標題: 安田簡單分析 [打印本頁]

作者: thankheavens    時間: 6/6/2009 04:18 PM     標題: 安田簡單分析

簡單分析

1)伏特加 - 過往賽績勁.
但今季回落了許多................
飛起此馬不反對

2) 超級黃鋒 - 季內賽績走勢唔錯, 熱門之選

3) 好利威 - 推論, 若果以香港國際賽事走勢
好利威與超級黃鋒是有得跑的

雖然今季好利威回落了點
但 此馬之主動跑法
在日本是甚有利的

韋達在香港有身份...及唔夠 d - 5 - 7 - 10磅仔狼.....
但在日本遇上的 那批 ""高手"" ..又回是另一境象...
雖是大外檔
有機會埋到來的..........

4) 勝眼光 - 柏寶已成為 靚仔多女的超級明星了
18檔 看來 會幾重虛榮感
即是, 唔會刻意同你搶, 沿途外疊的指數很高
^_^

5) 結伴行 - 表面好似與超級黃鋒差不多, 其實 兩匹計 超級黃鋒在我的心中是高些,
加上今次9檔, 中疊型後追馬在日本, 3-4疊是應份的, 不相信可以連兩幾次在內檔省位唔塞車望空到加速

6) 珠寶玉石 - 堅哥說得對, 留後慢腳的馬多數是大長塞/長蝕位, 但在我心中, 我經常都會評此類馬不低, 因為只要有一次不是蝕位太多/望空順暢, 就可以連本帶利取回, 在香港, 求其執隻方廐高班馬都可以做其中的例子, 我每季賴唔少野, 但只等一次機會

綜合
好利威 + 超級黃鋒 + 珠寶玉石
由於 1匹大外檔 + 1匹外檔後追 + 1匹留到最後, 在日本馬場是幾大風險的
考慮會否加入第四匹 互串投注
作者: thankheavens    時間: 6/6/2009 04:24 PM

好掛住
再領風騷

肯去 杜拜 或 日本

用蔡明紹便可

好大機會可以賺番多少 獎金回港

鬥隊 唔信會輸比班 "高手"
作者: thankheavens    時間: 6/6/2009 04:26 PM

睇日本馬

睇班 高手 出閘 鬥留 做君子

真係有趣!
作者: 春田花花幼稚園    時間: 6/6/2009 04:41 PM

thank you :iiiii:
作者: 臨場    時間: 6/6/2009 05:12 PM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 6/6/2009 04:24 PM 發表
好掛住
再領風騷

肯去 杜拜 或 日本

用蔡明紹便可

好大機會可以賺番多少 獎金回港

鬥隊 唔信會輸比班 "高手"

非常同意
作者: 武豊    時間: 6/6/2009 06:41 PM

伏特加 回日本後上場維多利亞一里輕鬆以好時間大勝七馬位, 東京場+內檔她通常都跑得好, 今場又抽內檔, 如果唔發小姐牌氣應穩勝

天空深處 熱身後回師最熟悉的東京場不敢睇少, 畢竟也是曾和伏特加, 大和赤驥在天皇賞幾乎平頭之馬, 1600不及2000正宗, 希望入直路盡快"tat"著便有得追, 要拖

桂冠戰士 今年大熟大勇, 1600比上場高松宮1200更合腳法, 上名率極高之馬要兼顧, 如果地慢他的放頭跑法更有利

超級黃蜂 在日本一向是一里前列份子, 要贏GI似乎仍差點級數, 但三甲一席卻絕對有力

結絆行老馬但演出仍見穩健, 如跑回上年天賞秋水準(和伏特加天空深處等幾乎同時衝線)則今場仍有力突擊

絕頂良駒 級數或有待證明, 但曾勝大爛地, 今場如場地太爛也可留意

香港馬方面, 勝眼光上場純贏形勢, 級數不及的馬來到此可能會大敗一場, 反而好利威馬有級數, 此場地和排位也有賽績支持, 今季少跑體力不成問題, 如及時谷回8, 9成狀態則有大冷位置機會

3- 6, 9, 13, 17
作者: sw    時間: 6/6/2009 06:42 PM

唔信:zzz:
作者: thankheavens    時間: 6/6/2009 06:57 PM

QUOTE:
原帖由 Thankheavens 於 2009-6-6 16:17 發表
綜合
好利威 + 超級黃鋒 + 珠寶玉石
由於 1匹大外檔 + 1匹外檔後追 + 1匹留到最後, 在日本馬場是幾大風險的
考慮會否加入第四匹 互串投注

thanks..堅哥

第四匹 便是

天空深處

4選
好利威 超級黃鋒 珠寶玉石 天空深處
作者: yuricylau    時間: 6/6/2009 07:32 PM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 6/6/2009 06:57 PM 發表

thanks..堅哥

第四匹 便是

天空深處

4選

未知選擇天空深處是什麼原因呢??:jjj: :jjj:
作者: thankheavens    時間: 6/6/2009 07:38 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 6/6/2009 07:32 PM 發表

未知選擇天空深處是什麼原因呢??:jjj: :jjj:

與未回落之伏特加有得鬥下
跑法不算太被動
作者: yuricylau    時間: 6/6/2009 07:38 PM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 6/6/2009 07:38 PM 發表

與未回落之伏特加有得鬥下
跑法不算太被動

thanks~:mmm:
作者: 西人堅    時間: 6/6/2009 09:27 PM

QUOTE:
原帖由 thankheavens 於 6/6/2009 06:57 PM 發表

thanks..堅哥

第四匹 便是

天空深處

4選

睇番上年場 天秋....
拉馬王 ge 表演真係精彩 :yyy:

香港果 d 叫拉馬...佢 le d 叫咩 :zzz:
作者: 李澤楷    時間: 6/6/2009 09:35 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/6/2009 09:27 PM 發表

睇番上年場 天秋....
拉馬王 ge 表演真係精彩 :yyy:

香港果 d 叫拉馬...佢 le d 叫咩 :zzz:

藤田伸二咪係香港示範一次由第5變第6囉.
作者: 西人堅    時間: 6/6/2009 10:10 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/6/2009 09:35 PM 發表

藤田伸二咪係香港示範一次由第5變第6囉.

第5拉第6 冇 g1 第1拉第2 咁正 la
作者: 李澤楷    時間: 6/6/2009 10:13 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/6/2009 10:10 PM 發表

第5拉第6 冇 g1 第1拉第2 咁正 la

問題係俾香港馬會發現罰埋$$:fff: .
當然,G1咁樣衰法真係勁:zzz: .
下次會唔會好似謀叔咁睇錯終點:yyy:
作者: 西人堅    時間: 6/6/2009 10:22 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/6/2009 10:13 PM 發表

問題係俾香港馬會發現罰埋$$:fff: .
當然,G1咁樣衰法真係勁:zzz: .
下次會唔會好似謀叔咁睇錯終點:yyy:

都唔知邊個師傅教出黎 教到個個拉馬 :yyy:
作者: 李澤楷    時間: 6/6/2009 10:24 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/6/2009 10:22 PM 發表

都唔知邊個師傅教出黎 教到個個拉馬 :yyy:

但睇番以前無咁離譜,至多話走位意識差.
作者: 西人堅    時間: 6/6/2009 10:26 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 6/6/2009 10:24 PM 發表

但睇番以前無咁離譜,至多話走位意識差.

放頭唔搶
有位唔埋
終點唔壓 :zzz:
作者: 萬事盈    時間: 7/6/2009 01:26 AM

支持天樂兄出帖:loveliness:
作者: thankheavens    時間: 7/6/2009 06:38 AM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 6/6/2009 10:26 PM 發表

放頭唔搶
有位唔埋
終點唔壓 :zzz:

大和主將
作者: thankheavens    時間: 7/6/2009 08:23 AM

wakaka....kakakaakakakak

若果以香港 的所謂 道德 準則

日本 馬肯定日日比人 ""狠批""

1) 跑咩野馬呀...點解依場唔搶

2) 跑咩野馬呀.....點解要留

3) 跑咩野馬呀...早段係唔係柔了點

4) 跑咩野馬呀....未段騎姿好難睇!
作者: sw    時間: 7/6/2009 05:48 PM

百幾蚊披士 佩服佩服:iiiii:
作者: thankheavens    時間: 7/6/2009 06:13 PM

QUOTE:
原帖由 sw 於 7/6/2009 05:48 PM 發表
百幾蚊披士 佩服佩服:iiiii:

無 qp 投注

我計錯伏特加..以為回落

所以此場輸錢...

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0