標題: 6月28日賽後報告 [打印本頁]

作者: asiadragon    時間: 28/6/2009 06:43 PM     標題: 6月28日賽後報告

[iframe]http://www.hkjc.com/chinese/racing/raceReportFull.asp?date=6/28/2009[/iframe]
作者: 李澤楷    時間: 28/6/2009 06:45 PM

郭爾達又提都無提:yyy:
作者: asiadragon    時間: 28/6/2009 06:46 PM

潘頓(「同心同德」)報告,坐騎未能應付是日的場地狀況。

未能應付都第3:yyy:
作者: Akechi_Yau    時間: 28/6/2009 07:09 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 28/6/2009 06:45 PM 發表

跑完下次都走囉...
馬會...識做ge...
作者: 櫻花    時間: 28/6/2009 07:09 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 28/6/2009 06:45 PM 發表

其實呢啲嘢係外國可能好普通(我係大鄉哩,外國啲嘢我真係唔知,不過見有不少初來部到新騎師都有尾段垂手情況,推測而已).
不過香港情況唔同,點到應該警告下,而且要好認真地話比佢地知,呢種情況真係會罰並且舉出例子.
因為好多人自以為係某個行業好耐經驗豐富,當佢轉到令一個地方,你同佢講一堆例,佢真係當你耳邊風:ppp:
作者: hkcmlawrence    時間: 28/6/2009 07:11 PM

QUOTE:
原帖由 Akechi_Yau 於 28/6/2009 07:09 PM 發表

跑完下次都走囉...

基本上係你馬會求人地黎救火....
如果罰佢,以後搵鬼睬你......
作者: 李澤楷    時間: 28/6/2009 07:12 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 28/6/2009 07:09 PM 發表

其實呢洢Y外國可能好普通(我係大鄉哩,外國洇痧u係唔知,不過見有不少初來部到新騎師都有尾段垂手情況,推測而已).
不過香港情況唔同,點到應該警告下,而且要好認真地話比佢地知 ...

無錯,佢地黎講贏唔到=輸左,不過係香港一定要守香港規例,唔係話你平時鍾意點做就邊度都做得.
係英國有限制打鞭次數唔通柏寶話我香港打20鞭都得唔聽你講咩.
作者: jintinc    時間: 28/6/2009 07:12 PM

QUOTE:

利達賢:zzz: :zzz:
作者: 李澤楷    時間: 28/6/2009 07:12 PM

QUOTE:
原帖由 Akechi_Yau 於 28/6/2009 07:09 PM 發表

跑完下次都走囉...

大大個利達賢係度
美國騎師實有照顧.
作者: kewell    時間: 28/6/2009 07:28 PM

武士仔不良於行都第五:ggg:  後面班馬:ggg:
作者: 木奇異    時間: 28/6/2009 07:31 PM

QUOTE:

真係服 :iiiii::iiiii:

有時騎師 直路有內欄唔要 拉出少少衝 都可以俾人停10日
白神父 第6同第5之差 都已經俾人罰2日

郭生 咁都可以提都唔提既  :abcde::abcde:
作者: 小武士    時間: 28/6/2009 07:33 PM

第3場最大雨果場就係真係好少野寫:yyy:

沿途基本上乜都睇唔到:yyy:

作者: 櫻花    時間: 28/6/2009 07:36 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 28/6/2009 07:12 PM 發表

無錯,佢地黎講贏唔到=輸左,不過係香港一定要守香港規例,唔係話你平時鍾意點做就邊度都做得.
係英國有限制打鞭次數唔通柏寶話我香港打20鞭都得唔聽你講咩.

所以馬會真係要集中晒一啲與外國不同嘅地方(但不要太多,最多2,3項好了),當每一個新來嘅騎師,都要先要好認真咁告誡佢地,呢啲嘢你地好容易犯,愈老嘅屎忽愈硬化愈要指住同佢地講.
呢啲係人生經驗,各行各業都要注意:ppp:
作者: 李澤楷    時間: 28/6/2009 07:40 PM

QUOTE:
原帖由 櫻花 於 28/6/2009 07:36 PM 發表

所以馬會真係要集中晒一艭P外國不同鵀a方(但不要太多,最多2,3項好了),當每一個新來屪M師,都要先要好認真咁告誡佢地,呢洇A地好容易犯,愈老麉邥蕙U硬化愈要指住同 ...

舊果D咪又係咁,靳能,蘇銘倫,巫斯義:zzz: .
日本唔使講啦,安田見到哂:eee:
作者: 櫻花    時間: 28/6/2009 07:58 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 28/6/2009 07:40 PM 發表

舊果D咪又係咁,靳能,蘇銘倫,巫斯義:zzz: .
日本唔使講啦,安田見到哂:eee:

前二個只係客串習慣成自然,最後嗰個老到遲鈍左.
我就唔信有人做馬會尾段垂手咁傻,當然傻仔呢個世界間唔中還是會有的:fff:
作者: 小野伸二    時間: 28/6/2009 08:02 PM

三百五十米處,見習騎師梁家俊(「金堡龍華」)跌掉馬鞭。小組告誡見習騎師梁家俊,他於季內跌掉馬鞭的次數已引起小組注意,他應採取措施盡量防止再發生這種情況

咁鍾意飛鞭既:yyy:
作者: 自由雨滇行    時間: 28/6/2009 11:48 PM

見習騎師梁家俊在本場賽事過磅以策騎「大關刀」出賽時,小組確定他僅能做到獲讓五磅,而非他本來有權獲讓的七磅,因此將超磅兩磅。

濕左兩磅咁多:ggg:
作者: timothyhin    時間: 28/6/2009 11:52 PM

QUOTE:
原帖由 自由雨滇行 於 28/6/2009 11:48 PM 發表
見習騎師梁家俊在本場賽事過磅以策騎「大關刀」出賽時,小組確定他僅能做到獲讓五磅,而非他本來有權獲讓的七磅,因此將超磅兩磅。

濕左兩磅咁多:ggg:

落大雨一定會重左:ppp:
作者: sw    時間: 29/6/2009 12:05 AM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 28/6/2009 08:02 PM 發表
三百五十米處,見習騎師梁家俊(「金堡龍華」)跌掉馬鞭。小組告誡見習騎師梁家俊,他於季內跌掉馬鞭的次數已引起小組注意,他應採取措施盡量防止再發生這種情況

咁鍾意飛鞭既:yyy:

佢鍾意玩鞭花但係成日甩手咪7囉.....:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0