標題: 老張~~ [打印本頁]

作者: 冼馬田    時間: 16/9/2009 02:33 PM     標題: 老張~~

食晏買左份老張0既「跑馬--賽日簡訊」。

其實主要都係好奇啦,老張冇撈日月報睇佢搞0的乜出黎。呢份野勁呀,出紙一張半,賽日版馬經,但冇賠率架。得排位表,老張馬評,老張半社論形式「一家之言」,中頁海報,所謂「簡易賽績表」(格式似智易表但內容唔係),騎練分場表,跟住有幾條唔識係咩人0既柒頭馬評專欄。

老張而家仲有0係市民日報寫香港馬,如果想知佢貼乜馬,而家冇左明報都仲可以去市民日報網頁睇,唔駛買呢份野。當然,呢份野佢寫得有心機過0係明報最後果幾個月好多。

我個人意見係,平時如果冇乜必要都唔駛用六蚊買份咁0既野黎刨,因為根本冇乜野畀你刨,除非你係老張死硬fans。但如果有大賽日,或者海外賽事,就不妨買份睇睇老張寫乜。因為到呢0的環境,香港馬評人之中係得佢同吳嵩係真係可以寫倒野,寫倒0的有參考價值0既野。到時就唔止值六蚊啦。
作者: 內閃    時間: 16/9/2009 02:40 PM

懷念廿多年前的張生主理的"跑馬".....
作者: 冼馬田    時間: 16/9/2009 03:04 PM

佢而家都係用番當年「跑馬」果個朵架
作者: ngcheongk    時間: 16/9/2009 05:06 PM

我都係日日睇市民日報,佢副刊都有寫!:loveliness:
作者: red28    時間: 17/9/2009 04:44 PM

though he's old fashion, I found him actually not bad, at least he had 期望 & 和諧大使 as 1st choice last night

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0