標題: 獲英女王接見 馬主:震過貓王 蓮華生輝赴英作賽 [打印本頁]

作者: asiadragon    時間: 29/6/2009 12:59 PM     標題: 獲英女王接見 馬主:震過貓王 蓮華生輝赴英作賽

[iframe]http://hk.news.yahoo.com/article/090629/4/cxlx.html[/iframe]
作者: 小武士    時間: 29/6/2009 01:19 PM

英女王....:kkk:
作者: 木奇異    時間: 29/6/2009 01:34 PM

咁堅呀 :kkk:
作者: 列高力    時間: 29/6/2009 02:36 PM

「蓮華生輝」走出季初腳傷陰霾,在季末勝出3場賽事,又是本賽季唯一揚威海外的香港代表,大有機會成就三料馬王,包攬最受歡迎馬匹、最佳短途馬及馬王頭銜。冼鏡煜對此不為以甚。「當選馬王不重要,牠保持三項場地最快時間,且獲近半數馬迷選為最受歡迎馬匹,這已叫我安慰。」本周三7月1日沙田日馬是本港馬季最後一次賽事,屆時將公布馬王誰屬。

係真先好講?
作者: 直布羅山    時間: 29/6/2009 02:39 PM

英女皇接見海外馬主其實是平常事...
作者: 阿源    時間: 29/6/2009 03:00 PM

仲以為叫佢去白金漢宮正式接見添,不過能同女王一齊睇馬都算係無上光榮.
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 29/6/2009 03:35 PM

話晒都係舊事頭:fff:
見吓香港人都算正常:loveliness:
作者: 冼馬田    時間: 29/6/2009 03:44 PM

所以呢,0係royal ascot賽期贏馬係有一種特別0既榮譽,我諗睇完呢篇野,應會有多0的馬主考慮0下六月遠征英國,米成Q日都安田啦﹗
作者: wksstephen    時間: 29/6/2009 11:44 PM

咁又係, 我諗好多香港人~~
對英國係唔多唔少會有d情意結~~(我自己會係囉)
起碼個個都應該會like英女皇啦, 果種既高貴真係....唔知點形容~~(我諗)
作者: 007    時間: 30/6/2009 11:42 AM

足見英女王對蓮華生輝都幾重現:ppp:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0