標題: 女騎師 [打印本頁]

作者: kitchai1228    時間: 29/1/2009 05:47 PM     標題: 女騎師

真係有D懷念以前香港D女騎師...
鍾麗芳...幾靚既一個女騎師
江碧惠...嫁左比格力狗
余詠詩...3姊弟一齊上陣
簡慧媮...真係好令人可惜同懷念...最有騎功既女騎師:gggg:

唔知幾時先再見到香港有女騎師
作者: Ange    時間: 29/1/2009 05:48 PM

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 29/1/2009 05:47 PM 發表
簡慧媮...真係好令人可惜同懷念...最有騎功既女騎師:gggg:

到我地死個時都見唔到..
作者: PrettyIvy    時間: 29/1/2009 06:59 PM

QUOTE:
原帖由 Ange 於 29/1/2009 05:48 PM 發表

到我地死個時都見唔到..

又學唐英年咁講有生之年......:yyy:
作者: thankheavens    時間: 29/1/2009 07:19 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 29/1/2009 06:59 PM 發表

又學唐英年咁講有生之年......:yyy:

HI.PrettyIvy 兄

見到你..又見到 ""女騎師""主題

第一時間 想起 ""突棄韋善妮"" 此條 無敵 長追 formular!:gggg:

唔知幾時可以再有..
作者: 何良    時間: 29/1/2009 07:59 PM

依家有個女仔做緊儀仗馬騎師,,之前都係見習學員,,咁靚女做唔成騎師真係side~~~
作者: Ange    時間: 29/1/2009 08:00 PM

QUOTE:
原帖由 何良 於 29/1/2009 07:59 PM 發表
依家有個女仔做緊儀仗馬騎師,,之前都係見習學員,,咁靚女做唔成騎師真係side~~~

好似肥左少少~~~
作者: 李澤楷    時間: 29/1/2009 08:15 PM

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 29/1/2009 05:47 PM 發表

同意,始終有男有女先至好玩,雖然外國都唔係咁多女騎師,出名既更加唔使講.
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 29/1/2009 11:53 PM

QUOTE:
原帖由 何良 於 29/1/2009 07:59 PM 發表

次次行圈都俾人僚:fff:
作者: 金威    時間: 30/1/2009 12:09 AM

QUOTE:
原帖由 真誇張!嵩哥 於 29/1/2009 11:53 PM 發表

次次行圈都俾人僚:fff:

咁女騎師在夏天要不要著件低胸deep V 既衫呢??
作者: 自由雨滇行    時間: 30/1/2009 12:11 AM

QUOTE:
原帖由 金威 於 30/1/2009 12:09 AM 發表

咁女騎師在夏天要不要著件低胸deep V 既衫呢??

其實我係諗女騎師出賽戴唔戴bra=.=
作者: EternitY    時間: 30/1/2009 03:52 AM

QUOTE:

兩年前我見過有女見習學員,唔知捱到出黎未,或者就係果位儀仗馬騎師?但照計仲未成年 ... :ppp:
作者: 戶田惠梨香    時間: 30/1/2009 03:54 AM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 30/1/2009 12:11 AM 發表

其實我係諗女騎師出賽戴唔戴bra=.=

睇完笑左出黎:yyy:
作者: 智弱網民    時間: 30/1/2009 04:05 AM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 30/1/2009 12:11 AM 發表

其實我係諗韋羡妮出賽戴唔戴bra=.=

估唔到男人婆你都要:fff:
作者: PrettyIvy    時間: 30/1/2009 06:38 AM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 29/1/2009 07:19 PM 發表

HI.PrettyIvy 兄

見到你..又見到 ""女騎師""主題

第一時間 想起 ""突棄韋善妮"" 此條 無敵 長追 formular!:gggg:

唔知幾時可以再有..

其實我絕對唔係因為韋羨妮係女騎師而睇低佢,
而係睇過佢跑咗兩三次馬,發現佢備受一班庸材推崇嘅所謂"騎功",
根本唔足以喺香港揾食,所以先夠膽喺賽馬癲堂嘅一片盲目吹捧聲中,
講出韋羨妮兩個月都贏唔到一場馬嘅預言!
當時老雞即刻有回應,大概係話:以此姝的騎功同鬥志,相信離開齋之期不遠,
到時亦會看到閣下被摑一大巴!
結果係邊個被摑一大巴呢?:yyy:
當然,老羞成怒叫契仔/弟 ban 我乃屬後話!
作者: thankheavens    時間: 30/1/2009 08:17 AM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 30/1/2009 06:38 AM 發表

而係睇過佢跑咗兩三次馬,發現佢備受一班庸材推崇嘅所謂"騎功",
根本唔足以喺香港揾食,所以先夠膽喺賽馬癲堂Ü ...

客觀分析..尊重事實與論點的人
有眼睇的....公道自在人心 :gggg: :gggg:

其實看錯寫錯分析錯不是一種罪
我看錯的其實亦都很多

最可怕的只是不肯接受自己失敗的人.....

客觀分析..尊重事實...勇於接受失敗...長期自我檢討...
是 在賽馬投注 行列 及社會 可以長期立足的一個重要思想...

作者: PrettyIvy    時間: 30/1/2009 07:02 PM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 30/1/2009 08:17 AM 發表

客觀分析..尊重事實與論點的人
有眼睇的....公道自在人心 :gggg: :gggg:

其實看錯寫錯分析錯不是一種罪
我看錯的其實亦都很多

最可怕的只是不肯接受自己失敗的人.....

客觀分析..尊重事實...勇於 ...

其實人人都有機會睇錯,老輝最可恥嘅係自己睇錯我嘅出帖時間(將凌晨一點幾睇成下午一點幾),
即刻胡亂發砲話我馬後砲(最好笑係叫我學吓佢咁光明磊落),俾我指出錯處後,
竟然唔係向我道歉而係選擇 delete 咗自己嘅 post,我就問返佢咁樣都叫做光明磊落?
順便講咗一句天堂偽君子何其多
咁就即刻俾阿 O 君 ban 咗!:eee:
作者: taxi2003    時間: 30/1/2009 08:06 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 30/1/2009 06:38 AM 發表

根本唔足以喺香港揾食,所以先夠膽喺賽馬癲堂Ü ...

結果係度話馬會偏幫澳洲佬先會咁wor:yyy: :yyy:

e....今年黎果個衛_禮咩國藉呢??:fff: :fff:
作者: 李澤楷    時間: 30/1/2009 08:24 PM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 30/1/2009 07:02 PM 發表

其實人人都有機會睇錯,老輝最可恥麉Y自己睇錯我鴷X帖時間(將凌晨一點幾睇成下午一點幾),
即刻胡亂發砲話我馬後砲(最好笑係叫我學懮\咁光明磊落),俾我指出錯處後,
竟然唔係向我道歉 ...

大摩醒隻馬風雲佢唔領情:iiiii:
作者: 李澤楷    時間: 30/1/2009 08:26 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 30/1/2009 08:06 PM 發表

e....今年黎果個衛_禮咩國藉呢??:fff: :fff:

馬會最偏幫都係英國人.要出動黑白波或者巡姨v片解畫:jjjj: ,仲要片都刪埋先至勁:fff:

新年代,雲中龍事件得益者:zzz:
作者: PrettyIvy    時間: 31/1/2009 07:17 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 30/1/2009 08:06 PM 發表

其實不如賴係班練馬師玩佢啦,
好似大告隻盈然贏,俾佢騎跑谷草千二排 4 檔好位都係跑第六,
短短一個星期後改由騎功俾佢地彈到一文不值嘅薄奇能騎,
一樣跑谷草千二排個 12 檔都贏到,
仲唔係練馬師玩野?:yyy:
作者: curlin    時間: 1/2/2009 08:49 AM

其實韋羨妮並非如此不濟,曾經做過二次活拜馬場的冠軍騎師.又贏過一級賽. 只不過在香港這個金錢掛帥的畸型地方, 空有好身手而沒有其他各方面的配合與支持,想贏並不容易. 請看看在港不得志的薛凱文離開香港卻可以數贏国際一級賽.
作者: 西人堅    時間: 1/2/2009 10:29 AM

QUOTE:
原帖由 curlin 於 1/2/2009 08:49 AM 發表
其實韋羨妮並非如此不濟,曾經做過二次活拜馬場的冠軍騎師.又贏過一級賽. 只不過在香港這個金錢掛帥的畸型地方, 空有好身手而沒有其他各方面的配合與支持,想贏並不容易. 請看看在港不得志的薛凱文離開香港卻可以 ...

做到 le d 唔代表佢勁 wor

世界上有 d "高手" 都係冠軍騎師, 又贏過一級賽,
但實力真係....:yyy:

例如 武豐 :fff:
N 屆日本冠軍, N 場一級賽.....:yyy: :yyy:

至於好身手.....除左 le d 理由之外點解你覺得佢好身手
作者: PrettyIvy    時間: 1/2/2009 11:21 AM

QUOTE:
原帖由 curlin 於 1/2/2009 08:49 AM 發表
其實韋羨妮並非如此不濟,曾經做過二次活拜馬場的冠軍騎師.又贏過一級賽. 只不過在香港這個金錢掛帥的畸型地方, 空有好身手而沒有其他各方面的配合與支持,想贏並不容易. 請看看在港不得志的薛凱文離開香港卻可以 ...

在香港以中短途賽事為主,佢想喺度揾食首先要改善出閘同走位功夫,
唔係話入到直路大大力咁推騎就叫做好身手、好騎功!
作者: 西人堅    時間: 1/2/2009 11:45 AM

QUOTE:
原帖由 PrettyIvy 於 1/2/2009 11:21 AM 發表

在香港以中短途賽事為主,佢想鰜M食首先要改善出閘同走位功夫,
唔係話入到直路大大力咁推騎就叫做好身手、好騎功!

阿韋小姐出閘之後幾步慢到....:zzz:
但老跛仲可以大大聲話好騎功

同期來西哥 唔聲唔聲已經在香港立足到 :eee: :eee: :yyy:
作者: nathanxhim    時間: 1/2/2009 11:53 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/2/2009 10:29 AM 發表

做到 le d 唔代表佢勁 wor

世界上有 d "高手" 都係冠軍騎師, 又贏過一級賽,
但實力真係....:yyy:

例如 武豐 :fff:
N 屆日本冠軍, N 場一級賽.....:yyy: :yyy:

至於好身手.....除左 ...

麥求恩:iiii:
作者: PrettyIvy    時間: 1/2/2009 12:01 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 1/2/2009 11:45 AM 發表

阿韋小姐出閘之後幾步慢到....:zzz:
但老跛仲可以大大聲話好騎功

同期來西哥 唔聲唔聲已經在香港立足到 :eee: :eee: :yyy:

佢地一班高人眼中嘅好騎功只係視乎佢地中唔中意果個騎師,
主觀成份大於一切!
作者: 萬事盈    時間: 5/6/2013 10:46 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 29/1/2009 08:15 PM 發表

同意,始終有男有女先至好玩,雖然外國都唔係咁多女騎師,出名既更加唔使講.

紐西蘭有好多
作者: 萬事盈    時間: 5/6/2013 10:49 PM

QUOTE:

紐西蘭既高麗莎同艾麗莎,澳洲既蓮達,仲有新加坡既金蓮妮(紐西蘭)都做過冠軍騎師

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0