標題: 17/5/2009 賽事報告 [打印本頁]

作者: yuricylau    時間: 17/5/2009 07:24 PM     標題: 17/5/2009 賽事報告

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/RaceReportFull.asp[/iframe]
作者: Running    時間: 17/5/2009 07:25 PM

「大勝福星」須接受獸醫檢查及抽樣檢驗。賽後獸醫檢查「大勝福星」,發現該駒發出異常呼吸聲,內窺鏡檢查證實該駒患有「喘鳴症」。

玩完了:yyy:
作者: 君子    時間: 17/5/2009 07:26 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 17/5/2009 19:25 發表
「大勝福星」須接受獸醫檢查及抽樣檢驗。賽後獸醫檢查「大勝福星」,發現該駒發出異常呼吸聲,內窺鏡檢查證實該駒患有「喘鳴症」。

C+3 外疊走 真係玩死好多馬
作者: 木奇異    時間: 17/5/2009 07:31 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 17/5/2009 07:25 PM 發表

冇寫係早期添WOR
睇黎都幾嚴重下 :lll:

以後真係 失準當食生菜 :ooo:

作者: Running    時間: 17/5/2009 07:38 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 17/5/2009 07:31 PM 發表

冇寫係早期添WOR
睇黎都既嚴重下 :lll:

以後真係 失準當食生菜 :ooo:

呢隻送埋去鄭生度啦:zzz:
作者: Galileo    時間: 17/5/2009 07:39 PM

賽後,獸醫報告「家家興旺」焦躁不安,並呈現橫膈膜不規律跳動的徵狀。「家家興旺」必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。

:ddd: :ddd: :ddd: :ddd:
作者: 魚仔餅    時間: 17/5/2009 10:42 PM

小組押後宣佈覆磅完畢,以考慮「威旺寶寶」是否未獲公平出閘。「威旺寶寶」的騎師馬偉昌解釋,閘門開啟時坐騎滯立,並且拒絕離開閘廂。賽事影片證實,當閘門開啟時,「威旺寶寶」滯立,未有離開閘廂,故此未有參與賽事。小組裁定「威旺寶寶」並非不公平出閘,該駒因而被視為出賽馬匹。小組宣佈覆磅完畢,並確定評判員宣佈的名次。「威旺寶寶」必須經過連串試閘及格後,才可再次出賽。:ddd:
作者: 帶來吉利    時間: 17/5/2009 11:58 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 17/5/2009 10:42 PM 發表
小組押後宣佈覆磅完畢,以考慮「威旺寶寶」是否未獲公平出閘。「威旺寶寶」的騎師馬偉昌解釋,閘門開啟時坐騎滯立,並且拒絕離開閘揭茬Q視為出賽馬匹。小組宣佈覆磅完畢,並確定評判員宣佈的名次。「威旺寶寶」 ...

記錄哂佢
隻馬出賽咁多次 只有1-2次係 順利公平下出到閘
買佢 真係未跑先輸:fff:
真係唔明佢 係要跑沙田

一戰谷草短途 走得好好
作者: 帶來吉利    時間: 17/5/2009 11:59 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 17/5/2009 07:25 PM 發表

眼中1班馬 即時變成80分馬:lll:

有e個病 d馬真係高極有限:cccc:
作者: Running    時間: 18/5/2009 12:41 PM

QUOTE:
原帖由 帶來吉利 於 17/5/2009 11:59 PM 發表

眼中1班馬 即時變成80分馬:lll:

有e個病 d馬真係高極有限:cccc:

而家再加多一樣:

2009年5月17日賽事獸醫報告增補

第十一場 - 「大勝福星」

表現欠佳的「大勝福星」於賽後曾由獸醫(賽事管制)檢查,當時他說該駒發出異常呼吸聲,內窺鏡檢查證實其患有喘鳴症。獸醫事務主管(賽事管制及國際聯絡)今晨在練馬師蔡約翰的馬房再次檢查「大勝福星」時,發現該駒右前腿不良於行。「大勝福星」必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。
作者: 莫問我是誰    時間: 18/5/2009 12:42 PM

大勝福星~:funk: 真係比我講中...第2隻確叻準...:sss:

韋達你真係好野~:rrr:
作者: Running    時間: 18/5/2009 12:46 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 18/5/2009 12:42 PM 發表
大勝福星~:funk: 真係比我講中...第2隻確叻準...:sss:

韋達你真係好野~:rrr:

不過呢隻馬之前都唔係咁操得,本身健康已經唔係好得去邊。:zzz:
作者: 莫問我是誰    時間: 18/5/2009 12:55 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 18/5/2009 12:46 PM 發表

不過呢隻馬之前都唔係咁操得,本身健康已經唔係好得去邊。:zzz:

喘嗚呢d真係無得計,一隻隻~:ooo:

好似隻相見歡,今季未跑前已經驗出有喘嗚,但係暫時都未見有咩特別影響~~

反而季初嬴馬隻炊金,自從驗出有事之後,而家場場賽後報告都話佢賽後有異常呼吸聲,真係好恐怖呢,好心佢快快做手術啦~:ddd:

碓叻準都已經做左手術啦~:aaa:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0