標題: 馬會大董周永健,來季將有兩匹新馬來港。 [打印本頁]

作者: 光仔    時間: 5/7/2009 11:44 AM     標題: 馬會大董周永健,來季將有兩匹新馬來港。

季沒有養馬的馬會大董周永健,來季將有兩匹新馬來港。

兩駒目前正在澳洲,預備於七月十九日啟程來港服役。

據周永健表示,其中一匹以個人名義豢養的新馬,

擁有甚佳的質素,而此匹Faltaat子嗣,是「頌感」之弟弟,將交由霍利時訓練。

此外,這匹早熟馬之同父系馬在港普遍均有好成績,

如已退役的「翱感」便取得五場頭馬,另外「勝眼光」及「再戰群雄」之表現也非常出色。

周永健希望此駒抵港後能盡快適應水土及取得好成績,至於他跟兒子合養的一駒,則已為牠取名「偉感」。
作者: CTS.    時間: 5/7/2009 12:39 PM

對衣兩隻期望唔高
作者: 光仔    時間: 5/7/2009 04:27 PM

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 5/7/2009 12:39 PM 發表
對衣兩隻期望唔高

你又知:kkk: :iiiii: ?
作者: CTS.    時間: 5/7/2009 04:28 PM     標題: 回復 #3 光仔 的帖子

個人覺得
作者: 光仔    時間: 5/7/2009 04:29 PM

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 5/7/2009 04:28 PM 發表
個人覺得

嘩.屈機:kkk:
作者: 小野伸二    時間: 5/7/2009 04:33 PM     標題: 回復 #5 光仔 的帖子

唔使理佢,亦都唔好理佢啦
作者: 真誇張!嵩哥    時間: 5/7/2009 05:15 PM

QUOTE:
原帖由 光仔 於 5/7/2009 04:27 PM 發表

你又知:kkk: :iiiii: ?

人地開左厭世mode:fff:
作者: Ange    時間: 5/7/2009 05:51 PM

QUOTE:
原帖由 CTS. 於 5/7/2009 12:39 PM 發表
對衣兩隻期望唔高

唔係呀 ?~
佢個2隻係咩馬都未知~

你就話期望唔高...?
你唔通就係佢個馬販黎 ?
作者: dennis2299    時間: 5/7/2009 06:05 PM

QUOTE:
原帖由 Ange 於 5/7/2009 05:51 PM 發表

唔係呀 ?~
佢個2隻係咩馬都未知~

你就話期望唔高...?
你唔通就係佢個馬販黎 ?

馬販:ccc: 馬伕就有佢份:eee:
作者: joekwan    時間: 6/7/2009 01:38 AM

千其唔好好似頌感咁樣呀,頌感好似跑左1,2場就流鼻血了(好似):ddd:
作者: Running    時間: 6/7/2009 01:39 AM

QUOTE:
原帖由 joekwan 於 6/7/2009 01:38 AM 發表
千其唔好好似頌感咁樣呀,頌感好似跑左1,2場就流鼻血了(好似):ddd:

呢隻本身跑o左三場,但最後兩戰都爆缸收場!:sss:
作者: joekwan    時間: 6/7/2009 01:43 AM

QUOTE:
原帖由 Running 於 6/7/2009 01:39 AM 發表

呢隻本身跑o左三場,但最後兩戰都爆缸收場!:sss:

原來都有師兄記得e隻馬:ccccc:
果陣我都幾中意隻馬個型格,覺得會係一隻唔錯既馬,可惜健康....:zzzzzzzzz:
作者: jl312    時間: 7/7/2009 12:24 AM

2008 Premier Yearling Sale 28 Jan 2008
Lot 45  Yearling Chestnut Colt Faltaat  Clear Advantage
Westbury Stud ROBERT ROULSTON BLOODSTOCK  VICTORIA $175,000  

頌感
2006 Premier Yearling Sale 30 Jan 2006
Lot 246  Yearling Chestnut Colt Faltaat  Clear Advantage
Westbury Stud ROBERT ROULSTON BLOODSTOCK  VICTORIA $80,000

出自同一個來源。而且幾匹子嗣都出自Faltaat,有隻Full sister 響NZ兩WIN至1600M,三級賽入位。

頌感如果唔係健康太差,三班企得住。依隻全兄弟細佬,相信都可以有60分以上。當然要睇埋個LOOK先知。:qqq:
作者: 天之馬王    時間: 7/7/2009 11:45 AM

QUOTE:
原帖由 jl312 於 7/7/2009 12:24 AM 發表
2008 Premier Yearling Sale 28 Jan 2008
Lot 45  Yearling Chestnut Colt Faltaat  Clear Advantage
Westbury Stud ROBERT ROULSTON BLOODSTOCK  VICTORIA $175,000  

頌感
2006 Premier Yearling Sal ...

多謝你的寶貴資料啊.

如果唔係健康,我覺得頌感有機會上到80分啊.

不過呢匹新馬都希望佢有表現,好似翱感咁勁.
作者: 您睇我唔到    時間: 7/7/2009 12:20 PM

其實周董都算幾有養馬運
九隻,有7隻都贏馬,而且2場以上,算唔錯

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0