標題: 何良兩駒棄爭覺士盾 [打印本頁]

作者: willandgrace    時間: 1/9/2009 01:35 AM     標題: 何良兩駒棄爭覺士盾

何良馬房旗下兩駒「好先生」和「包裝大師」,原本報名參加10月24日在澳洲滿利谷馬場舉行的一級賽覺士盾,但日前何良已通知馬會國際賽事部,取消派遣兩駒遠征。據悉是因為澳洲檢役條例,與及出戰覺士盾前未有合適賽事熱身所致。馬會早已計劃在覺士盾當日越洋轉播該賽受注,如今兩匹香港代表退出,馬會會否取消轉播受注,有待稍後公佈。

source: 蘋果馬經
作者: 您睇我唔到    時間: 1/9/2009 02:12 AM

冇乜驚喜,都估到唔會去:kkkk:
好先生試下司馬好過
1600唔夠,2000唔夠,2400唔夠,注定出去博:kkkk:
作者: S.WEEK    時間: 1/9/2009 07:38 AM

出戰覺士盾前未有合適賽事熱身所致:yyy: :yyy:
作者: 內閃    時間: 1/9/2009 10:48 AM

QUOTE:
原帖由 您睇我唔到 於 1/9/2009 02:12 AM 發表
冇乜驚喜,都估到唔會去:kkkk:
好先生試下司馬好過
1600唔夠,2000唔夠,2400唔夠,注定出去博:kkkk:

唔係好明點解咁多練馬師揀 COX PLATE, 咁短直路唔係好岩跑.....
其實可唔可以報考菲爾德盃...???
作者: Kris    時間: 1/9/2009 08:19 PM

QUOTE:
原帖由 內閃 於 1/9/2009 10:48 AM 發表

唔係好明點解咁多練馬師揀 COX PLATE, 咁短直路唔係好岩跑.....

菲爾德盃跑讓磅嘛, 澳洲佬出名好尊敬D外國對手, 唔理任何評分數據俾個133磅你黎唔黎先?
作者: 西人堅    時間: 1/9/2009 08:23 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 1/9/2009 08:19 PM 發表

菲爾德盃跑讓磅嘛, 澳洲佬出名好尊敬D外國對手, 唔理任何評分數據俾個133磅你黎唔黎先?

風雲小子比分秒必爭屈磅屈2次第2 陰功
作者: 您睇我唔到    時間: 1/9/2009 08:25 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 1/9/2009 08:19 PM 發表

所以我寧願佢今季博下司馬同新加坡場2000好過.水準唔高,又近:loveliness:
一下唔覺意場司馬好似今年咁,咪話冇機入5甲
始終好先生仲係一隻雄馬,應該出去博一博:eee:
作者: 莫問我是誰    時間: 1/9/2009 08:27 PM

QUOTE:
原帖由 內閃 於 1/9/2009 10:48 AM 發表

如果我無記錯,覺士盾係澳洲歷史最攸久o既一級賽(有錯請指正:iiiii: )

所以成為澳洲最重要o既一級賽~

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0