標題: 薛 順 強 下 周 五 釜 山 上 陣 [打印本頁]

作者: pikachu929    時間: 17/7/2009 05:43 PM     標題: 薛 順 強 下 周 五 釜 山 上 陣

薛 順 強 於 本 周 一 已 帶 同 妻 子 余 詩 詠 前 赴 韓 國 釜 山 準 備 在 當 地 客 串 , 但 至 今 遲 遲 未 見 他 上 陣 , 對 此 薛 順 強 解 釋 說 : 「 在 韓 國 申 請 工 作 證 的 手 續 很 繁 複 , 需 要 我 親 身 抵 達 韓 國 後 , 才 可 以 辦 理 , 而 且 手 續 需 時 。 釜 山 馬 場 一 周 有 兩 次 賽 事 , 分 別 是 周 五 和 周 日 , 暫 時 我 只 能 作 壁 上 觀 , 周 日 我 會 入 場 睇 跑 馬 , 視 察 環 境 。 待 我 辦 好 一 切 手 續 後 , 下 周 五 可 以 客 串 上 陣 。 我 不 懂 得 韓 語 , 對 韓 國 賽 馬 也 很 陌 生 , 幸 而 當 地 馬 會 提 供 了 宿 舍 、 翻 譯 及 車 輛 , 暫 時 適 應 問 題 不 大 。 競 賽 方 面 , 相 信 競 爭 性 不 及 香 港 那 麼 大 , 希 望 今 次 韓 國 之 行 有 所 收 穫 。 」

韓 國 馬 會 向 薛 順 強 發 出 四 個 月 的 客 串 騎 師 牌 照 , 據 知 薛 順 強 未 必 用 盡 這 個 客 串 期 , 如 果 他 在 韓 國 的 座 騎 不 多 , 所 獲 得 的 獎 金 太 少 的 話 , 大 有 可 能 如 期 趕 及 香 港 馬 季 開 鑼 前 回 防 , 繼 續 從 騎 生 涯 。

from: apple

大家覺得佢有無馬贏:eee:

作者: 您睇我唔到    時間: 17/7/2009 06:11 PM

玩得一陣好難講喔:hhh:
作者: joekwan    時間: 18/7/2009 02:31 AM

下年老苗唔知有冇好野比佢呢:yyy:
作者: 冼馬田    時間: 18/7/2009 02:45 AM

澳門同新加坡0的騎師水準已經不及香港,咁可以想像韓國0既騎師係去到咩水準,如果單講騎功,薛順強去到韓國應該可以殺哂,問題係實力馬夠唔夠多0者,如果好路0既,真係唔番香港長駐韓國都得﹗
作者: 冼馬田    時間: 19/7/2009 12:07 AM

http://company.kra.co.kr/foreign/english/index.htm

唔知會唔會有人去韓國睇薛順強跑馬?:eee: :eee:
作者: jl312    時間: 20/7/2009 07:09 AM

韓國跑馬年中無休:ppp:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0