標題: 3月7日賽後報告 [打印本頁]

作者: 長毛    時間: 7/3/2009 04:00 PM     標題: 3月7日賽後報告

I am waiting for you how to explain Race 6 ..

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/RaceReportFull.asp[/iframe]
作者: yuricylau    時間: 7/3/2009 07:32 PM

過了五十米處,「飛躍之旅」向外斜跑,挨擦「太平洋」,導致「太平洋」斜跑出更外疊。小組認為,考慮到兩駒過終點時僅相距馬鼻位,加上「太平洋」在奔向終點時持續追近「飛躍之旅」,假如「太平洋」不曾受妨礙,應會較「飛躍之旅」先過終點,因此裁定抗議成立。
作者: 自由雨滇行    時間: 7/3/2009 07:35 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 7/3/2009 07:32 PM 發表
過了五十米處,「飛躍之旅」向外斜跑,挨擦「太平洋」,導致「太平洋」斜跑出更外疊。小組認為,考慮到兩駒過終點時僅相距馬鼻位,它僱籇w抗議成立。

我唔覺得囉
雖然我一路都覺得係成立:yyy:
作者: 小野伸二    時間: 7/3/2009 07:40 PM     標題: 回復 #3 自由雨滇行 的帖子

咁你跑緊條直線俾人撞左一撞變到你兜左個彎仔先返黎原本條跑線..

用畢氏定理都計到跑多左少少腳程啦:yyy:

況且個馬鼻位先係決定性既地方:ppp:
作者: 自由雨滇行    時間: 7/3/2009 07:56 PM

魯柏軒(「眼鏡之寶」)被裁定一項不小心策騎〔賽事規例第100(1)條〕,事緣在接近一千米處,他容許坐騎在尚未帶離「飛魚大王」時向內斜跑,導致「飛魚大王」被帶向內跑,對內側「馬主叻」和「真歡喜」造成擠迫,「馬主叻」因而失去應有的跑線並且勒避,而「真歡喜」則受阻礙。小組判罰魯柏軒停賽(兩個香港賽馬日)直至三月二十三日星期一才可再次出賽。
作者: 木奇異    時間: 7/3/2009 07:57 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 7/3/2009 07:35 PM 發表

我唔覺得囉
雖然我一路都覺得係成立:yyy:

輕輕碰一碰唔多唔少都有d影響既
最囉命既係個勝負距離只係一粒暗倉位 :jjjj:
作者: 小野伸二    時間: 7/3/2009 08:08 PM     標題: 回復 #6 木奇異 的帖子

如果有條頸都應該告唔甩:ppp:
作者: 西人堅    時間: 7/3/2009 08:36 PM

叫老苗出黎解釋下好過 la
臨跑整課 20個幾 :yyy:
作者: 光仔    時間: 7/3/2009 08:38 PM

「閒話一句」將頭轉向右邊,企圖噬咬「真龍船」。:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 7/3/2009 08:40 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 7/3/2009 08:36 PM 發表
叫老苗出黎解釋下好過 la
臨跑整課 20個幾 :yyy:

羅電光同佢比較真係相影成趣~~

電光就係拉實做22秒7.....最後氣管有痰~~

風火係一路昌哥比住做20秒8,好似怕佢唔夠快~:yyy:
作者: Running    時間: 7/3/2009 08:44 PM

QUOTE:
原帖由 光仔 於 7/3/2009 08:38 PM 發表
「閒話一句」將頭轉向右邊,企圖噬咬「真龍船」。:yyy:

如果打比佢同自由好排隔離o既話,會唔會....:fff:
作者: S.WEEK    時間: 7/3/2009 09:26 PM

馬主精英又冇事

真係不明咩事無啦啦急退 , 再出都係唔掂
作者: hkcmlawrence    時間: 7/3/2009 09:31 PM

QUOTE:
原帖由 S.WEEK 於 7/3/2009 09:26 PM 發表
馬主精英又冇事

真係不明咩事無啦啦急退 , 再出都係唔掂

我都覺得奇怪,衝到200突然停左,似足starhorse d大差馬:ooo:
作者: S.WEEK    時間: 7/3/2009 09:35 PM

QUOTE:
原帖由 hkcmlawrence 於 7/3/2009 09:31 PM 發表

我都覺得奇怪,衝到200突然停左,似足starhorse d大差馬:ooo:

我仲以為流鼻血 :ppp:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0