標題: 團體馬 [打印本頁]

作者: kitchai1228    時間: 18/4/2009 02:28 AM     標題: 團體馬

其實呢個模式幾有漏洞
今日睇余伯樂寫中幾個point.
1.原意係好,可以引進更多良駒
2.但可惜細倉根本唔夠資金買一隻良駒(好似"閒話一句"身價1000萬,安哥,權哥呢D馬房點湊!?)
3.形成大倉壟斷
4.馬匹可以轉倉...唔係唔可以,但呢個真係好怪!
作者: 小武士    時間: 18/4/2009 02:47 AM

QUOTE:
原帖由 kitchai1228 於 18/4/2009 02:28 AM 發表
其實呢個模式幾有漏洞
今日睇余伯樂寫中幾個point.
1.原意係好,可以引進更多良駒
2.但可惜細倉根本唔夠資金買一隻良駒(好似"閒話一句"身價1000萬,安哥,權哥呢D馬房點湊!?)
3.形成大倉壟斷
4.馬匹 ...

果幾匹團體馬可以壟斷d乜? 咁我又唔係好明

壟斷成績? 一年咁多場馬 壟斷到幾多?

壟斷級際賽? 級際賽向來大倉都係壟斷 細倉仲要顧佢地本身成績 有無團體馬存在根本唔成一個問題

所以呢個point可以話唔成立
作者: timothyhin    時間: 18/4/2009 03:32 AM

馬會原意係更多人可以做馬主:ppp: :ppp:
同埋唔係有錢就一定有好馬:zzz:
作者: kewell    時間: 18/4/2009 03:48 AM     標題: 回復 #1 kitchai1228 的帖子

4.馬匹可以轉倉 <- 都要3季啦~
作者: 西人堅    時間: 18/4/2009 08:26 AM

QUOTE:
原帖由 timothyhin 於 18/4/2009 03:32 AM 發表
馬會原意係更多人可以做馬主:ppp: :ppp:
同埋唔係有錢就一定有好馬:zzz:

何良話 好先生百零萬貨仔 ja :zzz:
永不回望阿羅生洗左成千萬咪又係企左響度 :lll: :lll:

作者: 西人堅    時間: 18/4/2009 08:38 AM

QUOTE:
原帖由 小武士 於 18/4/2009 02:47 AM 發表

果幾匹團體馬可以壟斷d乜? 咁我又唔係好明

壟斷成績? 一年咁多場馬 壟斷到幾多?

壟斷級際賽? 級際賽向來大倉都係壟斷 細倉仲要顧佢地本身成績 有無團體馬存在根本唔成一個問題

所以呢個point可以話唔成立

可以話係真心膠論:yyy: :yyy:
作者: 智弱網民    時間: 18/4/2009 09:17 AM

講真, 細倉d馬主要獨立買隻好馬仲難啦, 依家有個機會集資機會不是反而提高了嗎?:ppp:

同埋唔可以轉倉可以幾怪? 隻馬用馬房名義去買其實應該幾多歲都唔可以轉先岩

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0