入,佢上年已經輸比好爸爸一次,今年若要嬴好爸爸,實在要響星期日董事盃擊敗好爸爸,

羅埋三冠王,咁樣就比較勝望十足~~但係要響1600嬴好爸爸談何容易?如是者,如果比佢嬴埋女皇

盃,佢同好爸爸都只係各勝一場國際賽,只要好爸爸嬴埋冠軍一哩,爆冷一樣要輸,所以爆冷想嬴的話

就一定要遠征杜拜召拜,而且仲要嬴埋返來先可以穩坐馬王寶座~不過當然大前提,係好爸爸無同樣

地遠征杜拜嬴免稅店啦~~

第二對手--蓮華生輝,最吃虧係佢,今年受傷,國際賽都無得跑,就算比佢嬴哂短途三冠,都同馬王寶座

無緣,咁好o既馬竟然做唔到馬王,真係.....唉~:sss:

第三對手--創惑,呢隻馬爆冷嬴左國際賽,如果其後三冠系列又可以再爆冷嬴哂,都會為佢爭到不少分

數,不過名氣所累,佢就係無好爸爸咁大名氣,如果佢真係嬴哂三冠,你地又會唔會投佢一票呢??

第四對手--自由好,若果比佢歷史性奪得打比三冠,再比佢嬴埋遮打盃,你估佢夠唔夠人爭呢?:zzz:

無可否認,好爸爸都已經半個屁股坐上馬王寶座,星期日,董事盃看看爆冷可否改寫戰情啦~:zzz:
作者: antony_fai    時間: 21/1/2009 01:24 PM

爆冷 贏到金盃,司馬,女皇盃,遮打盃就十拿九穩:eee:
作者: 小野伸二    時間: 21/1/2009 01:47 PM

蓮華生輝遠征成功+三冠既話就可能會有得講下既:ppp:
作者: sw    時間: 21/1/2009 02:13 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 21/1/2009 01:47 PM 發表
蓮華生輝遠征成功+三冠既話就可能會有得講下既:ppp:

其實隻龜贏高松宮機會仲大過爆冷贏司馬:zzz:
作者: iamjack    時間: 21/1/2009 02:24 PM

其實 ... 創惑可以考慮出外遠征 ...

畢竟 , 對上香港的對手實在勝算一般 ...

:ppp:
作者: 武豊    時間: 21/1/2009 02:58 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/1/2009 01:21 PM 發表
好爸爸又再先聲奪人,先奪一哩國際賽冠軍,而且仲係創出新1600米紀錄,好似已經穩奪馬王寶座一

樣,是否真係無對手呢??而佢o既對手,又要羅到咩成績,先可以擊敗佢呢??

第一對手--爆冷,今年首場負頂磅輕勝,仲以 ...

其實呢d野, 感情分很重要, 只要爆冷可以係董事杯贏好爸爸, 無論是否去遠征都有很大機會做馬王!
作者: 金威    時間: 21/1/2009 03:08 PM

而家賽制有少少分開晒四歲馬或其他馬黎跑

假設回到過去

十一月果陣跑董事杯
爆冷應該贏好爸爸

二月跑香港金杯
當年實業先鋒都先跑香港金杯再跑打比, 因果陣只有一場打1600打比預賽
咁既話今年自由好一定會跑多一場香港金杯來作熱身
二千米黎講就可能爆冷鬥自由好
咁樣講賽事好似好刺激

這樣想太過複雜了
唯有講番現在
目前好爸爸做馬王呼聲甚高
即使贏唔倒董事杯
都仲有一哩賽作後補
唔洗去日本都應該夠做馬王

至於爆冷要完成三冠, 難度好高
如果唔贏晒三冠, 要加多場女皇杯或杜拜先夠

創惑看上一場走勢好似
覺得佢一關都贏唔倒

自由好要贏三冠都有機會
如果四月請唔倒蘇銘倫, 用普萊西去跑女皇杯
勝算有幾高都唔知
作者: raulwong1    時間: 21/1/2009 05:10 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/1/2009 01:21 PM 發表

第一對手--爆冷,今年首場負頂磅輕勝,仲以 ...

論名氣,當年喜勁寶名氣夠無電子麒麟咁大,但佢贏左短途3冠,最後都係喜勁寶做馬王- -
SO話呢,如果今年有隻馬贏左呢個新路程的短途3冠,馬王呼聲絕對係最高(除非爆冷贏到外國賽OR3冠)
如果出隻新短途3冠馬,我相信即使好爸爸贏曬1600G1,都唔一定做到馬王,大家都係50/50~
蓮華絕對有機會~!!!支持:gggg:
作者: 李澤楷    時間: 21/1/2009 05:27 PM

言之尚早,分分鐘有d不明物體有份去爭.

當年牛精福星咪又係5月打後贏2場g1就當上馬王.
作者: raulwong1    時間: 21/1/2009 05:28 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/1/2009 05:27 PM 發表

YES,而家打比都未跑...咁快話邊隻係馬王真係早左D....
作者: ユюユ    時間: 21/1/2009 11:07 PM

星期日爆冷一定唔夠好爸爸跑:hhh:
馬王之爭一早已經完結:sss:
作者: taxi2003    時間: 21/1/2009 11:08 PM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 21/1/2009 11:07 PM 發表
星期日爆冷一定唔夠好爸爸跑:hhh:
馬王之爭一早已經完結:sss:

爆冷做到馬王??:fff: :fff:

我分D注碼買佢先:yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 21/1/2009 11:11 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/1/2009 11:08 PM 發表

爆冷做到馬王??:fff: :fff:

我分D注碼買佢先:yyy: :yyy:

小心伊伊反口:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/1/2009 11:13 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/1/2009 05:27 PM 發表

牛精o個年係爪皇嬴完國際賽就長抖,另一隻嬴國際賽係電光火力~~

仲要當年三冠大賽又比人瓜分哂~~

你係唔係祝福緊好爸爸會長抖先~:fff:
作者: 李澤楷    時間: 21/1/2009 11:16 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/1/2009 11:13 PM 發表

牛精o個年係爪皇嬴完國際賽就長抖,另一隻嬴國際賽係電光火力~~

仲要當年三冠大賽又比人瓜分哂~~

你係唔係祝福緊好爸爸會長抖先~:fff:

唔係:fff: ,但始終仲有幾場G1等住大家睇:zzz:
作者: Kris    時間: 21/1/2009 11:17 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/1/2009 11:11 PM 發表

小心伊伊反口:fff:

唔駛小心, 佢不嬲都看風駛悝:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/1/2009 11:19 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/1/2009 11:16 PM 發表

唔係:fff: ,但始終仲有幾場G1等住大家睇:zzz:

咁我都只係話好爸爸半個屁股坐上馬王寶座姐~:zzz: 有本事咪撞返佢落地~:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 25/1/2009 03:23 PM

好爸爸再嬴董事盃~但可惜馬主決定要做地頭虫,不遠征杜拜~而且走上年條路,再當短途三冠王o既

欄路虎~~創惑,蓮華生輝未跑首關先傳來不利消息~~

爆冷想做馬王唯有遠征杜拜~去杜拜可說是許勝不許敗~~
作者: ユюユ    時間: 25/1/2009 10:40 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 25/1/2009 03:23 PM 發表
好爸爸再嬴董事盃~但可惜馬主決定要做地頭虫,不遠征杜拜~而且走上年條路,再當短途三冠王o既

欄路虎~~創惑,蓮華生輝未跑首關先傳來不利消息~~

爆冷想做馬王唯有遠征杜拜~去杜拜可說是許勝不許敗~~

遠征就一定
不過杜拜非唯一選擇:uuu:
個人推介跑日本寶塚:loveliness:

一來日本比杜拜更近香港:lll:
二來2200比2400更矞z冷 :jjjj:
三來呢一兩年日本冇乜勁鴾云瓥~馬(個人覺得爆冷實力根本唔會輸俾大震撼,更當然唔駛放伏特加大和赤驥天空深處之流在眼內:eee:   )
四來季尾遠征贏馬,更容易拎印象分呢:fff:

而且今年寶塚28/06跑,瓻{爆冷跑完遮打盃先起行:zzz:
作者: timothyhin    時間: 25/1/2009 10:49 PM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 25/1/2009 10:40 PM 發表

遠征就一定
不過杜拜非唯一選擇:uuu:
個人推介跑日本寶塚:loveliness:

一來日本比杜拜更近香港:lll:
二來2200比2400更矞z冷 :jjjj:
三來呢一兩年日本冇乜勁鴾云瓥~馬(個人覺得爆冷實力根本唔會輸 ...

咪玩啦........搏左成季仲要走去同狀態應該上到最top日本馬鬥:yyy: :yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/2/2009 04:47 PM

創惑嬴頭關....有得爭下喎~:fff:

而家可算係同好爸爸平分春色~
作者: ユюユ    時間: 2/2/2009 01:23 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 1/2/2009 04:47 PM 發表
創惑嬴頭關....有得爭下喎~:fff:

而家可算係同好爸爸平分春色~

隨時女皇銀禧紀念盃決勝負:jjjj:

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 25/1/2009 10:49 PM 發表

咪玩啦........搏左成季仲要走去同狀態應該上到最top日本馬鬥:yyy: :yyy:

好過你季中走去跑,攪到番螺s女皇盃遮打盃都輸埋:sss:

作者: 莫問我是誰    時間: 8/3/2009 12:13 AM

又帶出一個問題!!

如果閒話一句順利勝出打比~~按一向傳統,所有打比冠軍無病無痛之下都會直指女皇盃,到時德文

騎爆冷定係閒話一句呢??:yyy:

人地賭王愛駒已經唔去杜拜專心一致跑女皇盃~~到時伊神又會全力詛咒...唔係,應該係支持爆冷~

會唔會又戲劇性地又閒話一句嬴女皇盃呢??再順手嬴埋今年馬王呢??

馬王之爭無啦啦殺出一隻程咬金~:yyy:
作者: 活力寶蹄    時間: 8/3/2009 01:51 AM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 8/3/2009 12:13 AM 發表
又帶出一個問題!!

如果閒話一句順利勝出打比~~按一向傳統,所有打比冠軍無病無痛之下都會直指女皇盃,到時德文

騎爆冷定係閒話一句呢??:yyy:

人地賭王愛駒已經唔去杜拜專心一致跑女皇盃~~到時伊神又會全 ...

白生一定係騎閒話..而爆冷我估會係金毛獅王...
而包裝達少,自由好會係神奇..:yyy: :yyy:
作者: iamjack    時間: 8/3/2009 02:06 AM

創惑 ... 倘若6月遠征英倫而功成 ... 我覺得會有點機會 ...

其他對手 ... 則要看 好爸爸 / 爆冷 和 較有潛力的 閒話一句 ...

大邊線仲有 烏語花香 / 幸運駿駒

:jjjj:
作者: 小野伸二    時間: 8/3/2009 02:10 AM     標題: 回復 #23 莫問我是誰 的帖子

咁樣就首先要好爸爸3月15號輸左先:jjjj: :jjjj:

閒話一句贏到打比既話...大摩會唔會唔想自己打自己..拎佢去遠征架:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 8/3/2009 02:27 AM

閒話一句應該今季做唔到馬王既.
好爸爸應該如無意外手執2個intG1.
作者: 小野伸二    時間: 8/3/2009 02:29 AM     標題: 回復 #27 李澤楷 的帖子

放心啦,將會有意外~~

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0