標題: 對賭精選~~ [打印本頁]

作者: 冼馬田    時間: 18/9/2009 07:20 PM     標題: 對賭精選~~

蓬萊仙子。

呢隻野初出果陣有個朋友同我講話隻馬五班馬型格,頸短,體格唔均稱,不過補多句隻話隻馬跑早熟,頭兩三場就要贏果種。可惜通常跑新馬果陣我都未起身,一係有起身果次又冇留意佢,或者果場新馬冇佢份跑,見證唔倒隻馬有幾衰。

隻馬紙上賽績係幾穩定咁0既,就一次睇番哂上季0的片。擺頭走又唔得,稍留又唔得,用埋西洋仔最鍾意果招外疊自由亂走都唔得,都幾肯定係已經跑盡。

我未睇今季隻馬0既操練片段,唔知隻馬會唔會大隻左成長左,但南半球三歲同舊馬一齊跑千四本身已經係難,加埋睇左上季0的走勢,呢0的馬冇得買。

而家唯一問題係,呢隻野到時會幾多倍?
作者: 莫問我是誰    時間: 18/9/2009 08:08 PM

上季2歲新馬,咁快就批死跑盡?:ddd:
作者: 翼    時間: 18/9/2009 08:14 PM

健康藍莓又點計:ppp: :ppp:
始終3歲仔
作者: taxi2003    時間: 18/9/2009 08:17 PM

QUOTE:
原帖由 於 18/9/2009 08:14 PM 發表
始終3歲仔

一隻越跑越近,一隻越跑越衰:ppp: :ppp:
作者: Kris    時間: 18/9/2009 08:25 PM

QUOTE:
原帖由 於 18/9/2009 08:14 PM 發表
始終3歲仔

吳老嵩句3歲馬跑磅唔跑分其實有D道理ga

同場D鵬力洋洋同浪漫添馬係揹標準磅, 健康藍莓輕磅形勢就好唔同啦

蓬萊仙子實揹117就唔重嘅, 不過我上季睇左幾場覺得呢隻係水貨嘅機會相當大
作者: 莫問我是誰    時間: 18/9/2009 08:37 PM

我覺得仙子係中距離至長途馬,呢個父系出o既中長途馬,質素一向唔高,三班左右~:zzz:
作者: 細B    時間: 21/9/2009 12:15 PM

尋日贏到甩晒...咁又有咩賽後言語呢:lll: :lll:
作者: 金碧明珠    時間: 21/9/2009 02:11 PM

QUOTE:
原帖由 細B 於 21/9/2009 12:15 PM 發表
尋日贏到甩晒...咁又有咩賽後言語呢:lll: :lll:

信左果d人就只有嘆句誤信無知:yyy:
作者: Kris    時間: 21/9/2009 04:53 PM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/9/2009 02:11 PM 發表

信左果d人就只有嘆句誤信無知:yyy:

跑之前唔信唔係錯, 發現錯咗之後千祈唔好死牛一邊頸繼續對賭, 而家最好就係追到佢斷為止:yyy:
作者: 冼馬田    時間: 21/9/2009 06:53 PM

賭馬本身就係講預測,預測就一定有0岩有唔0岩,如果想我講0既野次次都0岩,果0的野一定唔係叫預測。

如果你中左蓬萊仙子,你應該多謝我,因為你份彩金我有份賠畀你,唔係有人買其他馬,你隻馬點會有三四倍呀。

不過既然我衰左,水任抽啦:ffff: :ffff:
作者: 君子    時間: 21/9/2009 06:55 PM

你咁樣好過其他人馬後炮啦 :gggg: :gggg:
作者: dennis2299    時間: 21/9/2009 06:57 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 21/9/2009 06:53 PM 發表
賭馬本身就係講預測,預測就一定有0岩有唔0岩,如果想我講0既野次次都0岩,果0的野一定唔係叫預測。

如果你中左蓬萊仙子,你應該多謝我,因為你份彩金我有份賠畀你,唔係有人買其他馬,你隻馬點會有三四倍呀 ...

就係你隻蓬萊仙子 , 搞到我條接近7000$孖寶輸左:bbb:
作者: 小野伸二    時間: 21/9/2009 07:00 PM     標題: 回復 #12 dennis2299 的帖子

咁係閣下自己問題:yyy:
作者: dennis2299    時間: 21/9/2009 07:01 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 21/9/2009 07:00 PM 發表
咁係閣下自己問題:yyy:

早知買10$少少地玩下咪算:yyy:

唔怪得輸啦:yyy: 原來同你同路:sss:

作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 07:18 PM

抽水者唔要得~:uuu:

人地貼士中o既時候又唔見有人會豎起大姆指讚人~~

輸打嬴要,此風不可長~:rrr:

小心剃人頭者,人亦替其頭~:bbb:
作者: 小野伸二    時間: 21/9/2009 07:34 PM     標題: 回復 #15 莫問我是誰 的帖子

你上面個條友燒埋落我個疊:zzzzzzzzz:
作者: 金碧明珠    時間: 21/9/2009 07:35 PM

QUOTE:
原帖由 冼馬田 於 21/9/2009 06:53 PM 發表

如果你中左蓬萊仙子,你應該多謝我,因為你份彩金我有份賠畀你,唔係有人買其他馬,你隻馬點會有三四倍呀 ...

又唔洗話衰左水任抽既

你講你既意見   多樣野參考下者   

其實賭馬就係要自己分析架啦     剩係睇人既分析就信晒  自己又唔用腦果d就抵輸啦:yyy:
作者: dennis2299    時間: 21/9/2009 07:38 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 21/9/2009 07:34 PM 發表

事實:yyy:
作者: dennis2299    時間: 21/9/2009 07:41 PM

QUOTE:
原帖由 金碧明珠 於 21/9/2009 07:35 PM 發表

又唔洗話衰左水任抽既

你講你既意見   多樣野參考下者   

其實賭馬就係要自己分析架啦     剩係睇人既分析就信晒  自己又唔用腦果d就抵輸啦:yyy:

我綜合黎睇:yyy:

自己分析左先 , 之後先再參考其他心既心水:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 07:43 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 21/9/2009 07:34 PM 發表

佢賽前無睇我地點評再度豪情姐..咁就抵佢屎~:lll:

賽前我地都話再度豪情試左大閘有一定機會,不過配左"刀二哥"...家下跑個第二咪叫正常羅~:eee:
作者: dennis2299    時間: 21/9/2009 07:44 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 07:43 PM 發表

佢賽前無睇我地點評再度豪情姐..咁就抵佢屎~:lll:

賽前我地都話再度豪情試左大閘有一定機會,不過配左"刀二哥"...家下跑個第二咪叫正常羅~:eee:

我成日覺得刀哥係有實力:yyy: 不過係d馬既問題:yyy:
作者: 小野伸二    時間: 21/9/2009 07:46 PM     標題: 回復 #20 莫問我是誰 的帖子

我都係連贏位置Q膽:sss: :yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 07:47 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 21/9/2009 07:44 PM 發表

我成日覺得刀哥係有實力:yyy: 不過係d馬既問題:yyy:

刀二哥o既實力..就係跑第二串q~~:aaa:

唔好幻想佢會有日成為"刀中不二"先得架~:eee:

今季怕且又有機會亞軍多過冠軍~:zzz:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 07:49 PM

QUOTE:
原帖由 小野伸二 於 21/9/2009 07:46 PM 發表
我都係連贏位置Q膽:sss: :yyy:

好彩我堅持唔買...1,3名我都唔中~~:lll:

只係估唔到place咁好分~
作者: Kris    時間: 21/9/2009 07:52 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 07:47 PM 發表

刀哥都預咗係咁上下啦, 而家啲英愛騎師都係驚嚇多過驚喜ga啦...
作者: dennis2299    時間: 21/9/2009 07:53 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 07:47 PM 發表

佢做華哥主帥先會第二多姐:zzz:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 07:59 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 21/9/2009 07:52 PM 發表

刀哥都預咗係咁上下啦, 而家啲英愛騎師都係驚嚇多過驚喜ga啦...

刀哥仲唔夠驚嚇??:fff:

以前成日批評老巫成日走3疊,點知刀哥仲勁,閒閒地都走4~7疊~~:ddd:

每個騎師都有過人優點,但係我都而家都未發掘到佢優點...唔通係人人都話:泥地特佳?:aaaa:
作者: dennis2299    時間: 21/9/2009 08:00 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 07:59 PM 發表

以前成日批評老巫成日走3疊,點知刀哥仲勁,閒閒地都走4~7疊~~:ddd:

每個騎師都有過人優點,但係我都而家都未發掘到佢優點...唔通係人人都話:泥地特佳?:aaaa:

跑後追馬唔會塞車:eee:
作者: Kris    時間: 21/9/2009 08:00 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 07:59 PM 發表

史賓沙同輸懵你驚嚇D:yyy:

特別係史賓沙, 係睇佢真係以為係染咗金毛嘅魚片強...

作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 08:03 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 21/9/2009 07:53 PM 發表

佢做華哥主帥先會第二多姐:zzz:

等我勾起你回憶~

http://www.hkjc.com/chinese/racing/results.asp?racedate=12/10/2008&raceno=5&venue=ST

是日德文退出賽事,有3隻大摩馬換左都哥,跑出2個第二,一個第四~~

自此之後,大摩呢d善用人才o既妳馬師都唔敢再用都哥,改用馬偉昌~:yyy: (昌哥都已經唔算叫叻,可想而知)

仲有韋健仕又係,幫大摩嬴左一場一級賽之後,表現每況愈下,一樣比大摩踢走,大摩係好現實o既練馬師,好快睇得出邊個係叻仔,邊個係x仔~~:aaa:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 08:07 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 21/9/2009 08:00 PM 發表

史賓沙同輸懵你驚嚇D:yyy:

特別係史賓沙, 係睇佢真係以為係染咗金毛嘅魚片強...

我都一路話史賓沙係最弱o既英國冠軍,都唔知佢點做冠軍,空有一身蠻力,成隻牛咁~~:rrr:

攪到好多時埋門都係輸一步,佢都係成日級際賽跑place~~上季紫月光又係一例子~明嬴變輸~:rrr:
作者: dennis2299    時間: 21/9/2009 08:07 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:03 PM 發表

等我勾起你回憶~

http://www.hkjc.com/chinese/raci ... ceno=5&venue=ST

是日德文退出賽事,有3隻大摩馬換左都哥,跑出2個第二,一個第四~~

自此之後,大 ...

咁唔怪得華哥請左佢做主帥d成績都冇好到:fff:
作者: 李澤楷    時間: 21/9/2009 08:08 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:07 PM 發表

我都一路話史賓沙係最弱o既英國冠軍,都唔知佢點做冠軍,空有一身蠻力,成隻牛咁~~:rrr:

攪到好多時埋門都係輸一步,佢都係成日級際賽跑place~~上季紫月光又係一例子~明嬴變輸~:rrr:

杜拜司馬經典錦標:fff:
作者: 李澤楷    時間: 21/9/2009 08:09 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 21/9/2009 08:07 PM 發表

大家都係P過關,一拍即合啦:lll:
作者: taxi2003    時間: 21/9/2009 08:09 PM

QUOTE:

都哥D走位其實同日本仔冇2樣
你比內檔佢還好,一外檔預左最出果隻望空
比大熱佢騎一定係武豊式走位(金堡龍華果場係最好樣版)
作者: dennis2299    時間: 21/9/2009 08:10 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/9/2009 08:09 PM 發表

大家都係P過關,一拍即合啦:lll:

越拍越多p出現:eee:
作者: Kris    時間: 21/9/2009 08:12 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/9/2009 08:08 PM 發表

杜拜司馬經典錦標:fff:

佢D經典多到數唔晒啦
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 08:12 PM

QUOTE:
原帖由 dennis2299 於 21/9/2009 08:07 PM 發表

之前威哥都請過佢做主帥.....今季重來,都好似未見過呢個配搭有念舊再合作呢~

而家變左正宗冷殺手~
作者: dennis2299    時間: 21/9/2009 08:15 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:12 PM 發表

之前威哥都請過佢做主帥.....今季重來,都好似未見過呢個配搭有念舊再合作呢~

而家變左正宗冷殺手~

上季威哥有幾隻比刀哥跑 , 不過d馬完冇機會:eee:
作者: 李澤楷    時間: 21/9/2009 08:15 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 21/9/2009 08:12 PM 發表

佢D經典多到數唔晒啦

岳伯仁:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 08:16 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/9/2009 08:09 PM 發表

都哥D走位其實同日本仔冇2樣
你比內檔佢還好,一外檔預左最出果隻望空
比大熱佢騎一定係武豊式走位(金堡龍華果場係最好樣版)

都唔係喎...岩田來香港騎谷草,都識走入內欄慳位~~所以刀哥只係2,3流日本仔~:yyy:

呢d鬼佬說穿了係怕塞車,神來香港騎馬都係好少貼欄跑呢,但係刀哥,你同神相差幾多級呢?

神可以咁騎,唔代表你都一樣做到~:zzz:
作者: yuricylau    時間: 21/9/2009 08:23 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:16 PM 發表

都唔係喎...岩田來香港騎谷草,都識走入內欄慳位~~所以刀哥只係2,3流日本仔~:yyy:

呢d鬼佬說穿了係怕塞車,神來香港騎馬都係好少貼欄跑呢,但係刀哥,你同神相差幾多級呢?

神可以咁騎,唔代表你都一樣做 ...

岩田係騎細場出身...
而刀哥喺外國騎嘅場多數細極有限...
會唔會就係咁岩田比刀哥更明白慳位嘅重要...??:ddd:
作者: taxi2003    時間: 21/9/2009 08:23 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:16 PM 發表

神可以咁騎,唔代表你都一樣做 ...

岩田O係日本算係極少數了,不過硬功始終同柏寶差幾級,所以不時慳完位之後分唔出黎塞左車

反而而家排頭2名既武生+內田都係鐘意走生位多:yyy: :yyy:
橫山典弘更加估你唔到.....
作者: yuricylau    時間: 21/9/2009 08:26 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/9/2009 08:23 PM 發表

岩田O係日本算係極少數了,不過硬功始終同柏寶差幾級,所以不時慳完位之後分唔出黎塞左車

反而而家排頭2名既武生+內田都係鐘意走生位多:yyy: :yyy:

神經刀...
作者: taxi2003    時間: 21/9/2009 08:26 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 21/9/2009 08:23 PM 發表

岩田係騎細場出身...

有d關係...
但同係細場出身既安藤伯甚至內田博幸都唔係咁做:yyy: :yyy:
(內田好d,起碼仲識將d馬跟前d跑:ppp: :ppp: )
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 08:27 PM

QUOTE:
原帖由 yuricylau 於 21/9/2009 08:23 PM 發表

岩田係騎細場出身...

喜歡慳位,一向都係澳洲騎師,所以岩田應該都係修澳洲騎法,仲有安藤又係~~

武豐o個d蝕位跑法,自從去完歐洲武者修行之後,愈蝕愈勁,所以可見澳洲佬同歐洲佬的確係兩極化~:zzz:
作者: taxi2003    時間: 21/9/2009 08:28 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:27 PM 發表

喜歡慳位,一向都係澳洲騎師,所以岩田應該都係修澳洲騎法,仲有安藤又係~~

武豐o個d蝕位跑法,自從去完歐洲武者修行之後,愈蝕愈勁,所以可見澳洲佬同歐洲佬的確係兩極化~:zzz:

安藤伯鬼識慳,蝕少2疊已經謝天謝地了:iiiii: :iiiii:
作者: Kris    時間: 21/9/2009 08:31 PM

啱啱去racing post睇咗個統計, 假如今年長追某個騎師1英磅單W計, 比較有名嘅得范亮齡,侯理察同艾向能係維持到正數. 夏偉卓算叻啦輸48便士差少少打和.(基數太少得幾十場嗰D唔睇囉)

輸得大家最多而比較出名嘅就有昆霑誠, 文羅同埋奧丹尼, 輸超過170磅.:ooo:

愛爾蘭嗰邊仲恐怖, 出名嘅全部負數. 許覺能輸316.7磅登榜首, 輸懵你名副其實輸懵你, 輸219.30磅. 萬寧雖然俾我丙得多都只係輸63.44磅. 莫狄同靳能輸得少就唔同佢地計啦
作者: taxi2003    時間: 21/9/2009 08:33 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 21/9/2009 08:31 PM 發表
啱啱去racing post睇咗個統計, 假如今年長追某個騎師1英磅單W計, 比較有名嘅得范亮齡,侯理察同艾向能係維持到正數. 夏偉卓算叻啦輸48便士差少少打和.(基數太少得幾十場嗰D唔睇囉 ...

許覺能如果拎走哂d副車計先公平wor:ppp: :ppp:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 08:33 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/9/2009 08:28 PM 發表

安藤伯鬼識慳,蝕少2疊已經謝天謝地了:iiiii: :iiiii:

我係話佢騎姿係澳洲騎姿,騎法完全係日本仔式,睇佢杜拜點騎大和主將都知~:yyy:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 08:35 PM

QUOTE:
原帖由 taxi2003 於 21/9/2009 08:23 PM 發表

橫山都差不多掛靴啦,唔駛太搏啦~高峰已過~
作者: Kris    時間: 21/9/2009 08:35 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:27 PM 發表

歐洲大馬場條直路夠長, 一哩樓下仲好多時係直路賽, fing得外有五六百米追都唔怕蝕.
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 08:39 PM

QUOTE:
原帖由 Kris 於 21/9/2009 08:35 PM 發表

歐洲大馬場條直路夠長, 一哩樓下仲好多時係直路賽, fing得外有五六百米追都唔怕蝕.

所以洗大少咪係一位進化左o既歐洲佬~~

少數肯去慳位,而且敢最遲將馬匹望空o既騎師....呢d藝高人膽大騎法已經係近年少見~~
作者: 李澤楷    時間: 21/9/2009 08:46 PM

睇黎三浦皇城會變左個第二個麥維凱啦:fff:
作者: 莫問我是誰    時間: 21/9/2009 08:47 PM

QUOTE:
原帖由 李澤楷 於 21/9/2009 08:46 PM 發表
睇黎三浦皇城會變左個第二個麥維凱啦:fff:

我到而家都未睇過呢個小伙子騎馬~:yyy:
作者: Kris    時間: 21/9/2009 08:50 PM

QUOTE:
原帖由 莫問我是誰 於 21/9/2009 08:39 PM 發表

所以洗大少咪係一位進化左o既歐洲佬~~

少數肯去慳位,而且敢最遲將馬匹望空o既騎師....呢d藝高人膽大騎法已經係近年少見~~

所以你見莫狄嚟親香港跑都論論盡盡咁你就明啦...

係香港搵到食, 個騎師要有能力變同個心想變先掂...
作者: 西人堅    時間: 21/9/2009 09:04 PM

QUOTE:

事後先黎笑 ge 唔駛上心 la,
次次都中 ge 發左達好耐 la :yyy:

蓬萊仙子贏左唔代表係你睇錯,
可能係對手更廢咁解
咁當然又可能你真係睇錯 la, 最重要係 之後反佢 定 追佢姐 :zzz:
作者: 君子    時間: 21/9/2009 09:18 PM

咁蘇銘倫真係肯學肯盛

又肯攝 末段又狼
作者: 飛龍    時間: 21/9/2009 09:44 PM

QUOTE:
原帖由 西人堅 於 21/9/2009 09:04 PM 發表

事後先黎笑 ge 唔駛上心 la,
次次都中 ge 發左達好耐 la :yyy:

蓬萊仙子贏左唔代表係你睇錯,
可能係對手更廢咁解
咁當然又可能你真係睇錯 la, 最重要係 之後反佢 定 追佢姐 :zzz:

抽水果D就唔駛上心
不過有時討論區你串下我、我串下你
本來好開心
但有時講笑過左火位又唔知
始終討論區係文字顯示唔係語音發聲
一個說話睇完用好多唔到既語氣理解有好多唔同既意思:ppp:

蓬萊仙子小弟都唔睇好
贏左自己都要執眼鏡碎
冼兄都唔洗上心:hhhhh:
作者: 李澤楷    時間: 22/9/2009 09:58 AM

衰左實有人抽水啦,呢度有邊位未俾人抽過:fff:

歡迎光臨 賽馬世界 (http://racingworld.no-ip.org/) Powered by Discuz! 5.0.0