標題: 沈集成涉非禮表證成立 [打印本頁]

作者: willandgrace    時間: 26/8/2009 10:12 AM     標題: 沈集成涉非禮表證成立

即時港聞
2009年08月26日 (07:49 am)

著名華人練馬師沈集成捲入離奇風化案,他被指於酒吧結識一名與丈夫不和的少婦,其後二人結伴離開,沈涉嫌借醉強行登上對方七人車,與她同坐司機位,駛至附近酒店停車場大肆非禮。女事主本想不了了之,但其曾為馬圈中人的丈夫堅持報警。案件昨在沙田裁判法院開審,沈被裁定表證成立。:zzz:

否認非禮罪的 48歲被告沈集成,面容憔悴。 32歲女事主供稱,今年 1月 12日晚上,她和丈夫吃晚飯,席間談起丈夫前妻而爭執,丈夫先行離開。事主遂駕駛其七人車兜風散心,其後到達沙田翠竹花園「懷舊吧」,喝啤酒解悶。

晚上 11時許,坐在鄰桌的沈上前,向事主自稱也是單人獨酌。事主透露與丈夫吵架,心情不好,沈即說:「真係同是天涯淪落人喇。」沈不斷開解事主,表現有禮、友善。後來更出示馬會工作證,力證自己是練馬師沈集成,剛應酬馬會高層,喝下不少紅酒。二人交換電話號碼,相約他日結伴吃喝。

至午夜,沈邀事主一同離開,表示可駕車送她回家。事主婉拒,並登上座駕打算離開。詎料沈突然上車把事主擠到一旁,與她同坐司機位,並自行撻匙開車。事主問他想做甚麼,沈笑而不答,稍後才問事主「係咪好得意呢?」事主答:「俾警察見到就麻煩。」

沈把車駛至沙田麗豪酒店地庫停車場,泊在僻靜處問事主「可唔可以陪我一晚」。事主大叫「 No」拒絕,沈卻用手輕捉她的頸,吻她的臉和嘴。事主又遭沈攬腰摸大腿,更將她的連身裙揭起,把她的絲襪由腹部褪至大腿,然後伸手進她的內褲,指插下體。

事主極力掙扎,沈停手並說「陪我一定唔會後悔」。他見事主仍不從,便謂「你連仔都生埋啦,怕乜隉H」事主一聽大感侮辱,跨到司機旁乘客位。稍後沈突然撲向事主,按低她的坐位,以騎馬的姿勢、面對面坐在事主大腿上,拉起她的裙,推高其胸圍,郎o乳房。
作者: willandgrace    時間: 26/8/2009 10:14 AM

呢單case睇怕佢有排煩,馬房季初表現肯定唔多唔少會有影響。:ppp:
作者: Running    時間: 26/8/2009 10:16 AM

irui你在那裡?:fff:

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 25/8/2009 02:46 AM 發表
所以話成哥一定會冇事

作者: 馬俠    時間: 26/8/2009 10:32 AM

沈集成..玩完啦呢次:sss:
作者: dennis2299    時間: 26/8/2009 10:35 AM

馬會會唔會吊銷佢個練馬師牌照呢:sss:
作者: 木奇異    時間: 26/8/2009 11:14 AM

QUOTE:
原帖由 Running 於 26/8/2009 10:16 AM 發表
irui你在那裡?:fff:

伊露依又搞掂一個 :iiiii::iiiii:
叫佢快D蒲頭啦 :jjjj:
作者: 李澤楷    時間: 26/8/2009 11:25 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 26/8/2009 11:14 AM 發表

伊露依又搞掂一個 :iiiii::iiiii:
叫佢快D蒲頭啦 :jjjj:

自由好:fff:
作者: 櫻花    時間: 26/8/2009 11:36 AM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 26/8/2009 10:35 AM 發表
馬會會唔會吊銷佢個練馬師牌照呢:sss:

罰成 一定即時吊銷佢牌照:ppp:
如果 "沈生" 無法解釋到點解佢跟條女去酒店,基本上佢洗定"patpat"等坐監都得啦:ppp:
唔好比我睇死佢,佢辨護理由一定係話條女問佢拎貼士自願陪佢去,去到酒店後佢好"高尚"咁拒絕條女要求,條女就砌佢生豬肉屆佢非禮:fff:
作者: 西人堅    時間: 26/8/2009 11:44 AM

但其曾為馬圈中人的丈夫堅持報警....

等你 ah 起底組
作者: 君子    時間: 26/8/2009 11:47 AM

依單新聞好正..

好似鹹古咁...  但老實 我覺得個女事主都比左D signal 放血成....
作者: 西人堅    時間: 26/8/2009 11:48 AM     標題: 回復 #10 君子 的帖子

依家寫得報紙 ge 都可以做小說家 ga la :yyy: :yyy:
作者: 帶來吉利    時間: 26/8/2009 11:59 AM

條女 想要幾多錢咪開聲囉:hhh:
作者: 列高力    時間: 26/8/2009 12:17 PM

成哥真係..玩完了/_\
作者: 木奇異    時間: 26/8/2009 01:05 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 26/8/2009 12:17 PM 發表
成哥真係..玩完了/_\

咪又係伊露依係度作法 :abcde::abcde:
作者: 冼馬田    時間: 26/8/2009 01:21 PM

其實而家馬會都好頭痕。除左騎師荒之外,而家練馬師都係唔夠架,一季加五個賽日,即係要加馬口六七十隻先頂得順,咁即係話要增加練馬師先得,如果沈集成真係入冊,即係又少一個練馬師。當然,有唔少副練等緊上位,要做實有人爭住做。但馬會總不能一下子將個門檻降得太低,所以都頭痕架
作者: 列高力    時間: 26/8/2009 01:22 PM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 26/8/2009 01:05 PM 發表

咪又係伊露依係度作法 :abcde::abcde:

搵人拉佢打靶
作者: 魚仔餅    時間: 26/8/2009 01:37 PM

伊神又造低一個:iiiii: :iiiii: :iiiii:

咁自由好點算:jjj:
作者: 魚仔餅    時間: 26/8/2009 01:38 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 26/8/2009 01:22 PM 發表

搵人拉佢打靶

事已成打靶又如何:zzz:
作者: jl312    時間: 26/8/2009 01:40 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 26/8/2009 01:21 PM 發表
其實而家馬會都好頭痕。除左騎師荒之外,而家練馬師都係唔夠架,一季加五個賽日,即係要加馬口六七十隻先頂得順,咁即係話要增加練馬師先得,如果沈集成真係入冊,即係又少一個練馬師。當然,有唔少副練等緊上位 ...

我估有唔少外國練馬師想嚟香港挖金,唔一定升副練:loveliness:
作者: Running    時間: 26/8/2009 01:44 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 26/8/2009 01:37 PM 發表
伊神又造低一個:iiiii: :iiiii: :iiiii:

咁自由好點算:jjj:

John Moore:fff:
作者: 魚仔餅    時間: 26/8/2009 01:46 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 26/8/2009 01:44 PM 發表

應該唔會:yyy:
作者: 木奇異    時間: 26/8/2009 02:03 PM

QUOTE:
原帖由 Running 於 26/8/2009 01:44 PM 發表

唔會去安爺度掛 :eee::yyy:
作者: 木奇異    時間: 26/8/2009 02:03 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 26/8/2009 01:38 PM 發表

事已成打靶又如何:zzz:

起碼佢以後都唔會再出黎害人先 :yyy::yyy:
作者: taxi2003    時間: 26/8/2009 02:07 PM

QUOTE:
原帖由 魚仔餅 於 26/8/2009 01:46 PM 發表

應該唔會:yyy:

去埋大摩拎6 G1都嫌少:tttt: :tttt:
作者: 馬俠    時間: 26/8/2009 02:08 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 26/8/2009 02:07 PM 發表

去埋大摩拎6 G1都嫌少:tttt: :tttt:

d路程排唔到:ppp:
作者: 魚仔餅    時間: 26/8/2009 02:11 PM

QUOTE:
原帖由 馬俠 於 26/8/2009 02:08 PM 發表

d路程排唔到:ppp:

同自由行一樣做副車,馬主實唔肯過你:rrr:
作者: kitchai1228    時間: 26/8/2009 03:31 PM

呢次佢應該幾大獲:hhh:
作者: 冼馬田    時間: 27/8/2009 12:15 AM

平時沈0的馬都畀人話操得太快太急,我諗而家只會更急,正所謂而家唔鍊等幾時。到時何止放血,乜Q都放哂佢都似,0的跑得叻季初就出黎跑佢十場八場先,哈,問你死未
作者: ユюユ    時間: 27/8/2009 01:12 AM

一定玩完啦咩?:bbb:
今鋪老虎加隻_都力撐成哥到底!!!:bbb: :bbb: :bbb:
作者: 阿VICTOR鬼    時間: 27/8/2009 03:05 AM

睇左呢條新聞....
乜呢d叫非禮咩....唔係叫強姦咩....:lll:
作者: 木奇異    時間: 27/8/2009 03:49 AM

QUOTE:
原帖由 イルイ 於 27/8/2009 01:12 AM 發表
今鋪老虎�

有你係度唔死多兩錢重就奇 :abcde::abcde:
作者: Kris    時間: 27/8/2009 07:07 AM

QUOTE:
原帖由 木奇異 於 27/8/2009 03:49 AM 發表

有你係度唔死多兩錢重就奇 :abcde::abcde:

但佢唔咁樣點令自由好獲得重生嘅機會?:jjjj:
作者: 列高力    時間: 27/8/2009 09:21 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 27/8/2009 01:12 AM 發表
今鋪老虎?

不孝子
你夠啦
作者: 西人堅    時間: 27/8/2009 10:26 AM

死亡之吻......

玩輪員 :kkkkk: :kkkkk:
作者: 李澤楷    時間: 27/8/2009 11:03 AM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 27/8/2009 07:07 AM 發表

但佢唔咁樣點令自由好獲得重生嘅機會?:jjjj:

只要唔係轉去安鄭伍吳,伊伊都會馬在那,支持到那:fff:
作者: 魚仔餅    時間: 27/8/2009 02:39 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 27/8/2009 10:26 AM 發表
死亡之吻......

玩輪員 :kkkkk: :kkkkk:

要洗定個8月15等坐監:iiiii:
作者: taxi2003    時間: 28/8/2009 11:20 PM

QUOTE:
原帖由 阿VICTOR鬼 於 27/8/2009 03:05 AM 發表
睇左呢條新聞....
乜呢d叫非禮咩....唔係叫強姦咩....:lll:

加藤鷹上身:yyy: :yyy:
作者: 贏馬人    時間: 29/8/2009 12:36 AM

入冊成:zzz: :zzz:
作者: fanbui    時間: 29/8/2009 12:56 AM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 28/8/2009 11:20 PM 發表

加藤鷹上身:yyy: :yyy:

香港版~加藤成:yyy:
作者: 細B    時間: 29/8/2009 11:16 AM

有冇講點判先...練馬師都算係公眾人物....正常會同其他比較上係公眾人物既行業差唔多....可能只係社會服務令....非禮又唔係小朋友....未必坐....
作者: taxi2003    時間: 1/9/2009 08:34 AM

涉非禮少婦 庭上自辯你情我願 沈集成示範女方呻吟

著名華人練馬師沈集成涉於車廂內非禮已婚少婦,昨在沙田裁判法院續審。他自辯時強調雙方你情我願,「一切螫o好自然」,而女方在動作上亦多番配合,甚至誇讚他的下體強壯。沈更於庭上即席示範女方如何呻吟。沈集成會否罪成,待今日下午裁決,自有分曉。 記者:楊家樂

沈集成示範女方呻吟
沈集成昨在庭上作供稱,他於今年 1月 12日晚上,獨自光顧沙田翠竹花園懷舊吧,看見 32歲女事主心事重重,於是上前搭訕同坐。

女事主向沈自稱只得 29歲,並有一名 6歲兒子,喝悶酒是因「老公正一大衰人」,騙取她兩千萬元後一走了之。沈聞言即道:「我就唔會呃你喇!」他又出示馬會證件,證明自己是練馬師。

當時沈得知事主父親是中醫,遂把手放到^上,詢問把脈方法。

事主輕觸他手腕一會後謂:「你今日飲鱁s,脈搏好亂。搵日你冇飲酒,出薯A幫你把脈啦。」二人交換電話號碼,凌晨一同離開酒吧。
酒吧門外,事主邀請沈登上她的七人車,與沈同坐司機位,親自駕車兜圈,其間更違例轉彎。停車後,事主向沈嫣然一笑,輕撫他的臉。沈於是靠近與她濕吻,為時約 3分鐘。沈問事主:「前面有間酒店,不如上去啦?」事主沒回答,但自行移坐旁邊乘客位。

到達沙田麗豪酒店,事主建議「唔好入去住先」,於是沈將車泊在馬路邊,二人在車廂內擁吻互摸。約 10分鐘後,事主忽道:「有人行過,俾人睇晒喇!」於是沈徵得事主同意,把車駛至酒店地牢停車場。

「你下邊好大喎」
沈指車停定後,他爬到事主身上,解開她的胸圍扣和褪去她的襪褲。事主以動作配合之餘,身體亦不斷擺動。沈稱事主當時表現興奮,「好 enjoy好享受」,呻吟聲越來越激烈,更邊摸茈L邊說:「嘩,你下邊好大喎!」

沈昨於庭上親身示範脫罩摸胸的手法,更模仿事主呻吟聲:「 oh, oh, no, no……」沈指事主採取主動,從無掙扎或抗拒。沈又指,他估計事主的底線是不肯性交,故說二人發展太快,拒絕開房。沈亦在和平氣氛下離開現場。

辯方陳詞指,本案只是一男一女酒後私人事,卻因種種複雜原因而鬧上法庭;又指事主證供不可信,如她給沈的手機號碼,是後備電話,她在事發後未即時回家,仍到另一酒吧與侍應傾心事等。

案件編號: STCC2245/09

一臉尷尬
被告談性趣 遭主控揶揄

沈集成涉非禮案第二天聆訊,吸引 10多名市民到庭旁聽,當中不乏所謂「法庭之友」的聽審常客,頓時令座位不敷應用,連記者也被迫站立抄寫。

部份旁聽市民除在庭內庭外不時分析案情、談論沈集成的往績外,連辯方資深大狀駱應淦也不放過,公然在他不遠處品評其藝員兄長駱應鈞的演技。
作者: 李澤楷    時間: 1/9/2009 02:25 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 1/9/2009 08:34 AM 發表
涉非禮少婦 庭上自辯你情我願 沈集成示範女方呻吟

著名華人練馬師沈集成涉於車廂內非禮已婚少婦,昨在沙田裁判法院續審。他自辯時強調雙方你情我願,「一切螫o好自然」,而女方在動作上亦多番配合,甚至 ...

開始深入研究:lll:
作者: 長毛    時間: 1/9/2009 02:26 PM

你下邊好大喎 ... His toes ?? :fff: :fff:
作者: 列高力    時間: 1/9/2009 02:50 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 1/9/2009 02:25 PM 發表

開始深入研究:lll:

睇黎係有人上釣了 :fff:
作者: bondli    時間: 1/9/2009 03:16 PM

沈集成被判罪名不成立

練馬師沈集成被控非禮的案件,在沙田裁判法院,被裁定罪名不成立。事發在今年一月,案情指,四十八歲的沈集成,在沙田一間酒吧,結識三十二歲的已婚女事主,兩人在午夜後離開,事主供稱沈集成強行將她的車,駛入同區一間酒店的停車場,並在車內非禮她,沈集成自辯時就供稱,事主是出於自願。
作者: ztan    時間: 1/9/2009 03:28 PM

QUOTE:
原帖由 bondli 於 1/9/2009 03:16 PM 發表
沈集成被判罪名不成立

練馬師沈集成被控非禮的案件,在沙田裁判法院,被裁定罪名不成立。事發在今年一月,案情指,四十八歲的沈集成,在沙田一間酒吧,結識三十二歲的已婚女事主,兩人在午夜後離開,事主供稱 ...

仲有得做練馬師
作者: dennis2299    時間: 1/9/2009 03:30 PM

QUOTE:
原帖由 bondli 於 1/9/2009 03:16 PM 發表
沈集成被判罪名不成立

練馬師沈集成被控非禮的案件,在沙田裁判法院,被裁定罪名不成立。事發在今年一月,案情指,四十八歲的沈集成,在沙田一間酒吧,結識三十二歲的已婚女事主,兩人在午夜後離開,事主供稱 ...

咁都不成立:bbb:
作者: 木奇異    時間: 1/9/2009 04:15 PM

伊露依仲唔出黎 :iiiii: :iiiii:
作者: 列高力    時間: 1/9/2009 04:58 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 1/9/2009 03:30 PM 發表

咁都不成立:bbb:

睇完篇文我覺得係個女人玩野咋wo @_@
不過沈生咁都上釣 :fff:
作者: dennis2299    時間: 1/9/2009 05:06 PM

QUOTE:
原帖由 列高力 於 1/9/2009 04:58 PM 發表

睇完篇文我覺得係個女人玩野咋wo @_@
不過沈生咁都上釣 :fff:

好蠢:yyy:
作者: kitchai1228    時間: 1/9/2009 11:43 PM

但都衰哂:ccc:
作者: ユюユ    時間: 2/9/2009 12:44 AM

一早都話佢冇事啦:eee:
下季佢同自由好都會發光發熱呀:gggg:
作者: 列高力    時間: 2/9/2009 03:16 AM

QUOTE:
原帖由 ユюユ 於 2/9/2009 12:44 AM 發表
一早都話佢冇事啦:eee:
下季佢同自由好都會發光發熱呀:gggg:

沈生: 多_謝你lor:sss:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0