標題: 冠軍一哩賽(國際一級賽)(亞洲一哩挑戰賽第三站) - 獲選參賽馬匹名單 [打印本頁]

作者: willandgrace    時間: 8/4/2009 02:26 PM     標題: 冠軍一哩賽(國際一級賽)(亞洲一哩挑戰賽第三站) - 獲選參賽馬匹名單

冠軍一哩賽(國際一級賽)
(亞洲一哩挑戰賽第三站)
2009426日星期日-1600-沙田-草地
(一千二百萬港元/一百五十四萬三千美元)
獲選參賽馬匹名單

參賽國/

地區

國際

評分

馬名

馬齡

負磅

練馬師

香港

**
Good Ba Ba (USA)
好爸爸()

g

Andreas Schutz
薛達志

香港

*
Egyptian Ra (NZ)
再領風騷()

g

Tony Cruz
告東尼

香港

More Bountiful (NZ)
再豐裕()

g

John Size
蔡約翰

阿聯酋

Alexandros (GB)
亞歷山大()

c

S bin Suroor
蘇萊

香港

*
Armada (NZ)
好利威()

g

John Size
蔡約翰

香港

Fellowship (NZ)
友誼至上()

g

Paul O'Sullivan
蘇保羅

南非

Imbongi (SAF)
歌功頌德(南非)

g

Mike de Kock
郭克

香港

*
Collection (IRE)
閒話一句()

g

John Moore
約翰摩亞

香港

Sight Winner (NZ)
勝眼光()

g

John Size
蔡約翰

澳洲

Dao Dao (AUS)
大腦()

g

John Hawkes
賀嘉時

紐西蘭

**

Sir Slick (NZ)
精靈爵士()

g

Graeme Nicholson
聶國新

香港

Unique Jewellery (NZ)
首飾奇寶()

g

John Size
蔡約翰

香港

Gem Of Chiu Ton (GB)
朝東之寶()

h

Me Tsui
徐雨石

(13)

c/h - 雄馬   g - 閹馬

1. 曾勝出國際一級賽的馬匹附有「**」號
2. 曾勝出香港一級賽的馬匹附有「*」號
作者: S.WEEK    時間: 8/4/2009 02:27 PM

咁搞笑

Dao Dao 做緊什麼 :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 8/4/2009 02:27 PM

大腦回歸:fff:
作者: 李澤楷    時間: 8/4/2009 02:29 PM

神勇鬥士去左邊:lll:
作者: taxi2003    時間: 8/4/2009 02:30 PM

朝西之寶:yyy: :yyy: :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 8/4/2009 02:31 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 8/4/2009 02:30 PM 發表

水魚軍今年第幾次進軍一級賽?:jjjj:
作者: 魚仔餅    時間: 8/4/2009 02:51 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 8/4/2009 02:30 PM 發表

竟然有得跑:fff:
作者: Running    時間: 8/4/2009 02:51 PM

QUOTE:

呢隻出o黎搞gag?:fff:

唔知到時大腦會用邊個?:fff:
作者: 馬俠    時間: 8/4/2009 02:54 PM

神奇鬥士  讓左比 亞歷山大:aaaa:
作者: tinsley113    時間: 8/4/2009 02:54 PM

大腦 :gggg:
作者: 神鷹    時間: 8/4/2009 03:02 PM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 8/4/2009 02:54 PM 發表
神奇鬥士  讓左比 亞歷山大:aaaa:

睇怕都係....好似跑完免稅個場之後轉左蘇萊馬房
作者: 冼馬田    時間: 8/4/2009 03:03 PM

睇埋果邊女皇杯個陣容,如果collection報番女皇杯殺左啦應該,不過有早知冇乞兒,慘﹗冇計﹗
作者: 您睇我唔到    時間: 8/4/2009 03:05 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 8/4/2009 02:31 PM 發表

水魚軍今年第幾次進軍一級賽?:jjjj:

無得贏大賽都希望有得跑一級賽:yyy:
作者: ユюユ    時間: 8/4/2009 03:46 PM

好爸爸贏硬冇得輸:eee:
再領風騷單Q冇走雞:lll:
T腳要歌功頌德:zzz:
閒話一句同再豐裕入到三甲至奇,唔好話贏:fff:
作者: 李澤楷    時間: 8/4/2009 03:47 PM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 8/4/2009 03:46 PM 發表
好爸爸贏硬冇得輸:eee:
再領風騷單Q冇走雞:lll:
T腳要歌功頌德:zzz:
閒話一句同再豐裕入到三甲至奇,唔好話贏:fff:

要記存:fff:
作者: asiadragon    時間: 8/4/2009 05:05 PM

Sir Slick 跑一哩:ppp:
大腦回歸鬥蔡約翰4隻:eee:
隻歌功頌德在杜拜明輸畀神勇鬥士..同埋果場G2 的 Jebel Hatta 水準好像一般
亞歷山大會用誰呢??:fff:
朝東之寶都有份:lll:
作者: Wai    時間: 8/4/2009 05:08 PM     標題: 回復 #15 李澤楷 的帖子

:yyy:
意料中既預言

咁好利威 閒話 亞歷山大:iiiii:

勝眼光會唔會又走到入黎:yyy:
作者: 李澤楷    時間: 8/4/2009 05:17 PM

QUOTE:
原帖由 Wai 於 8/4/2009 05:08 PM 發表
:yyy:
意料中既預言

咁好利威 閒話 亞歷山大:iiiii:

勝眼光會唔會又走到入黎:yyy:

好利威+閒話雙膽拖幾隻單t:fff:
作者: 育馬者傳說    時間: 8/4/2009 05:32 PM

睇到D星星就覺得評分機制十分之荒謬。

如果再豐裕包尾,閒話一句跑尾二要加幾多分?
作者: 智弱網民    時間: 8/4/2009 05:39 PM

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 8/4/2009 05:32 PM 發表

各下有何高見:aaaa:
作者: 育馬者傳說    時間: 8/4/2009 05:42 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 8/4/2009 05:39 PM 發表

各下有何高見:aaaa:

同場已勝本地一級賽既馬仲低分過未勝一級賽,真係只有香港先可以諗得出呢D評分機制。
作者: 自由雨滇行    時間: 8/4/2009 06:03 PM

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 8/4/2009 05:32 PM 發表

如果呢個case既話我係評磅員會扣再豐裕分
但最吹脹係再豐裕上場贏完唔扣得分:ooo:
作者: 智弱網民    時間: 8/4/2009 06:15 PM

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 8/4/2009 05:42 PM 發表

同場已勝本地一級賽既馬仲低分過未勝一級賽,真係只有香港先可以諗得出呢D評分機制。

咁應該點評分?又或者其他國家又係點評分?
作者: 莫問我是誰    時間: 8/4/2009 06:16 PM

又無神勇鬥士,又無紙醉金迷,只係得隻精靈爵士,照計呢隻馬唔夠速度燒再領風騷~~

呵呵,好爸爸又有危機啦~~好大機會又比再領風騷輕鬆單騎領放~:fff:
作者: neeDu    時間: 8/4/2009 06:16 PM

睇唔到神勇鬥士跑...
作者: taxi2003    時間: 8/4/2009 08:30 PM

殺好爸爸者唯COLLECTION:tttt: :tttt:
作者: 火光    時間: 8/4/2009 11:17 PM

蜀中冇大將,精靈爵士都比佢嚟
作者: raulwong1    時間: 8/4/2009 11:19 PM

好利威會係呢場復活~:loveliness:
作者: 育馬者傳說    時間: 8/4/2009 11:55 PM

QUOTE:
原帖由 智弱網民 於 8/4/2009 06:15 PM 發表

咁應該點評分?又或者其他國家又係點評分?

打比平磅果場,頭馬應該加至120分。上場再豐裕勝爆冷,應該係爆冷減分,而再豐裕評分應頂盡至120,絕對不能超過閒話一句,因為打比果場係明輸比閒話一句。
作者: Wai    時間: 9/4/2009 12:09 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 8/4/2009 08:30 PM 發表
殺好爸爸者唯COLLECTION:tttt: :tttt:

你無諗過唔係馬係人:yyy:
作者: 小野伸二    時間: 9/4/2009 12:16 AM     標題: 回復 #29 育馬者傳說 的帖子

乜可以贏完馬之後減分既咩...?:ppp:
作者: 活力寶蹄    時間: 9/4/2009 12:18 AM

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 8/4/2009 05:42 PM 發表

個果好似係國際評分...:ppp: :ppp:
同埋如果咁計..咁精靈既分都應該高過閒話啦
佢話晒都係國際一級賽冠軍..:yyy: :yyy:
不如你問下評分果個啦..:jjjj: :jjjj:

作者: 育馬者傳說    時間: 9/4/2009 09:07 AM

QUOTE:
原帖由 活力寶蹄 於 9/4/2009 12:18 AM 發表

個果好似係國際評分...:ppp: :ppp:
同埋如果咁計..咁精靈既分都應該高過閒話啦
佢話晒都係國際一級賽冠軍..:yyy: :yyy:
不如你問下評分果個啦..:jjjj: :jjjj:

香港評分比國際更差。

再豐裕124
閒話一句116

但係後者已在2000米打比贏到前者冇得跑。
作者: 木奇異    時間: 9/4/2009 10:17 AM

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 8/4/2009 11:55 PM 發表
打比平磅果場,頭馬應該加至120分。上場再豐裕勝爆冷,應該係爆冷減分,而再豐裕評分應頂盡至120,絕對不能超過閒話一句,因為打比果場係明輸比閒話一句。

咁120分又唔係超過閒話一句既116分? :abcde:
打比果場評磅員又點知你再豐裕之後再出可以贏G2? :jjjj:

爆冷減分? 上場爆冷先贏G1, 你叫佢減分 :kkkk:

而且 自由好 1600 G1平磅可以贏你再豐裕, 1800, 2000又贏你, 佢而家112分, 照你咁計法再豐裕咪唔應該高過112分? :kkkk:
作者: 育馬者傳說    時間: 9/4/2009 10:47 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 9/4/2009 10:17 AM 發表

咁120分又唔係超過閒話一句既116分? :abcde:
打比果場評磅員又點知你再豐裕之後再出可以贏G2? :jjjj:

爆冷減分? 上場爆冷先贏G1, 你叫佢減分 :kkkk:

而且 自由好 1600 G1平磅可以贏你再豐裕, 1800,  ...

對於某些人既理解能力,我覺得十分可悲。

一早開宗名義講左打比頭馬閒話一句加分加得少。應加至120分。G1 頭馬116分,比勝眼光等仲要低,如跑讓磅賽即係G1 未勝馬,如勝眼光等仲要讓閒話一句2磅。

唔係再豐裕不應高過112分,係打比果場賽後評分有大問題。如頭馬閒話一句賽後評120,第二名自由好評118分左右才能適當地反映馬匹實力。

作者: 木奇異    時間: 9/4/2009 11:09 AM

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 9/4/2009 10:47 AM 發表

對於某些人既理解能力,我覺得十分可悲。

一早開宗名義講左打比頭馬閒話一句汀鐧S賽即係G1 未勝馬,如勝眼光等仲要讓閒話一句2磅。

唔係再豐裕不應高過112分,係打比果場賽後評分有大問題。如頭馬閒 ...

照你咁講友誼至上咪仲死 ....... 122分贏得果一場G3 :abcde:
再豐裕贏G2 124分 都係用佢做標準姐 :abcde:
除非你覺得 友誼至上 G1 贏爆冷 都唔應該加果4分 :jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 9/4/2009 11:41 AM

QUOTE:
原帖由 育馬者傳說 於 9/4/2009 09:07 AM 發表

香港評分比國際更差。

再豐裕124
閒話一句116

但係後者已在2000米打比贏到前者冇得跑。

你要問下點解美國人會攪成咁,係唔係好懷念澳洲人?
作者: Running    時間: 9/4/2009 11:55 AM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/4/2009 11:41 AM 發表

你要問下點解美國人會攪成咁,係唔係好懷念澳洲人?

點解再豐裕個分高過閒話一句?

因為前者係擊敗一堆120分以上舊馬、但閒話一句極其量只係贏一堆同齡馬,

我諗紀生計分o個陣,其實係以呢個準則去計分。

作者: Running    時間: 9/4/2009 12:07 PM

忽然間搵到一個Case去做討論,就係勝威旺。

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/OtherHorse.asp?HorseNo=C190[/iframe]

話說佢第一季來港o個陣,佢係跑完Classic Mile之後,就以四歲馬身份跑金杯,

當時金杯係打比前一個月舉行,呢場旺妹係輸俾奧運精神3/4馬位得第二,

結果賽後就加o左佢10分,由102升到112分。

一個月後o既打比大賽,大家都知旺妹贏馬,但最終評磅員只係加o左5分,由112升到117。

而當時o既評磅員,都仲係澳洲人。

咁其實係咪反映出一樣o野:無論澳洲也好、美國也好,

佢地對於四歲馬o係不同年齡組別大賽o既表現,係有兩套唔同o既評分準則?

一隻四歲馬,能夠o係公開組別一級賽接近、甚至贏馬,就會覺得隻馬係有咁上o下實力至做到,

所以評分上必然會大幅調升;

反之o係同齡級制賽上面,因為只係贏一組同齡馬,實際上成場賽事同跑新馬冇乜分別,

所以頭馬評分就唔會加好多。

作者: 李澤楷    時間: 9/4/2009 12:18 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 9/4/2009 11:55 AM 發表

點解再豐裕個分高過閒話一句?

因為前者係擊敗一堆120分以上舊馬、但閒話一句極其量只係贏一堆同齡馬,

我諗紀生計分o個陣,其實係以呢個準則去計分。

但羅馬之前跑第5都+10分,我諗都未必有關.
自從紀先生上任後,好多馬評分都唔手軟,一時加得好高,但相對黎講減分都算快.
所以有辣有唔辣既.
作者: 育馬者傳說    時間: 9/4/2009 12:24 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/4/2009 12:18 PM 發表

自從紀先生上任後,好多馬評分都唔手軟,一時加得好高,但相對黎講減分都算快.
所以有辣有唔辣既.

可以CHECK 返歷年打比頭馬既評分。

評分去到級際賽就唔係可以用勝負距離等衡量。如國際評分115為一級賽頭馬,110為二等賽等。香港評分都應要考慮此準則。
作者: 木奇異    時間: 9/4/2009 12:26 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 9/4/2009 12:18 PM 發表

所以有辣有唔辣既.

都ok啦, 平時d 3班 4班賽都唔係加得好辣
睇返以前d馬真係2班3班贏你SH都可以加個12分 :ppp:
作者: neeDu    時間: 9/4/2009 12:40 PM

再豐裕跑打比第5有2分加,首飾奇寶跑第4冇分加:llll:
作者: ryhme1    時間: 10/4/2009 07:03 PM

朝東之寶... 惡搞...

反而冇鳥語花香就真係....
作者: jl312    時間: 10/4/2009 08:54 PM

QUOTE:

再豐裕評分高過閒話一句冇咩問題呀:aaaa: 話曬上場都係GR2

如果今次再豐裕先閒話一句過終點,就確認評分冇問題囉:iiii:

以再豐裕上場走勢,分分鐘羸埋:gggg:
作者: kitchai1228    時間: 10/4/2009 11:19 PM

好爸爸機會都好大
作者: neeDu    時間: 11/4/2009 08:53 AM

再豐裕會嬴?:llll:
作者: jl312    時間: 11/4/2009 10:30 AM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 11/4/2009 08:53 AM 發表
再豐裕會嬴?:llll:

唔好睇少佢:uuu:

上場佢嗰種取勝姿態真係好恐怖。1600m真係好強,加上佢鬥心超強....冇win有place

其實如果撇開再豐裕,友誼至上同閒話一句跑1600m你會覺得邊隻高d? 我會覺得兩隻50/50,但再豐裕擺明贏友誼至上。上場跑1:33.66,未段22.50,隻馬真係重有進步。次次佢贏小小,d人以為佢(包括我自己)係咁多,其實佢真係會次次都贏你。未跑上場前佢喺我心目中係110分馬,宜家真係.....可以成為好爸爸繼承者:rrrr:
作者: neeDu    時間: 11/4/2009 10:37 AM

QUOTE:
原帖由 jl312 於 11/4/2009 10:30 AM 發表

唔好睇少佢:uuu:

上場佢齛堥勝姿態真係好恐怖。1600m真係好強,加上佢鬥心超強....冇win有place

其實如果撇開再豐裕,友誼至上同閒話一句跑1600m你會覺得邊隻高d? 我會覺得兩隻50/50,但再 ...

雖然上次個資態真係好恐怖,但今次係國際一級賽喎,況且韋達會唔會都係大賽死火都係一個未知之數...:rrr:
而今次有好多對手佢要面對,閒話一句,好爸爸呢d,而友誼王上只係級際賽位置馬,睇下再豐裕級數高成點啦:tttt:
作者: jl312    時間: 11/4/2009 11:09 AM     標題: 回復 #49 neeDu 的帖子

雖則係國際一級賽,但係水準唔太高。

隻Sir Slick跑咗九十幾場,七歲高齡先學人遠征,上年過vic跑咗幾場,只可以喺aus$60,000賽事上名,贏佢嗰隻叫El Pretender,非city馬,可想而知水準奇低。:rrr:

要贏當然好有難度,淨係好爸爸同再領風騷兩隻已經難梗。如果抽個中檔,韋達騎好d,真係有得跑吓。:mmm:
作者: neeDu    時間: 11/4/2009 11:47 AM

QUOTE:
原帖由 jl312 於 11/4/2009 11:09 AM 發表

隻Sir Slick跑髐E十幾場,七歲高齡先學人遠征,上年過vic跑鰲X場,只可以鐩us$60,000賽事上名,贏佢鶧戎sEl Pretender,非city馬,可想而知 ...

唔計今年d海外馬:llll:  ,因為水準真係太差:rrr: ...除左隻雕塑家有得鬥下之外:fff: ,
但睇黎呢2場國際一級賽都係香港嬴晒:gggg: ,除非有阻人呢d突發事件,唔係都好大機會...
作者: ryhme1    時間: 11/4/2009 07:44 PM

QUOTE:
原帖由 jl312 於 11/4/2009 11:09 AM 發表

隻Sir Slick跑髐E十幾場,七歲高齡先學人遠征,上年過vic跑鰲X場,只可以鐩us$60,000賽事上名,贏佢鶧戎sEl Pretender,非city馬,可想而知 ...

真係得好爸爸 同 collection...
作者: 光仔    時間: 14/4/2009 12:20 PM

蔡約翰亦透露L內出爭冠軍一哩賽四駒的配搭人選,「再豐裕」及「首飾奇寶」續由韋達及杜利萊操刀,「好利威」改用冼毅力,「勝眼光」則配柏寶。:jjjj:
作者: neeDu    時間: 14/4/2009 01:06 PM

QUOTE:
原帖由 光仔 於 14/4/2009 12:20 PM 發表
蔡約翰亦透露L內出爭冠軍一哩賽四駒的配搭人選,「再豐裕」及「首飾奇寶」續由韋達及杜利萊操刀,「好利威」改用冼毅力,「勝眼光」則配柏寶。:jjjj:

全部好騎師比佢用晒:ooo:
作者: 魚仔餅    時間: 14/4/2009 02:28 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 14/4/2009 01:06 PM 發表

全部好騎師比佢用晒:ooo:

正常啦:jjjj:
作者: 魚仔餅    時間: 14/4/2009 02:29 PM

QUOTE:

隻Sir Slick跑咗九十幾場,七歲高齡先學人遠征,上年過vic跑咗幾場,只可以喺aus$60,000賽事上名,贏佢嗰隻叫El Pretender,非city馬,可想而知 ...

所以係好老豆同聞話一句單打獨鬥:sss:
作者: neeDu    時間: 14/4/2009 02:31 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 14/4/2009 02:29 PM 發表

所以係好老豆同聞話一句單打獨鬥:sss:

但好多人都認為再豐裕可以嬴(並不代表個人意見)...
作者: 魚仔餅    時間: 14/4/2009 02:34 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 14/4/2009 02:31 PM 發表

但好多人都認為再豐裕可以嬴(並不代表個人意見)...

騎師問題:fff:
作者: 新水星    時間: 14/4/2009 03:59 PM

QUOTE:

隻Sir Slick跑咗九十幾場,七歲高齡先學人遠征,上年過vic跑咗幾場,只可以喺aus$60,000賽事上名,贏佢嗰隻叫El Pretender,非city馬,可想而知 ...

精靈爵士既存在意義只係製造步速,免得後面果班傻下傻下又俾再領風騷帶甩多鑊。:jjjj:
作者: neeDu    時間: 14/4/2009 04:01 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 14/4/2009 02:34 PM 發表

騎師問題:fff:

達少...唉...
作者: timothyhin    時間: 14/4/2009 04:08 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 14/4/2009 04:01 PM 發表

達少...唉...

一時時je:ppp: :ppp:

佢跑得番水準又好似遮打盃咁贏:llll: :llll:
作者: neeDu    時間: 14/4/2009 04:11 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 14/4/2009 04:08 PM 發表

遮打盃:llll:

唔好唔記得爆冷個陣未在狀態:ooo: 仲要係遠征番黎...
作者: yuricylau    時間: 14/4/2009 04:12 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 14/4/2009 04:08 PM 發表

其實達少贏翵鉹中@個原因係咪因為少馬跑呢??:yyy:
作者: timothyhin    時間: 14/4/2009 04:15 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 14/4/2009 04:11 PM 發表

爆冷點都比包裝大師強:ppp:
果場都係包裝大師唯一一次贏爆冷:llll: :llll:

勝負分野在於兩個騎師既走位:ggg: :ggg:

作者: neeDu    時間: 14/4/2009 04:17 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 14/4/2009 04:15 PM 發表

果陣既爆冷仍然比包裝大師強:ppp:
果場都係包裝大師唯一一次贏爆冷:llll: :llll:

勝負分野在於兩個騎師既走位:ggg: :ggg:

其實兩隻馬都差唔多氣量,直路鬥爬,結果"走得快好世界"...
作者: timothyhin    時間: 14/4/2009 04:21 PM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 14/4/2009 04:17 PM 發表

其實兩隻馬都差唔多氣量,直路鬥爬,結果"走得快好世界"...

咁點解白德民又唔跟假想敵上:ppp:
今年金盃騎師已經識做跟死達少:ddd:

而硬係要響旺國手出面衝:hhh: :hhh:
作者: neeDu    時間: 14/4/2009 04:23 PM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 14/4/2009 04:21 PM 發表

咁點解白德民又唔跟假想敵上:ppp:
今年金盃騎師已經識做跟死達少:ddd:

而硬係要響旺國手出面衝:hhh: :hhh:

佢諗住自己嬴梗呀嗎:ooo:

但佢估錯左:llll:
作者: ユюユ    時間: 15/4/2009 09:53 AM

再豐裕贏嚝鷛|根本係零啦:eee:
作者: 木奇異    時間: 15/4/2009 09:57 AM

QUOTE:
原帖由 neeDu 於 14/4/2009 04:11 PM 發表

其實果場個個都講爆冷得8成 :ppp:
今次遮打盃包裝大師要再贏爆冷唔容易
作者: neeDu    時間: 15/4/2009 10:05 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 15/4/2009 09:57 AM 發表

如果佢唔遠征既話,嬴就話都冇咁易啦:eee:
作者: ユюユ    時間: 15/4/2009 10:11 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 15/4/2009 09:57 AM 發表

我相信再翻跑十次
包裝大師肯定都要係爆冷後面食塵:bbb: :bbb: :bbb:
麚99.9999999999999%人馬都食鷖:bbb: :bbb:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0